VER FIRINA 30 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 30 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MİLFÖY KÜLAHI

 

MALZEMELER:

2 ADET MİLFÖY

8 ADET ÇİLEK

250 GR SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1,5  ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

TEREYAĞI

60 GR BİTTER KUVERTÜR

3 DAL NANE YAPRAĞI (ÜST KISMINDAN)

 

HAZIRLANIŞI:

 MİLFÖYLERİ UZUNLAMASINA 4 EŞİT PARÇAYA KESİN.

 KÜLAHLARI TEREYAĞI İLE YAĞLA VE MİLFÖYLERİ KÜLAHA SARIN.

 190 DERECEDE PİŞİRİN.

 SÜT, ŞEKER, NİŞASTA VE VANİLYA İLE MUHALLEBİ YAPIN.

 HAZIRLANAN  MUHALLEBİNİN İÇERİSİNE 5 ADET ÇİLEĞİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE SIKMA TORBASINA KOYUN.

 PİŞİRİLEN VE SOĞUYAN MİLFÖYLERİN İÇERİSİNİ MUHALLEBİ İLE DOLDURUN ÜZERİNİ ÇİLEK VE NANE İLE SÜSLEYİN.

 BENMARİDE ERİTİLEN ÇİKOLATAYA MİLFÖYLERİN UÇ KISIMLARINI BATIRIN VE SERVİS EDİN. 

 

NOT: YAPTIĞINIZ MUHALLEBİ ILIK OLSUN. MİLFÖYLERİNİZİ DÜZGÜN SARIN HAFİF BİRBİRİNİN ÜZERİNE BİNSİN. KÜLAHIN TAMAMINI MİLFÖY İLE SARIN. MUHALLEBİNİZİ DİKKATLİ PİŞİRİN DİBİ TUTMASIN VE NİŞASTA TADINI KAYBETMEK İÇİN İYİ PİŞİRİN.

 

AHMET MANSUROĞLU & BETÜL AKYOL'UN FIRINDA İMAM BAYILDI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

5 ADET KARNIYARIKLIK PATLICAN (İNCE VE ORTA BOY)

5 ADET BÜYÜK SOĞAN 

3 ADET KIRMIZI TAZE BİBER (YEMEKLİK)

100 GR DOMATES SALÇASI

5 ADET BÜYÜK DOMATES

6 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE

300 ML SIVI YAĞ

3 YEMEK KAŞIĞI TUZ

 

HAZIRLANIŞI;

PATLICANLARI ÇİZGİLİ BİÇİMDE SOYUYORUZ(PİJAMA OLARAK TABİR ETTİĞİMİZ ŞEKİLDE). ORTASINA DERİN BİR ÇİZGİ AÇIYORUZ. YAĞDA BİRAZ KIZARTIYORUZ.  KIZARTTIĞIMIZ PATLICANLARI SOĞUMASI İÇİN BIRAKIYORUZ.İÇ HARCINI HAZIRLAMAYA GEÇİYORUZ. SOĞANI İNCE UZUN DOĞRAYIP SIVI YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİRKEN DOĞRADIĞIMIZ TAZE BİBERLERİ DE İÇİNE ATIP İKİSİNİ BİRLİKTE YAĞDA ÇEVİRİYORUZ. SOĞAN VE BİBERLER YETERİNCE PİŞİNCE  İÇİNE KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ KOYUYORUZ, BİR TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI VE SARIMSAKLARIMIZI DA KOYDUKTAN SONRA TEKRAR YAĞDA HEPSİNİ PİŞİRİYORUZ. ENSON NANEYİ DE İÇİNE EKLEYİP OCAĞI KAPATIYORUZ.

 

BİRAZ SOĞUYAN PATLICANLARIMIZIN İÇİNE HAZIRLANAN HARCI DOLDURUP TEPSİYE DİZİYORUZ. 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI SUDA ERİTİP İÇİNE DE TUZ KOYUP PATLICANLARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. FIRINDA 15 DK 175 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.

 

DİLRUBA & MEMDUHA BARAN'IN FIRINDA PASTIRMALI PATLICAN SARMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

8 ADET UZUN, İNCE PATLICAN

24 ADET ÇEMENSİZ PASTIRMA

2 SU BARDAĞI KÜP DOĞRANMIŞ DİL PEYNİRİ

1 KASE RENDELENMİŞ KAŞAR

6-7 TANE DOMATES

1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

4 DİŞ SARIMSAK

4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI UN

4 DİLİM TOST EKMEĞİ

 

KIZARTMAK İÇİN;

AYÇİÇEK YAĞI

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI;

PATLICANLARI UZUNLAMASINA KESİN. ACISINI ALMAK İÇİN TUZLU SUDA BEKLETİN, HAVLUYLA KURULAYIN. YUMURTALARI BİR KAPTA ÇIRPIN. UNU BİR KABA ALIN. SEBZELERİ ÖNCE UNA DAHA SONRA YUMURTAYA BULAYIN VE YAĞLI TAVADA KIZARTIN.DOMATES SOSU İÇİN İLK ÖNCE SARIMSAĞI KÜÇÜK DOĞRAYIN VE ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. DOMATES, TUZ, SALÇA, KARABİBERİ EKLEYİN 10 DK. PİŞİRİN.DOMTESLİ SOSU FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜN. SIRA SIRA PATLICAN DİLİMLERİNİZİ DİZİN (İÇERİSİNE DİL PEYNİRİ VE PASTIRMA KOYDUĞUMUZ PATICANLARI SIKICA SARDIK) 5 DK DOMATES SUYUYLA ÖZDEŞLEŞTİRİN. SERVİSE YAKIN KAŞAR PEYNİRİ SERPİP 180 DERECE FIRINA ATIN. AFİYET OLSUN.

 

İLTER YILMAZ & ÖZGE DENİZ'İN FIRINDA VEJETARYEN SEBZELER TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 ADET KIRMIZI BİBER

1 ADET BÜYÜK HAVUÇ

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

2 ADET ORTA BOY PATATES

6-7 BAŞ SARIMSAK

1 ORTA BOY KARNABAHARIN YARISI

250 GR CHERRY DOMATES

3 ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI

TAZE FESLEĞEN

TAZE BİBERİYE

TAZE KEKİK

1 ÇORBA KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE

TUZ 

KARABİBER

250 GR SÜZME YOĞURT

 

YAPILIŞI

- FIRININIZI AÇIP 300 DERECEYE GETİRİN

- SEBZELERİ YIKAYIN

- HAVUCU SOYUP YUVARLAK OLARAK KESİN

- KARNIBAHARIN YARISINI SAPLARI KALACAK ŞEKİLDE BİRBİRİNDEN AYIRIN

- PATATESİ SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN

- SARIMSAKLARI SOYUP DİKEY OLARAK (SAPI ORTADAN KESECEK ŞEKİLDE) İKİYE AYIRIN

- SOĞANI SOYUP ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN

- KIRMIZI BİBERİN TEK TARAFINI DİKEY OLARAK KESİP TOHUMLARINI ÇIKARIN

- HAVUÇ, PATATES, SARIMSAK,  SOĞAN, KARNIBAHAR, TAZE FESLEĞEN, TAZE KEKİK VE TAZE BİBERİYEYİ BİR KAPTA TOPLAYIN, ÜZERİNE BİR BUÇUK ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI EKLEYİN, TUZ, BALZAMİK VE  KARABİBERİ EKLEDİKTEN SONRASEBZELERİ EZMEDEN HER TARAFLARI YAĞLANADCAK ŞEKİLDE KARIŞTIRIN

- FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE YAĞLI KAĞIDI SERİN VE ÜZERİNE İKİ ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI SÜRÜN

- KARIŞIMINIZI TEPSİNİN İÇİNE DÜZGÜN ŞEKİLDE YAYIP FIRINA VERİN

- BU ARADA KIRMIZI BİBERLERİNİZİ HALKA OLARAK DOĞRAYIN ZEYTİNYAĞI TUZ VE KARABİBER EKLEYİN

- FIRINA VERDİKTEN 20 DK SONRA TEPSİNİZDEKİ SEBZELERİ HAFİFÇE KARIŞTIRIP ÜZERİNE KIRMIZI BİBERLERİ DE EKLEYİN TÜZ SEBZELER KIZARANA KADAR, YAKLAŞIK ON BEŞ DAKİKA DAHA, FIRINDA TUTUN

- FIRINDAN ÇIAKRDIKTAN SONRA SEBZELERİ TOZ PARMESAN PEYNİRİ İLE HARMANLAYIN VE SUNUM TABAĞINIZA ALIN

 

SUNUM İÇİN

- ZEYTİNYAĞINDA CHERRY DOMATES VE FESLEĞENİ KIZARTIN - SEBZELERİN ÜZERİNİ SÜZME YOĞURT İLE SÜSLEYİN EN SON FESLEĞEN VE CHERRY DOMATSLERİ EKLEYEREK SUNUN.

 

LEANDRO & ZEYNEP MARTİNEZ DELGADO'NUN FIRINDA KUŞKONMAZ VE SEBZELER TARİFİ

 

 

7-8 ADET BABY PATATES

2 ADET ORTA BOY HAVUÇ

2 KUTU KUŞKONMAZ (1 KG)

YARIM KİLO YOĞURT

100 GR KAJU

KIRMIZI BİBER

ZEYTİNYAĞI

TOZ PAPRİKA

SARIMSAK TOZU

TUZ

 

YAPILIŞI:

KUŞKONMAZLARI ALÜMİNYUM FOLYODA YAĞLAYIP TUZLAYIN VE FIRINA VERİN.TEFLON TENCEREYİ AZ YAĞLA KIZDIRIN.PATATESLERİ İNCE VE YUVARLAK DOĞRAYIN.ONLAR KAVRULURKEN HAVUCU YUVARLAK DOĞRAYIN.HAVUÇLARI DA EKLEYİN VE TENCEREYİ KAPATIP BİRAZ PİŞİRİN.BİRAZ PİŞİNCE FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. AZ TUZ, PAPRİKA VE YAĞLA KARIŞTIRIN, FIRINA VERİN.KIRMIZI BİBERİ UZUN UZUN KESİN VE TAVADA KIZARTIN.KUŞKONMAZ PİŞİNCE KESİN VE BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIN.KAJUYU KAVURUN VE ÜSTÜNE EKLEYİN.YOĞURDUN SUYUNU SÜZÜN VE AZ SARIMSAK TOZUYLA KARIŞTIRARAK SOS YAPIN.

 

PINAR AKAR – CEM COŞAR'IN BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ ET TARİFİ

 

 

İÇ HARCI

500 GR BROKOLİ

500 GR KARNIBAHAR

1 TANE SARI DOLMALIK BİBER

1 TANE KIRMIZI DOLMALIK BİBER

1 TANE YEŞİL DOLMALIK BİBER

1 TANE HAVUÇ

1/2 ADET SOĞAN

SARIMSAK

500 GR DANA BONFİLE

CHEDDAR PEYNİRİ

TUZ, KARABİBER, SEBZELİ ÇEŞNİ

ZEYTİNYAĞI

BEŞAMEL SOS

3 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

3 BARDAK SÜT

TUZ

KARABİBER

SEBZELİ ÇEŞNİ

MUSKAT RENDESİ

 

HAMURU

2-3 SU BARDAĞI UN

1 ÇAY BARDAĞI SU

1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 

7-8 DAL DEREOTU

1 TATLI KAŞIĞI TOZ BİBER

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

1 YUMURTA SARISI

 

YAPILIŞI: 

SEBZELERİ 3’ER DAKİKA SUDA HAŞLAYIP, BUZLU SUYUN İÇERİSİNE KOYUYORUZ. TAVADA BİRAZ ZEYTİNYAĞI İLE ETLERİ KAVURURKEN SOĞAN İLE SARIMSAĞI DA EKLEYİP HAFİF SOTELİYORUZ. SEBZELERİ VE BAHARATLARI DA EKLEYİP ÇOK HAFİF OCAKTA DÖNDÜRÜYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ BEŞAMEL SOSTAN 3 KEPÇE KADAR KOYUYORUZ.(ZEVKİNİZE GÖRE GÖZ KARARI AYARLANABİLİR.) GÜVEÇ KABINA BOŞALTIYORUZ.ÜZERİNE CHEDDAR PEYNİRİ KOYUP 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

HAMUR MALZEMELERİNİN HEPSİNİ BİR KAPTA YOĞURUP HAMUR HALİNE GETİRDİKTEN SONRA, YUVARLAK KALIPLAR YARDIMIYLA KESEREK BİR KASENİN ARKA KISMINI YAĞLAYIM KAPLIYORUZ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ. GÜVEÇTEKİ YEMEĞİMİZ HAZIRLANDIKLARN SONRA HAMURUN İÇİNE YERLEŞTİRİP SERVİSE HAZIRLIYORUZ.

 

 

VOLKAN GÜVEN & EYLÜL AYDEMİR'İN SEBZELİ PATLICAN RULO TARİFİ 

 

 

MALZEMELER

3 KIRMIZI, 3 SARI, 3 YEŞİL KALİFORNİYA BİBERİ

2 ORTA BOY HAVUÇ

3 BÜYÜK BOY PATLICAN

2 BÜYÜK BOY KABAK 

2 ADET BÜYÜK PATATES

SIVI YAĞ, TUZ, KARABİBER, KURU KEKİK

 

SOS İÇİN; 

4 BÜYÜK DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

TUZ KARABİBER 

KEKİK

SARIMSAK

AYRICA 100 GR YOĞURT

 

YAPILIŞI

1-PATLICANLAR İNCE İNCE DİLİMLENİP TUZLU SUYA BIRAKILIR.

2-DİĞER SEBZELER JÜLYEN DOĞRANIR  BAHARATLARLA HARMANLANDIKTAN SONRA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BİR FIRIN TEPSİSİNDE FIRINLANIR.

3-PATLICANLAR KURULANIR, ÇOK AZ YAĞSÜRÜLEREK TAVADA ÇOK AZ PİŞİRİLİR

4- SEBZELER FIRINDAN ALINIR PATLICANLA RULO YAPILARAK DOMATES SOSUYLA ISIYA DAYANIKLI BİR BORCAMDA FIRINA VERİLİR.

 

DOMATES SOSU:

DOMATESLER RENDELENİR SALÇA VE SARIMSAKLA OCAKLATA PİŞİRİLİR.

Güncelleme: 31/03/2015 13:11:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.