VER FIRINA 7 Nisan Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 7 Nisan Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: ÇİKOLATA BOMBASI KURABİYELER

 

MALZEMELER:

100 GR TEREYAĞI

200 – 250 GR UN

60 GR ŞEKER

1 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

3 YEMEK KAŞIĞI ÇİKOLATA KREMASI

200 GR BİTTER ÇİKOLATA

ÜZERİ İÇİN:

RENKLİ SPRİNKLE

HİNDİSTAN CEVİZİ

 

YAPILIŞI:

TEREYAĞI UN VE ŞEKERİ RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALINYUMURTAYI KABARTMA TOZU VANİLYAYI EKLEYİP HOMOJEN, ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİNHAMURUNUZU YAĞLI KAĞIT ARASINDA YARIM MİLİM KALINLIĞINDA AÇINYUVARLAK ÇEMBER İLE KESİN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.KURABİYELER SOĞUDUKTAN SONRA ÇİKOLATA KREMASINDAN SIKMA TORBASI İLE KURABİYELERİNİZİN ÜZERİNE TEPELEME OLACAK ŞEKİLDE SIKIN AMA KENARLARDAN TAŞIRMAYIN.2 DAKİKA BUZLUKTA BEKLETİN.BİTTER ÇİKOLATANIZI BENMARİDE ERİTİN. FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE TELİ KOYUN ÜZERİNE KURABİYELERİNİZİ KOYUN VE ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYI KURABİYELERİNİZİN ÜZERİNE DÖKEREK KAPLAYIN RENKLİ ŞEKERLER  VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN MİNİ PİZZA TARİFİ

 

 

MİNİ PİZZA HAMURU MALZEMELERİ

 3 BARDAK UN

 4 İLE 5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

 1 ADET YUMURTA

 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

 1 PAKET KURU MAYA

MİNİ PİZZA ÜST MALZEMELERİ

 SUCUK VE SOSİS

 ZİYAH ZEYTİN

 MANTAR

 MISIR

 YEŞİL BİBER

 KAŞAR RENDESİ

 1 KAŞIK SALÇA

 KEKİK VE TUZ

 2 ADET RENDELENMİŞ DOMATES

MİNİ PİZZA YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİNİ SU KARIŞTIRMADAN GÜZELCE YOĞURUN. UNUTMAYIN SU KATILMAYACAK. ÜZERİNE BEZ ÖRTÜN VE ODA SICAKLIĞINDA DİNLENDİRMEYE ALIN. BU ARADA MİNİ PİZZANIN ÜST MALZEMELERİNİ DOĞRAYIN. HAMUR KIVAMA GELDİĞİNDE KÜÇÜK GÖRSEL RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PARÇALAR KOPARIN VE ELİNİZLE AÇIL VE ŞEKİL VERİN. LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPARILAN PARÇALAR İŞİNİZİ GÖRECEKTİR.TEPSİNİZİ HAFİF YAĞLAYIN (YAĞLI KAĞITTA OLABİLİR) VE HAMURLARINIZI YERLEŞTİRİN. MİNİ HAMURLARINIZIN ÜZERİNE ÖNCE DOMATES SALÇASI VE RENDELENMİŞ DOMATESİ KEKİK VE TUZ İLE KARIŞTIRARAK SÜRÜN. RENDELEDİĞİNİZ KAÇARIN 3/1′İNİ EKLEYİN. DAHA SONRA ÜST MALZEMELERİNİZİ YERLEŞTİRİP KALAN KAŞARLARIDA ÜZERLERİNE SERPİŞTİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 185 DERECE FIRINDA KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

 

 

GÜLŞAH ZAMBUR'UN MİNİ KIZARTMALAR TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1 TANE PATLICAN 

2 TANE KAPYA BİBER

3 TANE ORTA BOY PATATES

10-15 ADET CHERRY DOMATES

200 GR EZİNE KEÇİ PEYNİRİ

TUZ

SİRKE

MAYDANOZ

YAPILIŞI:

PATLICANI ALACA SOYUP, BİR PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIP SIVI YAĞDA KIZARTIP KENARA KOYUN.

BİBERLERİ PATLICANLAR GİBİ AYNI BOYDA OLACAK ŞEKİLDE DOĞRAYIP YAĞDA KIZARTIN VE KENARA KOYUN.

PATATESLERİ BİRAZ İNCE OLACAK ŞEKİLDE DOĞRAYIP YAĞDA KIZARTIN (ALT TABAN OLUŞTURACAKSINIZ, KALIN OLMAMALI)

BÜTÜN SEBZELERİ KIZARTTIKTAN SONRA HAFİFÇE TUZLAYIN VE ÜZERİNE ÇOK AZ SİRKE 

GEZDİRİN (PATATESLERE DEĞİL) BİR MUFFIN KALIBI ALIP İÇİNE BİRER PARÇA YAĞLI KAĞIT SERİN.

 ÖNCE PATATESLERİ ÇANAK OLACAK ŞEKILDE MUFFIN KALIBINA YERLEŞTİRİN.

 ÜZERİNE BİR PARÇA EZİNE PEYNİRİ

 SONRA BİR DİLİM PATLICAN

 ÜZERİNE BİR PARÇA EZİNE PEYNİRİ

 SONRA BİR DİLİM KAPYA BİBER

 ÜZERİNE BİR PARÇA EZİNE PEYNİR

 BİR TANE CHERRY DOMATES

YAKLAŞIK 10 – 15 DAKİKA 200 DERECE FIRINDA DOMATES YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.

İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZLA SERVİS EDİN.

2. FIRINDA PARMESANLI ÇUBUK KABAK

MALZEMELER:

2 TANE ORTA BOY KABAK

YARIM LİMON KABUĞU RENDESİ

1 DİŞ SARIMSAK

YARIM SU BARDAĞI KADAR RENDELENMİŞ PARMESAN 

ZEYTİNYAĞI /TUZ / KARABİBER

YAPILIŞI: 

KABAKLARI YIKADIKTAN SONRA BİR PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIN.ÜZERİNE GÜZELCE ZEYTİNYAĞI GEZDİRİN. SONRA PARMESAN HARİÇ DİĞER BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP KABAKLARIN ÜZERiNE GÜZELCE DÖKÜN VE İYİCE HARMANLAYIN. KABAKLARI FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP ÜZERİNE DE PARMESANLARI İLAVE EDEREK FIRININ ORTA BÖLÜMÜNDE 15 DK PİŞİRİN. DAHA SONRA TEPSİYİ EN ÜST BÖLÜME ALIP PARMESANLARIN KIZARMASINI SAĞLAYIP KABAKLARI FIRINDAN ALIN.

 

3. PESTO SOSLU MANTAR

MALZEMELER:

8 TANE MANTAR

1 TANE KÜÇÜK SOĞAN

PESTO SOS:

ZEYTİNYAĞI

BİR BAĞ KADAR TAZE FESLEĞEN

1 DİŞ SARIMSAK

3 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

PARMESAN 

TUZ

KARABİBER

YAPILIŞI:

MANTARLARIN SAPLARINI KOPARIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP KENARA ALIN.SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP TAVAYA KOYUN VE GÜZELCE SOTELEYİN. ARDINDAN DOĞRADIĞINIZ MANTAR SAPLARINI DA İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURMAYA DEVAM EDİN. BİR YANDAN DA PESTO SOSUNUZU HAZIRLAYIN.RONDOYA SARIMSAĞI, FESLEĞENI VE ZEYTİNYAĞINI KATIP KÜÇÜK OLANA KADAR ÇEVİRİN. KIVAMA GELDİĞİ ZAMAN AYRI BIR TAVADA KAVURDUĞUNUZ DOLMALIK FISTIKLARI VE DİĞER TAVADAKİ SOĞANLI HARCI KATIP GÜZELCE KARIŞTIRIN. TUZU VE KARABİBERİ İLAVE EDİN VE DAHA SONRA MANTARLARIN İÇİNE BİRER KAŞIK KOYUP 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

 

4. GRISSINI VE MİNİ KANEPELER

MALZEMELER:

250  GR UN

110 ML SU

5 GR KABARTMA TOZU

1 -2 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILISI:

BÜTÜN KURU MALZEMELERİ DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRIN. ARDINDAN SUYU VE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDİP BİR HAMUR YOĞURUN. DAHA SONRA 30 DK KADAR HAMURU DİNLENDİRİN. HAMURU İKİ EŞİT PARÇAYA BÖLÜP 1 CM KALINLIĞINDA AÇIP İNCE UZUN ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESEREK FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN.DİĞER BEZEYİ DE GÜZELCE AÇIP MİNİK KARE ŞEKLİNDE KESİP TEPSİYE YERLEŞTİRİN. ÖNCEDEN ISINMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİN.

PEYNİR DİP SOS:

200 GR SÜRMEBEYAZ PEYNİR

1 AVUÇ KURU DOMATES

KURU KEKİK

ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI:

DOMATESLERİ ÇOK AZ BİR SUDA HAŞLAYIP YUMUŞAMASINI SAĞLADIKTAN SONRA ROBOTTAN GEÇİRİP PÜRE HALİNE GETİRİN VE İÇİNE PEYNİRİ, KEKİĞİ, ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIP KENARA KOYUN.

 

TON BALIKLI SOS:

1 KUTU TON BALIĞI

1 TANE YUMURTA (HAŞLANACAK)

1 KÜÇÜK SOĞAN

3-4 TANE KORNİŞON TURŞU

1-2 YAPRAK MARUL

MAYONEZ

YAPILIŞI:

SOĞANI, KORNİŞON TURŞUSUNU, MARULLARI VE YUMURTAYI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP BİR KABIN İÇİNE ALIN; DAHA SONRA ÜZERINE EZDİĞİNİZ TON BALIĞINI VE MAYONEZİ İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.

 

KÖRİLİ TAVUK:

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ

MAYONEZ

1-2 KAŞIK TOZ KÖRİ

YAPILIŞI:

TAVUK GÖĞSÜNÜ HAŞLAYIP İNCE İNCE DİDİKLEDİKTEN SONRA İÇİNE MAYONEZİ VE TOZ KÖRİYİ İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIN. HAZIRLADIĞINIZ BU SOSLARI KANEPELERİN ÜZERİNE SÜRÜP SERVİS EDİN.

 

GÜLTEN KOÇ'UN YELPAZE PATATESLER TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 KÜÇÜK BOY PATATES

TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER

TAZE FESLEĞEN

50 GR TEREYAĞI

100 GR KAŞAR

100 GR PARMESAN

 

YAPILIŞI

PATATESLER KABUKLARI İLE YIKANIR. İNCE İNCE YELPAZE ŞEKLİNDE DİLİMLENİR. BAHARATLARLA HARMANLANIP YAĞLANIP FIRINDA 200 DERECEDE PİŞİRİLİR. PİŞMEYE YAKIN KAŞAR, ÇIKTIKTAN SONRA SICAKKEN ÜZERİNE PARMESAN DÖKULUR, FESLEĞENLE SÜSLENİR.

FIRINDA MANTAR

5 ADET ORTA BOY MANTAR

100 GR KAŞAR

TUZ

ÇİLEKLİ TARTOLET

50 GR PUDRA ŞEKERİ

160GR UN

TUZ

80 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA SARISI 

1ÇORBA KAŞIĞI SÜT

16 ADET ÇİLEK

KREMASI İÇİN

250 ML SÜT 

45 GR NİŞASTA

TUZ

1 PAKET VANİLYA

50 GR TOZ ŞEKER 

4 YUMURTA SARISI

80 GR BEYAZ ÇİKOLATA

40 GR BİTTER ÇİKOLATA

YAPILIŞI

PUDRA ŞEKERİ, UN VE TUZU KARIŞTIRIN. İÇİNE TEREYAĞI, 1 YUMURTA SARISI VE 1 ÇAY KAŞIĞI SÜTÜ KOYUP KARIŞTIRIN. TARTOLET KALIPLARINA YERLEŞTİRİP 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.KREMA İÇİN SÜT, NİŞASTAYI İYİCE KARIŞTIRIP DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP OCAKTA PİŞİRİN. OCAKTAN ALIP BEYAZ ÇİKOLATAYI EKLEYİN.PİŞEN TARTOLETLERE KREMA DOLDURUN VE ÇİLEK İLE SÜSLEYİN.

SAKALLI POĞAÇA

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ADET YUMURTA

1 PAKET İNSTANT MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEME

1 KASE BEYAZ BEYNİR

100 GR LABNE PEYNİRİ

100 GR KAŞAR

MAYDANOZ

YAPILIŞI

2 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN, 1 PAKET İNSTANT MAYA, TUZ VE ŞEKERİ DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRIN. ORTASINI AÇIP İÇİNE ILIK SÜT, SIVI YAĞ VE YUMURTANIN AKINI KOYUP HAMURU YOĞURUN. YUMUŞAK BİR HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR UN EKLEYİN. HAMURU BİRAZ DİNLENDİRİN. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP TEPSİYE DİZİN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN.

 

180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ORTASINI KESİP PEYNİRLİ KARIŞIMLA DOLDURUN. MAYDANOZA VE KAŞARA BULAYARAK SERVİS ET.

 

FIRINDA MÜCVER

MALZEMELER

1 TANE ORTA BOY KABAK

1 TANE TAZE SOĞAN

BİR DAL DEREOTU

5 DAL MAYDANOZ

1 YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1/5 SU BARDAĞI UN

1/5 SU BARDAĞI YAĞSIZ LOR PEYNİRİ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1/2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1/4 TATLI KAŞIĞI TUZ

1/4 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YARIM ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER

 

YAPILIŞI

KABAKLARIN UÇ KISIMLARINI ALDIKTAN SONRA KABUKLARINI SOYUN.RENDENİN KALIN TARAFIYLA RENDELEYİN VE KABAKLARIN SUYUNU SIKARAK ÇIKARTIN.TAZE SOĞAN, DEREOTU VE MAYDANOZU İNCECİK KIYIN. RENDELENMİŞ KABAKLAR, DOĞRANMIŞ YEŞİLLİKLER, YUMURTA VE YOĞURDU BİR KAPTA HARMANLAYIN.TAM TAHILLI UN VE KABARTMA TOZUNU KATIN. YAĞSIZ LOR PEYNİRİ, TUZ, KARABİBER VE KIRMIZI BİBERİ EKLEYİN.TÜM MALZEMEYİ ÖZLEŞENE KADAR KARIŞTIRIN(KOYU BİR KEK HAMURU KIVAMINDA OLACAK) PORSİYONLUK MUFFİN KALIPLARINI ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLAYIP MÜCVER KARIŞIMINI HER BİRİNE EŞİT OLARAK PAYLAŞTIRIN. ÜZERİNİ BİR SPATULA YARDIMIYLA DÜZELTİN.180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR, YAKLAŞIK 30-35 DAKİKA PİŞİRDİĞİNİZ MÜCVERLERİ, ILIK OLARAK SERVİS EDİN.

 

 

MELİKE KÜL'ÜN İTALYAN USULÜNDEN ÖZENME, MELİKE İCADI SARIMSAKLI BAHARATLI EKMEK TARİFİ

 

 

1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

100 GR TEREYAĞI

4 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

EKMEK

1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK 

1,5 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI İSOT

1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

İSTEĞE BAĞLI PEYNİR

İSTEĞE BAĞLI ZEYTİN

 

SARIMSAK RENDESİYLE İNCECİK RENDELENMİŞ SARIMSAKLAR KIZGIN ZEYTİNYAĞINDA PİŞİRİLİR. YAĞ KIZGIN HALDEYKEN İÇİNE BİR MİKTAR TUZ VE TEREYAĞI KATILIR.TEREYAĞI ERİDİKTEN SONRA OCAKTAN ALINIR.BİR KAPTA TÜM BAHARATLAR BİRBİRİNE KARIŞTIRILIR.İNCE DİLİMLENMİŞ EKMEKLERİN BİR YÜZÜ ÖNCE YAĞA SONRA BAHARATA BATIRILIP TEPSİYE DİZİLİR. 5-10 DK DİNLENDİRİLİR (YAPINI EMMESİ İÇİN)DAHA SONRA TENCEREDE KALAN SARIMSAK VE KALAN BAHARAT KAŞIK YARDIMIYLA EKMEKLERİN ÜZERİNE EKLENİR, FIRINA SÜRÜLÜR. EKMEKLER ÇITIRDAYANA KADAR FIRINDA KIZARTILIR. PEYNİR VE ZEYTİN İLE SERVİS EDİLİR.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN BRUSCHETTA TARİFİ:

 

 

1 ADET FRANCALA EKMEĞİ

2 ADET DOMATES

DİLİM EKMEKLERİN ÜZERİNE PESTO SOS SÜRÜLÜR. ÜZERİNE KÜP DOMATES VE

MOZARELLA DÖŞENİP FIRINDA KIZARTILIR.

PESTO İÇİN :

1 BAĞ FESLEĞEN

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

1 ÇAY BARDAĞI RENDE PERMESAN

2 ADET SARIMSAK

1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

BÜTÜN MALZEMELERİ ROBOTTA ÇEKİN.

AÇIK TOST :

4 DİLİM İNCE DİLİM SUSAMLI KÖY EKMEĞİ

250 GR BEYAZ PEYNİR

YARIM DEMET MAYDANOZ

10 ADET CHERRY DOMATES

1 SU BARDAĞI KÜP DOĞRANMIŞ MOZARELLA

BİR KABIN İÇİNDE BEYAZ PEYNİR VE MAYDANOZ KARIŞTIRILIR. DİLİM EKMEKÜZERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİNE ÇERİ DOMATES DİZİLEREK FIRINDA KIZARTILIR.

ÇITIR KARİDES :

10 ADET JUMBO KARİDES

100 GR ÇİĞ KADAYIF

250 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI TATLI CHİLLİ SOS

TEMİZLENMİŞ KARİDESLER TUZLU VE SİRKELİ SUDA HAŞLANIR. KADAYIFLARERİTİLMİŞ TEREYAĞI İLE OVULUP KARİDESLERİN YARISINA SARILIR. FIRINADİZİLİP 180 DERECEDE 5 DK PİŞİRİLİR.

MİNİ POĞAÇA :

500 GR UN

42 GR YAŞ MAYA

TUZ, ŞEKER

BEYAZ PEYNİR

MAYDANOZ

KAŞAR RENDESİ

SOSİS

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

BÜTÜN MALZEMELER BİR KAPTA YOĞRULUR VE MAYALANMASI BEKLENİR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARILIP 180 DERECELİK FIRINDA ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLEREK PİŞİRİLİR.

COOKIES

3 ADET YUMURTA

250 GR TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA YOĞURUN. BEZELER HALİNE GETİRİP DİFRİZEATIN VE HALKA HALKA DOĞRAYIN. PORTAKAL KABUĞU RENDELEYİP 175 DERECEDE PİŞİRİN.

 

 

SENEM ÖZKANTAR'IN TACO TARİFİ

 

 

250 GR YAĞSIZ DANA KIYMASI

1 ADET SOĞAN 

1 SU BARDAĞI KIRMIZI FASULYE (MEKSİKA FASULYESİ) 

8 ADET TACO KABUĞU 

JALAPENO BİBERİ (TURŞU YA DA KONSERVE OLABİLİR) 

1 ADET KIRMIZI SOĞAN 

1 ADET AVOKADO (YUMUŞAK)

15 ADET CHERRY DOMATES 

1 SU BARDAĞI RENDE CHEDDAR PEYNİRİ 

1 SU BARDAĞI LABNE PEYNİRİ 

1 SU BARDAĞI KREM PEYNİR 

1 KASE SÜZME YOĞURT 

1 ÇAY BARDAĞI KREMA 

BAHARATLAR 

1 TATLI KAŞIĞI KİMYON

1 TATLI KAŞIĞI PAPRİKA

1 TATLI KAŞIĞI ACI BİBER 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ, KARABİBER  

YAPILIŞI;

KIYMA VE SOĞAN KAVRULUR. BAHARATLAR EKLENİR. FASULYESİ DE EKLENİP ALTI KAPATILIR.TACO ÖNCE KIYMALI HARÇ İLE DOLDURULUR.AVOKADO KESİLİR EKLENİR.DOMATES KONUR.SOĞAN YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE EKLENİR.EN SON CHEDDAR PEYNİRİ KONUP 180 DERECE FIRINDA İKİ DAKİKA BEKLETİLİR.

SOS İÇİN; LABNE, YOĞURT VE KREMA ÇIRPILIR.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN ÇATLAK TARİFİ 

 

 

MALZEMELER; 

250 GRAM TOZ FINDIK 

250 GRAM HİNDİSTAN CEVİZİ 

250 GRAM TOZ FISTIK 

325 GRAM PUDRA ŞEKERİ 

10 ADET YUMURTA  

½ ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

 

YAPILIŞI; 

KURU MALZEMELER BİRLEŞTİRİLİR BİR KABA AYIRDIĞIMIZ 10 ADET YUMURTA BEYAZI YAVAŞ YAVAŞ İÇİNE KONARAK HAMUR KIVAMI ALINCA KÜÇÜK KÜÇÜK PAZILAR YAPILIR VE FIRINDA 8 DAKİKA PİŞİRİLİR    

BALAYI 

MALZEMELER; 

160 GRAM NİŞASTA  

650 GRAM TOZ FINDIK 

450 GRAM KUVERTÜR ÇİKOLATA  

100 GRAM PUDRA ŞEKERİ 

 

YAPILIŞI; 

ÇİKOLATA BERMARİ USULÜ ERİTİLİR KURU MALZEMELER KARIŞTIRILIP MERMER TEZGÂHIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE ORTASINDA HAVUZ AÇILIR ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI İÇİNE DÖKÜLÜR BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR DAHA SONRA BİR KABA ALINIR VE BUZLUĞA ATILIR BUZLUKTA BEKLEDİKTEN SONRA ÇIKARTILIR DONDURMA KAŞIĞI İLE ŞEKİLLENDİRİLİR VE 140 DERECELİK FIRIN DA 8 DAKİKA PİŞİRİLİR

 

ÜNAL TUTUCU'NUN ATIŞTIRMALIK TABAK TARİFİ

 

 

1-SAKALLI POĞAÇA

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

1 TANE YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ

½-1 YEMEK KAŞIĞI İNSTANT MAYA

4,5 SU BARDAĞI KADAR UN

KREM PEYNİR

TUZSUZ BEYAZ PEYNİR

MAYDANOZ

KAŞAR PEYNİRİ

ÜZERİ İÇİN;

YUMURTA SARISI

 

HAZIRLANIŞI;

SAKALLI, YUMUŞAK VE POFUDUK POĞAÇALARI HAZIRLARKEN İLK OLARAK DERİN BİR KÂSE ALALIM. İÇERİSİNE YOĞURT, SÜT VE YAĞI KOYUP KARIŞTIRALIM. KARIŞTIRDIKTAN SONRA İÇERİSİNE 1 TANE YUMURTA KIRALIM VE TEKRAR KARIŞTIRALIM. ARDINDAN KARIŞIMIN İÇERİSİNE KURU MAYA, TUZ VE ŞEKER EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDELİM. EKLENEN HER MALZEMENİN ARDINDAN MUTLAKA HAMURU KARIŞTIRALIM.SON OLARAK KARIŞTIRMA KÂSESİNİN İÇERİSİNE UNU ELEYEREK VE AZAR, AZAR DÖKEREK EKLEYELİM. UNUN HER DÖKÜLÜŞÜNCE KARIŞTIRMAYA DİKKAT EDELİM. HAMUR KARIŞTIRMA İŞLEMİNE YUMUŞAK VE PÜRÜZSÜZ BİR HAMUR EL EDENE DEK DEVAM EDELİM. YUMUŞAK MEMESİ KIVAMINA GELEN HAMURU YOĞURMAYI BIRAKALIM VE DİNLEMESİ İÇİN ÜZERİNE BİR TÜLBENT ÖRTÜP BİR KENARDA BEKLETELİM. MÜMKÜN OLDUKÇA HAMURUN BEKLEDİĞİ ORTAMIN SICAK OLMASINA ÖNEM VERELİM. MAYASININ ÇABUK GELMESİ İÇİN BU ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTADIR.

 

HAMUR DİNLENDİKTEN SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİMİZLE YUVARLAYALIM. YAĞLANMIŞ YA DA YAĞLI KÂĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNİN ÜZERİNE YUVARLAK HAMURLARI DİZELİM. TEPSİNİN ÜZERİNDE HAMURLARI BİR MÜDDET BEKLETELİM.

 

FIRIN TEPSİSİNDE BEKLEYEN HAMURLARIN ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM. BİR SÜRE DE YUMURTA SARISI İLE BEKLETİP HAMURLARI YAKLAŞIK 200 DERECELİK FIRINA GÖNDERELİM. POĞAÇALARIN ÜST KISIMLARI HAFİF KIZARANA DEK FIRINDAN ALMAYALIM VE FIRININ KAPAĞINI İLK 10 DAKİKA HİÇ AÇMAMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.PİŞMİŞ OLAN POĞAÇALARI SOĞUMASI İÇİN BİR KÖŞEDE BEKLETELİM. SOĞUDUKTAN SONRA ARALARINI KESKİN BİR BIÇAK VASITASIYLA AÇALIM. İLK OLARAK POĞAÇALARIN İÇLERİNE SEVDİĞİNİZ HER HANGİ BİR PEYNİRDEN YERLEŞTİRELİM.ARDINDAN İSE KENARLARINA KREM PEYNİR SÜRELİM. KREM PEYNİR SÜRÜLMÜŞ YERLERE KIYILMIŞ MAYDANOZLARA VEYA RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRLERİNE BATIRIP SERVİS TABAKLARINA ALALIM. BÜTÜN POĞAÇALARA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM VE SERVİS İÇİN SUNUM YAPALIM.

 

 2- MİNİ BÖREK

4 SU BARDAĞI UN

1 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

TUZ, SU

200 GR BEYAZ PEYNİR

1 TATLI KAŞIĞI KEREVİZ

50 GR TEREYAĞI

50 GR MARGARİN

1 ÇAY BARDAĞI FINDIK YAĞI

KIYILMIŞ HALDE 1 YEMEK KAŞIĞI MAYDANOZHAMURU KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURUN İNCE AÇIN, YAĞLAYIN. GÖZLEME GİBİ KARE KATLAYIN KÜÇÜK PARÇALARA KESİN HARCINI KOYUN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

3- MISIR CİPSİ

1 SU BARDAĞI MISIR UNU (MÜMKÜNSE KAVRULMUŞ)

YARIM SU BARDAĞI UN

1 DİŞ SARIMSAK

YARIM KURU SOĞAN

TUZ, KEKİK, NANE, PUL BİBER, SU

YARIM ÇAY BARDAĞI FINDIK YAĞI

 

UN SU BAHARATLAR VE SOĞANI KARIŞTIRALIM. HAMUR YAPALIM. BIÇAK SIRTI KALINLIĞINDA AÇALIM, BIÇAKLA ÜÇGEN KESELİM VE 200DERECE FIRINDA KITIR OLANA DEK PİŞİRELİM.

DİP SOS

4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇAY KAŞIĞI NANE

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.

4-FINDIKLI KADAYIF

100 GR KADAYIF

70 GR TEREYAĞI

100 GR FINDIK İÇİ

 

TEREYAĞI İLE KADAYIFI YOĞURUP MİSKET ŞEKLİNİ VERELİM. İÇİNE FINDIK KOYUP KIZARANA DEK FIRINDA PİŞİRELİM.

Güncelleme: 08/04/2015 18:58:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.