VER FIRINA 3 Kasım Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 3 Kasım Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BİSKÜVİLİ PASTA 

 

MALZEMELER:

33 ADET BİSKÜVİ 

MUHALLEBİ İÇİN:

5 SU BARDAĞI SÜT

½ SU BARDAĞI NİŞASTA 

½ SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK AZ UN 

½ SU BARDAĞI ŞEKER 

5 GR VANİLYA 

 

GANAJ İÇİN: 

150 GR ÇİĞ KREMA

200 GR BİTTER KUVERTÜR 

20 GR TEREYAĞI 

 

YAPILIŞI:

İLK OLARAK AYRI BİR KAPTA UN, NİŞASTA VE ŞEKERİ TEL ÇIRPICI İLE KARIŞTIRIN ARDINDAN TOPAKLANMAMASI İÇİN AZAR AZAR 1 BARDAK SÜTÜ EKLEYİN VE SÜREKLİ KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN 5 BARDAK SÜTÜ BU ŞEKİLDE YEDİRİN. DAHA SONRA KARIŞIMI TENCEREYE ALIP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİNİZİ PİŞİRİN.MUHALLEBİ PİŞTİKTEN SONRA DİNLENMEYE BIRAKIN. BU ARADA KREMAYI KAYNAMA NOKTASINA GELİNCEYE KADAR ISITIN. KUVERTÜR ÇİKOLATANIN ÜZERİNE DÖKÜP 1 DAKİKA BEKLEYİN. ÇİKOLATALARI İYİCE ERİTİN. EĞER KREMA İLE ERİMEZ İSE BENMARİ USULÜ ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN. ÇİKOLATA ERİDİKTEN SONRA İÇİNE TEREYAĞINI ATIP ERİTİN VE KENARA BIRAKIN. 

 

BU ARADA PASTA KABINIZA BİSKÜVİLERDEN TEK KAT DİZİN. ÜZERİNE KAŞIK YARDIMI İLE GANAJDAN GEZDİRİN VE BİR KAT DAHA BİSKÜVİ DİZİN. ARDINDAN HAZIRLADIĞINIZ MUHALLEBİNİN YARISINI ÜZERİNE  DÖKÜN VE  YAYIN. DAHA SONRA BİR KAT DAHA BİSKÜVİ DİZİN VE KALAN MUHALLEBİYİ ÜZERİNE DÖKÜN VE BUZLUĞA KALDIRIP 5 DAKİKA DİNLENDİRDİKTEN SONRA KALAN GANAJ İLE ÜZERİNİ KAPLAYIN. TEKRAR BUZLUĞA KOYUP SUNUMA KADAR BEKLETİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN GÜVEÇTE KAYMAKLI İRMİK TATLISI TARİFİ

 

 

12 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK

1 SU B. TOZ FINDIK

1 ÇAY B. TOZ ŞEKER

2 YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1 PK. KABARTMA TOZU

1 PK. VANİLYA

 

ŞERBETİ İÇİN:

4 SU B. SU

3 SU B. TOZ ŞEKER

 

ÜZERİ İÇİN:

KAYMAK

 

HAZIRLANIŞI: KARIŞTIRMA KABINA YUMURTALARI KIRIYORUZ. TOZ ŞEKERİ EKLEYİP ÇIRPIYORUZ. TEREYAĞINI DA ERİTEREK İLAVE EDİYORUZ ÇOK SICAK OLMAMASINA DİKKAT EDİYORUZ. İRMİĞİ, FINDIĞI, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. KÜÇÜK GÜVEÇ KAPLARINA PAYLAŞTIRIYORUZ. KAPLARI DA FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİ FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

 

BU SIRADA ŞERBETİ KAYNATIYORUZ VE ILIMAYA BIRAKIYORUZ. FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLIYA ŞERBETİ PAYLAŞTIRIYORUZ. TATLILAR SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERLERİNE KAYMAK KOYARAK SERVİS EDİYORUZ.

 

ELİF ZAİM'İN GÜVEÇTE LEVREK KAVURMA YANINDA GÜVEÇTE HELVA İLE TARİFİ

 

 

400 GR LEVREK FİLETO (DERİSİZ)

3 YKŞ ZEYTİNYAĞI 

5  6 TANE ARPACIK SOĞAN 

3 DİŞ SARIMSAK 

10 TANE KÜLTÜR MANTARI 

2 ORTA BOY DOMATES 

2 TATLI YEŞİL BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

TANE KARABİBER 

PUL BİBER KEKİK

 

HELVA İÇİN 

250 GR TAHİN HELVASI 

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

1  ÇAY BARDAĞI SÜT 

TARÇIN 

LİMON

 

YAPILIŞI 

FİLETO LEVREGİ KÜP KÜP KESİNSARIMSAK VE ARPACIKLARİ SOYUN ÜSTLERİNİ NEMLİ BİR BEZLE SİLİP SAPLARINI ÇIKARTTIĞINIZ MANTARLARI 2’YE BÖLÜN SOYULAN DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN BİBERLERİ TEMİZLEYİP SERÇE PARMAK BOYUNDA KESİN SARİMSAKLARİ İNCECİK DİLİMLEYİNTAVADA KIZDIRDIĞINIZ ZEYTİNYAĞINDA SARIMSAK VE BÜTÜN HALDEKİ ARPACIKLARI 2-3 DK SOTELEYİN.

 

KÜP KESTİĞİNİZ LEVREKLERİ EKLEYİN SOTELEME İŞLEMİNE YÜKSEK ATEŞLE DEVAM EDİN.SIRAYLA MANTAR, BİBER, KARABİBER VE SOYA SOSUNU EKLEYİNDOMATES, PUL BİBER, KEKİK KATTIKTAN SONRA 5 DK DAHA PİŞİRİN.KAVURMAYI GÜVECE ALIN ÜSTÜNE UFAK UFAK TEREYAĞI PARÇALARI KOYUP 200 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DK PİŞİRİN.

 

HELVAYI DERİN BİR KAPTA ÇATALLA EZİN SÜT EKLEYEREK KIVAMINI AÇIN. 3-4 DAMLA LİMON, TARÇIN VE CEVİZ EKLEYİP GÜVECE DÖKÜN ÜSTÜ KIZARINCA SERVİSE HAZIR.

 

MELİKE İŞDAR'IN SARIMSAKLI KARİDES GÜVEÇ YANINDA FOLYODA FIRIN PATATES TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

30 ADET KARİDES (KÜÇÜK BOY, AYIKLANMIŞ)

1 ADET SİVRİ BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 DİŞ SARIMSAK

3 ADET ORTA BOY DOMATES

1ADET DEFNE YAPRAĞI

5 ADET MANTAR (İNCE DİLİMLENMİŞ)

4 YEMEK KAŞIĞI KAŞAR PEYNİRİ

½ ÇAY BARDAĞI SU

¼ ÇAY KAŞIĞI TAZE KEKİK

TUZ VE ÇEKİLMİŞ TANE KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI:

BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN. İNCE İNCE KESTİĞİNİZ BİBERLERİ SOTELEYİN. ÜZERİNE MANTARLARI EKLEYİP İYİCE PİŞİRİN. KÜP KÜP KESTİĞİNİZ DOMATESLERİ DE EKLEYİP BAHARATINI KATIN. SARIMSAK VE KARİDESLERİ DE İLAVE EDİP 1 KERE ÇEVİRİN VE ISITTIĞINIZ GÜVEÇLERE PAYLAŞTIRIN. ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞARLARI DA SERPİP 10-15 DK KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE FIRINA VERİN.

 

FOLYODA FIRIN PATATES 

MALZEMELER:

2 ADET PATATES

4 SAP FRENK SOĞANI

1 ÇAY KAŞIĞI SARIMSAK TOZU

1 ÇAY BARDAĞI KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

CHEDDAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)

 

HAZIRLANIŞI: 

PATATESLERİ ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIP TÜM MALZEMELERLE HARMANLAYIN. ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIP 200 DERECEDE, 30 DAKİKA KADAR FIRINLAYIN. FIRINDAN ÇIKARIP ÜSTÜNE PEYNİRİ SERPİN VE AĞZINI TEKRAR KAPATIP ERİYENE KADAR BEKLEYİN. PEYNİR ERİYİNCE SICAK OLARAK SERVİS EDİN.

 

NALAN UYAR'IN GÜVEÇTE KUZU İNCİK TARİFİ

 

 

3 ADET KUZU İNCİK

2 ADET KIRMIZI BİBER

3 ADET YEŞİL BİBER

15 ADET ARPACIK SOĞAN

10 ADET MANTAR

3 ADET PATATES

3 ADET HAVUÇ

8 DİŞ SARIMSAK

3 DEFNE YAPRAĞI

1 TUTAM KİŞNİŞ (DÖVÜLECEK)

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ, KARABİBER, KİMYON, KEKİK, TANE KARABİBER, 1 DAL BİBERİYE

ZEYTİNYAĞI

 

İNCİKLERİMİZİ ÖNCE AZ BİR SUDA HAŞLAYALIM. TEREYAĞINDA İNCİKLERİMİZİ MÜHÜRLEMEYE BAŞLAYALIM.  İÇERİSİNE ARPACIK SOĞANLARIMIZI ATIP SOTELEYELİM. SARIMSAKLARIMIZI BÜTÜN OLARAK ATALIM.(BÜYÜK OLANLARI 2'YE BÖLEBİLİRİZ) ETLERİMİZİN YANINA HAVUÇ VE PATATESLERİMİZİDE ÇOK KÜÇÜK DOĞRAMADAN ÜÇE YA DA DÖRDE BÖLEREK AYRICA İKİYE BÖLÜNEN MANTARLARIMIZI ATALIM VE SOTELEMEYE DEVAM EDELİM. EN SON JÜLYEN DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİMİZİ ATALIM VE SUYUNU VERELİM.  BİR TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA GÜVECİMİZE SUYUYLA BERABER ALARAK 240 DERECEDE FIRINIMIZA VERELİM 40 DAKİKA PİŞİRELİM.

 

NOT: EVLERİMİZDE VAKİT OLDUĞU İÇİN 220 DERECEDE EN AZ 2 SAAT PİŞİRMELİYİZ.

EKSTRA: GÜVEÇ KABI

 

ONUR AKBAŞ'IN FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 ½ SU BARDAĞI PİRİNÇ

 1,5 SU BARDAĞI SU 

 5 SU BARDAĞI SÜT 

 1 YUMURTA SARISI

 4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

 1 ÇUBUK VANİLYA 

 BİR TUTAM DAMLA SAKIZI 

 PİRİNÇ FINDIK 

 2 ADET MUZ 

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER ( İSTEĞE GÖRE AZALTABİLİR YA DA EKSİLTEBİLİRSİNİZ )

 

HAZIRLANIŞI 

ÇOK AZ YIKADIĞINIZ PİRİNCİ GEREKTİĞİ KADAR SU İLE ORTA ATEŞTE PİŞİRİN. ÇOK FAZLA YIKAMAYIN Kİ PİRİNCİN NİŞASTASINI DA KULLANMIŞ OLURSUNUZ. PİRİNÇ YUMUŞAYIP YENİR KIVAMA GELENE KADAR PİŞİRİN. 

 

BU ESNADA SÜTÜMÜZÜ OCAĞA ALIP 1,5 SU BARDAĞI ŞEKERİ DÖKELİM. KAYNAMAYA BIRAKALIM. ARA ARA KARIŞTIRALIM. 1 YUMURTA SARISI, 1 BARDAK SÜT VE 4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI BİR KAPTA KARIŞTIRALIM. KAYNAYAN SÜTÜMÜZE AZAR AZAR KARIŞTIRARAK İSTEDİĞİMİZ AKIŞKAN KIVAMI ALANA KADAR KARIŞTIRALIM.

 

GÜVEÇ KABLARIMIZI FIRIN TEPSİNİNE DİZELİM VE YARISINA KADAR SU KOYALIM. FIRININ ÜST GÖZÜNDE 200 DERECE SICAKLIKTA ÜZERİ KIZARINCAYA DEK YAKLAŞIK 20-25 DAKİKA PİŞİRELİM. HAZIR OLAN SÜTLAÇLARIMIZIN ÜSTÜNE PİRİNÇ FINDIK BİR İKİ DİLİM MUZ İLE HAZIRLAYIP SERVİS EDELİM. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 03/11/2015 14:05:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.