VER FIRINA 30 Nisan Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 30 Nisan Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: YUFKAYA SARILI KADAYIF DOLMASI

 

MALZEMELER:

300 GR KADAYIF

3 ADET BAKLAVA YUFKASI

1 SU BARDAĞI CEVİZ

150 GR KADAR ERİMİŞ TEREYAĞI

ŞERBETİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI SU 

2 SU BARDAĞI ŞEKER

KARANFİL

TOZ TARÇIN

ÜZERİ İÇİN:

TANE CEVİZ 

TOZ ANTEP FISTIĞI

HAZIRLANIŞI:

KADAYIFLARI TEREYAĞI İLE EŞİT BİR ŞEKİLDE YAĞLAYIN. YUFKANIZA FIRÇA İLE TEREYAĞI SÜRÜN. KADAYIFLARI YUFKANIZIN YARISINA GELİŞİGÜZEL YAYIN VE CEVİZLERİ ELİNİZLE KIRARAK AYNI ŞEKİLDE SERPİŞTİRİN VE RULO ŞEKLİNDE SARIN. ÜZERİNİ DE FIRÇA İLE YAĞLAYIN VE 2 PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLER KESİP TEPSİYE DİZİN VE 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

ŞERBET MALZEMELERİNİ BİR TENCEREDE KAYNATIN VE BUZDOLABINA KALDIRIN. FIRINDAN KADAYIFLAR ÇIKINCA ÜZERİNE ŞERBETİ YETERİ KADAR DÖKÜN VE BEKLETİN RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

BERKER BAŞMANAV'IN SEBZELİ BÖREK TARİFİ

 

 

İÇİ İÇİN

1 ÇAY BARDAĞI SOYA SOSU

1 ADET KEREVİZ

2 ADET HAVUÇ

1 ADET SOĞAN

1 ADET PIRASA

2 ADET KAPYA / SARI BİBER / YEŞİL BİBER

1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

100 GR KÜLTÜR MANTARI

HAMURU İÇİN

1 KG ÇOK AMAÇLI BEYAZ UN

TUZ

ILIK SU

ÜZERİ İÇİN

2 ADET YUMURTA

1 KG TEREYAĞI

YAPILIŞI

İÇ MALZEMELERİ TEFLON TAVADA KAVRULUR VE ÜZERİNE SOYA SOSU EKLENİR.DERİN BİR KAPTA HAMUR MALZEMELERİ KARIŞTIRILIR VE 15 DK. DİNLENDİRİLİR.MERMER ÜZERİNDE OKLAVAYLA HAMUR AÇILIR.MALZEME DOLDURULUR VE RULO ŞEKLİNDE FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİLİR.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN SEBZELİ BÖREK TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN 

250 GRAM TEREYAĞI 

1 SU BARDAGI YOĞURT 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

ALDIĞI KADAR UN   

SEBZELER

1 KG PATLICAN 

1 KG KABAK

1 KG HAVUÇ

EZİNE PEYNİRİ VE KAŞAR PEYNİR 

YAPILISI   

BÜTÜN MALZEMELER BİR ARAYA GETİRİLDİKTEN SONRA YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK HAMURA KIVAM VERİN. HAMURUNUZ DİNLENIRKEN SEBZELERİ SEBZE SOYACAĞI İLE ŞERİT ŞEKLİNDE KESİN. KESTİĞİNİZ SEBZELERİ ZEYTİNYAGI, TUZ VE KARABİBRLE MARİNE EDİN. ORTA BOY BİR BORCAMIN İÇİNE YARIM SANTİM İNCELİĞİNDE YAPTIĞINIZ HAMURDAN BIR YUFKA AÇIN VE YERLEŞTİRİN. BAŞKA BİR YUFKAYI AÇIN VE KESTİĞİNIZ SEBZE ŞERİTLERİ KALINLIĞINDA KESİN. SEBZELERİ İÇTEN DIŞA OLACAK ŞEKİLDE RULO YAPIN VE EŞİT ARALIKLARLA KESTİĞİNİZ HAMUR ŞERİTLERİNİ RULOLARA SARIN. BORCAMIN İÇİ DOLANA KADAR BU İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİN. SEBZELERİN ARASINA PEYNİRLERİ SERPİN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN PIRASALI BÖREK TARİFİ

 

 

3 SU BARDAĞI UN

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SU

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

İÇ HARCI İÇİN 

750 GR PIRASA

2 AVUÇ KAVRULMUŞ ÇAM FISTIĞI

2 AVUÇ KUŞ ÜZÜMÜ

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

100 GR PARÇA KUZU ETİ

TUZ

KARABİBER

ÜSTÜ HARCI İÇİN

1 YUMURTA SARISI

ÇÖREK OTU

EK OLARAK AYAKLI SUNUM TABAĞI

YAPILIŞI

UN, TUZ VE SU İLE YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR HAZIRLAYIN. HAMURU DİNLENMEYE BIRAKIN.PIRASALARI İNCE KIYIP TAVAYA ALIN. ZEYTİNYAĞINDA ETLE BERABER SOTELEYİN. ÇAM FISTIĞI VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ DE EKLEYİN. EN SON BİBER SALÇASI, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN. İÇ HARCI İYİCE KARIŞTIRIN.

 

HAMUR DİNLENİNCE AÇABİLDİĞİNİZ KADAR İNCE AÇIN. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI SÜRÜP, ELİNİZLE İYİCE İNCELTİN.İÇ HARCI HAMURUN HER TARAFINA PAYLAŞTIRIN. HAMURU RULO YAPIP İYİCE İNCELTİN. İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN.180 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. ILIK SERVİS YAPIN.

 

ALP MEHMET SIY'IN SEBZELİ BÖREK TARİFİ

 

 

BÖREK HAMURU MALZEME

5 YA DA 6 BARDAK BÖREKLİK UN 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

2.5 YA DA 3 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE 

250 GR TEREYAĞI

10 DİLİM BURGER PEYNİRİ (ÜZERİ İÇİN)

TÜM MALZEME KARIŞTIRILIR. GÜZELCE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR VE DİNLENDİRİLİR.HAMUR TEREYAĞI İLE ELDE AÇILIR. İÇİNE YAPILAN SEBZELİ HARÇ KONULUP ÜSTÜNE BURGER PEYNİR KONULUP ÇOK SIKMADAN İSTENİLEN ŞEKİLDE BOLCA SARILIP TEPSİYE DİZİLİR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 15 DK PİŞTİKTEN SONRA FIRINDA FIRIN 170 DERECEYE GETİRİLİR VE 15-20 DK. DAHA PİŞİRİLİR.

 

İÇ MALZEME SEBZELİ

2 ADET TAZE ENGİNAR

1 ADET KIRMIZI AMERİKAN BİBERİ 

1 ADET SARI AMERİKAN BİBERİ 

2 ADET DOLMALIK YEŞİL BİBER 

1 ADET HAVUÇ

1 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU

1 YEMEK KAŞIYI TEREYAĞI 

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

YARIM DEMET DEREOTU  

YAPILIŞI 

İKİ ÇEŞİT YAPILIR. TAVAYA KONUR. HAVUÇ JÜLYEN ENGİNAR KÜP KÜP DOĞRANIP YAĞDA SOTELENİRKEN; 3 ÇEŞİT BİBER DE JÜLYEN DOĞRANIP KARIŞIMA EKLENİP SOTELENİR. (SEBZELER BİRAZ DİRİ KALMALI) ATEŞTEN ALIP İÇİNE SOYA SOS VE İNCECİK DOĞRANMIŞ DEREOTU EKLENİP SOĞUMAYA ALABİLİRSİNİZ.

 

 

NESRİN KATLAV'IN SEBZELİ ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

 

 

MALZEMELERİ:

3 SU BARDAĞI UN 

1 PAKET İNSTANT MAYA

1 TUTAM TUZ

3,5 - 4 ÇAY BARDAĞI SU

İÇ MALZEMESİ :

1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK

1 KG ISPANAK (DESTE İSE 3 DESTE OLACAK)

1 SU BARDAĞI TAHİN

TUZ 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

KARABİBER VE KIRMIZI PUL BİBER

1 TATLI KAŞIĞI KİMYON

UN, KURU MAYA TUZ VE SU HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURULUR. SONRA İÇ HARCI HAZIRLAYANA KADAR DİNLENDİRİLİR.

İÇ HARCININ YAPILIŞI:

SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIN VE BÜYÜK TAVADA SIVI YAĞDA KAVURUN. SONRA SARIMSAĞI MİNİK DOĞRAYIN. ONLA DA ŞÖYLE BİR DÖNDÜRÜN. ISPANAĞI İÇİNE ATIN ŞÖYLE BİR DÖNDÜRÜN. SONRA TAHİNİ, TUZU, KARABİBERİ VE KIRMIZI PUL BİBERİ EKLEYİN İYİCE KARIŞTIRIN. SONRA AÇTIĞINIZ HAMURLARIN İÇİNE AZAR AZAR KOYUN, KAPATIN. YAĞLI KAĞITLI FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE TEK TEK YERLEŞTİRİN.170 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİN.

 

OKAN KARADENİZ'İN SAC BÖREĞİ TARİFİ

 

 

1 KG MISIR UNU

250 ML ZEYTİNYAĞI

1 BAĞ TAZE SOĞAN

1 BAĞ MAYDANOZ

1 MARUL

TUZ

KARABİBER

YUMURTA

1 BAŞ SARIMSAK

100 GR TEREYAĞI

1 PAKET KEÇİ LORU

100 GR BAL

HAMURU İÇİN: 

4 SU BARDAĞI UN

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

 

UNU BİR KABA ELEYİN. AYRI BİR KAPTA YUMURTA, SÜT, SIVIYAĞ, YOĞURT, KARBONAT VE SİRKEYİ ÇIRPMA TELİ İLE ÇIRPIN. UNUN ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN. SÜTLÜ KARIŞIMI EKLEYİP PÜRÜZSÜZ BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR YOĞURUN.HAZIRLADIĞINIZ HAMURUN ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜP ILIK BİR ORTAMDA 20 DAKİKA BEKLETİN. BEZELERE AYIRIN. HAMUR BEZELERİNİ TEZGAHIN ÜZERİNE ALIN. NİŞASTA SERPİŞTİRİP İNCE YUFKALAR ŞEKLİNDE AÇIN.

 

ÖZGE UYSALER'İN KIYMALI PIRASALI EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

 

 

1 KİLO PIRASA (YEŞİL SAPLARI OLACAK)

250 GRAM KIYMA (YARI YARIYA DANA KUZU KARIŞIK AZ YAĞLI)

300 GRAM TEREYAĞI

YARIM BARDAK SÜT

1 YUMURTA

TUZ 

KARABİBER

BEYAZ BİBER

2 BARDAK YOĞURT

3-4 CHERRY DOMATES

1 DEMET DEREOTU

1 SALATALIK

PIRASALAR İNCE DİLİMLENİR. ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. KIYMA, TUZ, KARABİBER EKLENİR.HAMUR İÇİN UN, TUZ, SU YOĞRULUR, BEKLETİLİR. MERDANE İLE AÇILIR. İÇ EKLENİR. ARASINA ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞI EKLENEREK ÜÇGEN ŞEKLİNDE KAPATILIR. ÜZERİNE SÜT, YUMURTA SARISI VE ZEYTİNYAĞI KARIŞTIRILIP SÜRÜLÜR. 180 DERECEDE 30-35 DK PİŞİRİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN SEBZELİ BÖREK TARİFİ

 

 

HAMUR İÇİN;

500-550 GR UN(BÖREKLİK)

1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

3 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ (SİLME)

1 SU BARDAĞI ILIK SU

İÇ İÇİN

500 GR ISPANAK

300 GR KIYMA

2 BAŞ ORTA BOY SOĞAN

¾ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (MISIR ÖZÜ)

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

1/2 TATLI KAŞIĞI SUMAK (ISPANAĞIN OTSU TADINI ALMAK İÇİN)

HAZIRLANIŞTA,

1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (ZEYTİNYAĞI VE MISIRÖZÜ KARIŞIK)

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI NİŞASTA

ÜSTÜ İÇİN

2 YUMURTA SARISI

2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI

HAMUR İÇİN; SU DIŞINDAKİ TÜM SIVILARI YOĞURMA KABINA ALIN. TUZU EKLEYİN. AZAR AZAR UN VE ILIK SUYU EKLEYEREK HAMURUNUZU YOĞURUN. ELE YAPIŞMAYAN HAMURU TEZGAHINIZA ALARAK UNSUZ ZEMİNDE 3 DK DAHA YOĞURUN. BUZDOLABINDA 1 SAAT KADAR BEKLETİN.

 

ISPANAKLARINIZ BOL SUDA YIKAYIN. 1-2 PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIN. DİĞER YANDA İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI YAĞDA ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUN. KIYMAYI EKLEYİN KAVURUN SON OLARAK DA ,SÜZÜLMÜŞ ISPANAKLARI DA EKLEYEREK 1 DK KAVURUN. BAHARATLARI EKLEYEREK SOĞUMAYA ALIN.DİNLENMİŞ HAMURU 16 BEZEYE AYIRIN. NİŞASTA VE UNU HARMANLAYIN HER BİR BEZEYİ 35 CM BÜYÜKLÜĞÜNDE İNCE AÇIN. AÇTIĞINIZ YAPRAĞIN ÜZERİNE YAĞ KARIŞIMI İNCECİK GEZDİRİN. YARIM AY(D) ŞEKLİNE GETİRDİĞİNİZ HAMUR YAPRAĞININ ÜSTÜNE TEKRAR YAĞ GEZDİRİN. ISPANAK İÇİNİ YARIM AYIN UZUN KISMINA KOYUN. KENARLARI İÇE KATLAYARAK RULO HALİNE GETİRİN.

 

YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KOL BÖREKLERİNİZİ DİZİN. (HER TEPSİ 8 ADET 2 FIRIN TEPSİSİ)YAĞ İLE ÇIRPTIĞINIZ YUMURTA KARIŞIMINDAN SÜRÜN. HERBİR RULOYU 4’E BÖLÜN.175-200 DERECELİK FIRINDA ALTI VE ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR 30-35 DK PİŞİRİN.

 

Güncelleme: 05/05/2015 10:09:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.