VER FIRINA 5 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 5 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

ÇİKOLATA KAPLI SANDVİÇ KURABİYE

 

MALZEMELER:

125 GR TEREYAĞI

½ SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YUMARTA SARISI

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

2 SU BARDAĞI UN

 

ÜZERİ İÇİN;

300 GR SÜTLÜ KUVERTÜR

 

ARASI İÇİN;

MARSHMALLOW

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE HAMUR MALZEMELERİNİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP BİR HAMUR HAZIRLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ HAMURU MERDANE İLE AÇIP  ½ CM YUVARLAK KESİN. ÜZERİNE ÇATALLA DELİKLER AÇIN VE YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİDE 200 DERECEDE ÜZERİ HAFİF RENK ALANA KADAR PİŞİRİN. KURABİYELER PİŞİNCE SOĞUTMA TELİNE ALIN VE 5 DAKİKA SOĞUTUN ARDINDAN MARSHMELLOWLARI ORTADAN İKİYE KESİP YAPIŞKAN TARAFLARINDAN KURABİYENİN ÜZERİNE YAPIŞTIRIN FIRININIZI IZGARA AYARINA GETİRİP 100 DERECEDE MARSHMELLOWLAR YUMUŞAYANA KADAR ISITIN. ARDINDAN HEMEN FIRINDAN ÇIKARTIP HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN ÜZERİNE DİĞER KURABİYEYİ KAPATARAK YAPIŞMALARINI SAĞLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ SANDVİÇ KURABİYELERİ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA İLE KAPLAYIP DOLAPTA  SOĞUTUNUZ. SOĞUYUNCA SERVİS EDİNİZ

 

ELİF ZAİM'İN SEBZELİ TAVUK BÜRYAN TARİFİ

 

 

6 TANE TAVUK BUT

1 HAVUÇ 

3 DEFNE YAPRAĞI 

1 SOĞAN 

TUZ KARABİBER

PİLAV İÇİN 

3 SB PİRİNÇ 

1 HAVUÇ 

1 KÜÇÜK SOĞAN 

10 TANE MANTAR

1 TUTAM MAYDANOZ

2 YKŞ TEREYAĞ I

SIVI YAĞ 

TUZ-KARABİBER 

TAVUK SUYU

 

YAPILIŞI 

BUTLARİ DERİSİ UZERİNDEYKEN ÜSTLERİNE  BİCAKLA CİZİK ATARAK HAVUÇ SOĞAN DEFNE YAPRAĞI TUZ VE  SU KOYARAK HAŞLAMA  KOYUN PİLAV TENCERESİNDE KÜÇÜK  KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI  VE HAVUCU SIVIYAĞ İLE KAVURUN VE MANTARLARI İLAVE EDİN İYİCE YİKAYİP SÜZDÜGÜNÜZ PİRİNCLERİ VE TUZUNU DA EKLEYİP KAVURMAYA DEV EDİN.

 

HAZIRLANAN PİLAVİ YUVARLAK CAM KABA KOYUN ÜZERİNE HASLANAN TAVUK BUTLARİNİ DİZİN  TAVUK SUYU EKLEYİP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA PİLAV PİSENE KADAR PİŞİRİN  MAYDONOZ  SERPEREK SERVİS EDİN

 

MELİKE İŞDAR'IN Tavuk Kapama Tarifi

 

 

Malzemeler:

3 adet tavuk but 

1 adet soğan

1 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sıvıyağ

4 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Hazırlanışı:

Kaynamış suya pirinçleri koyup kenarda bekletin. Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağını kızdırın, 1 soğanın yarısını kesip yağda kavurun. Üzerine 1 diş sarımsak ekleyin. 1 adet rendelenmiş domatesi de katıp üzerine tavukları koyun. 2 litre suda haşlayın tavuklarınızı. Başka bir tencerede soğanın diğer yarısını 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip pirinçlerinizi katın. 

 

Üzerine nane, karabiber, tuzu da katıp baharatlandırın. Kabınızı yağlayıp kavurduğunuz pirinçli baharatlı karışımı tepiye yayın. Üzerine haşladığınız tavukları dizip  7 çay bardağı tavuk suyu ekleyip fırında 25,30 dk pişirin.

 

NALAN UYAR'IN PİLAV ÜSTÜ KUZU TARİFİ

 

 

1 ADET KUZU KOL (4-5 PARÇAYA BÖLDÜRELİM)

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

8 DİŞ SARIMSAK

1 DAL BİBERİYE

1 TUTAM TAZE KEKİK

TUZ

KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

2 SU BARDAĞI ET SUYU

TUZ

4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

 

KUZU KOLLARIMIZI BAHARATLANDIRALIM VE ZEYTİNYAĞLAYIP DÖKÜM TAVA İÇİNDE BİRAZ SOTELEYELİM.  GÜVECİN DİBİNE SOĞANLARIMIZI YARIM AY ŞEKLİNDE KALIN DOĞRAYALIM ETLERİMİZİ ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM. SARIMSAKLARIMIZI SOYALIM VE BÜTÜN BÜTÜN ATALIM. BİBERİYE VE KEKİĞİMİZİDE YERLEŞTİRELİM. 240 DERECEDE FIRINDA 50 DK PİŞİRELİM. (NORMALDE 1,5 SAATTEN FAZLA PİŞMESİ GEREKİYOR)PİRİNÇLERİMİZİ SICAK SU İLE ISLATALIM. 20 DK SONRA YIKAYALIM VE NİŞASTASINI AKITALIM.  TEREYAĞIMIZI TENCEREDE ERİTİP PİRİNÇLERİMİZİ KAVURALIM VE ETSUYUMUZU VERİP TUZUNU ATALIM. KAPAĞINI KAPATIP KAYNAYINCA YARIMA ALALIM.  SUYUNU ÇEKİNCE BİR HAVLU KAĞIT ÖRTÜP DİNLENDİRELİM.

 

SONRASINDA SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PİLAVIMIZIN ÜSTÜNE TANDIRIMIZI TİFTİKLEYELİM. SUNUMA HAZIR.  AFİYET OLSUN.

 

NOT: KUZU KOLUN PİŞMESİ UZUN SÜRDÜĞÜ İÇİN ÖNCELİKLE DÜDÜKLÜ TENCEREDE HAŞLANMASI GEREKİR. (35-40 DK) SONRASINDA YUKARIDAKİ İŞLEMLER SIRASIYLA YAPILARAK FIRINLANACAK)

 

ONUR AKBAŞ'IN KRAL TACI TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ 

 1 ÇAY BARDAĞI ET SUYU 

 YENİBAHAR 

 1 SU BARDAĞI KAJU 

 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT 

 YARIM DEMET MAYDANOZ 

 TUZ 

 YARIM LİMON 

 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

 10 KALEMLİK ÜZERİNDEN YAĞI ALINMAMIŞ 2 ADET KUZU PİRZOLA (KESİLMEYECEK, KEMİKLİ BİR ŞEKİLDE KALACAK)

 BİBERİYE TAZE 

 TAZE KEKİK

 1 BAŞ SARIMSAK 

 ZEYTİNYAĞI 

 BİRAZ İÇ YAĞI

 TUZ 

 6-7 ADET ÇERİ DOMATES 

 6-7 ADET ARPACIK SOĞAN 

 

HAZIRLANIŞI 

OCAĞIMIZA DÖKÜM TAVAMIZI ALIP MÜHÜRLEMEK İÇİN ISITIYORUZ. ISINAN TAVAMIZI İÇ YAĞ İLE YAĞLIYORUZ. VE BÜTÜN PİRZOLAMIZI YÜKSEK ATEŞTE MÜHÜRLÜYORUZ. MÜHÜRLENEN PİRZOLALARIMIZI İP YARDIMI İLE İKİ UCUNDAN DİKİP TAÇ ŞEKLİ YAPIYORUZ. AYRI BİR KAP İÇERİSİNDE ZEYTİN YAĞ BİBERİYE TUZ DAĞ KEKİĞİ VE EZİLMİŞ SARIMSAĞI KARIŞTIRIP BU SOSUMUZU BUTUN ETİMİZE İYİCE SÜRÜYORUZ. CHERRY DOMATES VE ARPACIK SOĞANLARIMIZI DA AYNI KABIN İÇİNE ALIP 180 DERECE FIRIMIZA ALIYORUZ.

 

TABİİ KUZUMUZ FIRINDA İKEN HEMEN İYİCE ! YIKANMIŞ PİRİNÇLERİMİZİ SUYUN İÇİNE ALIP NİŞASTASINI BIRAKMASINI BEKLİYORUZ. TEREYAĞIMIZI ERİTİP KAJUMUZU ATIYORUZ. TEREYAĞINDA O KAJUNUN KAVRULMASI O KOKU VE O ALACAĞI ŞAHANE GÖRÜNTÜ ŞUAN BENİ BENDEN ALDI . KAVRULAN KAJUMUZA PİRİNCİMİZİ EKLİYORUZ YADİBAHAR TUZ İLE BAHARATLIYORUZ. ET SUYUMUZU İLAVE EDİP YETERİ KADAR SICAK SUYUMUZU DÖKÜP EN SON OLARAK HAŞLANMIŞ NOHUTUMUZU ATIP PİRİNCİMİZİ KISIK ATEŞTE DEMLENMEYE ALIYORUZ. DEMLENEN PİRİNCİMİZE EN SON TAZE İRİ KIYILMIŞ MAYDONOZ EKLİYORUZ. BU ESNADA FIRINDAN GELEN MİS KOKU MİDEMİZE KADAR İNİYOR  . FIRINDAN ÇIKAN KUZU TACIMIZI PİLAVIMIZIN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİYORUZ. YANINA FIRINLAMIŞ DOMATES VE ARPACIK SOĞANLARIMIZI DİZİYORUZ. SİZ DE ARTIK KENDİNİZİ BİR KRAL HİSSEDEBİLİRSİNİZ.  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 06/11/2015 14:50:03
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.