Milletimizin Başı Sağolsun
Ver Fırına 3 Mart Salı Yayını Tarifleri

Ver Fırına 3 Mart Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: YUFKADAN MİNİ BÖREK

 

MALZEMELER:

1 ADET YUFKA

100 GR LOR PEYNİRİ

MAYDANOZ

YUMURTA SARISI

ÇÖREK OTU

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 YUMURTA

ÇERİ DOMATES

BİBER

KARABİBER

TUZ

 

HAZIRLANIŞI

 YOĞURT, YUMURTA ,SIVI YAĞ, SÜT, TUZ VE KARABİBERİ BİR KAPTA ÇIRPIP SOS YAPIN.

 YUFKALARI 8 EŞİT ÜÇGEN PARÇAYA BÖLÜN

 FIRÇA İLE YUFKANIZIN İÇ KISMI GELECEK TARAFINI SOSLAYIN

 LOR PEYNİRİ VE MAYDANOZU KOYUP SARIN

 ORTASINI BIÇAK İLE RESİMDEKİ GİBİ HAFİF KESİN 

 YUMURTA SARISINI SÜRÜN 

 BİBER VE DOMATESİ ORTASINA RESİMDEKİ GİBİ KOYUN 

 ÇÖREK OTUNU SERPİN VE 200 DERECE FIRINDA SADECE FAN MODUNDA PİŞİRİN.

 

BUSE ÖZLEM YARAMIŞ'IN MEYVE ŞÖLENİ TARİFİ

 

 

2-3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

4 YEMEK KAŞIĞI UN

TEREYAĞI (GÖZ KARARI)

1 KASE FRAMBUAZ

1 KASE BÖĞÜRTLEN

1 KASE VİŞNE

1 ADET LİMON

1 TUTAM TARÇIN

300 GR ÇİKOLATA

BİR TUTAM DAMLA ÇİKOLATA (ÜZERİ İÇİN)

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞININ İÇİNE 4 KAŞIK UNUMUZU EKLİYORUZ. BİSKÜVİ KIRIĞI KIVAMINA GELİŞNCEYE KADAR ELİMİZLE YOĞURUYORUZ.MEYVELERİMİZİ BÜYÜK BİR KASEDE KARIŞTIRIYORUZ, ÇEYREK LİMON SIKIYORUZ. HAFİFÇE SULARINI SIKARAK SUFLE KAPLARINA DAĞITIYORUZ. ÜZERİNE, OCAKTA ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI GEZDİRİYORUZ.

 

SON OLARAK TEREYAĞI İLE YAPTIĞIMIZ KARIŞIMI MEYVELERİN ÜZERİNİ KAPLAYACAK ŞEKİLDE DOLDURUYORUZ. DAMLA ÇİKOLATALARI ÜZERİNE KOYUYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİYORUZ.

 

CANAN NUR AKMAZ'IN KÜLAHTA MEYVE PATLAMASI TARİFİ

 

 

KÜLAH HAMURU 

1 SU BAR. YOĞURT

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

İÇ DOLGU KREMASI

3 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BAR. TOZ ŞEKER

2 ÇORBA KAŞIGI UN

1 ÇORBA KAŞIGI NİŞASTA

2 ÇORBA KAŞIĞI LABNE

1 PAKET VANİLYA

MEYVELER

20 ADET ÇİLEK

2 ADET ŞEFTALİ

1 KASE FRAMBUAZ YA DA BÖĞÜRTLEN

1 KASE YABAN MERSİNİ

 

SÜSLEME İÇİN

300 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

PUDRA ŞEKERİ

TOZ ANTEP FISTIK

TOZ FINDIK

 

YAPILIŞI

KÜLAH İÇİN VERİLEN TÜM MALZEMELERİ YOĞURARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİNİZ. DAHA SONRA BU HAMURU UZUN ŞERİTLER HALİNDE KESİNİZ VE KÜLAH HUNİLERİNE DOLAYINIZ. YAKLAŞIK 180 DERECEDE ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ. KÜLAHLAR PİŞERKEN DOLGU KREMASINI HAZIRLAYINIZ VE BİR SÜRE DOLAPTA SOĞUTUNUZ. BU SIRADA MEYVELERİNİZİ KESEREK HAZIRLAYINIZ. KÜLAHLAR FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA YARISINI KREMA İLE DOLDURUP GERİ KALANINA HAZIRLADIĞINIZ MEYVELERİ DOLDURUNUZ.

 

İHSAN ARI'NIN ÇİKOLATALI BEZELİ MEYVE ŞÖLENİ TARİFİ

 

 

3 YUMURTA AKI

1 SU B. TOZ ŞEKER

1 ÇORBA K. KAKAO

1 ÇORBA K. MISIR NİŞASTASI

30 GR. BİTTER ÇİKOLATA

 

ÜZERİ İÇİN:

1 POŞET KÖPÜRTÜLMÜŞ ŞANTİ

MUZ

KİVİ

NEKTARİN

ŞEFTALİ

KAYISI

 

YUMURTA AKLARINI CAM KASEYE AYIRIYORUZ. BİR KÜÇÜK TENCEREYE SU KOYUP OCAKTA KAYNATIRKEN, CAM KASEYİ DE TENCERENİN ÜZERİNE OTURTUYORUZ. İÇİNE ŞEKERİ DE DÖKÜP ÇIRMA TELİYLE KARIŞTIRIYORUZ. ISISI ÇOK YÜKSELMEDEN ŞEKER ERİYENE KADAR ÇIRPIYORUZ VE OCAKTAN ALIYORUZ. KARIŞIMI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ.KARIŞIMIMIZ KÖPÜK KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPTIKTAN SONRA KAKAOYU, NİŞASTAYI İLAVE EDİYORUZ. ÇİKOLATAYI DA İÇİNE RENDELİYORUZ. HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUZ. EĞER KIVAMI CIVIK OLURSA BİRAZ DAHA NİŞASTA EKLEYEBİLİRİZ.

 

TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİYORUZ VE KARIŞIMI ORTAYA DÖKÜYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ. SOĞUTUYORUZ VE ÜZERİNE KÖPÜRTÜLMÜŞ ŞANTİYİ DÖKEREK SÜRÜYORUZ. MEYVELERİ DOĞRAYARAK ŞANTİNİN ÜZERİNE KARIŞIK ATIYORUZ VE SERVİS EDİYORUZ.

 

İLYAS VEKİLOV'UN MEYVELİ TART TARİFİ

 

 

HAMUR:

 200 GR UN

 SOĞUK SU (50 ML)

 100 GR TEREYAĞI

 TUZ

 

SÜSLEME:

 3 PAKET TARTJÖLE

 1 PAKET VİŞNE SUYU

 250 GR KİVİ

 250 GR MANDALİNA

 250 GR ÇİLEK

 200 GR YABAN MERSİNİ

 

KREMA:

 500 ML SÜT

 200 GR ŞEKER

 4 YUMURTA

 70 GR UN

 1 POŞET VANİLYA ŞEKERİ

 

TART:

UNA SU VE YUMUŞAK TEREYAĞI KOYULUR, TUZ İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. HAMUR BUZDOLABINDA SOĞUTULUR. SOĞUK HAMUR BÜYÜK TART FORMUNA KOYULUR. 180 DERECELİK FIRINA KOYULUR, 20-25 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR. SOĞUTULUR.

 

KREMA: 

UN, ŞEKER, YUMURTA SARILARI MİKSERLE KARIŞTIRILIR. İÇİNE ILIK SÜT İLAVE EDİLİR. ORTA ATEŞTE, SÜREKLİ KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR. KAYNATILDIKTAN SONRA, KÜÇÜK ATEŞTE KREMA HALİNE GELENE KADAR, SÜREKLİ KARIŞTIRILARAK BEKLETİLİR. SOĞUTULUR.

 

ANA KISMI: 

TARTIN İÇİNE KREMA, ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE MEYVELER KOYULUR. ÜZERİNE, ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIMIZ TARTJÖLE İLAVE EDİLİR. SOĞUTULUR. KESİLİR.

 

KAAN HOŞGÖR'ÜN MEYVE ŞÖLENLİ ÇİKOLATALI TART KEK 

 

 

TART KEK İÇİN;

3 ADET YUMURTA 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 SU BARDAĞI SÜT 

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAOLU FINDIK KREMASI 

1 PAKET KAKAO (25 GRAM) 

1 PAKET VANİLYA 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

2 SU BARDAĞI UN 

200 GR TOZ BADEM

100 GR TEREYAĞI

 

KREMASI İÇİN;

1 SU BARDAĞI SÜT 

1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI 

100 GR TEREYAĞI

25 GR CEVİZ

300 GR BİTTER KUVERTÜR

 

SÜSLEME İÇİN;

2 ADET TAZE MANDALİNA 

2 TAZE ADET KİVİ 

2 ADET TAZE MUZ 

2 ADET TAZE PORTAKAL 

50 GR PİRİNÇ PATLAĞI 

25 GR TEREYAĞI 

1 ELMA

1 ARMUT

 

YAPILIŞI;

3 ADET YUMURTANIN SARILARINI VE AKLARINI FARKLI KAPLARA KOYUYORUZ VE AKLARINA BİR ÇİMDİK TUZ EKLEYEREK ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ. (YUMURTA AKINI ÇIRPTIĞIMIZ KAP KESİNLİKLE KUPKURU OLMALI) İYİCE KREMA HALİNE GELDİKTEN SONRA KENARDA BEKLETİYORUZ. YUMURTA SARILARININ ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI ŞEKERİ EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ, SÜT VE ÇİKOLATAYI İLAVE EDİYORUZ VE SPATULA İLE ALTTAN YUKARI DOĞRU İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. HOMOJEN BİR KARIŞIM ELDE ETTİKTEN SONRA KATI YAĞ İLE TART KALIBININ HER YERİNİ İYİCE YAĞLADIKTAN SONRA KARIŞIMI TART KALIBINDAN YARIM SANTİM EKSİK ŞEKİLDE DÖKÜYORUZ, KABARMA PAYI BIRAKIYORUZ. TOZ BADEMLE AROMASINI ZENGİNLEŞTİRİYORUZ. TART KEKİMİZİN PİŞMESİNE YAKIN 1 SU PUDİNGİMİZİ PİŞİRİYORUZ VE YOĞUN KIVAMLI BİR KREMA ELDE EDİYORUZ.

 

PİŞTİKTEN SONRA İÇERİSİNE BİR TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI İLAVE EDİYORUZ.  ERİDİKTEN SONRA BEKLETİYORUZ. KEKİMİZ FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA BÜYÜK BİR SERVİS TABAĞI İLE TART KALIBINI TERS DÜZ YAPIYORUZ VE TART KALIBININ ÜZERİNE BÜYÜK BOY NEMLİ BİR BEZ ÖRTÜYORUZ. YAPIŞMA OLMAYIP DÜZGÜN ÇIKMASI İÇİN 5-10 DK BEKLİYORUZ. ÇIKARDIKTAN SONRA KREMAMIZDAKİ KABUKLANMAYI GİDERMEK İÇİN BLENDERDAN GEÇİRİYORUZ VE TARTIN ORTA ÇUKUR BÖLÜMÜNE DÖKÜP KAŞIK YARDIMIYLA DÜZLEŞTİRİYORUZ. ÜZERİNE HİÇ BEKLEME YAPMADAN MANDALİNA, KİVİ, MUZ, PORTAKAL İLE SÜSLEME YAPIYORUZ. SON OLARAK SİHİRLİ DOKUNUŞ PİRİNÇ PATLAĞINI ETRAFINA SERPİŞTİRİYORUZ.

 

SİNEM NADRİ'NİN KREMALI KEKLİ MEYVE ŞÖLENİ TARİFİ

 

 

4 YUMURTA

3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

3 KAHVE FİNCANI UN

1 VANİLYA

1 KABARTMA TOZU

5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 

KREMASI İÇİN;

1 LİTRE SÜT

1 BARDAK UN

1 YUMURTA

1 PAKET LABNE

3 BARDAK TOZ ŞEKER

 

ÜSTÜ İCİN;

YARIM KİLO ÇİLEK

3 TANE MUZ

3 KİVİ

1 KASE VİŞNE

AZAR AZAR ORMAN MEYVELERİ

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

 

HAZIRLANIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIYORUZ. ÜZERİNE UN, VANİLYA, KABARTMA TOZU, KAKAOYU KOYUP BİR KEK HAMURU ELDE EDİYORUZ. 180 DERECELİK FIRINDA KEK PİŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ. KREMASİ İÇİN: SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIYORUZ. UNU, YUMURTAYI, TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİYORUZ VE PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA LABNEYİ KOYUYORUZ VE MİKSERLE UZUNCA ÇIRĞIYORUZ. YAPTIĞIMIZ KEKİ FIRINDAN ÇIKARTIP SOĞUDUKTAN SONRA SÜTLE ISLATIYORUZ. ÜZERİNE YAPTIĞIMIZ KREMAYI DÖKÜYORUZ. ÜZERİNİ BOLCA MEYVEYLE VE DAMLA ÇİKOLATAYLA SÜSLEYİP BİR MEYVE ŞÖLENİ YAPIYORUZ, AFİYET OLSUN.

 

MUHAMMED TAHA ERKAN'IN MEYVELİ TART TARİFİ

 

 

TART HAMURU İÇİN;

125 GRAM TEREYAĞI (SOĞUK OLACAK)

125 GRAM PUDRA ŞEKERİ

1 ADET YUMURTA

4 YEMEK KAŞIĞI SÜT (SOĞUK OLACAK)

1 PAKET VANİLYA

2,5 SU BARDAĞI UN (AZ DAHA FAZLA OLABİLİR)

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

KALIPLARI YAĞLAMAK İÇİNDE 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 

BADEM KREMASI İÇİN;

135 GRAM TOZ BADEM

1 ADET YUMURTANIN AKI

6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

135 GRAM KREMA

 

PASTACI KREMASI İÇİN;

5 ADET YUMURTANIN SARISI

100 GRAM TOZ ŞEKER

50 GRAM UN

15 GRAM MISIR NİŞASTASI

450 ML SÜT

25 GRAM TEREYAĞI

1 PAKET VANİLYA

 

ÜZERİ İÇİN;

5 ADET MALTA ERİĞİ

200 GRAM DONDURULMUŞ VİŞNE

3 ADET ŞEFTALİ

3 ADET ARMUT

500 GRAM VİŞNE SUYU

200 GRAM TOZ JELATİN

 

YAPILIŞI

ÖNCE TART HAMURU İÇİN, UN İLE SOĞUK TEREYAĞINI KUM GİBİ OLUNCAYA KADAR MİKSERİN YOĞURMA UCU YA DA BİR SPATULA İLE KARIŞTIRIN. KALAN DİĞER MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA BİR HAMUR ELDE EDİN.

 

HAMURUNUZA YUVARLAK BİR FORM VERİP STREÇ FİLME SARIN VE YARIM SAAT DİNLENMESİ İÇİN BUZDOLABINA KALDIRIN.HAMURUNUZU BUZDOLABINDA DİNLENİRKEN, PASTACI KREMASINI HAZIRLAYABİLİRİZ.

 

PASTACI KREMASI İÇİN BİR KASENİN İÇİNDE YUMURTA SARILARI İLE TOZ ŞEKERİ, ŞEKER TAMAMEN ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPIN.AYRI BİR KASEDE UN İLE NİŞASTAYI KARIŞTIRIN.UNLU KARIŞIMINIZI YUMURTALI KARIŞIMINIZIN İÇİNE BİR SPATULA İLE ALTTAN YUKARI KARIŞTIRARAK EKLEYİN. BU İŞLEME FOLD ETMEK DİYORUZ. YANİ UNLU KARIŞIMINIZI YUMURTALI KARIŞIMINIZA FOLD EDİN.ORTA BOY BİR TENCEREYE SÜTÜ KOYUN VE ISITIN. ANCAK KAYNAMASIN.SÜTÜNÜZ KENARLARDAN HAREKETLENMEYE BAŞLADIĞINDA TEREYAĞINI İLAVE EDİN VE KARIŞTIRARAK ERİTİN.

 

TEREYAĞINIZ SÜTÜN İÇİNDE ERİDİĞİNDE, İÇİNDEN BİR KAŞIK ALARAK UNLU YUMURTALI KARIŞIMINIZA EKLEYİP TEL ÇIRPICI İLE KARIŞTIRIN. BU İŞLEMİ BİRKAÇ KAŞIK İLAVE EDEREK KARIŞIMINIZ İYİCE SIVILAŞANA VE ILINANA KADAR DEVAM EDİN. BU İŞLEME DE TEMPERLEME DİYORUZ. YANİ İKİ AYRI KARIŞIMIMIZI AYNI SICAKLIĞA GETİRİYORUZ.BU AŞAMADAN SONRA ILITTIĞINIZ KARIŞIMI TENCEREYE İLAVE EDİP KARIŞTIRARAK PİŞİRMEYE BAŞLAYIN. KOYULAŞMAYA BAŞLADIĞINDA BİR PAKET VANİLYA İLAVE EDİN VE SOĞUMASI İÇİN AYRI BİR KABA ALIN.

 

ÜZERİNE DEĞECEK ŞEKİLDE STREÇ FİLM KAPATIP ODA SICAKLIĞINA GELDİĞİNDE BUZDOLABINA KALDIRIN.PASTACI KREMANIZ SOĞURKEN BADEM KREMASI İÇİN GEREKLİ TÜM MALZEMELERİ BİR KABIN İÇİNDE BİRLEŞTİRİN VE BİR ÇATAL İLE TÜM MALZEMEYİ İYİCE KARIŞTIRIN.SOĞUYAN PASTACI KREMANIZI BADEM KREMANIZIN İÇİNE KAŞIK KAŞIK EKLEYEREK KARIŞTIRIN. (PASTACI KREMANIZIN HEPSİ FAZLA GELİR. BU YÜZDEN DE KAŞIK KAŞIK İLAVE DİP ARTANI TEKRAR STREÇLEYİP BAŞKA TARİFLERİNİZDE KULLANMAK ÜZERE MAKSİMUM 1-2 GÜNLÜĞÜNE BUZDOLABINA KALDIRABİLİRSİNİZ).BUZDOLABINDA DİNLENEN HAMURUNUZU ÇIKARIN. TART HAMURLARI TEREYAĞLI HAMURLAR OLDUĞU İÇİN ELDE ÇOK FAZLA OYNAMAYA, YOĞURMAYA UYGUN HAMURLAR DEĞİLLERDİR. ÇÜNKÜ ELİNİZİN SICAKLIĞI İLE YAĞINI KUSARLAR. 

 

HAMURUNUZ TEZGAHA ÇOK YAPIŞIRSA HAFİF UNLAYIN ANCAK ÇOK FAZLA UNLAMAYIN. HATTA GEREKMİYORSA HİÇ KULLANMAYIN ÇÜNKÜ UN, TART HAMURUNUZUN ÇOK SERTLEŞMESİNE SEBEP OLUR.BİR MERDANE YARDIMI İLE HAMURUNUZU AÇIP TART KALIPLARINIZIN ÖLÇÜSÜNDE KOPARIN VE YAĞLANMIŞ KALIPLARINIZA YERLEŞTİRİN.ÖZELLİKLE KENARLARINI OLMAK ÜZERE HER YERİNE HAMURUNUZU İYİCE OTURTUN VE ÇATALLA YAN DUVARLARI DAHİL TABANINDA DELİKLER AÇIN. (PİŞME ESNASINDA KABARMAMASI İÇİN)HAZIRLADIĞINIZ BADEM KREMASINI TART HAMURLARINIZIN İÇİNE 2 TATLI KAŞIĞI OLACAK ŞEKİLDE PAYLAŞTIRIN.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN ORMAN MEYVELİ KREMA DOLGULU MEYVELİ KEK TARİFİ

 

 

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 SU BARDAĞI SÜT 

YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

2 SU BARDAĞI UN

 

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ KABARANA KADAR ÇIRPIN.KABARTMA TOZU VANİLYA SIVILARI EKLEYEREK ÇIRPIN.UNU DA İÇİNE EKLEYEREK YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPIN.180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİN.(KEKİN İÇİNDEN YUVARLAK DAİRE ŞEKLİNDE BOŞLUK YAPABİLMEK İÇİN, YUVARLAK ORTA BOŞ BİR APARAT, YAKLAŞIK 6-7 CM GENİŞLİĞİNDE İÇİ BOŞ DAİRESEL BİR APARAT LAZIM)MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKEN

 

MALZEMELER

1 LT SÜT

4 YEMEK KAŞIĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 ADET YUMURTA SARISI

1 PAKET SIVI KREMA

 

YAPILIŞI

VANİLYA VE KREMA HARİCİ BÜTÜN MALZEMELERİ ÇIRPIP KAYNAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. DAHA SONRA VANİLYA VE KREMAYI EKLEYİP YAKLAŞIK 1-2 DK ÇIRPICI İLE KARIŞTIRIYORUZ.

 

SOS İÇİN

2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU

150GR TOZ ŞEKER

1 KAHVE FİNCANI NİŞASTA

2 ADET ÇUPUK TARÇIN

3 ADET YILDIZ ANASON

300 GR ŞOKLANMIŞ VİŞNE

300 GR ŞOKLANMIŞ BÖĞÜRTLEN

300 GR ŞOKLANMIŞ ÇİLEK

300 GR ŞOKLANMIŞ FRAMBUAZ

200 GR ŞOKLANMIŞ YABAN MERSİNİ

 

YAPILIŞI

BÜTÜN ŞOKLANMIŞ MALZEMELERİ BİR KABIN İÇERİSİNDE KARIŞTIRIP BEKLETİYORUZ. VİŞNE SUYUNDNA YARIM BARDAK AYIRIP NİŞASTA İLE KARIŞTIRIP ERİTİYORUZ. DİĞER TARAFTA VİŞNE SUYU, YILDIZ ANASON VE VANİLYA ÇUBUKLARINI KAYNATIYORUZ. NİŞASTA İLE BAĞLAYIP MEYVELERİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.PİŞEN KEKTEN, OVAL APARAT YARDIMIYLA AYNI HİZALARDA İÇERİSİNDE BOŞLUK OLACAK ŞEKİLDE PARÇALAR ÇIKARTIYORUZ. ÇIKARDIĞIMIZ BU PARÇALARIN YERİNE MUHALLEBİ DOLDURUP ÜZERİNE DE İNCE BİR MUHALLEBİ GEZDİRİYORUZ. DOLAPTA BEKLETTİĞİMİZ MEYVE SOSUNU DA BU MUHALLEBİNİN ÜZERİNDE GEZDİRİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

Güncelleme: 04/03/2015 15:32:10
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.