VER FIRINA 4 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 4 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KIYMA SOSLU BURGU MAKARNA 

 

MALZEMELER:

1 BÜYÜK SU BARDAĞI MAKARNA 

100 GR DANA KIYMA 

1 DİŞ SARIMSAK 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 ÇAY BARDAĞI DOĞRANMIŞ DOMATES 

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

1 SU BARDAĞI MİNİ KÜP MOZZARELLA PEYNİRİ 

1 TUTAM KIYILMIŞ FESLEĞEN 

TUZ 

KARABİBER 

KİMYON  

 

YAPILIŞI: 

ÖNCELİKLE MAKARNAYI YETERİ KADAR SUDA HAŞLAYIN. BİR YANDAN DA BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN TEREYAĞI KIZINCA SARIMSAKLARI SOTELEYİN. ARDINDAN KIYMAYI EKLEYİP SOTELEMEYE DEVAM EDİN. KIYMA İYİCE KAVRULUNCA SALÇAYI EKLEYİP KAVURUN VE DOĞRANMIŞ DOMATESLERİNİZİ İLAVE EDİP SOSUNUZU KAYNATIN. OCAKTAN ALMADAN ÖNCE KIYILMIŞ FESLEĞEN VE BAHARATLARLA TATLANDIRIN. HAŞLANAN MAKARNANIZLA SOSUNUZU GÜZELCE HARMANLAYIN VE FIRIN KABINA ALIN. MAKARNANIZIN ÜZERİNE MOZARELLA PEYNİRİNİ KOYUP 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINLAYIN.

 

ELİF ZAİM'İN CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ

 

 

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

1 YEMEK KAŞIĞI  SİRKE

1 FİSKE TUZ 

ALDIĞI KADAR UN

1 PAKET BUĞDAY NİŞASTASI

500 GR CEVİZ İÇİ 

ŞERBET İÇİN 

4 SU BARDAĞI ŞEKER 

4 SU BARDAĞI SU 

4 DAMLA LİMON 

 

ÜZERİ İÇİN 

125 GR MARGARİN 

125 GR TEREYAĞI 

 

YAPILIŞI 

İLK ÖNCE ŞERBETİ KAYNATIN KENDİ HALİNDE SOĞUMAYA BIRAKIN. HAMUR MALZEMELERİ İLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞURUN. HAMURU YOĞURURKEN 3PARÇAYA BÖLÜP ÜST ÜSTE KOYARAK YOĞURUN Kİ İÇTEN İÇE KATLAR OLUŞMAYA BAŞLASIN. 10 DK DİNLENDİRİN UZERİ KAPALI OLARAK, SONRA YİNE YOĞURUN.

 

HAZIRLANAN HAMURU 2 EŞİT PARÇAYA, O PARÇALARI DA 10’AR BEZEYE BÖLÜN. TOPLAM 20 BEZE OLMALI. BEZELERİ BOLCA NİŞASTAYA BULAYIP 2’ŞER TANEYİ ÜST ÜSTE EŞLEYİN. BÜTÜN BEZELERİ BU ŞEKİLDE EŞLEYİN.2Lİ BİR BEZEYİ YİNE NİŞASTA SERPEREK TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN.  KENARA ALIP ÜSTÜNE NİŞASTA SERPİN. KALAN 9 BEZEYİ DE AYNİ SEKİLDE AÇIP ARALARINA NİSASTA SÜRÜP ÜST ÜSTE İSTİFLEYİN.

 

TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BEZELER ÜST ÜSTEYKEN OKLAVA İLE HER YANINDAN  BOYUNU BÜYÜTEREK AÇIN. SONRA HER BİR KATI OKLAVAYA RULO OLARAK SARIN. HEPSİNİ ÜST ÜSTE SARINCA OVALAYARAK YANLARA DOĞRU BÜYÜTEREK AÇIN. SONRA HAMURLARI TERSLERİNDEN TEK TEK ÜSTE TEZGAHA GERİ AÇIN. BU İŞLEMİ 2 DEFA YAPIN.SONRA OKLAVAYA BÜTÜN BEZELERİ BİR DEFADA RULO OLARAK SARIN. OVARAK YANLARA DOĞRU  GENİŞLETİN  VE PAAAAAT DİYE FIRLAT TIPKI ANNEM GIBI ☺BU İŞLEMİ 3 DEFA TEKRARLAYIN.

 

EN SON İNCELMİŞ YUFKALARI OKLAVAYA KALDIRIN VE HAFİF HAFİF SİLKELEYİN Kİ FAZLA NİŞASTA DÖKÜLSÜN.YUFKALARİ YIRTARAK BÖREK SERER GİBİ KAT KAT SERİN RONDODAN GEÇİRDİĞİNİZ CEVİZİN YARISINI  SERİN. ŞİMDİ YAĞLARI ERITMEK İÇİN OCAĞA ALIN.KALAN 10 BEZEYE DE AYNI SIRAYLA AYNI İŞLEMLERİ YAPIN. İNCELMİŞ 8 KATI YİRTARAK SERDİKTEN SONRA KALAN CEVİZİ SER 9. YUFKAYİ DA YİRTARAK SER 10 KAT KAPAK OLACAK ONUN NİSASTASİZ TARAFİNİ TEPSİ BOYUNA TEK PARCA OLACAK SEKİLDE SER FAZLALİKLARİ BIÇAKLA KESİN.

 

TEPSİNİN KENARLARINI PARMAKLARİNLA AŞAĞI DOĞRU SIKIŞTIRÖNCE ORTADAN DİK OLARAK KESİN. SONRA BİR SAĞ  BİR SOL TARAFİNDAN DİK KESİTLER KESİN. SONRA DA YATAY OLARAK KESİN. KÜÇÜK DİRTDORTGENLER OLUŞTURUN.İYİCE FOKURDAYAN ERİMİŞ YAĞI ÜZERİNE DÖKÜN, 5 DK DİNLENDİRİN, 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ NAR GİBİ OLUNCAYA DEK PİŞİRİN.PİŞEN BAKLAVA FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUK ŞERBETİ ÜSTÜNE DÖKÜN.

 

MELİKE İŞDAR'IN YEŞİL SARMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

2,5 SU BARDAĞI UN

1 ÇİMDİK TUZ

1 YUMURTA

GÖZ KARARI SU

 

ŞERBETİ İÇİN:

5 ADET KARANFİL

5 ADET KAKULE

2 ADET ÇUBUK TARÇIN

YARIM PORTAKALIN KABUĞU

2 SU BARDAĞI ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI SU

 

İÇİ İÇİN:

800 GR ANTEP FISTIĞI TOZU

 

HAZIRLANIŞI:

TENCEREYE ŞEKER VE SUYU KOYUP ERİTİN. ERİYİNCE ŞERBET İÇİN DİĞER BAHARATLARI EKLEYİP 15-20 DK KADAR KAYNATIP, ALTINI KAPATIN. FIRINI 200 DERECEYE AYARLAYIN. 1 YUMURTA, 2,5 SU BARDAĞI UN, 1 ÇİMDİK TUZ VE SUYLA BİR HAMUR YAPIN. BEZELERE AYIRIP AÇABİLDİĞİNİZ KADAR İNCE AÇIN. İÇİNE BOLCA FISTIK SERİP OKLAVAYA SARARAK HAMURLARINIZI RULO ŞEKLİ VERİN. YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE RULOLARI DİZİP KESİN VE YAĞLAYIP FIRINLAYIN. FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRDİĞİNİZ TATLILARI ÇIKARIP SICAK ŞERBETİ DÖKÜN VE SERVİS EDİN.

 

NALAN UYAR'IN FISTIKLI BAKLAVA TARİFİ

 

 

2 YUMURTA

1/2 SU BARDAĞI YOĞURT

½ SU BARDAĞI SÜT

1/2 SU BARDAĞI SU

1/2 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

TUZ

UN

BUĞDAY NİŞASTASI

KABARTMA TOZU

NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU AÇMAK İÇİN KULLANACAKSINIZ.

ŞERBET

4 SU BARDAĞI ŞEKER

3,5 SU BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI LİMONUN SUYU

 

İÇİ

400 GR ANTEP FISTIĞI (BİRAZ TANELİ OLURSA AĞZA GELİR. UN GİBİ OLURSA GÜZEL OLMAZ)HAMURUMUZU YOĞURALIM.  BEZELERE AYIRALIM.(YAPACAĞINIZ TEPSİYE GÖRE 30-40 ARASI BEZE OLABİLİR)

 

HAMURLARI NİŞASTA, AZ UN VE KABARTMA TOZU KARIŞIMI İLE AÇALIM.  YARISINA GELDİĞİMİZDE ARASINA FISTIKLARIMIZI KOYALIM.   DİĞER YARISINIDA AÇARAK ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM.  DİLEDİĞİMİZ GİBİ DİLİMLEYELİM VE ÜZERİNE ERİTTİĞİMİZ TEREYEĞINI YEDİRELİM. 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.  ŞERBETİMİZ ILIK, TATLIMIZ DA ILIK OLSUN.

 

ONUR AKBAŞ'IN GÜL BAKLAVA TARİFİ

 

 

 MALZEMELER 

 1 KİLO BAKLAVALIK UN 

 3 YUMURTA 

 10 GR TUZ 

 1 SU BARDAĞI SU 

 200 GR BUĞDAY NİŞASTASI 

 400 GR BOZ FISTIK

 250 GR SADE YAĞ (BAKLAVACILARDA BULUNUYOR)

 1 KİLO ŞEKER 

 1 KG SU 

 

HAZIRLANIŞI 

BİR KİLO UNU MERMERİMİZİN ÜSTÜNE DÖKÜP ORTASINI HAVUZ AÇALIM. 10 GR TUZ 3 YUMURTAYI KIRIP DIŞTAN ALARAK UNU SUYUNU AZAR AZAR VEREREK YOĞURALIM. KIVAMA GELENE KADAR HAMURUMUZU YOĞURUP 5 DK HAMUR BEZİNDE BEKLETELİM. 

 

BU ESNADA SADE YAĞIMIZI OCAĞIMIZDA ISITARAK ERİTELİM. DİNLENEN HAMURUMUZDAN YAKLAŞIK 110-120 GR BEZELER KESELİM. BEZELERİMİZİ NİŞASTA VEREREK ÖNCE MERDANE YARDIMI İLE AÇALIM. SONRA OKLAVA YARDIMI İLE HAMURUMUZU İNCE AÇALIM. GÜL BAKLAVA YAPACAĞIMIZ VE TEK KAT KULLANACAĞIMIZ İÇİN KARINCA DUASINI ARKADAN OKUMANIZA GEREK YOK. AÇTIĞIMIZ HAMURUMUZUN KENARINDA SERT OLAN YERLERİ KESELİM. BİR AVUÇ UZUNLUĞUNDA HAMURUMUZU KATLAYALIM. ENLEMESİNE ELDE ETTİĞİMİZ YUFKAMIZIN BİR BAŞINDAN BAŞLAYIP DİĞER BAŞINA KADAR 2 PARMAK ARALIK BIRAKARAK BİR AVUÇ 1. KALİTE FISTIĞIMIZDAN KOYALIM. VE ONCE ÖNDEN SONRA ARKADAN HAMURUMUZU KAPATALIM. ORTALARDA FISTIK BOŞLUĞU YERDEN KAVRAYIP BİRLEŞTİRELİM HAMURU VE FISTIKLARI BİRBİRİNDEN AYIRALIM. BOŞ OLAN HAMURLARI KESİP GÜLLERİMİZİ ORTAYA ÇIKARTALIM. ARALARINDA BOŞLUK BIRAKMADAN TEPSİMİZE DİZELİM. ÜZERİNE ERİTTİĞİMİZ SADE YAĞIMIZDAN DÖKELİM. YAĞ AZ OLDU ÇOK OLDU KORKMAYIN. GÜLLER YAĞ İÇİNDE YÜZSÜN. 180 DERECE FANSIZ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM. TEK KAT HAMUR KULLANDIĞIMIZDAN HEMEN PİŞECEKTİR. BU ESNADA 1 E 1 ŞERBETİMİZİ KIVAM ALANA KADAR KAYNATALIM. FIRINDA PİŞEN BAKLAVALARIMIZI ÇIKARTIP FAZLA YAĞINI SÜZELİM. ÜZERİNE SICAKKEN SICAK ŞERBETİ DÖKÜP ŞERBETİNİ ÇEKMESİNİ BEKLEYELİM. ÜSTÜNE ANTEP FISTIĞI SERPİP SERVİS EDELİM. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 06/11/2015 14:07:37
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.