Ver Fırına 4 Mart Çarşamba Yayını Tarifleri

Ver Fırına 4 Mart Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: CEVİZLİ ELMALI KADAYIF TART

200 GR KADAYIF

100 GR TEREYAĞI

30 GR PEKMEZ

2 ADET YEŞİL ELMA

1 SU BARDAĞI CEVİZ

ESMER ŞEKER

TOZ ZENCEFİL

TOZ TARÇIN

 

HAZIRLANIŞI: 

 TEREYAĞINI KISIK ATEŞTE ERİTİN OCAKTAN ALIP PEKMEZİ İLAVE ET İYİCE KARIŞTIRIN 

 KADAYIFLARI PEKMEZLİ TEREYAĞI İLE YETERİ KADAR YAĞLAYIN 

 MUFFİN KAPLARINI YAĞLA KADAYIFLARI ÇANAK ŞEKLİNDE KALIPLARA BASTIRARAK YAPIŞTIRIN

 180 DERECEDE ALT VE FAN MODUNDA PİŞİRİN.

 ELMALARI KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIN

 CEVİZLERİ AYNI BÜYÜKLÜKTE KESİN

 TAVADA TEREYAĞINDA ELMAYI, CEVİZİ, ESMER ŞEKERİ KARAMELİZE OLANA KADAR PİŞİRİN

 TARÇIN VE ZENCEFİLİ DE YETERİ MİKTARDA ATIN, TATLANDIRIN. 

 FIRINDAN ÇIKAN VE SOĞUYAN KADAYIFLARINIZIN İÇİNİ RESİMDEKİ GİBİ ELMA HARCI İLE DOLDURUN VE SERVİS EDİN.

 

NOT: KADAYIFLARN EŞİT ŞEKİLDE HER YERİ YAĞLANSIN AMA ÇOK YAĞLAMAMAYA DİKKAT EDİN. ELMALARI YARIM KÜP ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE KESİN KADAYIFLARI FIRININ HANGİ KATINDA PİŞİRECEĞİNİZİ İYİ SEÇİN.

 

BUSE ÖZLEM YARAMIŞ'IN BEŞAMEL SOSLU FIRIN TAVUK TARİFİ

 

 

600 - 700 GRAM TAVUK GÖĞSÜ 

1 ADET SOĞAN

1 ADET KAPYA BİBER

2 ADET YEŞİL BİBER

4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI TATLI BİBER SALÇASI

 

PATATESLER İÇİN;

3 ADET ORTA BOY PATATES

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KEKİK 

YARIM ÇAY KASIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

ÜZERİ İÇİN 100 GRAM RENDELENMİŞ KAŞAR

 

BEŞAMEL SOS İÇİN; 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

1,5 YEMEK KAŞIĞI UN 

1,5 SU BARDAĞI SÜT

TUZ, KARABİBER

MUSKAT

 

YAPILIŞ:

DİLİMLEDİĞİMİZ PATATESLERİ CAMI FIRIN TEPSİSİNE KOYUYORUZ, TUZ KARABİBER VE KEKİK EKLİYORUZ. ZEYTİNYAĞINI ÜZERİNDE GEZDİRİYORUZ ELİMİZLE KARIŞTIRIP TEPSİNİN TABANINA DİZİYORUZ. 200C FIRINDA 20 DK PİŞİRİYORUZ.

 

TAVUK İÇİN

SIVIYAĞI TAVAYA ALIP SOĞANLARI KAVURUYORUZ, SARIMSAĞI EKLİYORUZ. KAVURUYORUZ TAVUĞU EKLİYORUZ. TAVUKLAR PİŞTİKTEN SONRA BİBERLERİ EKLİYORUZ. BİRAZ KARIŞTIRIP SALÇAYI EKLİYORUZ. BAHARATLARI EKLEYİP PİŞTİKTEN SONRA TAVUĞU SOĞUMAYA ALIYORUZ.

 

PATATESLERİN ÜZERİNE TAVUĞU EKLİYORUZ. ÜZERİNİ BEŞAMEL SOSLA KAPLIYORUZ. ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞARLARI SERPİYORUZ.

 

BEŞAMEL SOS: 

TEREYAĞI VE UNU KAVURUYORUZ. SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ KARIŞTIRIP TUZ VE BAHARATLARI DA EKLİYORUZ. 200C DE 20-25 DK PİŞİRİYORUZ

 

CANAN NUR AKMAZ'IN BEŞAMEL SOSLU TAVUK BÖREĞİ TARİFİ

 

 

BEŞAMEL SOS:

2 YK TEREYAĞI

3 YK UN

3 BARDAK SÜT 

TUZ

KARABİBER

 

KREP:

5 YK UN 

1.5 SU BARDAĞI SÜT

1 CAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

3 YUMURTA

TUZ

ŞEKER

PİŞİRMEK İÇİN SIVI YAĞ VE TEREYAĞI

 

İÇ TAVUK HARCI:

2 ADET TAVUK BONFİLE GÖĞÜS

4 YK SIVI YAĞ

1 ADET SOĞAN 

3 TANE YEŞİL BİBER

3 TANE DOMATES

2 YK DOMATES SALÇASI

2 DİŞ SARIMSAK

1 PAKET GARNİTÜR

400 GR KAŞAR

KİMYON, PUL BİBER, KARABİBER, TUZ, TOZ KIRMIZI BİBER

 

SÜSLEME:

8 ADET ÇERİ DOMATES

1 KASE SÜZME YOĞURT

TUZ, KURU FESLEĞEN, KURU NANE, PUL BİBER, TAZE NANE

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KREPLERİ HAZIRLAYIN. YUMURTALARI DERİN BİR KASEDE ÇIRPIN. SÜT, TUZ, ŞEKER VE UNU EKLEYİN. KARIŞIM HAZIR OLUNCA BİR KEPÇE ALARAK HAFİF KIZGIN TAVAYA HER YERİNİ KAPLAYACAK ŞEKİLDE DÖKÜN VE İKİ TARAFINI PİŞİRİN. KARIŞIM BİTENE KADAR DEVAM EDİN. 

 

DİĞER YANDAN BİR TAVAYA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ TAVUĞU, SIVI YAĞ, TUZ VE KARABİBERİ KOYUP KARIŞTIRIN. OCAĞIN ALTINI AÇIN VE İYİCE KAVURUN. RENGİ BEYAZ OLUNCA DOĞRANMIŞ SOĞAN VE BİBERLERİ EKLEYİN VE İYİCE KAVURUN. DAHA SONRA DOMATES VE SALÇAYI, ARDINDAN BAHARATLARI VE GARNİTÜRÜ EKLEYEREK KARIŞTIRIN VE PİŞMEYE BIRAKIN.

 

HARÇ SUYUNU ÇEKERKEN DİĞER TARAFTA BEŞAMEL SOSU HAZIRLAYIN. TEREYAĞINI TENCEREDE ERİTİN VE ARDINDAN UNU KAVURUN. UNUN KOKUSU ÇIKMAYA BAŞLAYINCA AZAR AZAR SÜTÜ EKLEYİN. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SOSU OCAKTAN ALIN.

 

SON OLARAK KREBİN İÇİNE HARCI KOYUN. ÜZERİNE BİR KAŞIK BEŞAMEL SOS VE KAŞAR RENDESİ KOYUN. RULO YAPIP YAĞLANMIS FIRIN TEPSİSİNE KOYUN. KALAN SOSU VE KAŞAR PEYNİRİNİ SARILAN RULOLARIN ÜZERİNE DÖKÜP DAHA ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DK PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KREP TARİFİ

 

 

KREP İÇİN;

 250 GR UN

 3 YUMURTA

 500 ML SÜT

 2 KAŞIK KADAR SIVI YAĞ

 1 TATLI KAŞIĞI TUZ (İSTEĞE GÖRE), KARABİBER (İSTEĞE GÖRE)

 

HARÇ İÇİN;

 YAKLAŞIK 600 GR TAVUK GÖĞSÜ

 500 G KADAR MANTAR

 1 KÜÇÜK SOĞAN

 1 DİŞ SARIMSAK

 İSTEĞE GÖRE BAHARAT

 

BEŞAMEL SOS İÇİN:

 70 GR YAĞ

 70 GR UN

 1 LİTRE SÜT

 

YAPILIŞI;

ÖNCELİKLE KREP HAMURUNU HAZIRLIYORUZ. DERİN BİR KABIN İÇİNE UN KOYUYORUZ, ORTASINA 3 YUMURTA KIRIYORUZ VE İYİCE ÇIRPIYORUZ. SÜTÜ İLK ÖNCE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜP ÇIRPIYORUZ. SONRA TAMAMEN DÖKÜYORUZ VE HOMOJEN OLANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. TUZU VE SIVI YAĞI EKLİYORUZ VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA DİNLENDİRİYORUZ. BU ESNADA İÇ HARÇ HAZIRLANABİLİR. KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ TAVUKLARI TAVADA PİŞİRMEYE KOYUYORUZ VE BU ARADA MANTAR İLE SOĞANI DA DOĞRAYIP TAVAYA KATIYORUZ. İSTEDİĞİNİZ KADAR BAHARAT KULLANABİLİRSİNİZ VEYA İSTEDİĞİNİZ KADAR HARCI AYARLAYABİLİRSİNİZ ÇOK ŞEYLER YAKIŞIYOR. HAYAL GÜCÜNÜZÜ KULLANMAYA MÜSAİT BİR TARİF. HARCIMIZI HAZIRLADIĞIMIZDA ALTINI KESİP KREPLERİMİZİ TEFLON TAVADA PİŞİRİYORUZ VE TABAĞA ALIYORUZ. VE BEŞAMEL SOSU HAZIRLIYORUZ. YAĞI ERİTİP UNU İLAVE EDİYORUZ ÇIRPIP SÜTÜ EKLİYORUZ VE KAYNAYANA KADAR ÇIRPIP ALTINI KAPATIP BİRAZ TUZ VE KARABİBER EKLİYORUZ. BU KARIŞIMIN YAKLAŞIK ÜÇ DE BİRİNİ HAZIRLADIĞIMIZ HARCIN İÇİNE KATIP KARIŞTIRIYORUZ. İÇİNE KAŞAR PEYNİRİ DE EKLİYORUZ. KREPLERİN İÇİNE İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA HARÇ KATIP İKİ TARAFINI BÜKÜP DÜRÜYORUZ VE KARE BİR TEPSİYE DİZİYORUZ. KALAN BEŞAMEL RULO KREPLERİN ÜSTÜNE DÖKÜP BİRAZDA KAŞAR EKLEYİP 15 DAKİKA 250 DERECELİK FIRINA SÜRÜP BİRAZDA GRİLL DE 5 DAKİKA KADAR ÜSTÜ KIZARANA KADAR BIRAKIYORUZ. GRİLL YOKSA 250 DERECECE DE FIRININ ÜST TARAFINA KOYUP KIZARASIYA KADAR BIRAKIYORUZ.

 

 

İLYAS VEKİLOV'UN BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PATATES DAMLASI TARİFİ

 

 

SOS İÇİN:

 500 ML SÜT

 250 GR UN

 250 GR TEREYAĞI

 50 ML ZEYTİNYAĞI

 TUZ

 KARABİBER

 KEKİK (KURU)

 

ANA KISMI:

 1 KİLO PATATES

 YARIM KİLO ŞAMPİNYON MANTARI

 500 ML SÜT

 200 GR TEREYAĞI

 SALATALIK TURŞUSU

 TUZ

 KARABİBER

 MAYDANOZ (TAZE)

 

BEŞAMEL SOSU HAZIRLANIŞI: 

TEREYAĞI VE SIVI YAĞ KÜÇÜK BİR TENCEREYE ALINARAK ISITILIR. UN İLAVE EDİLEREK KAVRULUR. KOKUSU ÇIKAN UN KAVRULMUŞTUR, ÜZERİNE 1,5 SU BARDAĞI SÜT İLAVE EDİLİR. ÇIRPICI İLE HIZLICA ÇIRPILIR, TOPAK KALMAMASI SAĞLANIR. TUZ, KARABİBER VE KEKİK DE EKLENEREK KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. 1-2 DK KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. 

 

ANA KISMI:

PATATESLER SOYULUR, HAŞLANIR, TEREYAĞI VE SÜT İLAVE EDİLEREK PATATES PÜRESİ YAPILIR. PÜRE YAPILDIKTAN SONRA SOĞTULUR VE ŞIRINGA İLE BÜYÜK DAMLALAR HALİNDE PİŞİRME KAĞIDINA KOYULUR. 180 DERECELİK FIRINA KOYULUR VE 10-15 DAKİKA BOYUNCA PİŞİRİLİR. PATATESLER FIRINDAYKEN MANTARLAR SOĞANLA TENCEREDE PİŞİRİLİR, PİŞİRİLDİKLETEN SONRA ÜZERİNE BEŞAMEL SOSU İLAVE EDİLİR, 1 DAKİKA BOYUNCA PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARTTIĞIMIZ PATATESLER TABAKLARA KOYULUR, ÜZERİNE ŞELALE ŞEKLİNDE MANTARLI BEŞAMEL İLAVE EDİLİR. İSTEĞİNİZE GÖRE SÜSLENİR.

 

SİNEM NADRİ'NİN TAVUKLU MANTARLI LAZANYA TARİFİ

 

 

300 GR TAVUK ETİ

500 GR MANTAR

1 TANE SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

2 BİBER

2 DOMATES

1 KAŞIK SALÇA

KEKİK

KARABİBER

TUZ

SIVI YAĞ

20 ADET LAZANYA (DÜZ)

 

BEŞAMEL SOS İÇİN;

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3,5 SU BARDAĞI SÜT

3 ÇORBA KAŞIĞI UN

MUSKAT

1 KİLO KAŞAR PEYNİRİ

(ÜZERİ İÇİN) TAZE NANE

 

YAPILIŞI;

TAVAYA SIVI YAĞI ALIYORUZ. SIRASIYLA SOĞANI VE SARIMSAĞI TAVAYA ALIP İYİCE PİŞİRİYORUZ. ÜZERİNE TAVUKLARI VE MANTARI KOYUYORUZ. BİRAZ KAVURUP SALÇAYI KOYUYORUZ. DOMATESİ RENDELEYİP İÇİNE EKLİYORUZ. EN SON BİBERLERİ KOYUP 5 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA BAHARATLARINI KOYUP OCAĞI KAPATIYORUZ.BEŞAMEL İÇİN: TEREYAĞINI TAVAYA KOYUYORUZ. ÜZERİNE UNU KOYUP İYİCE KAVURUYORUZ. ARDINDAN YAVAŞÇA SÜTÜ KOYUYORUZ. BEŞAMELİMİZ KIVAM ALDIĞINDA TUZUNU MUSKATINI VE KARABİBERİNİ KOYUP OCAKTAN ALIYORUZ. BORCAMA SIRASIYLA ÖNCE BİRAZ BEŞAMEL KOYUYORUZ. ÜSTÜNE LAZANYALARIMIZI, ÜSTÜNE İÇ HARCIMIZI KAŞAR RENDEMİZİ KOYUYORUZ. ÜÇ SIRA BU ŞEKİLDE YAPIP 200 DERECEDE ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

MUHAMMED TAHA ERKAN'IN BROKOLİ GRATEN TARİFİ

 

 

3 ADET TAVUK GÖĞSÜ

YARIM KİLO BRIKOLİ

6 ADET HAVUÇ

40 GRAM TEREYAĞI

40 GRAM UN

500 ML SÜT

2 ADET MUSKAT

TUZ 

KARABİBER

300 GRAM KALIP KAŞAR

TOZ BİBER

 

YAPILIŞI

SEBZELERİ 3 DK AZ TUZLU SUDA HAŞLIYORUZ. TAVUKLARI DA KAYNAR SUDA HAŞLAYIP DİDİKLİYORUZ. TERERYAĞI VE UNU KAVUURP ILIK SÜTÜ EKLİYORUZ. SEBZELERLE TAVUĞU KARIŞTIRIP BAHARATLANDIRIYORUZ. PİŞİRME KABINA SEBZE VE TAVUKLARI KOYUP ÜSTÜNE BEŞAMELİ KOYUYORUZ. ÜZERİNE KAŞAR SERPİP KAŞAR ERİYENE KADAR TUTUYORUZ. FIRINDAN ALIP SERVİS EDİYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU YUFKA ÇANAKLARI TARİFİ

 

 

İÇ HARCI İÇİN;

2 ADET TAVUK GÖGSÜ

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE (GARNİTÜR)

2 ADET HAVUÇ

300 GR MANTAR(KÜLTÜR MANTARI)

1 ADET ORTA BOY SOĞAN 

2 ADET YEŞİL BİBER

YARIM DEMET DEREOTU 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

YARIM ÇAY KAŞIĞI KÖRİ 

PUL BİBER

TUZ

SIVI YAĞ

 

BEŞAMEL SOS İÇİN;

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

2 YEMEK KAŞIĞI UN 

3 BARDAK SÜT

MUSKAT

TUZ 

KARABİBER

6 ADET YUFKA 

6’LI MUFFİN KABI 

 

YUFKA İÇİN;

2 YUMURTA 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SÜT

200 GR KAŞAR PEYNİR RENDESİ

 

YAPILIŞI;

TAVAYA SIVI YAĞ KOYUP SOĞANLARI PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN, ÜZERİNE BİBERLERİ ATIP TAVUĞU EKLEYİN. TAVUK SUYUNU ÇEKİNCE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KAVURUN VE SOĞUYMAYA ALIN.

 

TEREYAĞINI VE UNU KAVURUN KOKUSU ÇIKINCA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP TUZ VE KARABİBER EKİN. MUSKATI DA EKLEYİP KARIŞTIRIN.BEŞAMEL SOS İLE TAVUKLARI KARIŞTIRIN. ARALARINI SOS İLE ISLATTIĞIMIZ YUFKALARI KASE İLE KESİP FIRINA ATIP KIZARANA KADAR BEKLEYİN. İÇLERİNE HARCI DOLDURUP KAŞAR PEYNİR İLE SÜSLEYİP FIRINA ATIN. YAKLAŞIK 30 DK 180 DERECEDE PİŞİRİN.

Güncelleme: 04/03/2015 16:58:03
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.