VER FIRINA 4 Haziran Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 4 Haziran Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

ÇOCUK KURABİYESİ

MALZEMELER:

YARIM PAKET MARGARİN

1 YUMURTA

1/3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ:

MARMELAT

RENKLİ ŞEKERLER

YAPILIŞI:

UNU VE MARGARİNİ ROBOTTA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. DİĞER MALZEMELERİ DE 

EKLEYEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURU YAĞLI KAĞIT 

ARASINDA YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN. YUVARLAK KALIP İLE KESİN. ARTAN HAMURDAN 2 

NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPARAK HAMURUN ÜST KENARLARINA YAPILTIRIN VE 

175 ° FIRINDA PİŞİRİN.

SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE MARMELAT KOYUP RENKLİ ŞEKERLER İLE SÜSLEYİN SERVİS EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

DOLGULU TATLI PATATESLER

5 ADET TATLI PATATES (İÇİ TURUNCU OLAN)

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ADET TANE KARANFİL

1 ADET ÇUBUK TARÇIN

İÇ DOLGUSU

1 SU BARDAĞI FINDIK EZMESİ

150 GR. MASKARPONE PEYNİRİ

1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

10 ADET VİŞNE (PASTALARIN ÜZERİNE KONAN TATLI OLAN)

1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ (PARÇALANACAK)

1 SU BARDAĞI SÜT

1 PAKET KREM ŞANTİ

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

(TADINA BAKALIM PUDRA ŞEKERİ GEREKİRSE)

YAPILIŞI

PATATESLERİ SOYALIM VE ORTADAN KESİP İÇİNİ OYALIM.

KAYNAR SUYA KARANFİL VE AZ TUZ ATIP 5-6 DAKİKA HAŞLAYALIM. BORCAMA ALIP 200 

DERECEDE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM.

İÇ DOLGUSU YAPILIŞI

FINDIK EZMESİ, MASKARPONE PEYNİRİ VE PORTAKAL KABUGU  RENDESINI KARIŞTIRALIM. 

CEVİZİ AZICIK YAĞDA KAVURALIM.

KREM ŞANTİYİ HAZIRLAYIP TADINA BAKARAK GEREKİRSE PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDELİM.

DİĞER İÇ DOLGUYLA KARIŞTIRALIM.

SOĞUYAN PATATES KASELERİNE DOLGUYU YILDIZ UÇLU SIKMA TORBASIYLA SIKALIM. 

ÜZERİNE KREM ŞANTİ SIKIP, ORTALARINI VİŞNEYLE SÜSLEYELİM.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

PATATES VE KABAKLI GRATİN

MALZEMELER:

4 TANE PATATES

4 TANE KABAK

1 TANE SOĞAN

350 GR KIYMA

KARABİBER, TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, KİMYON, PUL BİBER

BEŞAMEL:

2 YEMEK KASİGİ TEREYAĞI

3 YEMEK KASİGİ UN

3 BARDAK SUT

MUSKAT RENDESİ

TUZ-KARABİBER

200 GR RENDELENMİS KASAR PEYNİRİ

BESAMEL SOS YAPİLİSİ:

BESAMEL SOS İCİN TENCEREDE TEREYAGİNİ ERİT. UNU EKLEYİP KOKUSU CİKANA KADAR 

KAVUR. AZAR AZAR SUTU İLAVE EDEREK KARİSTİR. MUSKAT RENDESİ, TUZ VE KARABİBERLE 

BAHARATLANDİR. SOS KİVAM ALİP YOGUNLASİNCA ATESTEN AL.

GRATİN YAPİLİSİ:

PATATESLERİ İNCE İNCE DOGRAYİP KARABİBER VE TUZ KATTİKTAN SONRA BORCAMA 

YERLESTİR. 180-200 DERECE FİRİNA HAFİFCE PİSMESİ İCİN KOY.

BU SİRADA KABAKLARİ 1 PARMAK KALİNLİGİNDA DOGRA. GENİS BİR TAVAYA BOLCA SIVI YAĞ 

KOYUP KABAKLARİ GUZELCE KİZART. KİZARAN KABAKLARİ PECETE KOYDUGUN BİR TABAGİN 

UZERİNE YERLESTİR. KABAKLAR KİZARDİKTAN SONRA FİRİNDA Kİ PATATESLERİ CİKARİP 

UZERİNE KABAKLARİ YERLESTİR. DAHA SONRA TAVADA GUZELCE KAVURDUGUN VE 

BAHARATLADİGİN KİYMALİ SOGANLİ HARCİ KABAKLARİN UZERİNE YERLESTİR. ONDAN 

SONRAYSA YAPTİGİN BESAMELİN YARİSİNİ UZERİNE DOKUP FİRİNA VER. 20 DK SONRA FALAN 

BİR CATAL YARDİMİYLA PATATESLERİN PİSİP PİSMEDİGİNİ KONTROL ET. EGER PATATESLER 

PİSTİYE KALAN DİGER BESAMEL SOSU VE KASAR PEYNİRİNİDE İLAVE EDİP KASAR PEYNİRİ 

ERİYENE KADAR FİRİNDA PİSİRMEYE DEVAM ET.

 

 

OKAN KARADENİZ

TON BALIKLI PATATES

4 ORTA BOY PATATES

1 PAKET FESLEĞEN YA DA TAZE KİŞİNİŞ

1 PAKET TON BALIĞI

2 ADET KIRMIZI SOĞAN

2 KAŞIK SÜZME YOĞURT

2 SALATALIK

50 GR MAYONEZ

ZEYTİN YAĞ

TUZ 

KARABİBER

TERAYAG

KAPARİ

FRENK SOGANI 

KORNİŞON TURŞU

YAPILIŞI;

PATATESLERİ YARI HAŞLA

UZUNLAMASINA İKİYE BÖL

KABAKDAKİ GİBİ İÇLERİNİ AL BİRAZ

TUZ KARABİBER

ZEYTİNYAĞ VE FIRINA

AT FIRINA VER 200 DERECE

KIZARANA KADAR

SOĞAN SARIMSAK KİŞNİŞİ KIY

SALATALIKLARI KÜPKÜP KES

TURŞU BULABİLİRSEN EKLE

KÜPKÜP

TON BALIĞI İLE HEPSİNİ KARIŞTIR

YOĞURT VE MAYONEZ EKLE

PATATESİN İÇİNE KOY SERVİS ET

 

 

ALP MEHMET SIY

ŞERBETLİ PATATES TATLISI

MALZEMELER 

125 GR TEREYAĞI

4 ADET TAZE PATATES (ORTA BOY) 

2 ADET YUMURTA

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 PAKET VANİLYA 

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ 

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 

50 GR TOZ ŞAMFISTIK 

3 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI İRMİK  

 

ŞERBETİ İÇİN 

3 SU BARDAĞI SU 

3,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU 

 

SÜSLEMEK İÇİN 

TOZ ŞAMFISTIK 

20 ADET KİRAZ ŞEKERLEMESİ 

50 GR TAZE KAYMAK

ÖNCELİKLE SU VE ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP KAYNATIRIZ LİMON SUYUNU İLAVE EDİP BİR 

KAÇ DAKİKA DAHA KAYNATIP OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIRIZ.

PATATESLERİ HAŞLAYALIM AYIKLAYIP SOĞUTALIM 

TEREYAĞINI ERİTİP HAŞLANAN PATATESLERİ EZEREK TEREYAĞINA EKLERİZ

DAHA SONRA İÇİNE YUMURTAYI KABARTMA TOZUNU VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ 

İRMİĞİDE İLAVE EDERİZ

ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ UNU ELEYEREK EKLERİZ ELE YAPIŞMAYAN BİR KIVAM ALDIĞINDA 

UNU EKLEMEYİ KESERİZ

HAZIRLADIĞIMIZ HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP 

ELİMİZDE ÇAY TABAĞI BÜYÜKLĞÜNDE AÇARIZ

İÇİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ VE TARÇIN KARIŞIMINDAN KOYUP HAMURU KAPATIRIZ 

VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZERİZ 

ÖNCEDEN ISITILAN 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ PEMBELEŞENE DEK PİŞİRİRİZ 

DAHA SONRA SOĞUYAN ŞERBETİ YEDİREREK DÖKERİZ 

ÜSTÜNÜ CEVİZ İÇİ, TOZ ŞAMFISTIK .KAYMAK VE KİRAZ ŞEKERLEMESİ İLE SÜSLEYİP SERVİSE 

SUNARIZ ...

 

 

İHSAN ARI

PATATES PANE

4 ADET PATATES

4-5 DAL KIYILMIŞ MAYDANOZ

1 LİMON KABUĞU

1 LİMON SUYU

2 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ MOZERELLA

300 GR DANA KIYMA

2 ADET SOĞAN ORTA BOY

2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

1 TOP SUDA MOZERELLA (RENDE)

4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 BAĞ DEREOTU

2 ADET RENDELENMİŞ PANCAR

1 TUTAM TUZ

BEYAZ BİBER

KİMYON

PULBİBER

KEKİK

SIVI YAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI UN

YAPILIŞI

PATATESLERİN KABUĞUNU SOYUP HAŞLAYIN, SOĞANLARI KÜP KÜP DOĞRAYIP BİRAZ 

KAVURDUKTAN SONRA KIYMAYI EKLEYİN. SUYUNU SALIP TEKRAR CEKENE KADAR KIYMAYI 

PİŞİRİN.

KIYMALARN ÜZERİNE TUZ, KİMYON VE BİRAZ TEREYAĞI EKLEYİP 5 DK KADAR KAVURUN. 

HAŞLANAN PATATESLERE MAYDANOZ TUZ, BEYAZ BİBER, LİMON, LİMON SUYU, YUMURTA, 

RENDELENMİŞ MOZERELLA VE GALETA UNUNU EKLEYİN. BİR KAPTA EZEREK İYİCE 

KARIŞTIRIN. KIYMALI HARÇ İLE BİRLEŞTİRİP YAĞLANMIŞ KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜN. ÜZERİNE 

SUDA BEKLETTİĞİNİZ MOZERELLA PENİRİNİ RENDELEYİP PARÇA HALİNDE TEREYAĞLARINI 

KOYARAK 180-200 DERECE ARASI ISITTIĞINIZ FIRINDA 15 DK FIRINLAYIP ÜZERİ KIZARINCA 

ÇIKARTIN.

DERİN BİR KAPTA RENDELEDİĞİNİZ PANCARLARI KIZARTIN. SOĞUYAN PANEYİ KALIPTAN 

ÇIKARTIN ÜZERİNE PANCARI KOYUP SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 08/06/2015 10:31:32
`