VER FIRINA 6 Şubat Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 6 Şubat Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF : BAKLAVA

 

MALZEMELER:

500 GR UN

1 - 2 TUTAM TUZ

2 YUMURTA

150 - 200 GR ARASI SÜT

TOZ ANTEP FISTIĞI

500 GR TEREYAĞI

NİŞASTA (HAMURU AÇMAK İÇİN)

 

ŞERBETİ:

1 KG SU

1,5 KİLO ŞEKER

YARIM LİMONUN KENDİSİ VE SUYU

1 TUTAM TARÇIN

TANE KARANFİL

 

HAZIRLANIŞI:

*UN, YUMURTA, TUZ VE SÜT İLE HAMURUNUZU YOĞURUN. 

*HAMURUNUZU 25 EŞİT PARÇAYA BEZE YAPIN. 

*HAMURUNUZU NİŞASTA İLE AÇIN. ( HAMURLARIN KURUMAMASI İÇİN ÜZERİNİ NEMLİ BEZ İLE SÜREKLİ ÖRTÜLÜ TUTUN VE ÇOK ÇABUK AÇIN) 

*HAMURLARINIZIN 17 KATINI TEPSİYE TEK TEK ÖZENLE SERİN.

* 17NCİ KATIN ÜZERİNE BOL FISTIK DÖŞEYİN, KALAN HAMURLARINIZI DA FISTIKLARIN ÜSTÜNE GÜZELCE SERİN VE HIZLI HAREKET EDİN.

* RESİMDEKİ GİBİ KESTİKTEN SONRA KISIK ATEŞTE ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞINIZI ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKÜN. 

* 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

*PİŞTİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKARTIN VE SICAK ŞERBETİNİZİN TAKRİBEN YARISINI ÜZERİNE HENÜZ KAYNARKEN GEZDİREREK DÖKÜN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

GÖKHAN SERBEST MANTARLI KARİDES GÜVEÇ;

 

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER 

750GR KARİDES

YARIM KİLOGRAM MANTAR 

10 DİŞ SARIMSAK 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 TATLI KAŞIĞI SIVI YAĞ 

4 ADET BİBER 

2 TATLI KAŞIĞI TUZ 

1 TUTAM KARABİBER 

4 ADET DEFNE YAPRAGI 

200GR KAŞAR

 

YAPILIŞI;

1. EĞER AYIKLANMIŞ VE DONDURULMUŞ KARİDES KULLANACAKSANIZ KARİDESLERİN BUZLARINI ÖNCEDEN ÇÖZDÜRMENİZE GEREK YOKTUR.

2. TEFLON BİR TAVA YA DA GENİŞÇE BİR TAVAYI HAFİFÇE KIZDIRIN VE DONDURULMUŞ KARİDESLERİ İÇİNE ATIN. KARİDESLER SULARINI BIRAKACAKLARDIR. ÜZERİNE BİR YEMEK KAŞIĞI SİRKE İLAVE EDİN VE İYİCE KAYNADIKTAN SONRA 4 YA DA 5 DAKİKA KADAR ÇEVİRİN. ATEŞTE DAHA UZUN SÜRE KALMASIN YA DA KAŞIKLA ÇOK FAZLA ÇEVİRMEYİN. KARİDESLER DAĞILABİLİRLER. DAHA SONRA SÜZGEÇ YARDIMI İLE GÜVEÇE ALIN.   

3. MANTARLARI YIKAYIP AYIKLAYARAK LİMONLU SUYA ATARAK BEKLETİN. DAHA SONRA SUYUNU SÜZEREK DOĞRAYIN.

4. İKİ YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI VE BİR YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI TAVAYA ALIN VE DOĞRADIĞINIZ SARIMSAKLARI, ARDINDAN DOĞRANMIŞ DOMATESİ VE SON OLARAK DA  DOĞRADIĞINIZ MANTARLARI PİŞİRİN. 

5. KARİDESLERİ DE EKLEYEREK İKİ ÜÇ DAKİKA DAHA PİŞİRİN. DİLERSENİZ OCAĞIN ALTINI KAPATTIKTAN SONRA KARABİBER DE EKLEYEBİLİRSİNİZ. 

6. YAYGIN GÜVEÇ KABININ İÇİNE KARİDES VE MANTARLI HARCI PAYLAŞTIRIN. 

7.  GÜVECİN ÜZERİNE YARIMŞAR DEFNE YAPRAĞI KOYUN. ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ SERPİN. 

8. 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA, KAŞAR PEYNİRLERİ KIZARANA DEK FIRINLAYIN. 

9. SICAK OLARAK SERVİS YAPIN.

 

TUGAY GÖREN FENER KAVURMA TARİFİ;

 

MALZEMELER:

 1 KİLO FENER BALIĞI FİLETO

 1 ORTA BOY SOĞAN

 1 DOLMALIK SARIBİBER

 1 ADET KIRMIZI BİBER

 2 SİVRİBİBER

 10 ADET MANTAR

 3-4 DİŞ SARIMSAK

 1 LİMON

 YARIM DEMET MAYDANOZ

 1 ÇORBA KAŞIĞI SOYA SOSU

 1 ÇAY KAŞIĞI TAZE BİBERİYE

 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 10 ADET ÇERİ DOMATES

 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

 100 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI: 

BALIK KÜPLER HALİDE DOĞRANIR. MANTARLAR VE DOMATESLER 4’E BÖLÜNÜR (BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE). BİBERLER KİBRİT ŞEKLİNDE DOĞRANIR.BİR TAVADA SARIMSAK VE AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLAR 2-3 DK. KAVRULUR. KÜPLER HALİNDE KESİLEN BALIKLAR İLAVE EDİLEREK YÜKSEK ATEŞTE SOTELENİR.SIRASIYLA; DOĞRANMIŞ MANTAR VE SARI, KIRMIZI, YEŞİL BİBERLERİ İLAVE EDİN. KARABİBER VE SOYA SOSUNU EKLEYİN. KENDİ SUYU İLE KAVURMAYA LEZZET VERECEK DOMATES KÜPLERİ, PUL BİBER VE KEKİĞİ KATTIKTAN SONRA PİŞİRME İŞLEMİNİ 5 DAKİKA KADAR SÜRDÜRÜN. KÜÇÜK PARÇALARA AYIRDIĞINIZ TEREYAĞINI GÜVEÇ KABINA ALDIĞINIZ KAVURMA ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA DAHA PİŞİRDİĞİNİZ BALIĞI SICAK OLARAK SERVİS EDİN. ÜZERİNE İSTEĞE GÖRE KAŞAR PEYİNİR DE EKLENEBİLİR.

GÜVEÇ OLARAK; BALIK ŞEKİLDE GÜVEÇ

 

 

Güncelleme: 06/02/2015 17:09:52
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.