VER FIRINA 27 Ekim Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 27 Ekim Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ANTEP FISTIKLI İÇLİ KURABİYE

 

MALZEMELER:

1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1,5 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU MISIR NİŞASTASI

1,5 SU BARDAĞI UN

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

YARIM PAKET VANİLYA

125 GR TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

 

İÇ HARCI İÇİN;

1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK ANTEP FISTIĞI

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 YEMEK KAŞIĞI SU

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE HAMUR MALZEMELERİ KARIŞTIRILARAK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR. İÇ MALZEMELERİ KARIŞTIRILARAK BİR HARÇ ELDE EDİLİR VE 15 PARÇAYA AYRILIR. HAMUR 15 TANE BEZE HALİNDE YUVARLANIR. HAMUR İÇLİ KÖFTE GİBİ AMA ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇILARAK İÇİNE HARÇ KONULUP KAPATILIR VE İÇLİ KÖFTE ŞEKLİNE GETİRİLİR. YAĞLI KAĞIT SARILI TEPSİYE DİZİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 15 DAKİKA PİŞİRİLİR. KURABİYELER PEMBELEŞMEDEN ÇIKARILIR. SICAKKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI ÇÜNKÜ NİŞASTALI OLAN KURABİYELER ÇOK ÇABUK KIRILMAKTADIR. SOĞUYUNCA PUDRA ŞEKERİ ÜZERLERİNE SERPİLİR VE SUNUMA HAZIRLANIR.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN KATMER TARİFİ

 

 

MALZEMELER

24 ADET BAKLAVALIK YUFKA

180 GR KAYMAK

500 GR TUZSUZ KOYUN PEYNİRİ (URFA PEYNİRİ)

300 GR TEREYAĞI

100 GR ANTEP FISTIĞI

1 BARDAK SU

1,5 BARDAK ŞEKER

 

YAPILIŞI

KAYMAKLA PEYNİRİ AYNI KABA ALIN İYİCE KARIŞTIRIN. BÜYÜK VE YUVARLAK TEPSİNİZİN İÇİNİ TEREYAĞIYLA YAĞLAYIN. 8 YUFKANIN HER KATINI YAĞLAYARAK KOYUN, ONUN ÜZERİNE İÇ HARCI KOYUN. BU KATLARI 3 KEZ TEKRARLAYIN. SON OLARAK KATMERİNİZİN DE ÜZERİNİ YAĞLAYIN. TEPSİNİN TAM ORTASINA BARDAĞI TERS KOYUN. ÇEVRESİNİ KESİN VE YUFKANIZI DA DİLİM DİLİM KESİN. ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. 

 

 ŞERBETİ İÇİN

TAVAYA ŞEKERİ VE SUYU KOYUN, İYİCE ERİTİN. KATMERİN ÜZERİNE DÖKÜN VE 15 DK ÇEKMESİ İÇİN BEKLEYİN. DAHA SONRA ÜZERİNE ANTEP FISTIĞINIZI DÖKÜN.

 

ELİF ZAİM'İN TEPSİ KEBABI TARİFİ

 

 

500 GR KEBAPLIK KUZU KIYMA 

1 KG PATLICAN 

4 5 TANE DOMATES

7-8 TANE YESİL TATLI BİBER

7-8 TANE ARPACIK SOĞAN 

4-5 DİŞ  SARIMSAK 

TUZ 

KARABİBER 

KIRMIZI TATLI TOZ BİBER

 

USTUNE SOS İÇİN 

1 YKŞ DOMATES SALÇASI 

1 YKŞ BİBER SALÇASI 

SIVI YAĞ 

SICAK SU (EN FAZLA YARIM ÇAY BARDAĞI)

TUZ - KARABİBER 

 

YAPILIŞI:

KÖFTE İÇİN KIYMAYI DERİN BİR KABA ALIN İÇİNE TUZ KARABİBER VE KIRMIZI BİBERİ EKLEYİP İYİCE YOĞURUN  VE AGZİ KAPALİ Bİ SEKİLDE BUZDOLABINA ATIN PATLİCANLARİ YIKAYIP KALİN HALKALAR HALİNDE KESİP TUZLU SUYA ATIN  SONRA BOL SU İLE YIKAYIN. 

 

KOFTEDEN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP  BİR KÖFTE BİR DİLİM PATLİCAN BİR KÖFTE BİR DİLİM PATLİCAN OLACAK SEKİLDE TEPSİ BOYUNCA BİR SORA DİZİN TEPSİNİN ORTASİ BOS KALSIN ORTASINA SOĞANLARI SARİMSAKLARİ Bİ ERLERİ KOYUN İRİ KESEREK. SOSU İÇİN  SALÇAYI 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SUDA İYİCE EZİN TUZ KARABİBER EKLEYİN ÇIRPIP  VE KEBABİN UZERİNE DÖKÜN  KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE TEREYAĞ KOYUP ÜZERİNİ ALİMİNYUM FOKYOYLA ÖRTÜ  FİRİNA ATIN  BİR SURE SONRA FOLYOYU AÇIP BİRAZ DAHA PİSİRİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN KİLİS TAVA VE BULGUR PİLAVI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

YARIM KİLO KUZU KIYMA 

2 DİŞ SARIMSAK 

1 BÜYÜK SOĞAN

4 ADET SİVRİ BİBER

4 ADET ÇARLİSTON BİBER

2 ADET KIRMIZIBİBER

4 ADET DOMATES

2 ADET PATLICAN

YARIM DEMET MAYDANOZ

TUZ, KARABİBER, KÖFTE BAHARI VE PUL BİBER 

 

HAZIRLANIŞI:

PATLICANLARI İNCE İNCE KESin. TUZLU VE KARABİBERLİ SUYUN İÇİNE KOYun. RONDOYA BİR SOĞAN, İKİ DİŞ SARIMSAK, 1 ADET YEŞİLBİBER, 1 ADET KIRMIZIBİBER VE MAYDANOZU İYİCE EZİN. KIYMANIN ÜZERİNE BU KARIŞIMI EKLEYİN. ÜZERİNE 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ, KARABİBER, PUL BİBER VE KÖFTE BAHARINI EKLEYİN. İYİCE YOĞURUN. PATLICANLARIN SUYUNU SIKIP YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE DİZİN. ÜZERİNE KÖFTEYİ YAYIN. BIÇAKLA PİZZA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESİP DOMATES VE BİBERLERLE SÜSLEYİN. FIRINDA KÖFTELER PİŞENE KADAR TUTUN.    

 

BULGUR PİLAVI

1 SU BARDAĞI BULGUR

YARIM BARDAK TEL ŞEHRİYE

TUZ

KARABİBER

TEREYAĞI

 

ERİTTİĞİNİZ YAPDA TEL ŞEHRİYELERİ KAVURUN. RENGİ DÖNÜNCE BULGURU EKLEYİN (BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA) ÜZERİNE 2,5 SU BARDAĞI SICAK SU İLAVE EDİP BAHARATLARINI EKLEYİN VE KAPAĞINI KAPATIN. SUYUNU ÇEKİNCE DEMLENMEYE ALIN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN ABUGANNUŞ EŞLİĞİNDE TEPSİ KEBABI TARİFİ

 

 

MALZEMELER (ABUGANNUŞ)

4 ADET İRİ PATLICAN

1 ADET İRİ SOĞAN

2 ADET DOMATES

3 ADET SİVRİ BİBER

1 LİMON

3 DİŞ SARMISAK

MAYDANOZ

ZEYTİNYAĞI

TUZ

 

YAPILIŞI; PATLICANLAR FIRINDA VEYA OCAĞIN ÜZERİNDE KÖZLENİP KABUKLARI SOYULUR. DERİN BİR KAP İÇİNDE BİR ÇATAL YARDIMIYLA EZİLİR. DOMATESLER KÜP ŞEKLİNDE, SOĞAN VE BİBERLER İSE JÜLYEN DOĞRANIR. SARMISAKLAR DÖVÜLÜR VE TÜMÜ BİRBİRİNE KARIŞTIRILIR. ZEYTİNYAĞI, LİMON SUYU, TUZ VE KIYILMIŞ MAYDANOZ KATILARAK SERVİS YAPILIR.

 

NOT: DİLERSENİZ SOĞAN, DOMATES VE BİBERLERİ DE KÖZLEYEREK MEZENİZİ YAPABİLİRSİNİZ.

 

TEPSİ KEBABI;

MALZEMELER;

750 GR ORTA YAĞLI KIYMA (İKİ KEZ ÇEKİLMİŞ)

3 TANE KIRMIZIBİBER

3TANE YEŞİLBİBER

1 ORTA BOY SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

YARIM DEMET MAYDANOZ

KARABİBER, KİMYON, KEKİK, PUL BİBER, TUZ

 

ÜZERİ İÇİN:

2 TANE DOMATES

2 TANE YEŞİLBİBER

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 ÇAY BARDAĞI SU

 

YAPILIŞI

RONDODA SOĞANI, SARIMSAĞI, TEMİZLEDİĞİMZİ BİBERLERİ VE MAYDANOZU ÇEKİYORUZ (ÇOK PÜRE HALİNE GETİRMEYİN) VE BU MALZEMENİN SUYUNU ELİMİZLE AYRI BİR KABA SIKALIM VE AYIRALIM SONRA KULLANACAĞIZ. SUYUNU SIKMADAN KIYMAYA İLAVE EDERSEK KIYMAMIZ ÇOK SULANABİLİR VE RAHAT YOĞRULMAZ.

 

1 TATLI KAŞIĞI SALÇASINI, TUZUNU, BAHARATINI DA SERPİYORUZYAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE KIYMAYI ELİMİZLE BASTIRARAK HER TARAFI EŞİT OLUCAK ŞEKİLDE YAYIYORUZ. (ELİMİZİ YAĞLARSAK  RAHAT YAYABİLİRİZ)TEPSİYE YAYDIĞIMIZ KIYMAINI ÜZERİNE 2 YEMEK KAĞIĞI YAĞ DÖKÜP, HER YERİNE EŞİT GELECEK ŞEKİLDE YAYDIRIYORUZ.

 

ÜZERİNE DİLİMLEDİĞİMİZ DOMATESİ VE BİBERLERİNİDE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA AYIRDIĞIMIZ MAYDANOZLU SOĞAN-SARIMSAĞIN SUYUNU BİR ÇAY BARDAĞINA DÖKELİM VE ÜZERİNE DE NORMAL SU İLAVESİ YAPIP; TAM 1 ÇAY BARDAĞINA TAMAMLAYALIM.

 

DİĞER 1 TATLI KAŞIĞI SALÇAYI BU SUDA ERİTELİM VE KIYMANIN ÜZERİNE GEZDİRELİM. ÖNCEDEN 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.FIRINDAN ÇIKARTIKDAN SONRA DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KESEREK DİLİMLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

NALAN UYAR'IN ANTEP SİMİT KEBABI TARİFİ

 

 

600 GR ORTA YAĞLI KIYMA (YARISI KUZU, YARISI DANA DÖŞTEN)

1 ORTA BOY SOĞAN

1/2 ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR

5 DİŞ SARIMSAK

KARABİBER

KİMYON

TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI SUMAK

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZIBİBER

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

1,5 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ANTEP FISTIĞI

1 ADET TOPAN PATLICAN

2 ADET KIRMIZI BİBER

3 DİŞ SARIMSAK

 

1/2 ÇAY  BARDAĞI KÖFTELİK BULGURU, 1/2 ÇAY BARDAĞI SU İLE ISLATALIM.  ŞİŞEN BULGURLARIN ÜZERİNE SOĞAN, SARIMSAK, KIYMA, BAHARATLAR, TUZ EKLEYİP YOĞURALIM.SONRASINDA 7 EŞİT PARÇAYA BÖLELİM.  MANGAL ŞİŞLERİNE DİZELİM.  FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYALIM.  TEPSİYE DİZERKEN ŞİŞLERDEN ÇIKARALIM.  ISINMIŞ FIRINDA 200 DERECEDE PİŞİRELİM.

 

PATLICAN VE BİBERLERİ KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYUP DOĞRAYALIM.  SERVİS TABAĞIMIZA ÖNCE PATLICANLARIMIZI ÜZERİNE ETLERİMİZİ YERLEŞTİREREK SERVİS EDELİM. (PATLICANLARIMIZIN İÇİNE SUMAK, FISTIK, 2 DİŞ SARIMSAK VE 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI EKLEYELİM)

 

ONUR AKBAŞ'IN ANTEP USULÜ LAHMACUN TARİFİ

 

 

MALZEMELER

 300 GRAM UN 

 3 GRAM YAŞ MAYA 

 ŞEKER 

 TUZ 

 ILIK SU 

 300 GRAM ORTA YAĞLI KÖFTELİK KIYMA (TEK ÇEKİM) 

 4 ADET KAPYA BİBER 

 5 ADET ANTEP BİBERİ 

 1 BAŞ BÜYÜK SARIMSAK 

 BİR DEMET MAYDANOZ 

 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

 KARABİBER 

 TUZ 

 PUL BİBER 

 DOMATES 

 LİMON 

 3 ADET KÖZLEMELİK PATLICAN

    

İLK ÖNCE HAMURUMUZU HAZIRLAMAK İÇİN YAŞ MAYAMIZI ILIK SUDA ERİTİP İÇERİSİNE BİR TUTAM ŞEKER İLAVE EDİP İYİCE ERİTİYORUZ. KABIMIZA KOYDUĞUMUZ UNUMUZU VE TUZUMUZU KARIŞTIRIYORUZ. ORTASINA ÇUKUR AÇIP ŞEKERLİ MAYAMIZI DÖKÜYORUZ. ILIK SU KULLANARAK KIVAM ALANA KADAR YOĞURUYORUZ. UZUN SÜRE YOĞURMAK MAYALANMASI İÇİN ETKİLİ OLACAKTIR. YOĞURDUĞUMUZ HAMURUMUZU 40 DERECELİK FIRINIMIZ ALIP YAKLAŞIK 10 DAKİKA BEKLETİYORUZ. HEMEN MAYALANMASI İÇİN. 

 

HAMURUMUZ MAYALANIR İKEN İÇ HARCIMIZ İÇİN MAYDANOZ KAPYA BİBER VE BİR ADET ACI ANTEP BİBERİNİ SARIMSAK İLE BERABER ROBOTTA UFAKÇA ÇEKİYORUZ. KIYMAMIZA EKLEYİP SALÇAYI ATIP BİR İKİ ZIRH ATIYORUZ. VE TUZ KARABİBER AZICIK TA PUL BİBER EKLİYORUZ. KIYMAMIZ YAĞLI OLDUĞU İÇİN EKSTRA YAĞ KULLANMANIZI TAVSİYE ETMEM . BU ESNADA HAZIR OLAN HAMURUMUZDAN UFAK BEZELER ALIYORUZ. MERDANE YARDIMI İLE İNCE İNCE AÇIP ÜZERİ TAŞMAYACAK ŞEKİLDE KIYMALARIMIZI KOYUYORUZ. HAMURUN ALTINA ODUN FIRININDAKİ O GÖRÜNTÜYÜ VERMEK İÇİN HAFİF UNLU TAVADA HAMURUMUZU BİRAZ PİŞİRİYORUZ. VE SON OLARAK 230 DERECE FIRINDA ÜST GÖZDE KIYMAMIZ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. TAZE MAYDANOZ DOMATES SÖĞÜŞ LİMON VE KÖZLENMİŞ PATLICAN VE ANTEP BİBERİ İLE SERVİS YAPINIZ. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 27/10/2015 15:05:42
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.