VER FIRINA 27 Ocak Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 27 Ocak Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ÇİLEKLİ ÇUBUKLAR

 

MALZEMELER:

 2-3 SU BARDAĞI UN

 ½  SU BARDAĞI MISIR UNU

 100 GR SOĞUK TEREYAĞI

 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 1 SU BARDAĞI SULU YOĞURT

 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

 

SÜSLEME İÇİN:

10 ADET ÇİLEK 

4 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KREM ŞANTİ

1,5 SU BARDAĞI SÜT

 

TAHTA ÇUBUKLAR

*UN, MISIR UNU, ŞEKER, KABARTMA TOZU, KARBONAT, TUZ, TEREYAĞI VE SİRKEYİ AYNI KABIN İÇİNDE TEREYAĞINI UFALAYA UFALAYA İYİCE UNA YEDİRİN. 

*TEREYAĞI MİNİK MİNİK TOPAKLAR OLDUĞUNDAN EMİN OLUN. 

*YOĞURDU EKLEYİN VE KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.

* HAMURUNUZU TEZGAHTA MERDANE İLE 1 CM KALINLIĞINDA AÇIN.

* KALIP İLE KESEREK YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ TEPSİYE DİZİN.

* ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

*KREM ŞANTİNİZİ HAZIRLAYIN.

 *ÇİLEKLERİNİZİ GÖBEK KISMINDAN 2’YE KESİN VE RESİMDEKİ GİBİ HAZIRLAYIN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN İZMİR KUMRU SANDVİÇ TARİFİ

 

 

SANDVİÇ EKMEĞİ İÇİN;   

MALZEMELER

300 ML ILIK SU

1 PAKET YAŞ MAYA

3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 ADET YUMURTA SARISI

ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 4.5 SU BARDAĞI)

 

HAMUR YAPILIŞI:

1. ILIK SU İÇİNDE MAYA, ŞEKER VE TUZ KARIŞTIRILIR. 5-10 DAKİKA KADAR BEKLETİLİR.

2. ARDINDAN SIVIYAĞ VE UN EKLENEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YOĞRULUR.

3. HAMURUN ÜZERİ KAPATILIP İKİ MİSLİ OLUNCAYA KADAR ILIK BİR YERDE BEKLETİLİR. BU MAYALANMA SÜRESİ YAZIN DAHA KISA, KIŞIN DAHA UZUN OLUR.

4. MAYALANAN HAMURDAN LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR. İSTER YUVARLAK İSTER UZUN ŞEKİLLER VEREBİLİRSİNİZ.

5. ÜZERİNE ÖNCE YUMURTA SARISI, SONRA DA İSTEĞE GÖRE HAŞHAŞ TOHUMLARI, SUSAM YA DA ÇÖREK OTUSERPİLİR.

6. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

İÇ MALZEMELERİ:

10 ADET UZUN DANA SOSİS,

10 ADET DİLİM DANA SUCUK,

10 ADET DANA SALAM

2 BÜYÜK PARÇA TAZE KAŞAR PEYNİR,

3 ADET SALATALIK TURŞUSU,

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI,

KETÇAP VE MAYONEZ

TOMBUL TURŞU BİBER

 

İÇ HARCIN YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE SOSİSLERİ UZUNLAMASINA JÜLYEN OLARAK İNCE İNCE DOĞRAYIN. SUCUĞU DA UZUNLAMASINA İNCE OLARAK DOĞRAYIN. TEREYAĞINI TAVAYA KOYARAK ERİTİN VE SOSİSLERİ İLAVE EDEREK PİŞİRİN.SANDVİÇ EKMEKLERİNİZİ AÇIN VE PİŞİRDİĞİNİZ SOSİSLERİ YERLEŞTİRİN.

 

DOĞRADIĞINIZ SUCUKLARI DA TAVADA BİR SÜRE ÇEVİRİN. TAZE KAŞAR DİLİMLERİNİ DE SICAK SUCUKLARIN ÜZERİNE EKLEYİN, TAZE KAŞAR BİR MİKTAR ERİDİKTEN SONRA BUNLARI DA SANDVİÇ EKMEĞİNE SOSİSLERİN ÜZERİNE KOYUN. SALATALIK TURŞULARINI DA UZUNLAMASINA DİLİMLEYİN VE MALZEMELERİN ÜZERİNE KOYUN. SON OLARAK DA KETÇAP VE MAYONEZİ DE SIKIN VE SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN.

 

İLHAN ÇAPAN'IN FIRINDA SANDVİÇ TARİFİ:

 

 

MALZEMELER:

1 KG UN

25 GR TUZ

100 GR ŞEKER

50 GR YAŞ MAYA

100 GR SIVI YAĞ

150 GR SUSAM

50 GR ÇÖREK OTU

2 ADET YUMURTA

100 GR SÜT

200 GR SU (BU ORAN HAMURUN KIVAMINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR)

 

İÇ MALZEMELERİ;

100 GR SUCUK

250 GR KAŞAR PEYNİRİ

100 GR SOSİS

100 GR SALAM

50 GR ZEYTİN EZMESİ

200 GR KORNİŞON TURŞU

2 ADET DOMATES

100 GR ÇERİ DOMATES

50 GR TON BALIĞI

4 YAPRAK MARUL

100 GR SALÇA

                 

YAPILIŞI;

UN, TUZ, ŞEKER, MAYA, SIVI YAĞ, SÜT VE SU HEP BİRLİKTE KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİNCEYE KADAR YOĞRULUR. ELDE EDİLEN HAMUR DİNLENDİRİLİP ARZU EDİLEN BÜYÜKLÜKTE PARÇALARA AYRILIR. ŞEKİLLENDİRİLİP FIRIN TEPSİSİNDE MAYALANDIRDIKTAN SONRA 200 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 15 DAKİKA PİŞİRİLİR. YUKARDAKİ MALZEMELERLE GÖNLÜNÜZCE SANDVİÇLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.

 

 

NİLGÜN AYDIN'IN FIRINDA SANDVİÇ TARİFİ:

 

 

EKMEK İÇİN;

500 GR EKMEKLİK UN 

3 İNSTANT MAYA 

300 GR SÜT 

50 GR BAL 

2 ADET YUMURTA 

SUSAM 

ÇEKİRDEK İÇİ 

1 ADET AMERİKAN BEZİ 

 

İÇ MALZEMESİ İÇİN; 

2 ADET BONFİLE (STEAK İÇİN)

6 ADET DANA JAMBON

6 ADET MANTAR 

MOZERELLA PEYNİRİ

SOYA SOS 

HARDAL 

BARBEKÜ SOS 

SARIMSAK 

BİBERİYE 

1 ADET SOĞAN 

KEKİK 

3 PARÇA TAVUK BONFİLE (KÜÇÜK)

SUSAM 

DEĞİRMEN KARABİBER 

2 ADET SALATALIK 

İCEBERG MARUL (AZ MİKTARDA) 

5 ADET CHERRY DOMATES 

FESLEĞEN

 

YAPILIŞI;

MAYA, ILIK SU VE BİRAZ ŞEKER İLE İYİCE AÇILIR. ÜZERİNE BAL, ELENMİŞ UN, SÜT VE YAĞ EKLENEREK GÜZEL BİR HAMUR ELDE EDİLİR. BİR KABIN İÇERSİ ÇOK AZ YAĞLANIR VE YOĞRULAN HAMUR KOYULUR. ÜZERİ STREÇLE KAPATILIR. HAMUR MAYALANIRKEN; İSTEĞE GÖRE İÇ MALZEMELER HAZIRLANIR. HAMUR MAYALANDIKTAN SONRA MERMER TEZGAHIN ÜZERİNDE HAMURUN GAZI ALINIR. ŞEKİL VERİLDİKTEN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE SUSAM SERPİLİR. NEMLİ B İR BEZ İLE KAPATILARAK BİR SÜRE DAHA MAYALANDIRILIR. MAYALAMA BİTTİKTEN SONRA FIRININ ALT KISMINDA MALZEMELERLE DOLDURULUR, AFİYET OLSUN.

 

ÖZGE UYSALER'İN ÇITIR FENER BALIKLI SANDVİÇ TARİFİ:

 

 

EKMEK İÇİN;

4 BARDAK UN

1,5 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

15 GRAM YAŞ MAYA (1/3 KÜP)

YARIM BARDAK SÜT

1 BARDAK ILIK SU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ

 

İÇ MALZEMELERİ; 

FENER BALIĞI KUYRUK FİLETO

2 PATATES 

TOZ PAPRİKA

TOZ TATLI KIRMIZI BIBER

3 YUMURTA

UN

GALETA UNU

TEREYAĞI

1 DEMET DEREOTU

CHERRY DOMATES

3/4 CUP BEYAZ SEKER

1/3 CUP ELMA SIRKESI

2/3 CUP SU

1/4 CUP SOYA SOSU (TUZU AZALTILMIŞ OLANDAN)

1 YEMEK KAŞIĞI KETCAP

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

 

YAPILIŞI;

FENER BALIKLARI İKİ PARMAK GENİŞLİĞİNDE İNCE UZUN DİLİMLENİR, TUZLANIR, BEKLEMEYE ALINIR. EKMEK HAMURU İÇİN YOĞRULAN MALZEMELER 20 DK. ILIK FIRINDA ÜZERİ KAPALI BEKLETİLİR. 20 DK. SONRA MERDANE İLE 2-3 CM KALINLIĞINDA AÇILIR, DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE KESİLİR VE TEKRAR YARIM SAAT MAYALANMAYA BIRAKILIR. 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERLERİNE UN SERPİLEREK 12 – 14 DK. PİŞİRİLİR.

 

DEREOTLARI GALETA UNUYLA BİRLEŞTİRİLİR. BALIKLAR SIRASIYLA UN, YUMURTA SARISI VE GALETA UNUNA BULANIR. KIZGIN AYÇİÇEK YAĞINDA KIZARTILIR. PATATESLER DİLİMLENİR, BAHARAT VE YAĞ İLE HARMANLANIR, FIRINDA KIZARTILIR.TATLI EKŞİ SOS İÇİN; BEYAZ ŞEKER, ELMA SİRKESİ, SU, SOYA SOSU, KETÇAP VE MISIR NİŞASTASI KAYNATILIR.

 

EKMEKLER ENİNE İKİYE BÖLÜNÜR. BALIK VE PATATESLER YERLEŞTİRİLİR, TATLI EKŞİ SOSTAN SÜRÜLÜR.

 

 

ŞURA KARACA'NIN DOMATES CONFİT VE SEBZELİ VEJETERYAN SANDVİÇ VE STEAK SANDVİÇ TARİFİ:

(ELMA DİLİMİ PATATES VE SOĞAN HALKASIYLA BİRLİKTE)

 

 

EKMEK TARİFİ;

500 GR BEYAZ UN

1 KG TAM BUĞDAY UNU

YULAF EZMESİ

ÇEKİRDEK İÇİ 

SU 

İNSTANT MAYA

YAŞ MAYA

1 SU BARDAGI SIVI YAĞ

TUZ 

ŞEKER

 

YAPILIŞI;

ILIK SU, AZ SIVI YAĞ, MAYA, ŞEKER BİRAZ UNLA KARIŞTIRILIP BİR SÜRE BEKLETİLİR. ÜZERİNDE KABARCIKLAR OLUŞUNCA UN VE TUZ EKLENİR. ELE YPIŞMAYAN, YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. KALIPLARA YERLEŞTİRİLİP HAMUR 2 KATINA ÇIKANA KADAR YAKLAŞIK 1 SAAT BEKLETTİKTEN SONRA SOĞUK FIRINA 200 DERECEDE ATILIR. EKMEKLERİN PİŞMESİNE YAKIN FIRIN 250 DERECEYE AYARLANIR VE ÜZERİ ALTIN RENGİNİ ALINCA SERVİS EDİLİR. EKMEKLER PİŞTİKTEN SONRA MALZEMELER İÇİNE İSTENİLEN ŞEKİLDE KONUR.

 

İÇ MALZEMELER;

1 ADET KIRMIZI BİBER 

1 ADET YESİL BİBER

1 ADET KABAK 

1 ADET PATLICAN

DİLİMLENMİŞ MOZERELLA PEYNİRİ 100 GR

DOMATES KONFİT

1 DEMET FESLEĞEN 

BİR AVUÇ DOLMALIK FISTIK 

ZEYTİNYAĞI 

3 DİŞ SARIMSAK

ICEBERG (TOP MARUL)

ROKA 

DİLİMLENMİŞ DİL FÜME 100 GR

DİLİMLENMİŞ DANA FÜME 100 GR

KARS GRAVYER PEYNİRİ 100 GR

CHEDDAR PEYNİRİ 100 GR 

KETÇAP, MAYONEZ, HARDAL

1 ADET BÜYÜK SOĞAN 

1 ADET BÜYÜK PATATES

DOMATES 

GALETA UNU (SOĞAN HALKASI İÇİN)

KIRMIZI TOZ BİBER

MADEN SUYU

 

TUGAY GÖREN'İN FIRINDA SANDVİÇ TARİFİ:

 

 

MALZEMELER:

600 GR UN

15 GR TUZ

7,5 GR TOZ ŞEKER

15 GR YAŞ MAYA

50 ML ZEYTİNYAĞI

350 ML SU

100 GR DANA ETİ

250 GR KUZU ETİ

SOĞAN 

DOMATES

DOMATES SALÇASI 

TEREYAĞI

PARMESAN 

KAŞAR

BİBERİYE

KEKİK

KIRMIZI BİBER

HARDAL

 

YAPILIŞI;

600 GR UN HAVUZ ŞEKLİNDE AÇILIR VE İÇERSİNE MAYA, ŞEKER, TUZ KONUR, 5 DK. BEKLENİRİ. ÜZERİNE YAĞ VE 1 BARDAK SU DÖKÜLÜR VE YOĞRULMAYA BAŞLANIR. HAMURUN SERTLİĞİNE GÖRE BİRAZ DAHA SU EKLENEBİLİR. DAHA SONRA MAYALANMASI İÇİN BİR KENARDA BEKLETİLİR.

 

İÇİ İÇİN; KUZU ETLERİ KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRANIR. YARIM BARDAK SUYLA RENKLERİ DÖNENE KADAR ÇEVRİLİR VE SÜZÜLÜP VOK TAVAYA ALINIR, ETLERİN RENKLERİ DÖNENE KADAR KAVRULUR. SÜZÜLEN SU YAVAŞ YAVAŞ ETLERE ÇEKTİRİLİR VE DOMATES İLAVE EDİLİR. KIRMIZI BİBER KÖZLENİR VE TEREYAĞI HAFİFÇE KAVRULUR. MAYALANAN HAMURA ŞEKİL VERİLİR VE FIRINA ATILIR. RENKLERİ DÖNÜNCE ÇIKARILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. EKMEK SOĞUYUNCA ORTADAN YATAY BİÇİMDE KESİLİR VE ALY EKMEĞE HARDAL SÜRÜLÜR, ET KONUR VE KAŞAR EKLENİR. KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR FIRINDA TUTULUR, ÜSTÜ KAPATILIR VE SERVİSE HAZIRLANIR.

 

 

Güncelleme: 27/01/2015 15:56:06
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.