VER FIRINA 27 Mayıs Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 27 Mayıs Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: SANDVİÇ KEK

 

MALZEMELER:

100 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

¼ ÇAY KAŞIĞI VANİLİN

3 SU BARDAĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

İÇ MALZEMESİ:

100 GR TOZ KREM ŞANTİ

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI RENKLİ SPRİNKLE ŞEKERLEME

YAPILIŞI:

SÜTÜN İÇİNE LİMON SUYUNU KOYUN VE BEKLETİN. TEREYAĞI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. 

YUMURTAYI İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. SÜTÜ EKLEYİN VE ÇIRPIN.

UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN. SIKMA TORBASINA 

YUVARLAK DUY TAKIN VE YARISINI SIKMA TORBASINA KOYUN. KALAN HAMURA KAKAOYU 

İLAVE EDİN VE İYİCE ÇIRPIN. AYNI ŞEKİLDE KAKAOLU KARIŞIMI DA SIKMA TORBASINA ALIN. 

FIRIN TEPSİSİNE YUVARLAK EŞİT BÜYÜKLÜKLERDE SIKIN VE 175° FIRINDA PİŞİRİN SOĞUTUN.

HAZIRLADIĞINIZ ŞANTİ İLE SOĞUYAN KEKLERİN ARASINA YILDIZ UÇ İLE ŞANTİ SIKIN VE 

ÜZERİNE BİR ADET KEK DAHA KAPATIN. ÜZERİNİ RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN FIRINDA RENKLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

6 ADET RENKLİ DOLMALIK BİBER

2-3 ADET DOMATES

250 GR DANA KIYMA

1 ADET SOĞAN 

FESLEĞEN, TUZ, KARABİBER, NANE

1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

YARIM DEMET MAYDANOZ

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 HAVUÇ RENDESİ

HAZIRLANIŞI

HAVUÇLARIMIZI RENDELEYİP SOĞANLA KAVURUYORUZ. DAHA SONRA KIYMAMIZI VE 

BAHARATLARIMIZI İLAVE EDİP PİRİNÇLER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. TUZUNU VE 

MAYDANOZLARIMIZI EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ. DOLMALIK BİBERLERİMİZİ İÇLERİNİ 

TEMİZLEDİKTEN SONRA TUZ VE KARABİBER KOYUP 10DK FIRINDA KÖZLÜYORUZ DAHA 

SONRA HARCIMIZI DOLMALIK BİBERLERİMİZİN İÇİNE YERLEŞTİRİYORUZ. DOMATESLERİ 

DOLMALIK BİBERLERİMİZİN AĞIZ KISIMLARINI KAPATACAK GİBİ KESİP BİBERLERİMİZİN 

AĞIZLARINI KAPATIYORUZ. DOLMALIK BİBERLERİN ALTINDAN BİRKAÇ NOKTADAN KÜÇÜK 

DELİKLER AÇIP FIRIN KABIMIZA YERLEŞTİRİYORUZ. ÜZERİNİ FOLYOYLA KAPATIP PİŞİRİYORUZ. 

BENİM FIRINIMDA 200 DERECEDE 30 DAKİKA SÜRÜYOR. PİŞMİŞ OLAN DOLMALIK 

BİBERLERİMİZİN ÜZERİNDE Kİ FOLYOYU DA ALIP ÜZERLERİ KIZARANA KADAR DA FIRINDA 

TUTUYORUZ.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN RENKLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

KIYMA 500 GRAM 

DOLMA BAŞINA 1-1,5 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ

TAZE NANE 4-5 DAL

TAZE ADAÇAYI 4-5 YAPRAK

TAZE KEKİK 4-5 DAL 

DOMATES 3-4 ADET  

MAYDANOZ 1 DEMET 

3 ADET HAVUÇ

2 ORTA BOY SOĞAN

SIRASIYLA SOĞAN, KIYMA, PİRİNÇ VE SALÇAYI KAVURUN. TUZ, KARABİBER VE TAZE 

BAHARATLARLA TATLANDIRIN. BİBERLERİ YAĞDA KIZARTIN. İÇLERİNİ HAZIRLADIĞINIZ 

KARIŞIMLA DOLDURUN. TENCERENİN DİBİNE HAVUÇ VE MAYDANOZ SAPLARINI DÖŞEYİN. 

SALÇALI SU YAPIP HAVUÇ VE MAYDANOZ KARIŞIMINI ÖRTECEK KADAR KOYUN. 180 

DERECEDE 45 DK PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN ZEYTİNYAĞLI RENKLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

 1 UFAK ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

 2 ADET KURU SOĞAN

 4-5 ADET

 1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

 3-4 ADET DOMATES

 1/2 DEMET MAYDANOZ (İNCE KIYILMIŞ)

 1 ÇAY KAŞIĞI NANE

 1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ

 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

 3 ADET KIRMIZI DOLMALIK BİBER

 3 ADET DOLMALIK SARI BİBER

 3 ADET YEŞİL DOLMALIK BİBER

YAPILIŞI

ÖN HAZIRLIK OLARAK:

- BİBERLERİN AĞZINI KAPATMAK ÜZERE DOMATESLERDEN BİBER SAYISI KADAR KAPAK 

ÇIKARTIN (YANLARINDAN KESEREK BİR DOMATESTEN 4-5 TANE UFAK KAPAK 

ÇIKARTABİLİRSİNİZ).

- BİBERLERİN SAP VE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTMAK İÇİN, SAP ÇEVRESİNİ BIÇAKLA HAFİFÇE 

ÇİZİP BAŞ PARMAĞINIZLA İÇE DOĞRU BASTIRIN, SAPI ÇEKEREK ÇIKARTIN.

GENİŞ BİR TAVADA ZEYTİNYAĞINI ISITIP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE İNCE KIYILMIŞ 

SARIMSAKLARI KAVURUN. BİBER SALÇASINI EKLEYİN. KAPAK YAPARKEN KESTİĞİNİZ 

DOMATESLERİN KALAN KISIMLARINI DOĞRAYARAK EKLEYİN. PİRİNCİ DE EKLEYİN VE BİR 

MÜDDET BU ŞEKİLDE KAVURUN.

1 BARDAK SICAK SU EKLEYİN, KAPAĞINI KAPATARAK SUYUNU ÇEKTİRİN. ÇABUCAK 

ÇEKECEKTİR, KONTROL EDİN. BİR MÜDDET DEMLENMEYE BIRAKIN. DAHA SONRA 

MAYDANOZLARI VE BAHARATLARINI EKLEYİP KARIŞTIRIN.

BİBERLERİN İÇLERİNİ 3/4 ORANINDA DOLDURUN. HAZIRLADIĞINIZ DOMATES KAPAKLAR İLE 

AĞIZLARINI KAPATIN. BORCAMA YANYANA (YATAY OLARAK) DİZİN, BİBERLERİN YARISINA 

GELECEK KADAR SU EKLEYİN.FIRINDA PİŞİRMEK İÇİN ÖNCEDEN 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINA 

VERİP 10 DK, ÜSTLERİ KIZARANA KADAR BEKLEYİN. DAHA SONRA MAŞA YARDIMIYLA 

BİBERLERİ TERS ÇEVİRİN VE 10-15 DK DAHA PİŞİRİN.

 

ALP MEHMET SIY'IN GÜVEÇTE ETLİ RENKLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

YAKLAŞIK 1 KİLO KADAR RENKLİ DOLMALIK BİBERLER

300 GR DANA 300 GR KUZU KIYMA 

10 KALEM KUZU KABURGA KEMİĞİ 

1 BARDAK PİRİNÇ 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 BAŞ KURU SOĞAN 

4 ADET DOMATES

2 ADET SİVRİ BİBER 

4 DAL TAZE SOĞAN 

YARIMŞAR DEMET DEREOTU, TAZE FESLEĞEN, TAZE NANE, MAYDANOZ 

PUL BİBER 

KARABİBER 

KİMYON 

TUZ 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

YARIM SU BARDAĞI TANE SUMAK 

YAPILIŞI

GENİŞ BİR KABA TANE SUMAKLARI KOYUP ÜSTÜNE YARIM LİTRE SICAK SU DÖKÜP BEKLETİRİZ 

BU DOLMANIN SUYU OLACAK.

BİBERLER YIKANIR İÇLERİNDEKİ ÇEKİRDEKLER ÇIKARILIP SÜZÜLÜR İÇİNE BİRAZ TUZ SERPİLİR 

KENARDA BEKLERKEN GÜVECİ ATEŞİN ÜSTÜNE ALIRIZ ISITIRIZ İÇİNE BİRAZ SIVI YAĞ DÖKÜP 

KUZU KABURGA KEMİKLERİNİ MÜHÜRLERİZ. İÇİNE 2 ÇEŞİT SALÇADAN BİRAZ EKLEYİP 

SALÇANIN KOKUSUNUN GİTMESİNİ SAĞLARIZ. 

DİĞER YANDAN FIRINIMIZI  200 DERECEYE ALIRIZ.

PİRİNÇ KIYMA SIVI YAĞ BİR KABA ALINIR İÇİNE DOĞRANAN KURU SOĞAN DOMATES TAZE 

SOĞAN VE DİĞER YEŞİLLİKLER İNCECİK DOĞRANARAK EKLENİR TÜM BAHARAT VE TUZ DA 

İLAVE EDİLİR. 

1 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİNİDE EKLEYİP HARMANLARIZ ...

BU HARÇTAN BİBERLERİ TIKA BASA YAPMADAN DOLDURURUZ...

ÜSTÜNE İSTEĞE BAĞLI BİBERLERİN YA KENDİ KAPAKLARI YADA DOMATESTEN KAPAK 

YAPARAK GÜVECİN DİBİNDEKİ SALÇALI KUZU KEMİKLERİNİN ÜSTÜNE DİZERİZ 

EN SON SICAK SU İLE ISLATTIĞIMIZ TANE SUMAĞIN SADECE SUYUNU EKLERİZ ...

GÜVECİN ÜST KAPAĞI VARSA KAPAĞINI YOKSA FOLYO İLE İYİCE SARIP EN AZ 30 DAKİKA 

PİŞİRİRİZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN CİĞERLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

KIRMIZI, SARI VE YEŞİL CALİFORNİA BİBERİ 2’ŞER ADET

İÇLERİNİ TEMİZLE RUZLA KENARA AL

OSMANCIK PİRNÇ 250 GR

KUŞ ÜZÜMÜ 50 GR

SİİRT FISTIK İÇ 100 GR

KUZU CİĞERİ 1 ADET

SOĞAN 2 ADET

SARIMSAK 1 BAŞ

TOZ KİŞNİŞ

YENİBAHAR

KARABİBER

TUZ

KAVUR KENARA AL

MAYDANOZ 

NANE 

NAR EKŞİSİ

ZEYTİNYAĞI

TAZE SOĞAN 1 BAĞ

BUNLARI İNCE İNCE KIY

PİRİNÇLİ KARIŞMA EKLE

NAR EKŞİSİ İLE TATLANDIR

BİBERİ DOLDUR 170 C DE 20-25 DK PİŞİR

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN KARİDESLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

 

1’ER ADET SARI KIRMIZI YEŞİL BİBER

500 GR KÜÇÜK KARİDES

250 GR MANTAR

1 BAĞ TAZE SOĞAN

YARIM BAĞ DEREOTU

300 GRAM KAŞAR

100 GR MEKSİKA FASULYESİ

3-4 ADET DOMATES

TUZ 

KARABİBER 

ZEYTİNYAĞI

SOS İÇİN

1 TATLI KAŞIĞI ROKFOR PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI KREMA

1 TATLI KAŞIĞI ACI SOS

SUNUM İÇİN

KÜÇÜK TORTİLLA EKMEK 

BİBERLERİN ÜZERİNİ KESİN VE İÇİNİ GÜZELCE TEMİZLEYİN. DAHA SONRA ZEYTİNYAĞI, 

KARABİBER VE TUZLA İÇLERİNİ OVUN.

BAŞKA BİR KAPTA KARİDESİ VE KAŞARI RENDELEYİP MANTARLARI İNCE İNCE KIYARAK AYNI 

ŞEKİLDE DEREOTU, TAZE SOĞAN VE FASULYEYİ DE KIYARAK İÇİNE ATIN. DOMATESLERİN 

KABUKLARINI SOYUP İNCE İNCE KIYIN VE EN SON ZEVKİNİZE GÖRE TUZ, KARABİBER VE 

ZEYTİNYAĞINI EKLEYİN.

BİBERLERİNİZİ OCAK ÜZERİNDE KÖZLEYİN, İÇİNİ DOLDURUN VE FIRINDA 25-30 DK GÜZELCE 

PİŞİRİN (ALTINA ZEYTİNYAĞI VE KAYNAR SU EKLEYİN)

1 TATLI KAŞIĞI ROKFOR PEYNİRİNİ, KREMAYI VE ACI SOSU KISIK ATEŞTE ARA ARA 

KARIŞTIRARAK KAYNAMAYA BIRAKIN. EN SON TORTİLLA EKMEKLERİNİ ISITIN VE 

SUNUMUNUZU HAZIRLAYIN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN ZEYTİNYAĞLI RENKLİ BİBER DOLMALARI TARİFİ

 

 

3 ADET RENKLİ DOLMALIK BİBER

½ KİLO OSMANCIK PİRİNÇ

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ KESTANE

1 ÇAY BARDAĞI SOYULMUŞ BADEM

1 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 ÇAY BARDAĞI DOLMALIK FISTIK

2 ADET KURU SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY BARDAGI ZEYTİNYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI ISLATILMIŞ KURU DOMATES

1 KAHVE FİNCANI KURU NANE

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI SUMAK

TUZ

1 TATLI KAŞIĞI YENİBAHAR

RENKLİ BİBERLER YUKARIDAN AŞAĞI 2’YE KESİLİR. SAPI HER İKİ PARÇADA KALIR. İÇİ 

TEMİZLENİR. KENARA ALINIR. KIZGIN YAĞDA 2 DAKİKA ÇEVİRİLİR.

PİRİNÇLER TUZLU SICAK SUDA 15 DAKİKA BEKLETİLİR.

TAVADA ZEYTİNYAĞI KIZDIRILDIKTAN SONRA SARIMSAKLAR ATILIP 1 DAKİKA SONRA ALINIR. 

KURU SOĞAN KÜÇÜK DOĞRANIP İLAVE EDİLİR. KAVRULDUKTAN SONRA PİRİNÇ İLAVE EDİLİP 

3-4 DAKİKA KAVRULUP 1,5 SU BARDAĞI SU KONUP 2 TAŞIM KAYNATILIR. TÜM BAHARATLAR 

İLAVE EDİLİR.

BİBERLERE DOLDURULUP KAPAKLI DÖKÜM TENCEREYE DİZİLİR. YARISINA KADAR SU İLAVE 

EDİLİP 220 DERECE FIRININ EN ALTINA KOYUP PİŞMEYE BIRAKILIR.

Güncelleme: 29/05/2015 15:04:53
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.