VER FIRINA 5 Mayıs Salı Tarifleri

VER FIRINA 5 Mayıs Salı Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ÇITIR KASEDE SALATA

 

MALZEMELER:

1 YUMURTA

50 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

3 SU BARDAĞI KEPEKLİ UN

İÇ MALZEMESİ:

2 ADET KÖZLENMİŞ BİBER

3 YEMEK KAŞIĞI KÖZ PATLICAN

1 ADET KÜP DOĞRANMIŞ PATATES

2 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

1 DİŞ SARIMSAK 

TUZ VE KARABİBER

ÜZERİNE:

2-3 DAL MAYDANOZ

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP UNU İLAVE EDİYORUZ VE KULAK MEMESİNDE BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.YAĞLI KAĞIT ARASINDA İNCE BİR KATMAN AÇIP YUVARLAK KALIP İLE KESİYORUZ. MUFFİN KALIPLARININ TERSİNİ YAĞLAYIP HAMURUMUZU GÜZELCE OTURTUYORUZ 170°DE PİŞİRİYORUZ.

 

PATATESİ HAŞLIYORUZ VE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ. KÖZ BİBERİ DE DOĞRUYORUZ.SARIMSAĞI HAVANDA EZİYORUZ VE BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. SOĞUYAN KAPLARIMIZIN İÇİNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ.

 

BERKER BAŞMANAV'IN FIRINDA BAKLA / KIYMALI ENGİNAR TARİFİ

 

 

MALZEMELER;

 6 ADET TEMİZLENMİŞ ENGİNAR

 YARIM KİLO DANA KIYMA 

 4 ADET LİMON 

 TUZ

 3 ADET SOĞAN 

 BİR DEMET DEREOTU

 YARIN KİLO İÇ BAKLA ( YIKANMIŞ VE SOYULMUŞ )

 BİR ADET KIRMIZI BİBER

 BİR ADET DOMATES

 ZEYTİNYAĞI

 100 GR TEREYAĞI

 KARABİBER 

 DİKDÖRTGEN SERVİS TABAĞI

YAPILIŞ;

ENGİNARLAR LİMON SUYU İLE İYİCE SIVANIRGENİŞ BİR TENCEREDE 5 DK ENGİNARLAR HAŞLANIRBU ARADA KIYMA, SOĞAN,  KAVRULUR DAHA SONRA KIRMIZI BİBERLER EKLENİR.HAŞLANMIŞ OLAN ENGİNARLARIN ÜZERİNE KIYMALI HARÇTAN VE KOYULUR.AYRI BİR YERDE SOĞAN KAVRULUR VE ÜZERİNE BAKLA İLAVE EDİLİP KALAN ENGİNARLARIN ÜZERİNE PAY EDİLİR.

 

FIRIN TEPSİSİNİN ALTI SOĞAN VE DOMATES İLE DOLDURULUR ÜZERİNE ENGİNARLAR DİZİLİR VE 15 DK FIRINDA PİŞİRİLİR.ÇIKMASINA YAKIN YUMURTANIN SARISI İLE 1 LİMON SUYU KARIŞTIRILARAK TERBİYE EDİLİR VE ENGİNARLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN FIRINDA ENGİNAR TARİFİ

 

 

5 ADET KONSERVE ENGİNAR 

BİBERLİ ET SOTE 2 YEMEK KAŞIĞI 

ENGİNAR PÜRESİ 2 YEMEK KAŞIĞI 

EKMEK KIRINTISI (ÜZERLERİNE SERPMEK İÇİN)

PARMESAN 20 GRAM (ÜZERLERİNE SERPMEK İÇİN) 

YAPILIŞI: ENGİNARLARİ KAYNAYAN SUDA YUMUSAYANA KADAR HAŞLAYIN. İÇLERİNE BİBERLİ ET SOTEDEN KOYUN VE EN ÜSTE ENGİNAR PÜRESİNİ KOYUN. PARMESAN PEYNİRİ VE EKMEK KIRINTISI İLE SÜSLEYİN VE 130 C FIRINDA YAKLAŞIK 20-25 DAKİKA PİŞİRİN 

ENGİNAR PÜRESİ 

250 GRAM KONSERVE ENGİNAR

40 GRAM KREM PEYNİR 

1 TAM YUMURTA 

15 GRAM PARMESAN

MAYDONOZ 1 TUTAM 

TAZE KEK BİR TUTAM 

YAPILIŞI: ENGİNARLARİ DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYİN, ÜZERİNE BİRAZ SU EKLEYİN VE ENGİNARLARİ YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. YUMUŞAYAN ENGİNARLARI RONDODAN ÇEKİN DİĞER MALEMEZELERİ EKLEYİN BİRAZ DAHA RONDODAN ÇEKİN.

BİBERLİ ET SOTE 

500 GRAM BONFİLE 

1 KÜÇÜK BOY SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

2 ORTA BOY DOMATES

1 ER ADET SARI VE KIRMIZI CALİFORNİA BİBERİ 

1 SU BARDAĞI ET SUYU

YAPILIŞI: BONFİLELERİ JÜLYEN KESİN SOTELEYİN VE BİR TABAĞA ALIN. AYNI TAVADA SOĞANLARI SOTELEYİN, BİBERLERİ JULYEN KESİP SOTELYİN DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN VE EKLEYİN. BİRAZ DA DOMATESLERLE SOTELEDİKTEN SONRA ET SUYUNU EKLEYİN. SON OLARAK ETLERİ DE AYNI TAVAYA ALIP 10 DAKİKA PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN MİLFÖYDE KÖFTELİ ENGİNAR KEBABI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

5 ADET MİLFÖY

5 ADET TAZE ENGİNAR ÇANAĞI

KÖFTE İÇİN:

250 GR KIYMA

BİR ÇAY BARDAĞI KAŞAR RENDESİ

ÜÇ YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YARIM ÇAY BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

TUZ, KARABİBER

ÜZERİ İÇİN:

1 ADET YUMURTA SARISI

SUCUK VEYA SOSİS DİLİMLERİ

KÜRDAN

ENGİNARLARI HAŞLAMAK İÇİN:

3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

BİR YEMEK KAŞIĞI UN

TUZ 

ENGİNARLARIN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU

YAPILIŞI;

ENGİNARLAR YIKANIR VE BİR TENCEREYE KONULUR. BİR KASEDE UN, SU VE SIVIYAĞ KARIŞTIRILARAK ENGİNARLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. ENGİNARLAR AĞZI KAPALI OLARAK ON DAKİKA HARLI ATEŞTE PİŞİRİLİR VE SUYUN İÇİNDEN ALINARAK SOĞUMAYA BIRAKILIR.ÇUKUR BİR KASENİN İÇERSİNE KIYMA ALINIR. ÜZERİNE KAŞAR RENDELENİR. İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ, TUZ, KARABİBER VE ÜÇ YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ EKLENEREK KÖFTE YOĞRULUR. ENGİNARLARIN ÜZERİNE DENK GELECEK ÖLÇÜDE KIYMALI HARÇTAN BÜYÜK KÖFTELER YAPILIR. KÖFTELER YAPIŞMAZ YÜZEYLİ BİR TAVADA İKİ TARAFLI OLARAK HAFİFÇE KIZARTILIR.MİLFÖY HAMURLARI ODA ISISINDA TUTULARAK BİRAZ YUMUŞATILIR VE ELLE VEYA MERDANE İLE HAFİFÇE BÜYÜTÜLÜR. HER BİRİNİN ORTASINA BİRER TANE ENGİNAR, ENGİNARLARIN ÜZERİNE DE BİR BÜYÜK KÖFTE KONULUR.MİLFÖYÜN KENARLARI ZARF ŞEKLİNDE KAPATILARAK ORTADA BİRLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE BİR SUCUK DİLİMİ KONULARAK KÜRDANLA TUTTURULUR. MİLFÖYLERİN ÜZERİNE ÇIRPILAN BİR YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. MİLFÖYDE KÖFTELİ ENGİNAR KEBABI ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEDEKİ FIRINDA PİŞİRİLİR

 

 

ALP MEHMET SIY'IN FIRINDA ENGİNAR KEBABI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

6 ADET TAZE ENGİNAR 

6 ADET MİLFÖY HAMUR 

100 GR AZ YAĞLI KOYUN KIYMA

100 GR AZ YAĞLI KOYUN KIYMA

150 GR TAZE KAŞAR RENDE 

YARIM DEMET MAYDANOZ

YARIM DEMET DEREOTU 

BİRKAÇ DAL TAZE NANE 

3 DAL TAZE SOĞAN 

2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ 

TUZ - KARABİBER 

10 ADET ÇERİ DOMATES

KÜRDAN 10 TANE 

1 YUMURTA (SADECE SARISI KULLANILACAK) 

ENGİNARLARI HAŞLAMAK İÇİN 

SU 

1 TATLI KAŞIĞI UN 

YARIM LİMON SUYU

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI 

SU, UN, SIVI YAĞ, LİMON SUYU TENCEREYE. KONUR ENGİNARLAR EKLENİP KARARMADAN HAŞLANIR.HAŞLANAN ENGİNARLAR SOĞUMASI İÇİN ÇIKARILIR.2 ÇEŞİT KIYMA BİR KABA ALINIP İÇİNE RENDE KAŞAR PEYNİR İNCECİK DOĞRANMIŞ MAYDANOZ, DEREOTU VE TAZE SOĞAN; ARDINDAN TAZE NANE DE EKLENİR. DAHA SONRA TUZ, KARABİBER VE 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ EKLENİP YOĞRULUR.

 

TEPSİYE FIRIN KAĞIDI SERİLİR MİLFÖY HAMURLARI BİRAZ ELLE AÇILARAK TEPSİYE KONUR. HAZIRLANAN KIYMALI HARÇ HAŞLANAN VE SOĞUYAN ENGİNARLARIN İÇİNE TEPELEME KONULUP DOLDURULUR (ÇOK SIKMADAN)BUNLARI MİLFÖYÜN TAM ORTASINA KOYARIZ SONRA HER BİR UCU SU SÜREREK BİRLEŞTİRİP BOHÇA ŞEKLİ VERİRİZ. ÜSTÜNE YUMURTA SARISINI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA ÇIKARIRIZ TAVAYA ÇOK AZ SIVI YAĞ (BİRKAÇ DAMLA KAFİ) KONUR ÇERİ DOMATESLER ARTI ŞEKLİNDE ÇİZİK ATIP ISINAN YAĞDA ÇOK AZ SOTELERİZ. ÇERİ DOMATESLERİN KABUKLARINI KOPARMADAN YUKARI DOĞRU SIYIRIRIZ. 

 

SOTELENEN KABUKLARI YUKARI SIYRILAN DOMATESLERİN ALTINA KÜRDAN SAPLANIR DİĞER UCU İSE BOHÇA ŞEKLİ VERİLEN TAM MERKEZE SAPLAYIP SUNUMA HAZIRLARIZ.

 

 

OKAN KARADENİZ'İN FIRINDA ENGİNAR TARİFİ 

 

 

4 ADET ÇANAK ENGİNAR 

1 KÜÇÜK SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK

PANKO (JAPON EKMEK KIRINTISI)

1 BAĞ DEREOTU

150 GR PASTIRMA

100 GR TEREYAĞI

TUZ

ZEYTİNYAĞI

100 GR ÇİĞ BADEM

300 GR İÇ BAKLA

2 PORTAKAL

YAPILIŞI:

ENGİNARLARI SICAK, KAYNAYAN SUDA BOL LİMON SIKARAK PİŞİRİN (10 DK) TEREYAĞI, EKMEK KIRINTISI VE DEREOTUNU İYİCE KARIŞTIRIN. SOĞAN VE SARIMSAĞI TAVADA BİRAZ TERLETİN VE İÇİNE PASTIRMALARI ATIN. İÇ BAKLAYI PİŞİRİP KABUKLARINI SOYUN VE ÜZERLERİNE PORTAKAL SUYUNU SIKIN. ÜZERİNE DE EKMEK KIRINTILI KARIŞIMI DÖKÜN. 180 DERECEDE 15-20 DK, ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

ÖZGE UYSALER'İN ISPANAK SOSLU TAVUKLU ENGİNAR TARİFİ

 

 

6 ADET TAZE TEMİZLENMİŞ ENGİNAR

1 LİMON

1 BÜYÜK DİLİM TAVUK GÖĞSÜ

1 SOĞAN

TUZ

KARABİBER

KİMYON

1 PAKET DOĞRANMIŞ ISPANAK

1/3 BARDAK KREMA

¼ BARDAK MAYONEZ

KIRMIZI TOZ BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ PARMESAN PEYNİRİ

250 GRAM KREM PEYNİR

TAZE KAŞAR 

2 ADET HAVUÇ

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

TEREYAĞI

KONSERVE BEZELYE (1 BARDAK KADAR)

1 DEMET DEREOTU

YAPILIŞI:

ENGİNARLAR LİMONLU VE TUZLU SUDA 15-20 DK HAŞLANIR. ZEYTİNYAĞINDA SOĞAN VE SARIMSAK KAVRULUR. KUŞBAŞI DİLİMLENMİŞ TAVUK GÖĞÜSLERİ EKLENİR. TUZ, KARABİBER VE KİMYONLA BAHARATLANDIRILIR.KREM PEYNİR, KREMA VE MAYONEZ KARIŞTIRILIR. ISPANAKLAR EKLENİR, PARMESAN RENDELENİR. 

 

PİŞEN ENGİNARLARIN ÜZERİ KREMALI SOS, TAVUK VE TEKRAR KREMALI SOS İLE KAPLANIR. 180 DERECE FIRINDA 15 DK PİŞİRİLİR. ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ KOYULUR VE ERİYENE KADAR FIRINDA BEKLETİLİR.PİRİNÇLER TEREYAĞIYLA KAVRULUR. 1 BARDAK PİRİNCE 1,5 BARDAK SU EKLENİR. DEMLENİRKEN BEZELYE VE DEREOTU DA EKLENİR.

 

ŞURA KARACA'NIN FIRINDA ENGİNAR TARİFİ

 

 

8 ADET ENGİNAR ÇANAĞI (KONSERVE) 

500 GR KUZU ETİ

10 ADET ARPACIK SOĞAN

1 TANE SOĞAN

1 DEMET DEREOTU 

1 SU BARDAGI TAZE İÇ BAKLA 

LİMON 

TUZ - KARABİBER

2 KAŞIK UN 

TEREYAĞI

ZEYTİNYAĞI

1 BARDAK ET SUYU

YAPILIŞI:

ENGİNARLARI LİMONLU SUDA TUZ VE ŞEKERLE 10 DK. HAŞLAYIN. ETLERİ KIZGIN TAVADA KAVURUN. SUYUNU SALIP GERİ TOPLAYINCA ARPACIK SOĞANI EKLEYİN. 1 KAŞIK TEREYAĞINI DA EKLEYİN VE SOTELEYİN. TAZE BAKLAYI HAŞLAYIP KABUĞUNU ÇIKARTIN. ENGİNARLARI SÜZÜN. ENGİNAR, ET, SOĞAN VE BAKLALARI GÜVEÇTE KARIŞTIRIN. ETİ SOTELEDİĞİNİZ TAVAYA 2 KAŞIK UN EKLEYİN. ETİN ÖZ SUYU VE YAĞIYLA KAVURUN. ET SUYU VE BİRAZ NORMAL SU EKLEYİP GÜVECEEKLEYİN. TUZ, KARABİBER ATIN. 270 DERECE FIRINDA 40 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA İNCE KIYILMIŞ DEREOTU EKLEYİN.

 

Güncelleme: 05/05/2015 16:34:36
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.