VER FIRINA 28 OCAK ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 28 OCAK ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: FIRINDA DOMATESLİ PİLAV

 

MALZEMELER

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

2 ADET DOMATES

1.5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

100 GR KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

1 DAL BİBERİYE

TUZ

HAZIRLANIŞI

*PİRİNÇLERİ ILIK SUDA BEKLETİP SÜZÜN.

*TENCEREYE YAĞLARI KOYUP ERİTİN.

*KÜP KÜP KESİLMİŞ DOMATESLERİ İLAVE EDİN.

*DOMATESLERİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA SÜZMÜŞ OLDUĞUNUZ PİRİNÇLERİ İLAVE EDİN

*PİRİNÇLER HAFİF PEMBELEŞİNCE, ŞEKERİ VE TUZU İLAVE EDİN.

*PİRİNÇLERİN ÜZERİNE TAVUK SUYUNU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIN VE PİLAVIN SUYUNU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.

*PİLAV SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA TENCEREYİ OCAKTAN ALIN.

*PORSELEN KAPLARIN YARISINA KADAR PİLAVDAN KOYUN VE ORTASINA RENDELENMİŞ KAŞAR İLAVE EDİN.SONRA ÜZERİNE TEKRAR PİLAV KOYUP ORTASINA RENDELENMİŞ KAŞAR KOYUN VE ÜZERİNE 3-4 YAPRAK  BİBERİYE KOYUP KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR PİLAVI FIRINA VERİN.

*PİLAVIN ÜZERİNDEKİ KAŞARLAR ERİDİKTEN SONRA PİLAVINIZI SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN SOSLU KEK TARİFİ

 

 

 

KEK İÇİN MALZEMELER:

  • 3 YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI TOZŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • ALABİLDİĞİ KADAR UN (3 SU BARDAĞI YETERLİ OLUYOR)
  • 100 GR CEVİZ İÇİ
  • 200 GR FINDIK İÇİ
  • 100 GR BADEM İÇİ
  • 1 PORTAKAL
  • 100 GR ÇAM FISTIĞI (YEŞİL)

 

YAPILIŞI:

   ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE 10 DAK. KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. DAHA SONRA SÜT VE SIVIYAĞI EKLEYELİM. ELEDİĞİMİZ UNA; KABARTMA TOZU, VANİLYA VE KAKAOYU DA EKLEYELİM. HAZIRLADIĞIMIZ KEKİ KATI YAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ KALIBA DÖKÜP ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM. İLK 20 DAK. FIRININ KAPAĞINI AÇMAYALIM AÇARSAK KEKİMİZ KABARMAZ. KEKİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ BİR KÜRDAN YARDIMI İLE ANLAYABİLİRSİNİZ. PİŞEN KEKİ ISLAK BİR BEZİN ÜZERİNE ALALIM. SOĞUYUNCA KALIPTAN ÇIKARTALIM.


 
SOS MALZEMELERİ:

  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZŞEKER
  • 100 GR ÇİKOLATA

UN VE KAKAOYU TENCEREDE BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMI İLE SÜTÜMÜZÜ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDERKEN TOPAKLANMAMASI İÇİN SÜREKLİ KARIŞTIRALIM. ORTA ATEŞTE PİŞİRECEĞİMİZ SOSA TOZ ŞEKERİ DE İLAVE EDELİM. SOSUMUZ KAYNAYINCA ATEŞİ KISIP 5 DAK. KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRELİM. ATEŞTEN ALINCA KABUK BAĞLAMAMASI İÇİN ARA ARA KARIŞTIRIP SOĞUTALIM.

  • 1 PAKET KREM ŞANTİYİ  1 SU BARDAĞI SÜT İLE ÇIRPALIM
  • SOĞUYAN KEKİMİZİN ÜZERİNİ KREM ŞANTİ İLE KAPLAYALIM
  • ÜZERİNE SOĞUYAN ÇİKOLATA SOSUMUZU DÖKELİM
  • ÇİKOLATA RENDESİ FINDIK SERPİP SERVİS EDELİM

 

İLHAN ÇAPAN'IN VİŞNE SOSLU KEK TARİFİ

 

 

KEK İÇİN MALZEMELER:

5 ADET YUMURTA

250 GR ŞEKER

250 GR SÜT

250 GR SIVI YAĞ

30 GR KAKAO

320 GR UN

30 GR KABARTMA TOZU

         

KEK SOSU İÇİN:

250 GR ŞEKER

250 GR SIVI YAĞ

250 GR SÜT

30 GR KAKAO

 

VİŞNE SOSU İÇİN:

500 GR DONUK VİŞNE

250 GR ŞEKER

100 GR NİŞASTA

 

YAPILIŞI:

   UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KAP İÇİNDE ÇOK ÇIRPILMADAN KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK İLAVE EDİLİR. UYGUN KALIBA DÖKÜLEREK 180 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİLİR. DİĞER TARAFTA SOS İÇİN HAZIRLANAN MALZEME YUKARDAKİ GİBİ KARIŞTIRILIR (ŞEKERİN İYİCE ERİMESİ GEREKİYOR) FIRINDAN KEKİ ALDIKTAN SONRA SICAK ŞEKİLDE SOS İLE BİRLİKTE İYİCE ISLATILIR. BAŞKA BİR TARAFTA İSE VİŞNE VE ŞEKER KAYNATILIR. SULANDIRILMIŞNİŞASTA İLE KVAM ALACAK ŞEKİLDE BAĞLANIR. SOĞUYAN KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLEREK SOĞUK ŞEKİLDE SERVİS EDİLİR.

 

NİLGÜN AYDIN'IN ÜZERİ SOSLU KEK TARİFİ

 

 

KEK İÇİN MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

½ SU BARDAĞI KREMA

4 YUMURTA

½  SU BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ CEVİZ

½ ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

200 GR KÖRPE ISPANAK

2 SU BARDAĞI UN

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLİN 

 

SOS İÇİN:

150 ML KREMA

200 GR BİTTER ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI:

   4 YUMURTANIN BEYAZI ŞEKERLE BİRLİKTE ÇIRPILIR. İYİCE KABARDIKTAN SONRA AYRI BİR YERDE YUMURTA SARISI VE KREMA ÇIRĞILIR. ÜZERİNE YAĞ EKLENİR. BAŞKA BİR KABIN İÇİNDE UN, KABARTMA TOZU, VANİLİN KARIŞTIRILIR. ISPANAKLA OCAKTA BUHARLA PİŞİRİLDİKTEN SONRA RONDODAN GEÇİRİLİR VE YUMURTA SARISININ İÇERSİNE SUYU SIKILDIKTAN SONRA EKLENİR.

   TÜM HAZIRLIKLAR BİR KABIN İÇERSİNDE KAŞIK YARDIMI İLE AĞIR AĞIR KARIŞTIRILIR VE YAĞLANAN KALIBIN İÇERSİNE DOLDURULUR. 180 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA 30 DK. HİÇ AÇILMADAN TOPLAM 50 DK PİŞİRİLİR.

   SOS İÇİN KREMA KAYNATILIR, ÜZERİNE ÇİKOLATA EKLENEREK KARIŞTIRILIR VE GÜZEL BİR KIVAM YAKALANIR.

 

ÖZGE UYSALER'İN DOLGULU ÜZERİ ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

 

 

KEK İÇİN MALZEMELER:

1 CUP ŞEKER

¾ CUP KEK BÖREK PASTA (HAMURİŞİ) UNU

½ CUP UN

1 ¼ ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

¼ ÇAY KAŞIĞI TUZ

½ BARDAK DOLAPTAN YENİ ÇIKMIŞ KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞI

½ BARDAK SÜT

2 YUMURTA

2 ÇAY KAŞIĞI VANILYA ÖZÜTÜ

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

½ CUP SÜT

½ CUP KREMA

YARIM ÇUBUK VANİLYA

3 YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 ½ ÇAY KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 

ÇİKOLATA SOS İÇİN:

½ CUP KREMA

120 GRAM BİTTER ÇIKOLATA

2 KAŞIK TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

   FIRIN 160 DERECEYE AYARLANIR. BÜTÜN TOZ MALZEMELER ELEKTEN GEÇIRILIR. ÇIRPMA KABINA ALINIR. YARIM BARDAK KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞI EKLENIR. ÇIRPILIR. IÇINDE HALA GÖZLE GÖRÜLÜR TEREYAĞI PARÇALARI OLABILIR. SIVI MALZEMELER AYRI BIR KAPTA ÇIRPILIR. TOZ KARIŞIMA EKLENIR VE HIZLI AYARDA 3-5 DAKIKA KREMSI KIVAMA GELINCEYE KADAR ÇIRPILIR. KEK KALIBI YAĞLANIR UNLANIR, DIBINE YAĞLI KAĞIT SERILIR. FIRINA YERLEŞTIRILIR, 165 DERECEDE 35 DAKIKA PIŞRILIR.

   PASTACI KREMASI IÇIN SÜT VE KREMA ATEŞE KONUR, ÜZERINE YARIM ÇUBUK VANILYA EKLENIR. AYRI BIR KAPTA YUMURTA SARILARI, ŞEKER VE MISIR NIŞASTASI KARIŞTIRILIR. SÜT VE KREMA KAYNATMADAN OCAKTAN ALINIR YUMURTA KARIŞIMININ ÜSTÜNE YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK EKLENIR. TEKRAR SÜTÜN OLDUĞU TENCEREYE BOŞALTILIR. KAYNAMAYA BAŞLAYANA KADAR ORTA ATEŞTE ÇIRPILARAK PIŞIRIRILIR. TEREYAĞININ ÜZERINE SÜZGEÇTEN GEÇIRILIR. KARIŞTIRILIR, KAYMAK TUTMAMASI IÇIN ÜZERI STREÇLE KAPATILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.

   ISITILAN KREMA ÇIKOLATANIN ÜZERINE DÖKÜLÜR VE KARIŞTIRILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

 

ŞURA KARACA'NIN LİMONLU PORTAKALLI KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

150 GRAM TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 SU BARDAGI SÜT

2 PAKET KABARTMA TOZU

VANİLYA EKSTRESİ

LİMON EKSTRESİ

5 YUMURTA

1 SU BARDAGI MISIR NİŞASTASI

2 LİMON

2 PORTAKAL

1 KASE AHUDUDU 

5 DAL NANE 

BATON KEK KALIBI

 

YAPILIŞI:

   ŞEKER VE TEREYAĞI KREM KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR. TEK TEK YUMURTALAR EKLENİR. LİMON EKSTRESİ VE VANİLYA EKSTRESİ EKLENİR. PORTAKALIN DIŞ KABUKLARI DOĞRANIR, BİR TAŞIM KAYNATILIR, SÜZÜLÜR, KARIŞIMA KATILIR. UN, KABARTMA TOZU ELENİR. BİRAZ SÜT BİRAZ UNLU KARIŞIMDAN EKELENİR, ÇIRPILIR. YAĞLANMIŞ UNLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜR. ÖNCEDEN ISITILAN 170 DERECE FIRINDA PİŞİLİR .

   KÜÇÜK BİR TENCEREDE NİŞASTA, LİMON SUYU, PORTAKAL SUYU, 1 YUMURTA SARISI VE TEREYAĞI ÇIRPILIR, 3 DK KAYNATILIR PİŞAN KEKİN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR SERVİS EDİLİR.

 

TUGAY GÖREN'İN SOSLU KEK TARİFİ

 

 

KEK İÇİN MALZEMELER:

1 PAKET MARGARİN

KAKAO

½ BARDAK ŞEKER

4 YUMURTA

BİR SU BARDAĞI UN

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMATOZU

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

FINDIK İÇİ

CEVİZ

1 BARDAK SÜT

 

SOSU İÇİN:

2 FİNCAN UN

2 FİNCAN ŞEKER

YARIM KG SÜT

VANİLYA

MARGARİN

1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ

1 BARDAK SÜT

500 GRAM SÜTLÜ ÇİKOLATA

2 BARDAK KREMA

 

YAPILIŞI:

   MARGARİN, KAKAO, ŞEKER, YUMRTA, UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA KARIŞTIRILIR. FINDIK İÇİ VE CEVİZ HAVANDA DÖVÜLEREK BU HARCA KARIŞTIRILIR. PİŞİRME KAĞIDI SERİLEREK, KÜRDAN YARDIMIYLA KONTROL EDEREK PİŞİRİLİR. KEK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ ILININCA ÜZERİNE 1  BARDAK SÜT DÖKÜLÜR.

   SOSU İÇİN; UN, ŞEKER, SÜT, VANİLYA, MARGARİN TENCEREDE KARIŞTIRILIP PİŞİRİLİR. DAHA SONRA EL MİKSERİYLE ÇIRPILIR. HAZIRLANAN KREM ŞANTİYLE KARIŞTIRILIP (EL BLENDERI İLE) KEKİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR.

   SÜTLÜ ÇİKOLATA RENDELENİR VE KREMA İLE KARIŞTIRILIP ERİTİLİR. KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLEREK SERVİS EDİLİR.

 

 

Güncelleme: 28/01/2015 17:35:56
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.