VER FIRINA 6 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 6 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KIYMALI BOŞNAK BÖREĞİ  

 

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

4 SU BARDAĞI UN 

½ SU BARDAĞI UN (HAMURU AÇMAK İÇİN) 

2 SU BARDAĞI ILIK SU

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ 

HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:

150 GR TEREYAĞI 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

 

HARCI İÇİN:

250 GR KIYMA 

1 BÜYÜK SOĞAN 

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

TUZ 

KARABİBER

KIRMIZI TOZ BİBER 

BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 

1 YEMEK YAŞIĞI YOĞURT 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE UNU ELEYİN ARDINDAN TUZ VE SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YUMUŞAK BİR HAMUR HAZIRLAYIP PÜRÜZSÜZ OLUNCAYA KADAR YOĞURUN ARDINDAN ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRİN.

 

HAMUR DİNLENİRKEN BÖREĞİNİZİN İÇ HARCINI HAZIRLAYIN: ÖNCE SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN VE ISITIP YAĞLADIĞINIZ TAVADA KAVURUN. SOĞANLAR YUMUŞAYINCA KIYMAYI İLAVE EDİN PİŞENE KADAR KAVURUN. DİNLENEN HAMURUNUZU 4 BEZEYE BÖLÜP ÜZERİNİ BEZLE KAPATARAK 10 DAKİKA DAHA DİNLENDİRİN 

 

HAMUR DİNLENİRKEN 150 GR TEREYAĞINI SOS TAVASINDA ERİTİN. OCAKTAN ALIN VE 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ EKLEYİP KARIŞTIRIN.BEZELERİNİZİN HER BİRİNİ YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE OKLAVA İLE AÇIN. AÇTIĞINIZ HER KATI İYİCE YAĞLAYIP ÜST ÜSTE KOYUN. 5 KATI BİTİRDİKTEN SONRA HAMURU ELİNİZE ALIN VE AVUCUNUZUN ÜST KISMINI KULLANARAK GENİŞLETMEYE BAŞLAYIN. ARDINDAN HAMUR YETERİNCE GENİŞLEDİĞİNDE MASAYA SERİP KENARLARINDAN ÇEKEREK İNCELTEBİLDİĞİNİZ KADAR İNCELTİN VE HAMURU GENİŞLETİN. BU ESNADA HAMUR YAĞI ÇEKEBİLİR O YÜZDEN ARA ARA HAMURU YAĞLAMAYI İHMAL ETMEYİN.SON OLARAK BÖREĞİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN HAMURU ORTADAN İKİYE KESİN. ARDINDAN ENLEMESİNE OLACAK ŞEKİLDE KIYMALI HARCI YAYIN VE BÖREĞİ DİKKATLİCE ÇOK SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE RULO YAPIN. ALTINI YAĞLADIĞINIZ FIRIN TEPSİSİNE ARALARINI HAFİF BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE RULO YAPINIZ. ÜZERİNİ YOĞURT VE ERİMİŞ TEREYAĞINI KARIŞTIRIP SÜRÜN ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE PİŞİRİN

 

ELİF ZAİM'İN ELMALI GÜLLÜ TART TARİFİ

 

HAMUR İÇİN 

100 GR PUDRA ŞEKERİ 

250 GR UN

100 GR TEREYAĞI 

1 TUTAM TUZ 

1 YUMURTA

 

KREMA İÇİN 

500 GR SÜT 

8 YUMURTA SARISI 

175 GR MISIR NİŞASTASI 

90 GR UN

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 ÇUBUK VANİLYA 

 

ELMALAR İÇİN 

4 TANE KIRMIZI ELMA

2 SU BARDAĞI ŞEKER 

3 SU BARDAĞI SU 

2 KABUK TARÇIN 

4-5 TANE KARANFİL 

1 LİMON 

 

ÜSTÜ İÇİN  

1 SU BARDAĞI CEVİZ

 

YAPILIŞI

HAMURU İÇİN 250 GR UNU (2,5 SU BARDAĞI UN), 75 GR TOZ ŞEKERİ (1 SU BARDAĞINDAN 1-2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER), YARIM LİMON SUYUNU HAMUR YOĞURMA KABINA ALIP İÇİNE 125 GR SOĞUK TEREYAĞINI (YARIM PAKET TEREYAĞI) KÜP KÜP DOĞRAYIP EKLEYİN VE PARMAK UÇLARINIZLA HAMUR KIRINTILAŞANA KADAR YOĞURUN. BENİM İÇİN BİRAZ YORUCU OLDUĞUNDAN DOLAYI HAMUR ÇIRPMA MAKİNEMDEN YARDIM ALDIM, ARADA ELİMLE ARADA MAKİNEYLE YOĞURDUM.

 

SONRA YUMURTAYI ÇIRPIP YAVAŞ YAVAŞ HAMURU ÇIRPARKEN EKLEYİN. HAMUR KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPIN. BEN HAMURU BİRAZ CIVIK BULDUĞUMDAN DOLAYI 3-4 YEMEK KAŞIĞI UN EKLEYİP EL İLE YOĞURUN. HAMURU 12 EŞİT PARÇALARA BÖLÜP YUVARLAYIP KÜÇÜK BİR TEPSİYE ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPATIN BUZDOLABINDA BEKLETİN. BU ARADA ELMALARI HAZIRLAYIN. ELMALARI GÜZELCE YIKAYIP ORTADAN İKİYE KESİN VE ORTASININ ÇEKİRDEKLERİNİ VE ÇÖPLERİNİ KESİN ATIN. ELMALARI İNCE DİLİMLERE KESİN, HER ELMADAN YAKLAŞIK 12 DİLİM ÇIKMASI LAZIM. DİLİMLERİ HEMEN LİMONLU SUYA ATIN Kİ KARARMASINLAR. YARIM LİTRE ELMA SUYU YADA NORMAL SUYU TOZ ŞEKER İLE TENCEREDE KAYNATIN. ELMA DİLİMLERİNİ AZA AZAR LİMONLU SUDAN ALIP TENCEREDE YAKLAŞIK 2’ŞER DAKİKA KADAR KAYNATIN. YUMUŞAMIŞ VE KIVRILIYORSA TAMAMDIR. KEVGİR YARDIMIYLA DİLİMLERİ SÜZÜP BİR TABAĞA ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN. BÜTÜN ELMALAR BİTTİKTEN SONRA ŞERBETİ YARI YARIYA AZALANA KADAR KAYNATIN. SONRA KENARA ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

ELMA DİLİMLERİNİ YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE YARI ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE 12′ ŞER TANE DİZİP ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPATIN.ŞİMDİ 12′ Lİ MUFFİN KEK KALIBINI YAĞLAYIN VE YAĞLI KAĞITTAN ŞERİTLER KESİP ÇUKURLARA UÇLARI KENARLARDAN ÇIKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN, BU TARTLARINIZI ÇIKARTMAKTA SİZE KOLAYLIK SAĞLAYACAK.

 

KREMASI İÇİN SÜTÜ, TOZ ŞEKERİ VE UNU BİR TENCEREYE ALIP ORTA ATEŞTE KAYNAYIP KATILAŞANA KADAR PİŞİRİN KENARA ALIN.HAMURU BUZDOLABINDAN ALIP 3 MM KALINLIĞINDA KÜÇÜK KAHVE FİNCANI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAKLAR AÇIN, KALIPLA YUVARLAKLARI KESİN DAHA DÜZGÜN OLMASI İÇİN SONRA MUFFİN KEK KALIBININ İÇİNE GÜZELCE YERLEŞTİRİN VE ÇATALLA HAMUR TABANINA DELİKLER BATIRIN. ÜZERİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KREMADAN 1-2 YEMEK KAŞIĞI KADAR KOYUN.

 

ŞİMDİ ELMADAN GÜLLERİ ÜZERLERİNE KOYALIM. SOLDAN BAŞLAYIP ELMALARI GÜZELCE RULO YAPIP KABUKLU TARAFI ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE KREMANIN ÜZERİNE OTURTUN, HAFİF KREMANIN İÇİNE BASTIRABİLİRSİNİZ.

 

TEPSİMİZİ ALT ÜST PİŞECEK AYARDA 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA PİŞİRİN (PİŞMESİ SÜRESİ FIRININIZA GÖRE DEĞİŞEBİLİR, TAKİP EDİNİZ), TART HAMURU HAFİF PEMBELEŞECEK SONRA FIRINDAN ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIN. ŞERİTLİ YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA TARTLARINIZI ÇIKARTIP SERVİS TABAĞINA ALIN. ÜZERİNE FIRÇA YARDIMIYLA ŞERBETTEN BİRAZ SÜRÜN. BU PARLAK OLMASINI SAĞLAYACAKTIR. BEN UNUTTUM VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPTİM. SOĞUK SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN

 

MELİKE İŞDAR'IN SÜRPRİZ DOLGULU ÇİLEKLİ TART TARİFİ

 

TART HAMURU İÇİN

500 GR. UN

150 GR. ŞEKER

50 GR. TOZ BADEM

½ ÇAY KAŞIĞI TUZ

250 GR. TEREYAĞI

2 YUMURTA

KREMA İÇİN:

500 GR. SÜT

8 YUMURTA SARISI

175 GR. ŞEKER

60 GR. MISIR NİŞASTASI

90 GR. UN

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

 

ÜZERİ İÇİN:

25-30 ADET ÇİLEK (KÜÇÜK BOY)

 

HAZIRLANIŞI:

BİR TENCEREDE SÜTÜ VE ŞEKERİN YARISIYLA KAYNAMAYA BIRAKIN. BAŞKA BİR KAPTA, ŞEKERİN DİĞER YARISINI, YUMURTALARLA ÇIRPIN, NİŞASTA VE UNU EKLEYİP, KARIŞTIRIN. YUMURTALI KARIŞIMA KAYNAYAN SÜTTEN BİRAZ EKLEYEREK, KARIŞTIRIN. KALAN SÜTE, BU KARIŞIMI EKLEYEREK HİÇ DURMADAN VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KAYNAMA NOKTASINA GELENE KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN, SONRA ATEŞTEN ALIN. TEREYAĞI PARÇALARINI YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP TAMAMI ERİYENE KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. BİR KAPTA TEREYAĞI, ŞEKERİ VE TUZU ÇIRPIN. BİRBİRİYLE İYİCE ÖZDEŞTİKTEN SONRA YUMURTALARI TEKER TEKER YEDİRİN. TARTI PİŞİRMEDEN ÖNCE FIRININIZI ÖNCEDEN 175C’DE ISITIN. HAMURU MERDANEYLE AÇIN. BİR TART KALIBINA HAMURU KOYUN VE PARMAKLARINIZLA KENARLARINA VE TABANINA EŞİT ŞEKİLDE YAYIN. TART KALIBINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK BİR PARÇA YAĞLANMIŞ ALÜMİNYUM FOLYO YA DA PARŞÖMEN KÂĞIDINI TART HAMURUNUN ÜZERİNE SERİP HER TARAFINA YAYILACAK ŞEKİLDE BİRKAÇ AVUÇ KURU NOHUTU TEPESİNE YERLEŞTİRİN VE FIRINA VERİN. BU ŞEKİLDE 25 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA NOHUTLARI VE FOLYOYU KALDIRIP 20 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN. TARTI BİR ARAYA GETİRECEĞİNİZ ZAMAN ÖNCE KREMAYI HAMURUN ORTASINA DÖKÜN. BİR SPATULA YARDIMIYLA DÜZLEDİKTEN SONRA DA 25-30 ADET ÇİLEĞİ ÜZERİNE DİZİP SERVİS YAPIN.

 

ONUR AKBAŞ'IN ÇİLEKLİ TART TARİFİ

 

TART HAMURU İÇİN 

250 GR TEREYAĞI 

50 GR FINDIK UNU 

10 GR KABARTMA TOZU 

150 PUDRA ŞEKERİ

500 GR UN 

 

ÇİLEK AĞACI İÇİN 

1 KG ÇİLEK (KÜÇÜK OLMAYACAK)

 

PASTACI KREMASI 

500 ML SÜT

100 GR ŞEKER

8 YUMURTA SARISI 

60 GR UN

60 GR MISIR NİŞASTASI

1 ÇUBUK VANİLYA

100 GRAM KREMA 

100 GR PİRİNÇ FINDIK 

100 GR KREMA 

200 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI

250 GR SOĞUK TEREYAĞINI BİR KABA ALIN VE 150 GR PUDRA ŞEKERİ İLE MİKSER YARDIMIYLA KARIŞTIRIN. SICAKLIĞIN DÜŞMEMESİNE ÖNEM VERİN. KARIŞAN ŞEKER VE PUDRA ŞEKERİNE UNLARI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN. HAMURU STRECE SARIP BUZLUKTA 5 DK DİNLENDİRİN. DİNLENEN HAMURUNUZU ÇOK İNCE OLMAMAK ŞARTI İLE AÇIN. SONRASINDA TARTOLET KALIBINA HAMURUNUZUN ÇEKECEĞİNİ DÜŞÜNEREK YERLEŞTİRİN VE ÇATAL İLE BİRAZ DELİN. ORTASINA YAĞLI KAĞIT SERİP İÇİNE NOHUT KOYUN (KABARMASIN DİYE) 175 DERECEDE 15 DK BU ŞEKİLDE KÖR PİŞİRME YAPIN. 15 DK SONRA İÇİNDEKİ BAKLİYATI ALIP 10 DK DAHA PİŞİRİN. HAZIR OLAN TARTOLETLERİNİZİ SOĞUMAYA ALIN. BU ESNADA BEYAZ ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN VE KÖŞEYE ALIN.PASTACI KREMASI İÇİN 500 ML SÜTE 100 GR ŞEKER EKLEYİP OCAĞA ALIN, ISINMAYA BIRAKIN. 

 

8 YUMURTA SARISINA 60 GR NİŞASTA VE UNU EKLEYİN KARIŞTIRIN. VANİLYA ÇUBUĞUNU BU ESNADA SÜTE EKLEYİN. DİĞER KARIŞIMI DA TEMPERLEYEREK SÜTE EKLEYİN. HAZIR OLAN KREMANIZA BİRKAÇ PARÇA TEREYAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIN. KREMAYI DİNLENMEYE ALIN.ÇİLEKLERİ İKİYE BÖLÜN. TARTOLETLERİN TABANINA ÇOK AZ BEYAZ ÇİKOLATA SÜRÜN. ÜZERİNE KREMAYI SIKIN. SONRA ÇİLEKLERİ DİZİN VE ÜZERİNE AZICIK FINDIK SERPİN. AFİYET, BAL, ŞEKER OLSUN.

Güncelleme: 06/11/2015 14:59:04
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.