VER FIRINA 28 Mayıs Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 28 Mayıs Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MANTAR KURABİYELER

 

MALZEMELER:

125 GR TEREYAĞI

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YUMURTA

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

3 – 3,5 SU BARDAĞI UN 

1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI GIDA BOYASI

50 GR TOZ ŞANTİ

¼ ÇAY BARDAĞI SÜT

50 GR ERİMİŞ KUVERTÜR

YAPILIŞI:

TEREYAĞI VE UNU RONDODA ÇEKİN, YOĞURMA KABINA ALIN. YUMURTA, PUDRA ŞEKERİ, 

KABARTMA TOZU, NİŞASTA EKLEYİP YOĞURUN VE HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN. 

HAMURUN KIVAMINA GÖRE UN EKSİLTİP ÇIKARABİLİRSİNİZ.

YOĞURDUĞUNUZ HAMURUN YARISINI AYIRIP GIDA BOYASI İLE YOĞURUN. BEYAZ 

HAMURDAN PARMAK KALINLIĞINDA HAMURLAR YAPIN VE TEPSİYE DİZİN. 

KIRMIZI HAMURDAN İSE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEN BİRAZ KÜÇÜK YUVARLAKLAR YAPARAK 

MANTAR ŞEKLİ VERİN VE TEPSİYE AYRI AYRI DİZİN.

175° FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUTUN.

SOĞUYAN KIRMIZI HAMURLARINIZIN ALT TARAFINI DİKKATLİCE ÇOK HAFİF OYUN.

BEYAZ HAMURLARINIZIN BİR UCUNU BOL ÇİKOLATAYA BATIRIP KIRMIZI HAMURUN OYUK 

YERİNE YERLEŞTİRİN VE TABAĞA ALIN BUZLUKTA 4-5 DK DONDURUN. 

ŞANTİNİZİ SIKMA TORBASINA KOYUP RESİMDEKİ GİBİ MİNİK MİNİK BENEKLER YAPARAK 

SÜSLEYİN VE SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN CEVİZLİ KURU MEYVELİ KEK TARİFİ

 

 

 

 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 1 SU BARDAĞI SÜT 

 3 SU BARDAĞI UN

 KURU KAYISI

 KURU ÜZÜM

 KURU KİVİ

 KURU ÇİLEK

 1 ADET TAZE PORTAKAL

 1 AVUÇ CEVİZ İÇİ BÜTÜN 

 2 ADET HAVUÇ

 ÇOK AZ TARÇIN

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 ADET ÇUBUK VANİLYA

 1 KAŞIK TEREYAĞI

YAPILIŞI

YUMURTALARI ŞEKER İLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. SONRA SÜT VE SIVIYAĞI KARIŞIMA 

İLAVE EDELİM. BİRAZ DAHA ÇIRPALIM.

SONRA KURU MEYVELERİMİZİ MİNİK MİNİK DOĞRAYIP BİRAZ UNLA KARIŞTIRALIM Kİ 

YAPIŞMASIN BİRBİRİNE (İSTEYEN DOĞRAMAYABİLİR AMA DOĞRAYINCA DAHA GÜZEL BİR 

GÖRÜNÜM OLUYOR) RENDELEDİĞİMİZ PORTAKAL KABUKLARI VE TARÇINLA BERABER 

KARIŞIMA İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.

HAVUÇLARIMIZI RENDELEYELİM. 1 KAŞIK TEREYAĞINDA KAVURALIM. ÜZERİNE CEVİZLERİMİZİ 

KOYUP BİRAZDAHA KAVURUP, SOĞUTUP MEYVELERLE KARIŞTIRIP KEK HARCIMIZA KATALIM

SONRA UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI İÇİNE EKLEYELİM VE YAVAŞÇA 

KARIŞTIRALIM.

YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜP  150° FIRINDA PİŞİRELİM. SADECE SON 

DAKİKALARDA AÇIP PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDEBİLİRİZ.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN MUZLU ANANASLI KEK TARİFİ

 

 

2 SU BARDAĞI UN 

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT 

YARIM PAKET KABARTMA TOZU 

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN 

1+1/3 SU BARDAĞI ŞEKER

3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

2/3 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ADET ANANAS 

2 ADET MUZ

3 ADET YUMURTA 

1 PAKET VANİLYA 

YAPILIŞI  

ANANASLARIN BİR KISMINI KÜP KÜP BİR KISMINI JÜLYEN DOĞRAYIN VE 180 DERECEDE 15-20 

DAKİKA FIRINLAYIN. YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN, SIVI YAĞI EKLEYİN. DAHA SONRA BU 

KARIŞIMA MUZU RENDELEYİN YA DA PÜRE YAPIN, EKLEYİN. KURULARI BİR KAPTA KARIŞTIRIP 

SIVI KARIŞIMA SPATULAYLA KARIŞTIRIN. EN SON KÜP OLAN ANANASLARI EKLEYİN, JÜLYEN 

DOĞRADIKLARINIZI KEK KALIBININ TABANINA EKLEYİN VE KARIŞIMI DÖKÜP 170 DERECEDE 

40 DAKİKA PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN İHSANCIL KURU MEYVELİ MİNİ KEKLER TARİFİ

 

 

 3/4 SU BARDAĞI KAKAO

 3/4 SU BARDAĞI UN

 1/2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

 1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 3/4 SU BARDAĞI TEREYAĞI

 1 SU BARDAĞI ŞEKER

 3 ADET YUMURTA

 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 1/2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

 70 GR MEYVE KURUSU

 30 GR KUŞ ÜZÜMÜ

FIRINI 180 DERECEYE AYARLAYIN. KAKAO, UN, KABARTMA TOZU VE TUZU BİRLİKTE BİR KABA 

ELEYİN.BİR KARIŞTIRMA KABINA YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI İLE ŞEKERİ ALIN VE İYİCE 

ÇIRPIN, VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.YUMURTALARI TEK TEK 

EKLEYİN VE HER YUMURTADAN SONRA İYİCE ÇIRPIN. MİKSERİN HIZINI DÜŞÜRÜN VE SÜZME 

YOĞURDU EKLEYİN.2 PARÇADA KURU KARIŞIMI EKLEYİN VE YAVAŞÇA ÇIRPMAYA DEVAM 

EDİN. KURU MEYVELERİ EKLEYİN VE KARIŞTIRIN KAPLARIN 3/4 OLACAK ŞEKİLDE DOLDURUN 

VE 20-25 DK PİŞİRİN. 20 DK DEN SONRA KÜRDAN İLE KONTROL EDİP TEMİZSE FIRINDAN 

ÇIKARIP IZGARA TELİNDE SOĞUMAYA BIRAKABİLİRSİNİZ

 

ALP MEHMET SIY'IN KAYISI MARMELATLI ARMUTLU KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

3 YUMURTA 

1.5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 PAKET VAVİLYA

30 GR TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI YOĞURT

2 YA DA 2,5 SU BARDAĞI UN 

3 ADET ARMUT 

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN 

KAYISI MARMELAT İÇİN 

12 TANE TAZE KAYISI (OLGUN YUMUŞAK OLACAK) 

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 

BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU 

SÜSLEMEK İÇİN 

1 ÇAY BARDAĞI FİLE BADEM 

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞAMFISTIK 

KAYISI MARMELAT YAPIMI 

YIKANAN ÇEKIRDEĞİ ALINAN KAYISILAR SOS KABINA KONUR ÜSTÜNE 2 YEMEK KAŞIĞI 

PUDRA ŞEKERİ 2 YEMEK KAŞIĞI SU EKLENEREK  KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR KIVAM ALMASINA 

YAKIN BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU SIKILIR VE ATEŞTEN ALINIR. ILININCA EZİLİREK PÜRE 

KIVAMINA GETİRİLİR. DAHA SONRA ARMUTLAR AYIKLANIR ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILIR VE 

DİLİMLENİR ÜZERİNE TOZ TARÇIN SERPİLİP BEKLETİLİR.

KEKİN YAPILIŞI

YUMURTALARI PUDRA ŞEKERİ İLE ÇIRPARIZ TEREYAĞINI ERİTİP BU KARIŞIMA EKLERİZ 

ÜZERİNE YOĞURDU İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDERİZ. EN SON KABARTMA TOZU İLE 

UNU ELEYEREK BU KARIŞIMA EKLER VE ÇOK KARIŞTIRMADAN HARMANLARIZ. ÖNCEDEN 

YAĞLANMIŞ KENARLARI DAHİL UNLANMIŞ YAKLAŞIK 20 CM ÇAPINDAKİ KALIBA BU KARIŞIMI 

DÖKERİZ. DAHA SONRA KENARDA BEKLEYEN TARÇINLANAN, DİLİMLENEN ARMUTLAR BU 

HAMURUN ÜZERİNE DİZİLİP 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCAYA DEK PİŞİRİRİZ 

BİRAZ ILININCA KALIPTAN ÇIKARTIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZDA ÜSTÜNE ILIKKEN 

HAZIRLADIĞIMIZ KAYISI MARMELADINI SÜRERİZ. DAHA SONRA TAVADA YA DA FIRINDA 

HAFİF KAVURDUĞUMUZ FİLE BADEMLERİ ÜSTÜNE SERPERİZ TOZ ŞAM FISTIKLA DA SÜSLERİZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN MEYVELİ KEK TARİFİ

 

 

3 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

2 SU BARDAĞI UN

150 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAGI ZEYTİNYAĞI

6 GR KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLİN

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

150 GR KURU ÜZÜM 

150 GR CEVİZ

150 GR KURU İNCİR

ŞEKER VE YAĞI MİKSERDE KARIŞTIRIN. YUMURTALARI EKLEYİN. ZEYTİNYAĞINI EKLEYİN. KURU 

MALZEMELERİNİZİ ELEYEREK EKLEYİN. ARDINDAN ÜZÜM, İNCİR VE CEVİZİ EKLEYİN. 175 

DERECEDE 50 DK PİŞİRİN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN VİŞNELİ KITIRTI YARATAN KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

(ÖLÇÜ 240 ML.LİK BARDAK/CUP İLE)

ÜST KIRINTI İÇİN:

75 GR. TEREYAĞI (ODA ISISINDA) (2 KİBRİT KUTUSU BÜYÜKLÜĞÜNDE)

105 GR. UN (3/4 SU BARDAĞI)

70 GR. TOZ ŞEKER (1/3 SU BARDAĞI)

35 GR. BADEM UNU/TOZ BADEM (1/3 SU BARDAĞI)

 

KEK İÇİN:

150 GR. TEREYAĞI (ODA ISISINDA)

150 GR. UN (1 SU BARDAĞI + 1 ÇORBA KAŞIĞI)

70 GR. TOZ ŞEKER (1/3 SU BARDAĞI)

2 YUMURTA ODA ISISINDA

4 ÇORBA KAŞIĞI ILIK SÜT

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYALI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 SU BARDAĞI SUYU SÜZÜLMÜŞ ÇEKİRDEKSİZ VİŞNE (EĞER TAZE VİŞNE KULLANACAKSANIZ 2 

SU BARDAĞI)

 

YAPILIŞI:

KIRINTI İÇİN TÜM MALZEMEYİ BİR KABA ALIP PARMAK UÇLARINIZLA YAĞI KURU MALZEME 

İLE KARIŞTIRARAK BEZELYE TANELERİ BÜYÜKLÜĞÜNDE KIRINTILAR HALİNE GETİRİN VE 

BUZDOLABINA KOYUN.

FIRINI 180 DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN, 28 CM LİK KELEPÇELİ KEK KALIBINI YAĞLAYIP 

KENARDA BEKLETİN.

KEK İÇİN; YUMŞAMIŞ TEREYAĞINI MİKSER İLE KREMA GİBİ OLANA DEK ÇIRPIN VE ŞEKERİ 

İLAVE EDİP 1 DK DAHA ÇIRPIN ARDINDAN TEK TEK YUMURTALARI İLAVE EDİP KARIŞIM 

TEKRAR KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN.

UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI ELEYİP YAĞLI KARIŞIMA EKLEYİP MİKSER İLE DÜŞÜK 

DEVİRDE UN PARÇALARI KAYBOLANA KADAR KARIŞTIRIP SÜTÜ İLAVE EDİN VE YİNE DÜŞÜK 

DEVİRDE SÜT HAMURA KARIŞANA KADAR ÇIRPIP MİKSERİ DURDURUN.

HAMURU KEK KALIBINA EŞİT ŞEKİLDE YAYIN (STANDART KEK HAMURU KADAR AKIŞKAN 

DEĞİL SPATULA İLE DÜZELTMEK GEREKİYOR) ÜZERİNE VİŞNELERİ EŞİT ŞEKİLDE YAYIN VE 

VİŞNELERİN ÜZERİNE DOLAPTA BEKLEYEN KIRINTILARI SERPİŞTİRİP ISINMIŞ FIRINA YAKLAŞIK 

OLARAK 35-40 DK. ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

SÜRE SONUNDA KÜRDAN TESTİ YAPARAK KEKİ FIRINDAN ALIN VE ILININCA SERVİS EDİN.

DİLERSENİZ ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEBİLİRSİNİZ.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN KARIŞIK MEYVELİ KEK TARİFİ

 

 

4 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 DAMLA LİMON

1 PAKET VANİLYA

1 ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU

1 SU BARDAGI KARIŞIK KURU MEYVE

1 SU BARDAGI TOZ ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI UN

DERİN BİR TABAĞIN  İÇERİSİNE YUMURTALARI VE TOZ ŞEKERİ KATIP MİKSERLE İYİCE KÖPÜK 

KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPALIM.

DAHA SONRADA YOĞURDU, SIVI YAĞI VE DİĞER MALZEMELERİMİZİ KATIP TEKRAR GÜZELCE 

KARIŞTIRALIM. KURU MEYVALARI AZ ISLATIP UNLAYALIM VE KARIŞIMA İLAVE EDELİM. 

ELENMİŞ UN, KAB TOZU (2-3 DAMLA ÜZERİNE) VANİLYA KARIŞTIRALIM. 

DAHA SONRA, İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDEKİ BİR KEK KALIBINI YAĞLAYARAK HAZIRLADIĞIMIZ 

MALZEMEYİ BU KALIBIN İÇERİSİNE DÖKELİM. MEYVELİ KEKİ, DAHA ÖNCEDEN ISITMIŞ 

OLDUĞUMUZ 170 DERECELİK FIRINIMIZDA, ÜZERİ KIZARANA KADAR İÇİ HAMUR 

KALMAYACAK ŞEKİLDE PİŞİRELİM.

Güncelleme: 01/06/2015 13:59:43
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.