Ver Fırına 3 Şubat Salı Yayını Tarifleri

Ver Fırına 3 Şubat Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: FIRINDA KABAK CİPSLERİ

 

MALZEMELER

 40 GR GALETA UNU

 40 GR PARMESAN PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)

 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

 1 ÇAY KAŞIĞI TAZE KARABİBER

 2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

 2 ADET KABAK (1 CM. KALINLIĞINDA DİLİMLENMİŞ)

 

HAZIRLANIŞI

FIRININIZI 220 C°'DE ISITIN. FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİN. GALETA UNU, PARMESAN, TUZ, SARIMSAK VE KARABİBERİ BİR KASEDE KARIŞTIRIN. YAYVAN BİR KASEYE SÜTÜ DÖKÜN. KABAK DİLİMLERİNİ ÖNCE SÜTE SONRA GALETA UNU KARIŞIMINA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN. 

 

220 C°'DE 30 DAKİKA HAFİF KAHVERENGİLEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN İÇİ SÜRPRİZLİ PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

450 GR TEREYAĞI

4 BARDAK TOZ ŞEKER

10 YUMURTA BEYAZI

750 GR UN

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

4 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

670 ML SÜT

KALIBI YAĞLAMAK İÇİN SIVI YAĞ

BEYAZ GIDA BOYASI

KIRMIZI GIDA BOYASI

 

KREMASI İÇİN;

400GR KREMA PEYNİRİ

6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

5 BARDAK PUDRA ŞEKERİ

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

30 GR HİNDİSTAN CEVİZİ İÇİ

ÜZERİNE SÜS İÇİN 400 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

İÇİNE SOSU İÇİN;

400 GR FRAMBUAZ

5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI (1 ÇAY BARDAĞI SU İLE ERİTİLECEK)

1 SU BARDAĞI SU

1 PAKET VANİLYA

1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

3 ADET MUZ

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞINI ÇIRPMA KABINA ALIYORUZ. AZAR AZAR ŞEKER İLAVE EDİYORUZ. YUMURTA BEYAZLARINI İLAVE EDİYORUZ. BİRAZ SÜT BİRAZ UN İLAVE EDİYORUZ. ELEDİĞİMİZ UN, KABARTMA TOZU, BİR ÇİMDİK TUZ İLAVE EDİYORUZ VE SON OLARAK VANİLYA ÖZÜNÜ İLAVE EDİYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ HAMURLARDAN 6 EŞİT PARÇA BÖLEREK BEYAZ RENGE BOYAYARAK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FANLI FIRINDA 160 DERECDE 12 İLA 15 DK. ARASINDA PİŞİRİYORUZ. DIŞARIDA BİRAZ SOĞUTTUKTAN SONRA KALIPTAN ÇIKARTIYORUZ.

 

KREMA YAPIMI:

KREMA PEYNİRİNİ KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ TEREYAĞI İLAVE EDİYORUZ, PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİYORUZ. SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ VE VANİLYA İLAVE EDEREK 10 DK. KADAR ÇIRPIYORUZ SOĞUMASI İÇİN DOLABA KOYUYORUZ. PİŞEN PANDİSPANYA KEKLERİMİZİN ARALARINA KREMA SÜREREK ÜST ÜSTE DİZİYORUZ EN ÜST KATINI KOYMUYORUZ VE İÇİNİ OYARAK FRAMBUAZ VE ÇİKOLATA PARÇALARINI DOLDURUYORUZ EN ÜST KATI KOYDUKTAN SONRA DIŞINI KREMAYLA KAPLAYIP DIŞINA BEYAZ ÇİKOLATA RENDELİYORUZ.

 

 

NİLGÜN AYDIN'IN İÇİ SÜRPRİZLİ PASTA TARİFİ:

 

 

PASTACI KREMASI İÇİN;

1.5 SU BARDAĞI SÜT 

3 ADET YUMURTA 

3 YEMEK KAŞIĞI UN 

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

1 PAKET VANİLİN 

 

GANAJ İÇİN; 

150 GR KREMA 

200 GR BİTTER KUVERTÜR 

PANDİSPANYA İÇİN; 

8 ADET YUMURTA

8 KAHVE FİNCANI ŞEKER 

8 KAHVE FİNCANI UN 

4 PAKET KABARTMA TOZU 

2 PAKET VANİLYA 

 

DEKOR İÇİN; 

YEŞİL ŞEKER HAMURU 

BEYAZ ŞEKER HAMURU 

KIRMIZI GIDA BOYASI 

 

İÇİ İÇİN; 

500 GR TAZE ÇİLEK

2 ADET ÇEMBER KALIP

 

YAPILIŞI;

8 ADET YUMURTA BEYAZI BİR TUTAM TUZ İLE ÇIRPILIR (İYİCE KAR OLANA KADAR) YUMURTA SARILARI VE ŞEKER AYRI BİR KAPTA KREMA KIVAMINA GETİRİLİR. BAŞKA BİR KAPTA KURU MALZEMELER EKLENEREK BİR ARAYA GETİRİLDİKTEN SONRA TÜM MALZEME MİKSER KULLANMADAN SPATULA İLE KARIŞTIRILIR VE ÇEMBER KALIPLARA DÖKÜLÜR. 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.

 

PANDİSPANLARIN 2 TANESİ UFAK BOY ÇEMBERLE KESİLİR VE KATLAR KREMALANDIKTAN SONRA KESİLEN PANDİSPANYALAR, TAM OLAN PANDİSPANYALARIN ÜZERİNE KONULUR. ORTASINA DA ÇİLEKLER YERLEŞTİRİLİR.BU SIRADA KREMA İÇİN YUMURTA SARISI VE ŞEKER ÇIRPILIR. ÜZERİNE KURU MALZEMELER EKLENİR. SÜR VE VANİLYA OCAKTA ILIDIKTAN SONRA BU KARIŞIMA ÇIRPILARAK EKLENİR. YENİDEN OCAĞA ALINIR VE ÇIRPILARAK PİŞİRİLİR.BEYAZ ŞEKER HAMURU KIRMIZI GIDA BOYASIYLA BİRLEŞTİRİLİR VE YEŞİL ŞEKER HAMURU İLE GÜL MOTİFLERİ YAPILARAK PASTANIN DIŞI SÜSLENİR.

 

ÖZGE UYSALER'İN İÇİ SÜRPRİZLİ ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KEK İÇİN;

1,5 SU BARDAĞI TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

2,5 BARDAK ŞEKER

6 YUMURTA

4 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

4,5 BARDAK UN

3 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

TUZ

2 BARDAK SÜT

KIRMIZI GIDA BOYASI 

KAPLAMA KREMASI İÇİN;

1,5 BARDAK TEREYAĞI

7 BARDAK PUDRA ŞEKERİ

YARIM BARDAK SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 

KARAMEL SOS İÇİN;

3 KAŞIK SU

1 BARDAK ŞEKER

1 BARDAK KREMA

PASTACI KREMASI İÇİN;

1 BARDAK SÜT

VANİLYA ÇUBUĞU

3 YUMURTA

2 KAŞIK MISIR NİŞASTASI

3 KAŞIK ŞEKER

2 KAŞIK TEREYAĞI

750 GRAM KÜÇÜK ÇİLEK

2 BARDAK SÜTLÜ ÇİKOLATA

AHUDUDU, FRENK ÜZÜMÜ

SÜSLEME İÇİN;

1 KAŞIK GLİKOZ ŞURUBU

ŞEKER 

SU

 

YAPILIŞI;

KEK İÇİN SIVI VE TOZ MALZEMELER AYRI AYRI KARIŞTIRILIR VE BİRLEŞTİRİLİRP 4’E BÖLÜNÜR. 2 PARÇASI KIRMIZI BOYAYLA RENKLENDİRİLİR. 20 CM’LİK 4 KALIBA DÖKÜLÜR. 180 DERECEDE 25 – 30 DK KONTROL EDEREK PİŞİRİLİR.KAPLAMA KREMASI İÇİN BÜTÜN MALZEMELER ÇIRĞILIR, KAR HALİNE GELENE KADAR KARIŞTIRILIR.

 

KARAMEL SOS İÇİN; TENCERE SU VE ŞEKER KOYULUR. KAYNAYINCA KREMA EKLENİR, ÇIRPILIR VE SOĞUTULUR. PASTACI KREMASI İÇİN; 3 YUMURTA SARISI VE ŞEKER ÇIRPILIR. NİŞASTA EKLENİR. 1 BARDAK SÜT VE VANİLYA ÇUBUĞU DÜŞÜK ISIDA KAYNATILIR, YUMURTA KARIŞIMINA ÇIRPARAK EKLENİR VE TEREYAĞININ ÜZERİNE DÖKÜLÜR, KARIŞTIRILIR, DOLAPTA SOĞUTULUR.

 

MEYVELER YIKANIP KURUTULDUKTAN SONRA, ERİTİLEN ÇİKOLATAYLA KAPLANIR, BUZLUĞA YOLLANIR.ŞEKER VE SU ERİTLİR. ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI GLİKOZ ŞURUBU EKLENİR VE YAĞLANMIŞ BİR OKLAVANIN ETRAFINA SARILIR. YAY ŞEKLİ VERİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN PEMBE RÜYA PASTASI TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN; 

225 GR TEREYAĞI

466 GR TOZ ŞEKER

5 YUMURTA BEYAZI

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

375 GR UN

1 TUTAM TUZ

335 ML SÜT 

2 PAKET KABARTMA TOZU

YAKLAŞIK 6 YEMEK KAŞIĞI PEMBE GIDA BOYASI 

YAPILIŞI;

1)      225 GR TEREYAĞINI MİKSERE ALIN KREM KIVAMINA GELENE DEK KARIŞTIRIN.

2)      466 GR TOZ ŞEKERİ EKLEYİN VE ŞEKER ERİYENE KADAR İYİCE KARIŞTIRIN.

3)      1 TATLI KAŞIĞI VANİLYAYI EKLEYİN VE BİR SÜRE DAHA ÇIRPIN.

4)      5 YUMURTA BEYAZINI YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN KABARANA KADAR ÇIRPIN.

5)      DAHA SONRA ELENMİŞ KURULARI (UN, TUZ, KABARTMA TOZU) VE 335 ML SÜTÜ SIRAYLA BİR ONDAN BİR ONDAN OLARAK EKLEYİN, BİRAZ DAHA KARIŞTIRIN, HAMURUNUZ HAZIR. 

6)      DAHA SONRA HAMURUN GRAMAJINI ALIN VE 5 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. DAHA SONRA KOYUDAN AÇIĞA DOĞRU PEMBENİN TONLARINI YAKALAYIN. 

7)      ÖNCEDEN ISITILAN 160 DERECE FIRINDA 15 DK. PİŞİRİN.

 

MAKARON İÇİN;

1 YUMURTA

15 GRAM TOZ ŞEKER 

50 GR BADEM UNU

80 GR  PUDRA ŞEKERİ

1 SU BARDAGI KREMA 

100 GR BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI;

YUMURTA BEYAZINI VE 30 GRAM ŞEKERİ KÖPÜK KIVAMINA GETİRİN. GIDA BOYASINI DAMLATIN. KURU MALZEMEYİ ÖNCE ROBOTTAN SONRA ELEKTEN GEÇİRİN. YUMURTAYA HOMOJEN BİR ŞEKİLDE YEDİRİN. DAHA SONRA TORBAYA DOLDURUN. TEPSİYE SIKIN VE 15 - 20 DK. KADAR BEKLETİN. 160 DERECEDE YAKLAŞIK 12 DK. PİŞİRİN. GANAJ İÇİN KREMAYI BİR TAŞIM KAYNATIN, OCAKTAN ALIN VE ÇİKOLATAYI KARIŞTIRIN. SOĞUTTUKTAN SONRA MAKARONLARIN ORTASINA SIKIP BİRLEŞTİRİN.

 

PASTA KREMASI İÇİN;

3 YUMURTA SARISI

1.5 BARDAK SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 ÇUBUK VANİLYA

 

YAPILIŞI; 

BÜTÜN MALZEMEYİ TENCEREDE KARIŞTIRIN. KOYULAŞINCA OCAKTAN ALIN, ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIN Kİ KAYMAK BAĞLAMASIN. 

 

BUTTER CREAM İÇİN;

500 GR TEREYAĞI

3-4 BARDAK PUDRA ŞEKERİ

4 YEMEK KAŞIĞI KREMA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

1 KASE FRAMBUAZ

GÜMÜŞ RENGİ YENİLEBİLİR İNCE ŞEKER

 

YAPILIŞI;

YAĞ MİKSERDE KREMSİ KIVAMA GETİRİLİR. PUDRA ŞEKERİ EKLENİR, DÜŞÜK HIZDAN ORTA HIZA DOĞRU KARIŞTIRILIR. VANİLYA VE TUZ EKLENİR. SON OLARAK KREMA EKLENİR VE KABARTILIR. 

 

EKİPMANLAR: 5 ADET  20 CM CEMBER 1 ADET  15 CM CEMBER AYAKLI PASTA STANDI

 

TUGAY GÖREN'İN SİYAH BEYAZ PASTA TARİFİ:

 

 

BEYAZ KEK İÇİN MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ŞEKER

10 ADET YUMURTA

3 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

  

SİYAH KEK İÇİN MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ŞEKER

10 ADET YUMURTA

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 SU BARDAĞI KAKAO

KIRMIZI VE SARI GIDA BOYASI

  

ÜZERİ VE ARA KATLARI İÇİN MALZEMELER

300 GR. KREMA

500 GR. BİTTER ÇİKOLATA

1 KÜÇÜK KAVANOZ PORTAKAL REÇELİ 

HİNDİSTAN CEVİZİ

KENARLARA DİZMEK İÇİN FINDIKLI DRAJE

 

HAZIRLANIŞI;

BEYAZ KEK İÇİN;

ŞEKER VE YUMURTALARI RENGİ TAMAMEN AÇILINCAYA KADAR MİKSERDE HIZLI DEVİRDE ÇIRPIN. UN VE VANİLYAYI İÇERİSİNE EKLEYEREK BİR SPATULA YARDIMIYLA HAVASINI HİÇ KAÇIRMADAN YAVAŞ BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRIN. 20CM’LİK 2 ADET KEK KALIBINI YAĞLAYIN VE BU KARIŞIMI İKİ EŞİT PARÇA OLACAK ŞEKİLDE BU KAPLARA BÖLÜN. 180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİN.

 

SİYAH KEK İÇİN;

ŞEKER VE YUMURTALARI RENGİ TAMAMEN AÇILINCAYA KADAR MİKSERDE HIZLI DEVİRDE ÇIRPIN. UN, KAKAO VE VANİLYAYI İÇERİSİNE EKLEYEREK BİR SPATULA YARDIMIYLA HAVASINI HİÇ KAÇIRMADAN YAVAŞ BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRIN. 20CM’LİK 2 ADET KEK KALIBINI YAĞLAYIN VE BU KARIŞIMI İKİ EŞİT PARÇA OLACAK ŞEKİLDE BU KAPLARA BÖLÜN. 180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİN.

 

ÜZERİ İÇİN;

KREMAYI ISITIN VE ÇİKOLATAYI İÇERİSİNE EKLEYİP ERİTİN VE SOĞUTUN. BİRLEŞTİRMEK İÇİN; ELİNİZDE 4 ADET KEKİNİZ OLACAK; 2’Sİ BEYAZ, 2 Sİ SİYAH OLMAK ÜZERE. KEKLERİN HER BİRİNİ BÜYÜK, ORTA VE KÜÇÜK HALKA OLACAK ŞEKİLDE KESİN. BİRBİRLERİNİN İÇERİSİNE GİREBİLECEK DURUMDA OLMALARI İÇİN HER HALKANIN BİRBİRİNİN AYNISI OLMASINA DİKKAT EDİN! BU İŞLEMİ YAPARKEN 2 FARKLI BOYDA YUVARLAK KALIP KULLANABİLİRSİNİZ. 

 

EN BÜYÜK BEYAZ HALKAYI ALIN, İÇERİSİNE ORTA BOY SİYAH HALKAYI OTURTUN. ORTA BOY SİYAH HALKANIN ÜZERİNE DE EN KÜÇÜK BEYAZ HALKAYI OTURTUN. BU ŞEKİLDE 2 ADET KEKİNİZ OLACAK. HALKALARIN İÇ KISMINA DİĞER HALKAYLA YAPIŞMASI İÇİN PORTAKAL REÇELİ SÜRÜN. (DAHA DA İYİ YAPIŞMASINI İSTİYORSANIZ, ÜST İÇİN HAZIRLADIĞINIZ GANAJIN BİR KISMINI HALKALARIN İÇ KISMINA SÜREBİLİRSİNİZ.)

 

2 ADET DE BUNUN TAM TERSİ OLARAK, DIŞARIDA EN BÜYÜK SİYAH HALKA, İÇİNDE ORTA BOY BEYAZ VE EN İÇTE KÜÇÜK BOY SİYAH HALKA OLACAK.BU ŞEKİLDE İÇ İÇE GEÇMİŞ 4 KEK ELDE ETTİKTEN SONRA, DIŞARISI BEYAZ OLAN KEKİ TABANA KOYUN, ÜZERİNE DIŞI SİYAH OLAN KEKİ YERLEŞTİRİN VE DİĞER BEYAZ OLAN KEKİ DE YERLEŞTİRİN. SON OLARAK DA DIŞI SİYAH OLAN KEKİ EN ÜSTE YERLEŞTİRİP PASTAYI TAMAMEN ÇİKOLATA GANAJ İLE KAPLAYIN VE DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 04/02/2015 11:10:30
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.