VER FIRINA 30 Ekim Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 30 Ekim Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: CEVİZLİ İNCİR TATLISI 

 

MALZEMELER:

15 ADET KURU İNCİR 

1 BARDAK ILIK SU 

1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ CEVİZ

1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ FINDIK 

1 KAHVE FİNCANI KURU ÜZÜM

1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ ANTEP FIRSTIĞI 

 

ŞERBETİ İÇİN: 

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

1 SU BARDAĞI SU 

 

ÜZERİ İÇİN:

1 YEMEK KAŞIĞI KAYMAK 

1 TATLI KAŞIĞI FİLE BADEM 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KURU İNCİRLERİN SAPLARINI KESİP İYİCE YIKAYIN VE BİR BARDAK ILIK SUDA YUMUŞAMASI İÇİN BEKLETİN.BİR TENCEREYE 1 SU BARDAĞI ŞEKER VE SUYU EKLEYİN VE KOYULAŞINCAYA KADAR KAYNATIN. 

 

ŞERBET KAYNARKEN KURU YEMİŞLERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIN. ŞERBET KAYNAĞINCA İNCİRLERİ BORCAMAORTALARI HAVUZ OLACAK ŞEKİLDE AÇARAK DİZİN  VE HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMLA DOLDURUN VE 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN. SON OLARAK DA RESİMDEKİ GİBİ ÜZERİNE KAYMAK VE FİLE BADEM SERPEREK SERVİS EDİN

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN İZMİR KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

500 GR KABURGA KIYMASI

1 ADET YUMURTA

1 ADET SOĞAN RENDESİ (SUYU SIKILMIŞ)

150 GR JAPON EKMEK KIRINTISI

1 TATLI KAŞIGI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

3 ADET ORTA BOY PATATES

6 ADET SİVRİ BİBER

 

SOS İÇİN

400 GR DOMATES PÜRESİ

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2 DİŞ SARIMSAK

1 LT SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇAY KAŞIGI SİRKE

 

YAPILISI

KÖFTE HARCINI İLK ÖNCE OCAKTA KIZARTIN. ARDINDAN PATATESLERİ KIZARTIN. FIRIN TEPSİSİNE KÖFTELERİ, PATATESLERİ, BİBERLERİ SIRTLARI TEPSİYE GELECEK ŞEKİLDE KOYUN. SOSUNU BİRAZ KOYUP 200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİN. ARA ARA KONTROL EDEREK SOSUNU İLAVE EDİN.  

 

SOSU İÇİN,

TEREYAĞINI ERİTİN. SARIMSAKLARI TAVADA İKİ KERE DÖNDÜRÜN. ARDINDAN DOMATES VE BİBER SALÇASINI İLAVE EDİP PİŞİRİN. ARDINDAN DOMATESLERİ İLAVE EDİN. 1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE KOYUN. SIRASIYLA TUZ, KARABİBER VE KİMYONU KOYUP PİŞİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN HAMSİ SARMA TARİFİ

 

 

1 KG HAMSİ AYIKLANMIŞ

YARIM DEMET MAYDANOZ 

YARIM DEMET DEREOTU

4-5 DAL TAZE SOĞAN 

1 ADET YEŞİL BİBER

1 TANE KURU SOĞAN 

4-5 DİŞ SARIMSAK 

1 TANE YUMURTA 

2 ÇORBA KAŞIĞI UN

3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU

SIVI YAĞ  

TUZ - KARABİBER 

 

YAPILIŞI 

HAMSİLERİN KILÇIKLARINI ÇIKARTIN VE YIKAYIP SÜZÜN. BİR KAPTA BÜTÜN MALZEMELERİ İNCECİK KIYIP KARIŞTIRIN HAMSİLERİ TEZGAHA SERİP İCİNE HARÇTAN KOYARAK SARIN UÇLARI ALTA GELECEK ŞEKİLDE BORCAMA SIRT SIRTA DİZİN. ÜZERİNE SIVI YAĞ VE TUZ GEZDİRİP; YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLEYEREK FIRINA ATIN. ÜZERİ KIZARINCA SERVİSE HAZIR.

 

MELİKE İŞDAR'IN İNEGÖL KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

850 GR KABURGADAN ÇEKİLMİŞ ORTA YAĞLI DANA KIYMA (2 SEFER ÇEKİLMİŞ OLACAK)

150 GR KUZU KIYMA ORTA YAĞLI

TUZ 

KARBONAT

1 ADET BEYAZ SOĞAN

2 ADET PATATES

2 ADET DOMATES

2 ADET SİVRİ BİBER

 

HAZIRLANIŞI:

BİR KABA KIYMALARI KOYUN. ÜZERİNE TUZ VE KARBONATI EKLEYİP İYİCE YOĞURUN. ON DAKİKA BUZDOLABINDA BEKLETİN. SOĞANI RENDELEYİP KIYMANIN ÜZERİNE İLAVE EDİN. İYİCE YOĞURUN. TEKRAR BUZDOLABINA KOYUN. DİĞER TARAFTA DOMATES, BİBER VE PATATESİ YIKAYIN. PATATESLERİ PARMAK ŞEKLİNDE KESİN. DOMATESLERİNİZİ YUVARLAK DİLİMLER HALİNDE KESİN. FIRINI 150 DERECEYE AYARLAYIN. KIYMANIZI ÇIKARIP TEKRARDAN YOĞURUN. YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE PARMAK ŞEKLİNİ VERDİĞİNİZ KÖFTELERİ DİZİN VE FIRINLAYIN. KÖFTELERİNİZ FIRINDA PİŞERKEN KIZDIRDIĞINIZ YAĞDA PATATESLERİNİZİ KIZARTIN. KESTİĞİNİZ DOMATES VE BİBERLERİ FIRINDAKİ IZGARAYA DİZİN. KÖFTELERİNİZ PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIP PATATES, DOMATES VE BİBERLERLE SERVİS EDİN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN KAYSERİ YAĞLAMA TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN MALZEMELER

500 GR UN

1 SU BARDAĞI SU

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

10 GR YAŞ MAYA

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TUZ  

 

YAPILIŞI;

SU, SÜT, ŞEKER, MAYA VE SIVIYAĞI BİR KABA ALIP MAYA ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN. UNU ELEKTEN GEÇİRİP YAVAŞ YAVAŞ KATARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN. TUZU EKLEYİP YOĞURUN.

 

YOĞURDUĞUMUZ HAMURU MAYALANMASI İÇİN DİNLENDİRİN.

 

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

YARIM KG KIYMA (2 KEZ ÇEKİLMİŞ)

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

5 ADET SOĞAN

2 ADET YEŞİLBİBER,

2 ADET KIRMIZIBİBER

5 ADET DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 SU BARDAĞI SICAK SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PUL BİBER

1 ÇORBA KASESİ SÜZME YOĞURT

1 BAĞ MAYDANOZ

 

YAPILIŞI ; KIYMALI HARCI İÇİN; SOĞANLARI, BİBERLERİ YEMEKLİK DOĞRAYALIM.DOMATESLERİ İNCE İNCE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM.KIYMAYI SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURALIM.İÇİNE SIVI YAĞI, TEREYAĞINI, SOĞANLARI, BİBERLERİ, DOMATESLERİ İLAVE EDELİM VE İYİCE KARIŞTIRALIM.SONRA SALÇALARI, KIRMIZI PUL BİBERİ, TUZU, SICAK SUYU İLAVE EDELİM VE ORTA ATEŞTE PİŞİRELİM.

 

KIZARTTIĞIMIZ HAMURLARIN ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ KIYMALI HARÇTAN SÜRELİM VE ÜST ÜSTE DİZELİM.YAĞLAMALARI DÖRDE KESİP, SARIMSAKLI YOĞURT EŞLİĞİNDE SERVİS YAPALIM.

 

NALAN UYAR'IN KEREVİZLİ HAVUÇLU LEVREK TARİFİ

 

 

500 GR LEVREK FİLETO (DERİSİ VE KILÇIĞI AYIKLANMIŞ)

2 ÇAY BARDAĞI KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI

1 DAL TAZE FESLEĞEN

UN

TUZ

1 SU BARDAĞI AYÇİÇEKYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TANE KARABİBER

2 ADET HAVUÇ

1 ORTA BOY KEREVİZ

 

KEREVİZ SAPLARIMIZI İŞARET PARMAĞI UZUNLUĞUNDA DOĞRAYALIM. HAVUÇLARIMIZI DA AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYIP HAŞLAYALIM (ÇOK YUMUŞATMAYALIM)BALIKLARIMIZI ORANTILI KESELİM VE UNLAYIP FAZLA UNUNU ALIP AYÇİÇEK YAĞINDA KIZARTALIM. PEÇETE ÜSTÜNE ALALIM.  OCAK ÜSTÜNDE BİR TENCERE İÇİNE 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞIMIZI ISITALIM VE FISTIKLARIMIZI KAVURALIM. ARKADAN KEREVİZ VE HAVUÇLARIMIZI İLAVE EDELİM. KREMAYI EN SON İLAVE EDELİM.  BİRAZ ÇEKTİKTEN SONRA FIRIN CAM KABINA ALALIM VE FESLEĞENLERİMİZİ DOĞRAYAK İLAVE EDELİM. KEREVİZ KÖKLERİMİZİ DE UNLU LİMONLU SUYA AY ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM BALIKLARLA BERABER KABIMIZA ALALIM. 190 DERECEDE ÖNCEDEN ISINMIŞ FIRINIMIZA ATIP, KREMAMIZ KOYULAŞIP, YEMEĞİMİZ BİRAZ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRELİM.

 

ONUR AKBAŞ'IN ADANA KEBABI TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 500 GR ERKEK KUZU ETİ ZIRHTA ÇEKİLMİŞ KIYMA ( KASSIZ TARAFINDAN KEBAPLIK )

 125 GR KUYRUK YAĞI ZIRHTA ÇEKİLMİŞ 

 TUZ 

 KIRMIZI TOZ BİBER 

 KAPYA BİBER 

 PUL BİBER 

 DOMATES 

 BİBER 

 SOĞAN 

 MAYDANOZ 

 SUMAK 

 LİMON 

 PİDE (YOKSA LAVAŞ)

 

HAZIRLANIŞI 

BENİM GÜZEL MEMLEKETİMİN GÜZEL LEZZETİ ADANA KEBABI İÇİN ZIRHTA ÇEKİLMİŞ ERKEK KUZU ETİMİZİ YİNE ZIRHTA ÇEKİLMİŞ KUYRUK YAĞI İLE KARIŞTIRIYORUZ. YİNE ZIRHTA KIRMIZI KAPYA BİBERİMİZİ UFAK UFAK KIYIYORUZ VE HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUZ. İÇERİSİNE SADECE TUZ KIRMIZI TOZ BİBER VE SULANDIRDIĞIMIZ PUL BİBERİMİZİ EKLİYORUZ. İYİCE GÜZELCE YOĞURUYORUZ. 220 DERECE FIRINIMIZDA KIYMALARIMIZ PİŞENE KADAR BIRAKIYORUZ. YANINA MAYDANOZLU SUMAKLI BİR SOĞAN SALATASI VE KÖZLENMİŞ DOMATES BİBER İLE SERVİS EDİP AFİYETLE YİYORUZ. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 02/11/2015 11:34:54
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.