VER FIRINA 29 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 29 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: DAMLA SAKIZLI KURABİYE

 

MALZEMELER:

100 GR TEREYAĞI

1 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

10 GR KABARTMA TOZU

5 GR VANİLYA

2 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 SU BARDAĞI UN

1 TATLI KAŞIĞI SİLME DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI

 

ÜZERİ İÇİN;

PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI:

YOĞURMA KABININ İÇİNE TÜM MALZEMELERİ ALIN VE HAMURUNUZU YOĞURUN. HAMURUNUZUN KIVAMI KULAK MEMESİ KIVAMINDA OLMALI. HAMURUNUZU KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KOPARIP AVUCUNUZDA YUVARLAYIP BAŞ PARMAĞINIZLA ORTASINA BASTIRIP ÇUKUR OLUŞTURUN. YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİDE 180 DERECE FIRINA ALIP ÜZERİ ÇOK HAFİF PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ALIN. BİRAZ ILINAN KURABİYELERİN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN İZMİR KIZARTMASI TARİFİ

 

 

4 ADET PATLICAN

1 LİTRE SIVI YAĞ

500 GR SOĞAN

2 BAŞ SARIMSAK

1 KG YEŞİL TATLI BİBER

2 ADET BÜYÜK PATATES

TUZ

3 ADET KABAK

 

PATLICANLARI SAPLI OLARAK ALACA SOYUP BOL TUZLU SUDA YARIM SAAT BEKLETİN. BOL SUYLA YIKAYIP KURULAYIN. SAPI ÜZERİNDE KALACAK VE KOPMAYACAK ŞEKİLDE UZUNLAMASINA KESİN. KIZGIN AYÇİÇEĞİ YAĞINDA KIZARTIN. PATATESLERİ KÜP KÜP DOGRAYIP FIRINA VERIN SOĞANLARIN VE SARIMSAKLARIN KABUĞUNU SOYUP SOĞANLARI KÜÇÜK DOĞRAYIN. SARIMSAKLARI BÜTÜN OLARAK BIRAKIN. ONLARI DA FIRINA VERIN   KIZARTTIĞINIZ PATLICANLARIN ÜZERİNE YAYIN. ÜZERLERİNE PARMAK UZUNLUĞUNDA DOĞRADIĞINIZ KIZARTTIĞINIZ BİBERLERİ, SARIMSAKLAR VE TUZ İLAVE EDİN. ÜZERINE YOĞURTLA SARIMSAĞI KARIŞTIRIN VE KIZARTMANIZA DÖKÜN.

 

ELİF ZAİM'İN ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

 

 

400 GR JÜLYEN DOĞRANMIŞ DANA ANTRİKOT

2 ADET ORTA BOY KIZARTMALIK PATATES

PATATESİ KIZARTMAK İCİN SIVI YAĞ 

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA 

250 GR KIYMA (100 GR KUZU / 100 GR DANA)

 

DOMATES SOS İÇİN 

2 ORTA BOY RENDELENMİŞ DOMATES 

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1 ÇAY KAŞIĞI TATLI TOZ BİBER

TUZ - KARABİBER 

 

ÜZERİ İÇİN 

2 SU BARDAĞI YOĞURT 

3 DİŞ SARIMSAK 

 

YAPILIŞI 

BİR TAVADA SIVI YAĞI KİZDİRİN VE ETLERİ KAVURUN ETLER YUMUSAMAYA BASLAYİNCA TUZUNU ATİP İCİNİ ÇEKMESİ İCİN 10 DK UZERİNİ FOLYOLAYİP FİRİNA ATİNPATATESLERİ SOYUP KİBRİT ÇÖPÜ ŞEKLİNDE  DOĞRAYIP YİKAYİN İYİCE AUYUNU SİKİP PACETE İLE KURULAYİN.KUPKURU PATATEALERİN ÜZERİNE NİŞASTA SERPİN İYİCE BULAYİN FAZLASİNİ SİRKELEYİN.KİZGİN YAGDA CİTİR ÇITIR KIZARTIN SOS TENCERESİNE YAG RENDE DOMATES TUZ VE TZ KIRMIZI BİBERİ KOYULASİNCAYA KADAR PİŞİRİN 

 

SARİMSAKLARİ RENDELEYİP YOGURTLA KARIŞTIRIN SERVİS TABAGİNİN EN ALTINA  PATATESLERİ ÜZERİNE YOGURDU ÜZERİNE ETLERİ VE EN USTE DE DOMAYES SOSUNU DOKUP SERVİS YAPIN.

 

MELİKE İŞDAR'IN LOR TATLISI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

500 GR TATLI LOR

3 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

1 ÇAY BARDAĞI UN 

2 ADET YUMURTA

1 PAKET KABARTMA TOZU

DAMLA SAKIZLI DONDURMA

 

ŞERBETİ İÇİN:

1 KİLO TOZ ŞEKER

1 LİTRE SU

LİMON

 

HAZIRLANIŞI:

1 LİTRE SUYUN İÇİNE 1 KİLO ŞEKERİ KOYUP KAYNAMAYA BIRAKIN. OCAKTAN ALMADAN ÖNCE BİR DİLİM LİMONU ŞERBETİNİZE SIKIN. SOĞUMAYA BIRAKIN.BİR KABA LOR, İRMİK, UN, YUMURTA VE KABARTMA TOZUNU KOYUP YOĞURUN. ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLDUĞU İÇİN UN EKLEMEYİN. TOP YAPTIĞINIZ HAMURLARINIZI YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 45-50 DK KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE PİŞİRİN. SICAK TATLINIZIN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜP; DAMLA SAKIZLI DONDURMA İLE SERVİS EDİN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN DENİZ BÖRÜLCESİ YATAĞINDA DAMLA SAKIZ KÖPÜĞÜNDE FENER BALIĞI TARİFİ

 

 

MALZEMELER ; 

FENER BALIĞI FİLETO

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

DENİZ TUZU 

TANE KARABİBER

1 ADET KURU SOĞAN 

2-3 DİŞ SARIMSAK 

1 ADET ORTA BOY PATATES 

1 ADET ORTA BOY YEŞİL ELMA 

DAMLA SAKIZI

HİNDİSTAN CEVİZİ

1 SU BARDAĞI SÜT 

1 DEMET DENİZ BÖRÜLCESİ  

20 GR KURUTULMUŞ DOMATES 

3 DİŞ SARIMSAK 

YETERİNCE ZEYTİNYAĞI 

LİMON 

TUZ 

 

YAPILIŞI:

DENİZ BÖRÜLCELERİNİ BOL SUDA BEKLETİP YIKIYORUZ. TENCEREDE KAYNAMAKTA OLAN SUYA ATIP 15 DAKİKA HAŞLIYORUZ. SUYUNU SÜZDÜKTEN SONRA BÖRÜLCELERİ KÖKLERİNDEN TUTUP KILCIKLARINI TEK TEK SIYIRIYORUZ. AYIKLADIĞIMIZ DENİZ BÖRÜLCELERİNİ SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ, ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI, SARIMSAK, LİMON VE TUZ İLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKEREK KARIŞTIRIYORUZ.BALIĞIMIZI MARİNE EDİYORUZ DENİZ TUZU TANE KARABİBER VE ZEYTİNYAĞI İLE DAHA SONRA TEFLON TAVADA VEYA IZGARADA MÜHÜRLEDİKTEN SONRA ÜSTÜNE TEREYAĞI GEZDİRİP 160 DERECEDE 10 DAKİKA FIRINA VERİYORUZ. 

 

SÜTÜ HİNDİSTAN CEVİZİNİ VE DAMLA SAKIZINI BİR KABA KOYUP MİKSERLE ÇEKİYORUZ VE KÖPÜĞÜNÜ KULLANIYORUZ. PATATESLERİMİZİ ÇOK İNVE KESİP AYNI ŞEKİLDE ELMAYIDA İNCE KESTİKTEN SONRA TEFLON TAVAYA 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI KOYUP PATATES ELMA PATATES ELMA GELİCEK ŞEKİLDE YUVARLAK ELDE EDİYORUZ VE ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİYORUZ . AFİYET OLSUN.

 

NALAN UYAR'IN OTLU BÖREK TARİFİ

 

 

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SU

1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

TUZ

ALDIĞI KADAR UN

KABARTMA TOZU

İÇİ

400 GR ISPANAK

1 BAĞ PAZI

4 ADET PIRASA

4 ADET ORTA BOY KIRMIZI BİBER

600 GR BÖREKLİK LOR

1/2 SU BARDAĞI SİRKE (SEBZELERİ YIKADIĞINIZ SUYA KOYMAK İÇİN)

TUZ

KARABİBER

 

HAMURUMUZU YOĞURALIM VE DİNLENMEYE BIRAKALIM.  OTLARIMIZI TEMİZLEDİKTEN SONRA KURUTALIM VE DOĞRAYALIM.  BİBERLERİMİZİDE DOĞRAYIP GENİŞ BİR KAPTA KARIŞTIRALIM.  LORUMUZU VE BAHARATLARIMIZI EKLEYELİM.HAMURLARIMIZI İNCE AÇALIM İÇİNE SIVIYAĞ SÜRELİM VE HARCIMIZI KOYUP SARALIM.  UZUN UZUN KESTİĞİMİZ BÖREKLERİMİZİ YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİMİZE DİZELİM ÜZERLERİNE SIVIYAĞ SÜRELİM.  180 DERECEDE ÜZERLERİ KIZARANA KADAR FIRINLAYALIM.  YANINDA AYRAN İLE SERVİS EDELİM.

Güncelleme: 02/11/2015 11:27:25
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.