Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 3 Aralık Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 3 Aralık Perşembe Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KAKAOLU SANDVİÇ KEK 

 

MALZEMELER:

2 YUMURTA 

150 GR ŞEKER 

100 GR ILIK TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KAKAO 

200 GR UN 

1 YEMEK KAŞIĞI SÜT 

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

 

KREMASI İÇİN:

100 ML KREMA 

1 KAŞIK ŞEKER 

200 GR MARCARPONE 

1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KAKAO 

SÜSLEMEK İÇİN 20 GR BİTTER ÇİKOLATA 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TEREYAĞI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN ARDINDAN TEK TEK YUMURTAYI EKLEYİN, SÜTÜ EKLEYİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. AYRI BİR KAPTA KURU MALZEMELERİ ELEYİN VE YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYİN. HAMURU SIKMA TORBASINA ALIP CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HALİNDE SIKIN. 10 DAKİKA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

 

KREMA İÇİN: 

BİR KAPTA KREMAYI İYİVE ÇIRPIP KABARTIN. AYRI BİR KAPTA MASCARPONE VE ŞEKERİ ÇIRPIN KAKAOYU EKLEYİN SON OLARAK DA KABARTTIĞINIZ KREMA İLE BİRLEŞTİRİP KARIŞTIRIN SIKMA TORBASINA ALIN. 

 

SÜSLEMEK İÇİN:

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN.BİRLEŞTİRMEK İÇİN: 2 KEK DİLİMİNİN ARASINI KREMA İLE DOLDURUN VE ÜZERİNE ÇATALLA ERİMİŞ ÇİKOLATA İLE ŞERİTLER YAPIN. RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

ECE ÇELİK'İN ŞANS MAKARNASI TARİFİ

 

 

YARIM PAKET DİRSEK MAKARNA

1 ADET YUMURTA

250 GR CHEDDAR PEYNİRİ

500 GR MANTAR

1 ADET MUSKAT

2 KAŞIK HARDAL

3 DİŞ SARIMSAK

300 ML SÜT

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI:

MAKARNALARI TUZ İLE 6 DK PİŞİRİYORUZ. SÜZÜP KENARA ALIYORUZ. 2 KAŞIK TEREYAĞI VE 3 KAŞIK UNU KAVURUYORUZ. 200 ML SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ. TUZ VE MUSKATI DA EKLEYİP MAKARNAYA KARIŞTIRIYORUZ. 200 GR CHEDDAR VE 50 GR KAŞARI KARIŞTIRIYORUZ.

 

1 YUMURTA VE YARIM BARDAK KREMAYI EKLİYORUZ. TAVADA SARIMSAK, MANTAR VE TAVUĞU SOTELİYORUZ. HARDAL, KEKİK VE KARABİBER EKLİYORUZ. EN ALTA MAKARNA, ORTAYA TAVUKLU SOTE, EN ÜSTE YİNE MAKARNA KOYUYORUZ. ÜSTE 50’ŞER GR CHEDDAR VE KAŞAR EKLEYİP FIRINA VERİYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN PEYNİRLİ FESLEĞENLİ MAKARNA TARİFİ

 

 

350 GR BUKET MAKARNA

3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

3 ÇORBA KAŞIĞI UN 

2 SU BARDAĞI SÜT

125 GR GOUDA PEYNİRİ

125 GR MİMOLETTE PEYNİRİ

100 GR TOZ PARMESAN PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI JAPON EKMEK KIRINTISI

2 ÇORBA KAŞIĞI PESTO SOS

TUZ VE KARABİBER

4 ADET ÇERİ DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

 

HAZİRLANİSİ

ÖNCELİKLE SUYU KAYNATIN, TUZU EKLEYİN VE MAKARNALARI 8-9 DK PİŞİRİN. SOS TENCERECESİNDE ORTA ATEŞTE TEREYAĞINI ERİTİN VE UNU İLAVE EDİN. 2 DAKİKAYA YAKIN SÜREKLİ KARIŞTIRIN VE YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ EKLEYİN. SOSUNUZU TUZ VE BİBERLE TATLANDIRIN. PEYNİRLER TUZLU OLDUĞUNDAN ÇOK TUZ KOYMAYIN. ATEŞİ KISIN VE 5 DK PİŞİRMEYE DEVAM EDİN. SOSU ATEŞTEN ALIN VE RENDELENMİŞ PEYNİRLERİ İÇİNE EKLEYİN. VE ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN. SOSU DA MAKARNAYLA BİRLİKTE KARIŞTIRIN VE SUFLE KAPLARINA PAYLAŞTIRIN. PARMESANLA KARIŞTIRDIĞINIZ EKMEK KIRINTILARINI EKLEYİN VE 200 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİN. ÇERİ DOMATESLERİ ŞEKER VE BALZAMİK SİRKEYLE SOTELEYİN VE SERVİS EDİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN SEBZELİ FIRINDA MAKARNA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 PAKET ERİŞTE

3 YUMURTA

½ LT SÜT

500 GR KAŞAR PEYNİR

1 ÇB SIVI YAĞ

200 GR TEREYAĞI

TUZ 

KARABİBER

MUSKAT

250 GR KÜLTÜR MANTARI

1 ADET SARI DOLMA BİBER

1 ADET KIRMIZI DOLMA BİBER

1 ADET YEŞİL DOLMA BİBER

1-2 ADET SOĞAN

İSOT

KARABİBER

KEKİK

KİMYON

 

YAPILIŞI

MAKARNALARI BOL TUZLU SUDA ALDENTE HAŞLIYORUZ… SÜT VE YUMURTAYI GÜZELCE ÇIRPIYORUZ İÇİNE TUZ KARABİBER VE AZ MUSKAT EKLİYORUZ İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA RENDELEDİĞİMİZ KAŞAR PEYNİRİN YARISINI BU KARIŞIMA EKLİYORUZ VE SÜZDÜĞÜMÜZ MAKARNALARIMIZDA İÇİNE KATIP KARIŞTIRIYORUZ.

 

SALATALIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI GÜZELCE KAVURUYORUZ… MANTARLARIMIZI KESİNLİKLE SUYA DEĞDİRMEDEN ÜZERLERİNİ SOYARAK İRİ İRİ DOĞRUYORUZ VE KAVURDUĞUMUZ SOĞANLARIMIZA KATIYORUZ VE GÜZELCE KAVURUYORUZ. BU ARADA JULYEN DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİMİZİ BAŞKA BİR TAVADA TEREYAĞ İLE SOTELİYORUZ VE MANTARLARIMIZ SUYUNU ÇEKİP KAVRULUNCA ÜZERİNE EKLİYORUZ… EN SON BAHARATLARIMIZI EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ…

 

FIRIN KABIMIZIN ALTINA SOSLA HARMANLADIĞIMIZ MAKARNADAN SERİYORUZ ÜZERİNE SEBZE SOTEMİZİ SERİYORUZ KALAN MAKARNAYI ÜZERİNE KAPATIP  KÜP KÜP DOĞRANMIŞ BİRKAÇ PARÇA TEREYAĞ EKLEYİP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİYORUZ 10 DK KADAR SONRA FIRINI AÇIP KALAN KAŞARLARIMIZIDA ÜZERİNE EKLİYORUZ VE KAŞARLAR KIZARANA KADAR PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ… ÜZERİ KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARTIP BİRAZ DİNLENDİRİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN KIYMALI BEŞAMEL SOSLU LAZANYA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

18 ADET LAZANYA YAPRAĞI

KIYMALI HARÇ İÇİN

400 GRAM YEMEKLİK DANA KIYMA

1 BÜYÜK BOY SOĞAN

4-5 ADET YEŞİL BİBER

4 ORTA BOY DOMATES

3 DİŞ SARIMSAK

TUZ 

KARABİBER

BEŞAMEL SOS İÇİN

3 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 LİTRE SÜT

TUZ VE KARABİBER

ÜZERİ İÇİN: YAKLAŞIK 300 GR MOZZARELLA

 

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KIYMALI HARCI HAZIRLAYALIM. BİR TENCEREYE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞAN VE BİBERİ ALIN. ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP RENKLERİ HAFİF SARARANA KADAR KAVURUN.KIYMAYI EKLEYİP RENGİ DÖNENE KADAR PİŞİRİN. SARIMSAK VE  PÜRE HALİNDEKİ DOMATESİ İLAVE EDİN. ORTA ATEŞTE 10 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. TUZ VE KARABİBERİNİ EKLEYİN.

 

OCAKTAN ALIN EĞER HARÇTA SU KALMAMIŞSA 1,5 SU BARDAĞI SICAK SU EKLEYİP KARIŞTIRIN.BEŞAMEL SOS İÇİN TEREYAĞINI TENCEREYE ALIP ERİTİN. UNU EKLEYİN 1-2 DAKİKA KAVURUP SÜTÜ İLAVE EDİN. DEVAMLI KARIŞTIRARAK KAYNAYANA KADAR PİŞİRİN.DİKDÖRTGEN BİR FIRIN TEPSİSİNE ÖNCE BİR KEPÇE BEŞAMEL SOS DÖKÜP TABANA YAYIN. LAZANYA YAPRAKLARINI BEŞAMEL SOSUN ÜZERİNE YANYANA DİZİN. LAZANYALARIN ÜZERİNE İÇ HARÇTAN SERPİŞTİRİN. YENİDEN BEŞAMEL SOS GEZDİRİN.

 

LAZANYA YAPRAKLARI DİZİN.BEŞAMEL SOS + LAZANYA + İÇ HARÇ + BEŞAMEL SOS OLARAK DİZMEYE DEVAM EDİN. EN ÜSTE İÇ HARÇ BEŞAMEL SOS VE RENDELENMİŞ KAŞAR VEYA MOZZARELLA PEYNİRİ SERPİŞTİRİN. FIRIN KABININ ÜZERİNİ KAPATIP 200 DERECELİK FIRINDA 20 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİN.  ÜZERİNİ AÇIP PEYNİRLER HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN.AFİYETLER OLSUN EFENDİM:)

Güncelleme: 03/12/2015 14:31:54
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.