Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 3 Nisan Cuma Tarifleri

VER FIRINA 3 Nisan Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: EKMEK SEPETİ

 

MALZEMELER:

SADE HAMUR:

600 GR UN

2 SU BARDAĞI ILIK SU

20 GR İNSTANT MAYA

16 GR TUZ

24 GR ŞEKER

 

HAZIRLANIŞI:

UN, TUZ, ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRINSUYU İLAVE EDİP ELE YAPIŞMAYACAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.

 

ÇAVDARLI HAMUR:

3 SU BARDAĞI UN

4 SU BARDAĞI ÇAVDAR UNU

3 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA

2 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ

2 BARDAK ILIK SU

1 BARDAK SÜT (ODA SICAKLIĞINDA)

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

 

HAZIRLANIŞI:

UN ÇAVDAR UNU MAYA TUZ KARIŞTIRIN.PEKMEZ, SU, SÜT VE TEREYAĞINI İLAVE EDİP HAMUR HALİNE GETİRİN.

 

ROLL EKMEKLER:

İKİ HAMURDAN DA 5 ER ADET 30 GR LIK PARÇALAR KESİN VE AVUÇ İÇİNİZLE YUVARLAYIN.ÜSTE GELECEK KISIMLARI SU İLE ISLATIP AYRI AYRI ÇEKİRDEK İÇİ VE YULAF EZMESİNE BATIRIP TEPSİNİZE ARALIKLARLA DİZİN ÜZERİNİ STREÇ İLE KAPATIP MAYALANDIRMAYA ALIN.

 

ÖRGÜ EKMEĞİ:

BEYAZ HAMURDAN 3 ADET 150 GR LIK PARÇALAR KESİN.TEZGAHIN ÜZERİNDE 35 40 CM UZUNLUĞUNDA HAMURUNUZU YUVARLAYIN.ÜST UÇ KISIMLARINI BİRLEŞTİREREK HAMURUNUZUN TAMAMINI ÖRÜN VE TEPSİNİZE ALINÜZERİNE HAFİF ZEYTİNYAĞI SÜRÜP ÇEKİRDEK İÇİ VE YULAF EZMESİ SERPİN.STREÇ FİLM İLE ÖRTÜP MAYALANDIRMAYA ALIN.BEYAZ UNLU ÇAVDARLI SOMUN EKMEK:ÇAVDARLI HAMURUNUZDAN 600 GR KESİN VE TEZGAHIN ÜZERİNDE AVCUNUZUN İÇİNDE YUVARLAYIN.

 

TEPSİNİZE ALIP ÜZERİNİ STREÇLE ÖRTÜP MAYALANDIRMAYA ALIN.MAYALANDIRMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA ÜZERİNE FIRÇA İLE HAFİF ZEYTİNYAĞI SÜRÜP UN ELEYİN VE BIÇAK YARDIMI İLE UZUNLAMASINA HAMURUNUZU ÇİZİN.

 

ÇİÇEK EKMEK:

KALAN KAMURLARINIZI ROLL EKMEKTEKİ GİBİ 30 AR GR LIK PARÇALARA BÖLÜN VE TEZGAHIN ÜZERİNDE YUVARLAYIN.KÜÇÜK ÇEMBERİNİZİ ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLAYIN4 BEYAZ 4 ESMER HAMURDAN ÇEMBERİN İÇ KÖŞELERİNE DİZİN.2 HAMURU BİRLEŞTİRİP 60 GR LIK BİR HAMUR YUVARLAYIP ÇEMBERİN ORTASINA KOYUNÜZERİNİ HAFİF ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLAYIP ÇEKİRDEK İÇİ VE YULAF EZMESİ SERPİN VE MAYALANDIRMAYA ALIN.

 

ROLL EKMEKLERİNİZLE ÇİÇEK EKMEKLERİNİZİ AYNI TEPSİDE MAYALANDIRIN VE PİŞİRİN.SOMUN EKMEKLEDE ÖRGÜ EKMEĞİNİZİ AYNI TEPSİDE MAYALANDIRIP PİŞİRİN.

 

1 FIRINI MAYALANDIRMAK İÇİN KULLANIN.

2 AYRI FIRINI İSE PİŞİRMEK İÇİN KULLANIN.

MAYALANDIRMA DERECESİ 60

PİŞİRME DERECESİ 210

 

DİLRUBA & EMİNE BARAN'IN MEYVELİ PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA: 2 TANE KALIP İÇİN;

8 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)

8 KAHVE FİNCANI ŞEKER

8 KAHVE FİNCANI UN

2 LİMON KABUĞU RENDESİ

6 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

2 FİNCAN YOĞURT

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 FİSKE TUZ

 

PASTACI KREMASI;

1 LT SÜT

200 GR ŞEKER

10 ADET YUMURTA SARISI

100 GR UN

80 GR NİŞASTA

80 GR TEREYAĞI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

FRAMBUAZ SOSU:

300 GR FRAMBUAZ

75 GR ŞEKER

ÇİKOLATA SOSU;

2 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

80 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

 

SÜSLEMEK İÇİN VE İÇİ İÇİN;

1 KG ÇİLEK

450 GR FRAMBUAZ

400 GR BLUEBERRY

KIRILMIŞ FINDIK

DAMLA ÇİKOLATA

KEKİ ISLATMAK İÇİN VİŞNE SUYU VE YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

 

PANDİSYANYA: 

YUMURTA BEYAZLARINI VE SARILARINI AYIRALIM.

YUMURTA BEYAZINI TUZU VE YARIM ÖLÇÜ ŞEKERİYLE ÇIRPALIM BİR TARAFTA BEKLETELİM.

YUMURTA SARISINI ŞEKER SICAK SU İLE ÇIRPALIM VE KURU MALZEMELERİ EKLEYELİM.

EN SON OLARAK SARISINA BEYAZINI AZAR AZAR İLAVE EDİP TAHTA BİR KAŞIKLA ALTTAN 

ÜSTE KARIŞTIRIP KELEPÇELİ KALIBA DÖKELİM.

 

FRAMBUAZ SOSU: 

300 G FRAMBUAZI 75 GR ŞEKERE EKLEYİP REÇEL GİBİ KIVAM ALANA KADAR PİŞİRELİM

 

ÇİKOLATA SOSU:

SÜT, PUDRA ŞEKERİ , KAKAO, VE ÇİKOLATALARI KARIŞTIRIP KAYNAYANA KADAR PİŞİRELİM.

 

PASTA KREMASI:

SÜTÜMÜZE VANİLYAMIZI EKLEYİP KAYNAMA NOKTASINA GETİRELİM, DİĞER YANDAN YUMURTA SARILARINI ŞEKERLE ÇIRPALIM NİŞASTA VE UNUMUZU EKLEYİP KARIŞTIRALIM SÜTÜMÜZE KARIŞTIRARAK SÜREKLİ YAVAŞ YAVAŞ EKLEYELİM EN SON TEREYAĞIMIZI KOYUP KARIŞTIRALIM.SON OLARAK İSTENİLEN SIRALAMAYA GÖRE PANDİSPANYA KREMA ÜZERİNE KÜÇÜK MEYVE PARÇALARI YA DA PANDİSPANYA KREMA VE FRAMBUAZ SOS ŞEKLİNDE KAT KAT BİRLEŞTİRİYORUZ EN SON ÇİKOLATA SOSUYLA TAMAMLAYIP MEYVELERLE SÜSLÜYORUZ.

 

İLTER YILMAZ & ÖZGE DENİZ'İN BAYKUŞ PASTA TARİFİ

 

 

1 KAVANOZ FISTIK PARÇALI YER FISTIĞI EZMESİ

3 KÜÇÜK PAKET GRANÜL KAHVE (TEK İÇİMLİK OLANLARDAN)

2 ADET OLGUN MUZ

2 PAKET TADIM İŞLENMİŞ YER FISTIĞI

2  PAKET 200 ML KREMA

1 LT SÜT

TOZ ŞEKER 

PUDRA SEKERİ

VANİLİN

KABARTMA TOZU

COTANAK FİNDİK YAĞI BİR ÇAY BARDAĞI KADAR

MISIR NİŞASTASI BİR PAKET

TEREYAĞI

BİTTER ÇİKOLATA 400 GR

1 ŞİŞE MADEN SUYU

PİSMANİYE (KENDİM GETİRECEĞİM)

BİR CAY BARDAGİ  BAL

YUMURTA

BİR PAKET KAKAO

PATE DE CHOUX ERİC LANLARD

80 ML SU

50GR ELENMİS UN

40 GR TUZSUZ TEREYAĞI

2 ADET YUMURTA

 

SUYU ATEŞE KOYUNKÜPLERE BÖLÜNMÜŞ TEREYAĞINI SUYA EKLEYİNKARIŞIM KAYNADIĞINDA ATEŞTEN ALIP TÜM UNU ÜZERİNE BOŞALTINUNU KARIŞIMA YEDİRİNCE TEKRAR ATEŞİN ÜSTÜNE ALIN VE DİBİ TUTANA KADAR ÇEVİREREK EZEREK KARIŞTIRIN

 

TÜM HAMUR BİR ARAYA GELMİŞ OLMALIATEŞTEN ALIP MİKSERE KOYUN SOĞUYANA KADAR YAVAŞ HIZDA ÇEVİRİN, BEBEK BANYOSU ISISINA GELDİĞİNDE(PARMAĞINIZI İÇİNE SOKTUĞUNUZDA YANMADIĞINDA) İLK YUMURTAYI EKLEYİN

 

İKİNCİ YUMURTAYI AYRI BİR YERDE ÇIRPIN. BİRİNCİ YUMURTA HAMURDA KAYBOLDUĞUNDA İKİNCİ YUMURTANIN YARISINI HAMURA EKLEYİN İKİNCİ YUMURTADA KARIŞINCA ŞEKİLLENDİRME TORBASINA ALIN İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE SÜRÜN, ARALADRA MESAFE BIRAKMAYI UNUTMAYIN.EN SON KALAN YUMURTAYI ÜSTLERİNE SÜRÜN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200CFIRINDA 20DK KADAR PİŞİRİN. PİŞİRİRKEN ARADA FIRINI AÇIP BUHARIN ÇIKMASINA İZİN VERİN.

 

PASTACI KREMASI EYAS COOKIES ÖLÇÜLER 22 CM LİK KEK KALIBI İÇİNDİR, PARANTEZ İÇİ ÖLÇÜLER 27 CM KALIP İÇİN UYGUN OLACAKTIR

0,5 LT SÜT  (0,875 LT)

1 PAKET VANİLYA 5G  (1,75 PKT)

1 TUTAM TUZ

1 YUMURTA (1,75)

40 GR NİŞASTA (70)

75 GR TOZ ŞEKER (130)

 

YUMURTA AKLARI VE SARILARINI AYIRIN

AKLARI KAR HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIN

SÜTÜN BİR KISMI İLE NİŞASTA TUZ VE YUMURTA SARILARINI KARIŞTIRIN

KALAN SÜTÜ KAYNAMA NOKTASINA GELENE KADAR ISITIN

SÜTÜ ATEŞTEN ALIP NİŞSTALI KARIŞIMI EKLEYİN

SÜREKLİ KARIŞTIRARAK 1 TAŞIMA KADAR KAYNATIN

KARIŞIMI ATEŞTEN ALIP KAR HALİNDEKİ AKLARI DİKKATLİCE EKLEYİN

ÇIRPMA TELİ İLE BİRBİRİNE YEDİRİN VE SOĞUTUN

TALEBE GÖRE

50 GR ÇİKOLATA EKLEYEREK ÇİKOLATALI

70 GR BADEM EKLEYEREK BADEMLİ

60 GR FINDIK EKLEYEREK FINDIKLI YAPABİLİRSİNİZ

 

PANDİSPANYA EYAS COOKİES PARANTEZ İÇİNDEKİ ÖLÇÜLER 27 CM NORMAL ÖLÇÜLER 22 CM KEK KALIBI İÇİNDİR

4 YUMURTA (7)

4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER (7)

3 KAHVE FİNCANI UN (5,25)

1 KAHVE FİNCANI NİŞASTA (1,75)

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAKO (3,5)

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ  (3,5)

½  ÇAY BARDAĞI MADEN SUYU (0,85)

1 PAKET KABARTMA TOZU 10 GR (17,5 GR)

1 PAKET VANİLYA 5 GR (8,5 GR)

1 TUTAM TUZ

 

YUMURTA AKLARINI KAR OLANA KADAR ÇIRPIN

YUMURTA SARILARINI, VANİLYA VE ŞEKER İLE ÇIRPIN

MAYONEZ KIVAMI ALDIĞINDA SIVI YAĞ EKLEYİN

MADEN SUYUNU EKLEYİN

YUMURTA AKLARINI KARIŞIMI SÖNDÜRMEDEN EKLEYİN

KURU MALZEMELERİ,UN,TUZ, NİŞASTA, KABARTMA TOZU,KAKAO YU ELEYEREK HAZIRLAYIN

KURU VE ISLAK MALZEMELERİ SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRIN

DİBİNE PİŞİRME KAĞIDI KOYULMUŞ KEK KALIBINA KOYUN

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 C FIRINDA 40DK PİŞİRİN

FIRINDAN ÇIKARIN

BEŞ DAKİKA SOĞDUKTAN SONRA KAPTAN ÇIKARIP İKİYE BÖLÜN

ŞEKERLİ SÜT İLE ISLATIN

PASTACI KREMASINI SÜRÜN

ARAYA DAMLA ÇİKOLATA VE KAVRULMAMIŞ ANTEP FISTIĞINI KOYUP ÜSTÜNE KREMAYI 

SIVAYARAK KAPATIN

GANAJ İLE HER TARAFINI KAPLAYIN

PİŞMANİYE İLE BAYKUŞ TÜYLERİNİ YAPIN,BAYKUŞUN GÖZLERİNİ GAGASINI VE AYAKLARINI ŞU 

KREMASI İLE YAPIN, 

BAYKUŞUN GÖĞSÜNE FISTIKLARI DİZEREK TÜY GÖRÜNTÜSÜ VERİN

 

GANAJ

1 PAKET KREMA

240GR ÇİKOLATA

 

KREMAYI KAYNAMA NOKTASINA KADAR ISITIN ÇİKOLATAYI EKLEYİP KARIŞTIN BUZLUĞA KOYUP YOĞUNLAŞMASINI BEKLEYİN

 

 

PEPO & ZEYNEP MARTİNEZ DELGADO'NUN NOCHE DE PRİMAVERA (BAHAR AKŞAMI) TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN;

8 YUMURTA

300 GR ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

290 GR KEK UNU

2 PAKET VANİLYA

2 PAKET KABARTMA TOZU

 

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ ÇOK UZUN SÜRE ÇIRPIN. SIVI YAĞI EKLEYİN. UNU ÇOK YAVAŞ VE ELEYEREK EKLEYİN. VANİLYAYI KOYUN. EN SON KABARTMA TOZUNU EKLEYİN VE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN. FIRIN TEPSİNİZE YAĞLI KAĞIT YERLEŞTİRMEYİ UNUTMAYIN.

 

50 GR KREMA

100 GR BEYAZ ÇİKOLATA

BEYAZ ÇİKOLATAYI KREMANIN İÇİNDE ERİTİN.

 

PASTACI KREMASI İÇİN;

500 ML SÜT

ÇUBUK VANİLYA

5 YUMURTA SARISI

120 GR TOZ ŞEKER

50 GR UN (ELENMİŞ)

 

MUM ŞEKLİ VERECEK ŞEKİLDE BEYAZ ŞEKER HAMURU500 ML SÜTÜ KAYNATIN, İÇİNE VANİLYA ÇUBUĞUNU KOYUP ILITIN.5 YUMURTA SARISINI 120 GR ŞEKERLE İYİCE ÇIRPIN. ÜZERİNE ELEYEREK, YAVAŞÇA 50 GR UNU EKLEYİN. GÜZELCE ÇIRPIN VE SÜTÜN 5’TE 1’İNİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA SÜTÜN İÇİNE BU KARIŞIMI EKLEYİN, KISIK ATEŞTE PİŞİRİN. HAZIRLADIĞINIZ ÇİKOLATA ILININCA BUNUNLA KARIŞTIRIN. GENİŞ BİR KABA KOYUN, ÜZERİNİ STREÇLEYİN VE DOLAPTA SOĞUTUN.

 

KEKLERİNİZİ YUMUŞATMAK İÇİN 200 ML SUYUN İÇİNDE 100 GR ŞEKER ERİTİN.KEKİNİZDEN 5 ADET BÜYÜK PARÇA 7 ADET KÜÇÜK PARÇALAR KESİN. BU PARÇALARI DA İKİYE KESİP ARALARINA KREMA SÜRÜN VE MUZ KOYUP KAPATIN. EN ÜST KATTA DEKORATİF MUMLARINIZ İÇİN YER AÇIN. KATLARI YAPIN, BOL KREMA KOYUN VE KROKAN KOYUN. DOLABA KOYUN.MUM ÖLÇÜLERİNDE ŞEKER HAMURUNU AÇIP KESİN. ERİTİP DEKOR YAPIN. (BÜYÜK 30X11 CM, KÜÇÜK 24X9 CM)

Güncelleme: 06/04/2015 14:57:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.