VER FIRINA 3 Haziran Çarşamba Yayını Tariflerİ

VER FIRINA 3 Haziran Çarşamba Yayını Tariflerİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

PAPATYA ŞEKLİNDE MİLFÖY

MALZEMELER:

3 ADET MİLFÖY

100 GR KİRAZ

250 GR SÜT

1 YUMURTA

30 GR NİŞASTA

75 GR ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

30 GR TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN:

50 GR KREM ŞANTİ

¼ ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI:

2 ADET ÇİÇEK KALIP İLE HER BİR MİLFÖYDEN ŞEKİL ÇIKARTIN. TOPLAMDA 6 ADET MİLFÖYÜ 

TEPSİYE DİZİP 200° FIRINDA PİŞİRİN.

SÜT, ŞEKER, YUMURTA, NİŞASTA VE VANİLYAYI TENCEREYE KOYUP İYİCE ÇIRPIN OCAĞA ALIN 

VE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN. KAYNADIKTAN SONRA MİKSERE ALIN TEREYAĞINI KOYUP 

SOĞUYANA KADAR ÇIRPIN. 

MİLFÖYLERİNİZ PİŞTİKTEN SONRA 2-3 DK SOĞUTUN. KREMANIZI YILDIZ UÇ İLE SIKMA 

TORBASINA ALIN VE MİLFÖYLERİNİZİN 3 TANESİNE SIKIN VE DİĞER MİLFÖYLER İLE RESİMDEKİ 

GİBİ ÜZERİNİ KAPATIN. 

HAZIRLADIĞINIZ ŞANTİNİZİ YILDIZ UÇ İLE MİLFÖYLERİNİZİN ÜSTÜNE SIKARAK KİRAZ İLE 

GÖRSELDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

ERİŞTELİ ISPANAKLI ENGİNAR YEMEĞİ 

4 TANE ENGİNAR (KONSERVE)

1 KG ISPANAK 

2 ORTA BOY SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

60 GRAM TEREYAĞI 

60 GRAM UN 

700 ML SÜT 

100 GRAM PARMESAN 

100 GRAM %100 KEÇİ PEYNİRİ 

1 ADET DEFNE YAPRAĞI 

3 ADET KARANFİL 

¼ MUSKAT 

ERİŞTE İÇİN; 

300 GRAM UN 

3 ADET YUMURTA 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

YAPILIŞI:

ENGİNARLARI DÖRDE BÖLÜP SUDA HAŞLAYIN. ISPANAKLARI SOĞAN VE SARIMSAK İLE 

SOTELEYİN. HAŞLANAN ENGİNARLARI KÜP KÜP DOĞRAYIN. BAŞKA BİR TAVADA TEREYAĞI İLE 

ENGİNARLARI SOTELEYİN. UNU EKLEYİN 1-2 DK UN İLE PİŞİRİN. SÜTÜ SOĞAN, DEFNE 

YAPRAĞI VE KARANFİL İLE KAYNATIN VE ENGİNLARLARA EKLEYİN. KIVAM ALANA KADAR 

KARIŞTIRIN. KEÇİ PEYNİRİ VE PARMESAN EKLEYİN. ÜZERİNE MUSKAT RENDELEYİN.

ERİŞTE:

YUMURTA, UN VE TUZ İLE BİR HAMUR TUTUN. DİNLENDİRDİKTEN SONRA AÇIN VE ERİŞTE 

ŞEKLİNDE KESİN. TEREYAĞI İLE KAVURUN VE BİRAZ SU EKLEYİP PİŞİRİN.

 

 

İHSAN ARI

İHSANCIL GİZEMLİ ERİŞTE YEMEĞİ

MALZEMELER:

350 GRAM KESTANE MANTARI

1 ADET KURU SOĞAN (PİYAZ DOĞRANMIŞ)

3 DİŞ SARIMSAK

200 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

350 GRAM ERİŞTE

2 ÇORBA KAŞIĞI RİVYERA ZEYTİNYAĞI 

KURU REYHAN 

KURU MAYDANOZ 

KURU DEREOTU

BEŞAMEL SOS İÇİN:

1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞI

30 GRAM UN

200 GRAM SOĞUK SÜT

1 ADET YUMURTA

TUZ VE KARABİBER

BEŞAMEL SOS YAPILIŞI:

1- KÜÇÜK BİR ÇELİK SOSLUKTA TEREYAĞINI HAFİF KIZDIRALIM. UNU EKLEYİP KISIK ATEŞTE 5 

DAKİKA KAVURALIM.

2- SOĞUK SÜTÜ EKLEYİP ÇRPACAKLA KARIŞTIRALIM. TUZ VE KARABİBER EKLEYELİM. 

KAYNADIKTAN SONRA ATEŞİ KAPATALIM. BİR YUMURTA EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM. 

VE SOĞUMASINI BEKLEYELİM.

YAPILIŞI:

1- TEFLON TAVAYA 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI VE İNCE DOĞRANMIŞ SARIMSAKLARI 

KOYALIM. SARIMSAKLARIN KOKUSU ÇIKINCA PİYAZ DOĞRANMIŞ SOĞANI EKLEYELİM. 4 

DAKİKA SONRA YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRDÜĞÜMÜZ VE DOĞRADIĞIMIZ MANTARLARI 

EKLEYELİM (BEN GÜVEÇTE KAYBOLMAMASI İÇİN DÖRDE BÖLDÜM ). MANTARLAR ÖNCE 

SUYUNU SALIP TEKRAR ÇEKİYOR ( 10 DAKİKA KADAR).

EK MALZEME

300-400 GR ORTA YAĞLI KUZU KUŞBAŞI 

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

KEKİK 

KİMYON 

PUL BİBER 

TUZ 

YAPILIŞI 

TAVAMIZIN ALTINI YÜKSEK ATEŞTE AÇIP ISITIYORUZ.ETLERİ KIZGIN TAVAYA ATIP 

 MÜHÜRLÜYORUZ. OCAĞI NORMAL ISITA GETİRDİKTEN SONRA  SUYUNU SALMAYA 

BAŞLAYAN ETLER SUYUNU ÇEKENE KADAR TENCERENİN KAPAĞI KAPALI ŞEKİLDE 

PİŞİRİYORUZ. SUYU BİTTİKÇE SU EKLEYEREK YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. PİŞEN 

ETLERİN İÇİNE TEREYAĞI EKLEYEREK BAHARATLARLA YAKLAŞIK 1 DK 

ÇEVİRİYORUZ. MANTARLA İYİCE KARIŞMALARI İÇİN 3 DAKİKA KADAR KARIŞTIRIP ATEŞTEN 

ALALIM. KURU REYHAN, KURU MAYDONOZ, KURU DEREOTU EKLEYELİM.

4- BİR TENCEREDE ÇOK AZ YAĞ VE TUZLA KAYNAMIŞ SUDA ERİŞTEYİ HAŞLAYALIM. FIRINDA 

İHSAN ARI

DA 25 DAKİKA PİŞECEĞİNİ DÜŞÜNEREK DAHA DİRİ ALALIM ATEŞTEN. MANTARI KAVURURKEN 

DİĞER OCAKTA ERİŞTEYİ HAŞLARSAK SOĞUK SUYA TUTMAMIZA GEREK KALMAZ. VE LEZZETİ 

AZALMAZ.

5- BEN BU MALZEMELERİ 3 ADET GÜVECE PAYLAŞTIRDIM. BU NEDENLE HAŞLANAN VE 

SÜZÜLEN ERİŞTEYİ 6 PARÇAYA AYIRDIM. ÇÜNKÜ BİR GÜVECE İKİ KAT ERİŞTE KOYUYORUZ.

6- GÜVECİN EN ALTINA ERİŞTEYİ KOYALIM. ERİŞTEYLE BİR KAŞIK BEŞAMEL SOSU İYİCE 

KARIŞTIRALIM.ÜZERİNE SUCUKLU

MANTARI DÖŞEYELİM. MANTARIN ÜZERİNE YİNE ERİŞTE YERLEŞTİRELİM. BEŞAMEL SOS 

DÖKÜP SPATULAYLA DÜZELTELİM. EN ÜSTE BOLCA KAŞAR SERPELİM.

7- 220 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KAŞARLAR KIZARINCAYA KADAR 25 DAKİKA 

PİŞİRELİM.

 

 

ALP MEHMET SIY

FIRINDA ERİŞTELİ PATLICAN RULO

MALZEMELER 

ERİŞTE İÇİN 500 GR UN 

4 YUMURTA 

SU

TUZ 

UNUN İÇİNE YUMURTA SU TUZ EKLENEREK SERT BİR HAMUR ELDE EDİLİR 

DİNLENDİRİLİR  VE AÇILIR İSTER ELDE İSTER MAKİNEDE UNLANIR VE 1 LİTRE SUYA BİR 

MİKTAR TUZ ATILIR VE 2 DAKİKA PİŞİRİLİR HEMEN SÜZÜLÜR. 

6 ADET KEMER PATLICANI 

200 GR DANA KIYMA 

4 ADET DOMATES 

10 ADET ÇERİ DOMATES 

10 ADET BURGER PEYNİRİ

TUZ - KARABİBER 

1 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI

BİRKAÇ DAL DEREOTU VE TAZE NANE

1 PAKET PAPARDELLE MAKARNA

 

PATLICANLARI UZUN CA 1 ER CM KALINLIĞINDA KESİP TUZLU SUDA BEKLETİP SÜZÜP 

SIKARAK BOL YAĞDA KIZARTIRIZ.

BİR PATLICANI İSE KÜP KÜP DOĞRAYIP AZ SIVI YAĞDA KIZARTIRIZ  

KÜP KÜP DOĞRANAN DOMATESLERİDE BU KARIŞIMA EKLERİZ TUZUNU KARABİBERİNİDE 

EKLEYİP BİR SOS ELDE EDERİZ BU SOSTAN BİR SU BARDAĞI AYIRIRIZ ...KALAN SOSUN 

İÇİNE KAVRULMUŞ KIYMAYIDA KOYUP KALAN SOSA EKLERİZ DAHA SONRA 

HAŞLANAN ERİŞYEYE EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ 

SOSLU ERİŞTEYİ KIZARMIŞ PATLICAN DİLİMLERİNE PAYLAŞTIRIRIZ ÜSTÜNE 1 ER DİLİM 

BURGER PEYNİR KOYUP RULO GİBİ SARARIZ. ÜSTÜNE KÜRDAN İLE ÇERİ DOMATESLERİ 

KOYUP FIRIN KABINA YERLEŞTİRİP 200 DERECE FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİRİZ

AYIRDIĞIMIZ SOSU ROBOTTAN GEÇİREREK  FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ ERİŞTELİ PATLICAN 

RULOLARININ ALTINA YATAK YAPARAK SERVİS YAPARIZ ...

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

FIRINDA KIYMALI ERİŞTE

ERİŞTE İÇİN

500 GRAM UN

2 ADET YUMURTA 

GÖZ KARARI SÜT  

ERİŞTENİN YAPILIŞI: YUMURTAYLA UNU YOĞURMA KABINA DÖK SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE 

ET SIKI SERT Bİ HAMUR OLUCAK

KIYMA HARÇ İÇİN MALZEMELER :

500 GR KIYMA

2 ADET DOMATES

1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN

4 ADET TATLI SİVRİ BİBER

TUZ 

KARABİBER

TAZE KEKİK 

TAZE FESLEĞEN 

TAZE NANE

300 GR KAŞAR PEYNİRİ 

KIYMAYI SOĞAN, DOMATES VE BİBERLER KAVURARAK BAHARATLARINIZI DAMAK ZEVKİNİZE 

GÖRE EKLEYİN VE BİR İÇ HARÇ ELDE EDİN. ERİŞTENİZ İLE BİRLEŞTİREREK ÜZERİNE KAŞAR 

SERPİN VE KAŞARLAR ERİYİP ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

FIRINDA KIYMALI ERİŞTE

ERİŞTE İÇİN

500 GRAM UN

2 ADET YUMURTA 

GÖZ KARARI SÜT  

ERİŞTENİN YAPILIŞI: YUMURTAYLA UNU YOĞURMA KABINA DÖK SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE 

ET SIKI SERT Bİ HAMUR OLUCAK

KIYMA HARÇ İÇİN MALZEMELER :

500 GR KIYMA

2 ADET DOMATES

1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN

4 ADET TATLI SİVRİ BİBER

TUZ 

KARABİBER

TAZE KEKİK 

TAZE FESLEĞEN 

TAZE NANE

300 GR KAŞAR PEYNİRİ 

KIYMAYI SOĞAN, DOMATES VE BİBERLER KAVURARAK BAHARATLARINIZI DAMAK ZEVKİNİZE 

GÖRE EKLEYİN VE BİR İÇ HARÇ ELDE EDİN. ERİŞTENİZ İLE BİRLEŞTİREREK ÜZERİNE KAŞAR 

SERPİN VE KAŞARLAR ERİYİP ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

Güncelleme: 05/06/2015 16:43:59
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.