Ver Fırına 4 Mayıs Pazartesi Tarifleri

Ver Fırına 4 Mayıs Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: SUSAMLI ÇUBUK KRAKER

 

MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN

75 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN:

YUMURTA AKI

1 ÇAY BARDAĞI SUSAM

YAPILIŞI:

UN VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN.GERİ KALAN MALZEMELERİ EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN.YAĞLI KAĞIT ARASINDA YARIM CM İNCELİĞİNDE AÇIN.HAMURUN KENARLARINDAN KESİN VE KARE BİR HAMUR ELDE EDİN.YUMURTA BEYAZINI SÜRÜN VE SUSAMLARI ÜZERİNE DÖŞEYİN.PİZZA BIÇAĞI İLE KESİN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

BERKER BAŞMANAV'IN TUZLU KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 KASE KARIŞIK PEYNİR

1 TUTAM DEREOTU

1 TUTAM MAYDANOZ

3 SU BARDAĞI UN

4 LİMON

1 DEMET NANE

HAZIRLANIŞI:

GENİŞ BİR KARIŞTIRMA KABI İÇİNE YUMURTA KIRILARAK TEL İLE ÇIRPIN. YOĞURT VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLDİKTEN SONRA KALAN DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDEREK MİKSER YARDIMI İLE KARIŞTIRABİLİRSİNİZ.TUZLU BİR KEK OLDUĞU İÇİN SIRADAN KEKLERİN KIVAMINDAN BİRAZ DAHA KOYU BİR KIVAMA SAHİP OLDUĞUNDA KEK KALIBINA KOYULMAK İÇİN HAZIR OLACAKTIR.160 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA KEK KALIBINDAN TERS ÇEVİRİP ÇIKARTIN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN PİKNİK EKMEĞİ TARİFİ

 

 

500 GR UN 

10 GR KABARTMA TOZU 

15 GR TUZ 

200 ML SÜT 

150 GR YOĞURT 

30 GR TEREYAĞI 

1 PAKET KURU MAYA 

SANDVİÇ SUNUMU İÇİN CHEDDAR VE FÜME DİL

YAPILIŞI: MAYAYI SÜT İLE AÇIN. KALAN MALZEMELERİ YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN. KÜÇÜK BEZELER YAPIP MAYALANDIRIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 C FIRINDA PİŞİRİN.

 

FIRINDA KIYMALI SİGARA BÖREĞİ 

2 ADET BÖREKLİK HAZIR YUFKA 

350 GRAM KIYMA 

200 GRAM TEREYAĞI 

TUZ 

KARABİBER 

YAPILIŞI: KIYMAYI TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRARARK KAVURUN. HAZIR YUFKALARI UÇLARINDAN İÇERİ DOĞRU DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE KATLAYIN. İKİ TARAFTAN ENİNE DOĞRU KIYMALARI KOYUN VE İKİ TARAFTAN ORTADA BULUŞACAK ŞEKİLDE SIKICA SARIN. BİRBİRİNDEN AYIRIP 5’ER SANTİMLİK OLACAK SEKİLDE BIÇAK İLE SİGARA BÖREKLERİNİ KESİN TEPSİYE YERLEŞTİRİN VE ÜZERLERİNE KIZGIN TEREYAĞINI DÖKÜP 190-200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

PATATES SALATASI 

3 ORTA BOY PATATES 

1 ADET LİMON 

YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 

3-4 DAL YEŞİL SOĞAN

1 ADET KIRMIZI SOĞAN 

3-4 DAL MAYDANOZ 

100 GR MAYONEZ

50 GR HARDAL

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI: PATATESLERİ YIKAYIP KÜP KÜP KESİP HAŞLAYIN. LİMON VE YAĞ İLE SOS YAPIP HAŞLANAN PATATESLERE EKLEYİN, SOĞUMAYA BIRAKIN. SOĞUDUKTAN SONRA DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN VE SALATANIZI TAMAMLAYIN.

 

OKAN KARADENİZ'İN HARDALLI ET VE PATATES SALATASI TARİFİ

 

 

DİJON HARDALI 200 GR

ÇEMEN 50 GR

BAL 100 GR

TUZ 

KARABİBER 

TEREYAĞI 100 GR (YUMUŞAK)

BONFİLE 300 GR 

BONFİLENİZİ TUZ VE KARABİBERLE MARİNE EDİN. BONFİLE SOSU İÇİN HARDAL, ÇEMEN, BAL VE TEREYAĞINI İYİCE BİRBİRİNE GEÇENE KADAR ÇIRPIN.300 GR KÖRPE BABY PATATES (ÇOK YUMUŞAK OLMAYACAK ŞEKİLDE HAŞLAYIN)

1 PAKET FRENK SOĞANI

1 PAKET MAYONEZ

1 PAKET KAPARİ

1 ADET TURŞU 8ÇUBUK TİPİ)

200 GR SALATALIK

1 PAKET TANELİ HARDAL

1 DİŞ SARIMSAK

20 GR TOZ PAPRİKA

100 GR SÜZME YOĞURT

1 TÜP ANÇÜEZ EZMESİ

FRENK SOĞANI DIŞINDAKİ TÜM MALZEMELERİ BİRBİRİNE GEÇENE KADAR KARIŞTIRIN. EN SON HAŞLADIĞINIZ PATATESLERİ KÜP KÜP KESİP BU KARIŞIMA YEDİRİN. FRENK SOĞANLARINI İNCE KIYIP SALATANIN ÜZERİNE SERPİN.BONFİLEYİ DÖKÜM TAVADA MÜHÜRLEYİN (HER TARAFINI 1,5 DAKİKA) ARDINDAN BONFİLE İÇİN OLAN SOSU ETİN HER TARAFINA YEDİRİN. 200 DERECEDE 10 DK PİŞİRİN. ÇIKARTIP DİNLENDİRİN. ARDINDAN TEKRAR SOSLAYIP 10 DK DAHA FIRINA ATIN. ÇIKARDIKTAN SONRA DİLİMLEYİP SALTANIN ÜZERİNDE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

ÖZGE UYSALER'İN PİKNİK SEPETİ TARİFİ

 

 

POĞAÇA İÇİN:

4 BARDAK UN

½ BARDAK AYÇİÇEK YAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

¾ BARDAK DOĞAL MİNERAL SUYU

¼ BARDAK ILIK SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI (1 PAKET) KURU MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 SOĞAN

300 GRAM YAĞSIZ DANA KIYMA

KARABİBER 

TUZ

ÜZERİ İÇİN:

1 YUMURTA SARISI

HAŞHAŞ TOHUMU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

SÜT, ŞEKER VE MAYA KARIŞTIRILIR. UN, YAĞ, TUZ, MİNERALLİ SU KARIŞTIRILIR, YOĞRULUR. YARIM SAAT MAYALANMAYA BIRAKILIR. İÇ HARÇ İÇİN; KIYMA SOĞANLA KAVRULUR, BAHARATLARI EKLENİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURLARIN İÇİNE HARÇ EKLENİR, YUVARLAK ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR, HAŞHAŞ SERPİLİR. 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.

FRENCH ROLLS İÇİN:

15 DILIM BEYAZ TOST EKMEĞI

1 KASE KAKAOLU FINDIK KREMASI

1 KASE FINDIK EZMESİ

15-20 ADET ÇİLEK

2 MUZ

2 YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

YARIM BARDAK ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

FRENCH ROLLAR İÇİN EKMEKLERİN KENARLARI KESİLİR. MERDANEYLE İYİCE EZİLİR. FINDIK EZMERİ, ÇİLEK VE MUZLA DOLDURULUR, RULO YAPILIR. YUMURTALAR SÜTLE ÇIRPILIR. RULOLAR BUNA BATIRILIP SON OLARAK ŞEKER – TARÇIN KARIŞIMINA BULANIR. 180 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİLİR.

ŞİŞ MEYVELER:

ORTA BOY KAVUN

ORTA BOY KARPUZ

TAZE KESİLMİŞ ANANAS

1 SALKIM REDGLOBE ÜZÜMÜ (KAHVERENGİMSİ ÜZÜMLERDEN)

6-7 ADET KÜÇÜK ÇİLEK

8-10 ADET İNCE ÇÖP ŞİŞ

MEYVELER YIKANIR, SOYULUP ŞİŞE DİZİLİR.

LAVANTALI LİMONATA:

1 AVUÇ YABAN MERSİNİ

6-7 YAPRAK TAZE NANE

4 ADET LİMON

1 BARDAK ŞEKER

2 BARDAK SU

9-10 SAP KURU LAVANTA

1 KAŞIK UCU KADAR MOR GIDA BOYASI

LİMONATA İÇİN 4 LİMONUN KABUĞU RENDELENİR, ŞEKERLE OVULUR BEKLETİLİR. LAVANTALAR SU VE ŞEKERLE ŞERBET HALİNE GELİNCEYE KADAR KAYNATILIR, SÜZÜLÜR, SOĞUTULUR. LİMON RENDELERİ, SU VE ŞERBET KARIŞTIRILIR, SÜZÜLÜR. BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN PİKNİK KÖFTE TARİFİ  

 

 

500 GR DANA DÖŞ YAGLI KIYMA 

1 ÇAY BARDAĞI SU 

TUZ - KARABİBER

TAZE KEKİK 

BİBERİYE

YARIM KİLO MANTAR 

YARIM KİLO CHERRY DOMATES

YARIM KİLO SİVRİ BİBER

15 ADET ÇÖP ŞİŞ

MAYDANOZ

PATLICAN SOS:

2 ADET PATLICAN

250 GR CEVİZ

10 DİŞ SARIMSAK

2 TANE SOĞAN

KEŞK (KURUTULMUŞ YOĞURT)

ZERDEÇAL 

TUZ 

KURU NANE

1 TANE UZUN BAGET EKMEK 

YAPILIŞI:

KIYMA, 2 DİŞ SARIMSAK, TUZ, KARABİBER, 1 ÇAY BARDAĞI SU, MAYDANOZ YOĞRULUR. KÖFTELER YUVARLANIR, TAVADA MÜHÜRLENİR. DOMATES, BİBER, MANTARLA ŞİŞE DİZİLİR. 200 DERECEDE 15 DK PİŞİRİLİR.

SOS İÇİN: PATLICANLAR KÖZLENİR. SOĞAN VE SARIMSAK YAĞDA KAVRULUR. NANE VE ZERDEÇAL EKLENİR. OCAKTAN ALINIR. CEVİZLER VE KEŞK EKLENİR.

 

İHSAN ARI'NIN FIRINDA PİKNİK MENÜSÜ

 

 

KUMKUATLI MUFFİN

MALZEMELERİ

3 YUMURTA

1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER   

1 SU BARDAĞI SÜT

2.5 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI AYÇİÇEĞİ YAĞI

YARIM SU BARDAĞI TOZ FINDIK

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA 

5 KUMKUAT KABUĞU RENDESİ

1 TATLI KAŞIĞI RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU 

ÜZERİ İÇİN

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI PORTAKAL SUYU

1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU

KUMKUAT DİLİMLERİ

TOZ ANTEP FISTIĞI

 

KUMKUATLI MUFFİN HAZIRLANIŞI

KUMKUATLI MUFFİN: YUMURTA, ŞEKER VE VANİLYAYI MİKSERLE ÇIRPIN. SÜT, YAĞ, TOZ FINDIK, KABARTMA TOZU, KUMKUAT VE RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU VE UNU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN. MUFFİN KAPLARINA KAĞIT YERLEŞTİRİP HAMURU İÇLERİNE PAYLAŞTIRIN. 180 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINDA KÜRDAN BATIRILDIĞINDA TEMİZ ÇIKINCAYA KADAR YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIN. PUDRA ŞEKERE PORTAKAL SUYU, LİMON SUYU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN VE YAĞLI KAĞITTAN YAPILMIŞ KÜLAHA DOLDURUN. SOĞUYAN KEKLERİN ÜZERİNE ÇİZGİLER ŞEKLİNDE SIKIN. KUMKUAT DİLİMLERİ, ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.

KREM PEYNİRLİ VE SEBZELİ PİKNİK SANDVİÇLERİ

 MALZEMELERİ

   6 SANDVİÇ EKMEĞİ

   4 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR

   YARIM DEMET DEREOTU

   3 HAVUÇ

   3 SALATALIK

   1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

   1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

   TUZ

 

KREM PEYNİRLİ VE SEBZELİ PİKNİK SANDVİÇLERİ HAZIRLANIŞI

KREM PEYNİRLİ VE SEBZELİ PİKNİK SANDVİÇLERİ: DEREOTUNU İNCE KIYIP KREM PEYNİRLE KARIŞTIRIN. EKMEKLERİ ENLEMESİNE ORTADAN İKİYE KESİN. İÇ KISIMLARINA KREM PEYNİR SÜRÜN. HAVUÇLARI İRİCE RENDELEYİN. TUZ, LİMON SUYU VE ZEYTİNYAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIN. SALATALIKLARI İYİCE YIKAYIP KABUKLARINI SOYMADAN İNCE DOĞRAYIN. SALATALIK DİLİMLERİNİ VE RENDELENMİŞ HAVUÇLARI EKMEKLERİN ARASINA YERLEŞTİRİP KAPATIN. SERVİS YAPIN.

ÇİKOLATALI BÖREK 

MALZEMELERİ

   6 MİLFÖY HAMURU

   6 TATLI KAŞIĞI ÇİKOLATALI FINDIK KREMASI

   PUDRA ŞEKER

ÇİKOLATALI BÖREK HAZIRLANIŞI

ÇİKOLATALI BÖREK: MİLFÖY HAMURLARINI DERİN DONDURUCUDAN ÇIKARTIP 15-20 DAKİKA ODA ISISINDA BEKLETİN. FIRINI 200 DERECEYE AYARLAYIN. YUMUŞAYAN HAMURLARIN BİR KENARINA BİRER TATLI KAŞIĞI FINDIK KREMASI YERLEŞTİRİN VE ÜÇGEN ŞEKİLDE KAPATIN. YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN VE KENARLARINA ÇATALIN UCUYLA HAFİFÇE BASTIRIN. MİLFÖY BÖREKLERİ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARTIP ÜZERİNE PUDRA ŞEKER SERPİŞTİREREK SERVİS YAPIN. 

ORMAN MEYVELİ LİMONATA 

MALZEMELERİ

   3 SU BARDAĞI LİMON SUYU

   8 SU BARDAĞI SOĞUK SU

   3 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU

   2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

   1 SU BARDAĞI FRAMBUAZ

   1 SU BARDAĞI BÖĞÜRTLEN

   BUZ

   NANE YAPRAKLARI

ORMAN MEYVELİ LİMONATA HAZIRLANIŞI

ORMAN MEYVELİ LİMONATA: LİMONUN KABUKLARINI RENDELEYİN. RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU, 4 SU BARDAĞI SU VE TOZ ŞEKERİ TENCEREYE ALIP KAYNATIN. OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN. BÖĞÜRTLEN VE FRAMBUAZLARI TEMİZLEYİP MUTFAK ROBOTUNDA ÇEKEREK PÜRE HALİNE GETİRİN. ÇEKİRDEKLERİNİ AYIRMAK İÇİN SÜZGEÇTEN GEÇİREREK GENİŞ BİR KASEYE ALIN. LİMON KABUKLARINI HAZIRLADIĞINIZ ŞERBETİN İÇİNDEN ÇIKARTIN. LİMON SUYU, BÖĞÜRTLEN VE FRAMBUAZ PÜRESİ İLE KALAN SUYU EKLEYİP KARIŞTIRIN. ÜZERİNİ ÖRTEREK 2-3 SAAT BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKIN. BUZ KÜPLERİ VE İSTEĞE BAĞLI OLARAK İÇİNE MEYVE İLE NANE YAPRAKLARI EKLEYEREK SOĞUK SERVİS YAPIN.

 

EK OLARAK PİKNİK SEPETİ VE KARE DESENLİ SOFRA BEZİ

 

ALP MEHMET SIY'IN SEBZELİ VE PASTIRMALI KİŞ TARİFİ 

 

 

MALZEMELER

400 GR KADAR UN 

200 GR TEREYAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI UCU İLE TUZ 

5 YUMURTA (2’Sİ HAMURA KULLANILACAK)

2 ADET PIRASA (BİRKAÇ ADET ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN AYRILIR) 

100 GR ÇEMENSİZ PASTIRMA

200 ML KREMA

10 ADET BURGER PEYNİRİ (ÜSTÜ İÇİN BİRAZ AYIRIRIZ)

2 DAL FRENK SOĞANI YA DA TAZE SOĞAN 

BİRKAÇ DAL TAZE KEKİK (YOKSA KURU KEKİK BİR TUTAM) 

12 ADET İÇİ KIRMIZI BİBERLİ YEŞİL ZEYTİN 

1 ÇAY KAŞIĞI UCU İLE MUSKAT RENDESİ

TUZ - KARABİBER YETERİNCE 

SIVI YAĞ 

500 GR KADAR NOHUT 

YAPILIŞI 

 

UN VE TUZ KARIŞTIRILIR TEREYAĞI EKLENİP HEPSİ ÖZLEŞTİRİLİR. 2 YUMURTA KIRILARAK GÜZEL BİR HAMUR TUTULUR. KALIBA GÖRE MERDANE İLE AÇILIP KENARLARI YÜKSEK OLACAK ŞEKILDE KALIBA YERLEŞTİRİLİR.ÜSTÜNE YAĞLI KAĞIT VE ONUN ÜSTÜNE NOHUTLAR KONULARAK FIRINDA KENARLARI PİŞENE DEK KALIR. 

 

NOHUTLARI ALIP 5 DAKİKA KADAR DA KÖR PİŞİRME YAPILIR (KITIR OLSUN DİYE) PIRASALAR İNCE UZUN DOĞRANIR AZ SIVI YAĞ İLE ÇOK PİŞMEDEN SOTELENİR. PİŞEN HAMURUN ÜSTÜNE SOTELENEN PIRASALAR DÜZGÜNCE YAYILIR KENARDA BEKLETİRİZ. 

 

DİĞER TARAFTA GENİŞ BİR KASEDE 3 YUMURTA ŞÖYLE BİR ÇIRPILIR.İÇİNE KREMA, AZ TUZ VE KARABİBER EKLENİR. ÇAY KAŞIĞI UCU İLE MUSKAT RENDE DE KONUR. FRENK SOĞANLARI DA İNCECİK KIYILIP EKLENİR.BİRAZ DA KEKİK EKLENİR. EN SON RENDELENMİŞ BURGER PEYNİRLER İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIP HAMUR VE PIRASANIN ÜSTÜNE EŞİT ŞEKİLDE DÖKEREK YAYILIR.

 

BU KARIŞIMA PASTIRMALAR VE ORTADAN İKİYE AYRILMIŞ YEŞİL ZEYTİNLER EŞİTÇE KONULUR. ARALARA AYRILAN BİRKAÇ İNCE UZUN DOĞRANMIŞ PIRASA VE AYRILAN BURGER PEYNIR RENDESİNDEN SERPİLİP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA FAKAT BİRAZ SULU BİR VAZİYETTE ÇIKARILIR.

 

NOT: FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA DA O SICAKLIKLA PİŞECEĞİNDEN DOLAYI BİRAZ SULU ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR.

 

 

 

Güncelleme: 05/05/2015 14:31:10
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.