VER FIRINA 4 ŞUBAT ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 4 ŞUBAT ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: İKİ RENKLİ KURABİYE 

 

MALZEMELER:

  • 250 GR TEREYAĞI
  • 3 SU BARDAĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI ĞUDRA ŞEKERİ
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

 

HAZIRLANIŞI:

  • TEREYAĞINI KISIK ATEŞTE ERİTİN VE SOĞUTUN.
  • UN,PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYAYI KARIŞTIRIN.
  • YOĞURTLA TEREYAĞINI İLAVE EDİN YOĞURUN.
  • HAMURU 2 EŞİT PARÇAYA AYIRIN.
  • Bİ PARÇASINI STREÇLEYİP BUZLUĞA ATIN.
  • KALAN HAMURA KAKAO VE SÜTÜ KOYUP İYİCE YOĞURUN STREÇLİYİP BUZLUĞA ATIN.
  • KATILAŞAN HAMURLARINIZI YAĞLI KAĞIT YADA STREÇ KULLANARAK MERDANEYLE ORTA İNCELİKTE AÇIN.
  • KAKAOLU HAMURU ÜSTE KOYUN GÜZELCE RULO YAPIN VE BUZLUKTA BEKLETİN.
  • SOĞUYAN HAMURU İSTENİLEN İNCELİKTE KESİN VE YAĞLI KAĞITTA 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN FIRINDA MAKEDONYA USULÜ ETLİ BÜRYAN TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

4 PARÇA KUZU KOL
1 KG BALDO PİRİNÇ
250 GR TEREYAĞI
2 ADET SOĞAN
TUZ
BEYAZ KARABİBER


YAPILIŞI :

    KUZU KOLLARIMIZI İLK ÖNCE ISITMIŞ OLDUĞUMUZ TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ, DAHA SONRA DÜDÜKLÜ TENCEREDE 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. BORCAMDA TEREYAĞIMIZI ERİTİYORUZ. İÇERİSİNE UFAK UFAK DOĞRANMIŞ SOĞANIMIZI KOYUP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ. DAHA SONRA PİRİNÇLERİMİZİ İLAVE EDİYORUZ VE HAŞLADIĞIMIZ ETLERİN SUYUNDAN PİRİNCİN ÜZERİNİ GEÇİCEK KADAR İLAVE EDİYORUZ. OCAKTA BİR TAŞIM KAYNATIYORUZ VE DAHA SONRA ETLERİMİZİ ÜZERİNE İLAVE EDİYORUZ. BU ŞEKİLDE FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ETLERİMİZİN PİŞTİĞİNDEN EMİN OLUNCA FIRINI KAPATIP DİNLENDİRİYORUZ.

 

NİLGÜN AYDIN'IN FIRINDA ETLİ PİLAV TARİFİ

 

 

HAMUR İÇİN:

2 YUMURTA

UN

TUZ

SU 

 

ETLİ PİLAV İÇİN:

300 GR KUŞBAŞI KUZU ETİ

2.5 SU BARDAĞI PİRİNÇ

3.5 SU BARDAĞI SU

TEREYAĞI

TUZ

DEREOTU

BİBERİYE

SARIMSAK

KARABİBER

ZEYTİNYAĞI

1 ADET SOĞAN

2 ADET PATATES

100 GR KAŞAR

1 BARDAK SÜT

TAZE BADEM 

 

YAPILIŞI:

    BİR KABIN İÇERİSİNDE HAMUR HAZIRLANIR. PİRİNÇ, SU İLE ISLATILIR, ÜZERİNE BİRAZ TUZ ATILIR VE O KENARDA BEKLERKEN SOĞAN DOĞRANIR. ÜZERİNE SARIMSAK EKLENİR VE PİLAVI PİŞİRECEĞİMİZ TENCEREDE BUNLAR KAVRULUR. ÜZERİNE ET İLAVE EDİLİR. ETLER PİŞTİKTEN SONRA PİRİNÇ SÜZÜLÜR VE TENCEREYE İLAVE EDİLİR. TÜM MALZEME BERABER KAVRULUR. BU ARADA PÜRE İÇİN PATATES HAŞLANIR. PİLAV İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNE BAHARATLAR İLAVE EDİLİR. ARDINDAN 3,5 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENİR, KAPAĞI KAPATILIR VE 12 DK. PİŞİRİLİR. 10 DK DEMLENDİKTEN SONRA DEREOTU İLAVE EDİLİR.

    HAZIRLANAN HAMUR KALIBA GÖRE AÇILIR VE KALIBA YERLEŞTİRLİR. (KALIBIN ALTINA İSTEĞE GÖRE BADEM ATABİLİRSİNİZ) PİLAV HAMURUN ÜZERİNE BOŞALTILDIKTAN SONRA HAŞLANAN PATATESLER PÜRE HALİNE GETİRİLİR VE PİLAVIN ÜZERİNE İNCE BİR TABAKA HALİNDE SÜRÜLÜR, FIRINLANIR. YAKLAŞIK 15-20 DK. SONRA HAMURUN ÜZERİ KIZARINCA HAZIR HALE GELİR.

 

ÖZGE UYSALER'İN ETLİ FIRIN PİLAV TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

250 GRAM YAĞSIZ MİNİK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ KUZU ETİ

1 ADET SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

1 SU BARDAĞI KONSERVE BEZELYE

DEREOTU

KARABİBER

TARÇIN

YENİBAHAR

400 GRAM KONSERVE MANTAR

KIRMIZI TOZ BİBER (TATLI)

KAŞAR PEYNİRİ

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM SU BARDAĞI SÜT

2 ADET PATATES

1 AVUÇ ÇİĞ BADEM

GOUDA PEYNİRİ

TOZ PARMESAN

 

GARNİTÜR:

2 ADET PATATES

3 YUMURTA

10 ADET SOSİS

UN

GALETA UNU

 

YAPILIŞI:

    KUZU ETLERİ SUDA HAŞLANMAYA BIRAKILIR. AYRI DERİN BİR TENCEREDE SOĞANLAR ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞIYLA KAVRULUR. SARIMSAK VE BAHARATLAR EKLENİR. HAŞLANAN ETLER EKLENİR. EN SON 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ VE 1,5 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ ET SUYUNDAN EKLENİR. DEREOTLARI KIYILIR VE EKLENİR. EN SON BADEMLER İNCE KIYILIR EKLENİR, BEZELYELER VE HAVUÇLARDA EKLENDİKTEN SONRA ISITILAN GÜVECİN YARISI DOLDURULUR. ÜZERİNE HAŞLANMIŞ, TEREYAĞI VE TUZLA PÜRE HALİNE GETİRİLMİŞ PATATESLER DOLDURULUR. EN ÜSTE GOUDA VE KAŞAR EKLENİR. 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

    SOSİSLER RONDODAN KIYMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇEKİLİR. TUZ VE KARABİBER EKLENİR. KAYISI KIVAMINDA HAŞLANAN YUMURTALAR BU HARÇLA KAPLANIR. UN, YUMURTA SARISI VE GALETA UNUNA BULANIR. BİTKİSEL YAĞDA KIZARTILIR.

 

TUGAY GÖREN'İN BILDIRCINLI KAPAMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

6 ADET BILDIRCIN

2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TUZ

KARABİBER

PULBİBER

YAPILIŞI:

PİRİNÇLER COK GÜZEL YIKANARAK BOL TUZLU SUDA BEKLETİLİR

BILDIRCINLAR TAVADA ÇOK AZ YAĞ İLE MÜHÜRLENİR.

TENCERE DE SOĞAN VE SALÇAKAVRULUP MÜHÜRLENEN BILDIRCINLARVE SU EKLENEREK YAHNİ GİBİ PİŞİRİLİR.

BAHARATLAR EKLENİR.

CAM FIRIN KABINA ALINAN PİRİÇLERİN ÜZERİNE YAHNİ SUYUNDAN DÖKÜLÜR,

ÜZERİNE BILDIRCINLAR YERLEŞTİRİLİR ÜZERİ ALUM. FOLYA İLE KAPATILARAK FIRINA VERİLİR.

SON 2-3 DK FOLYO KALDIRILARAK KIZARTIRILIR.       

 

 

Güncelleme: 04/02/2015 19:02:02
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.