VER FIRINA 8 Haziran Pazartesi Tarifleri

VER FIRINA 8 Haziran Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: EBRULİ MİNİ KEKLER

 

MALZEMELER:

2 YUMURTA

2/3 SU BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

80 GR ERİMİŞ TEREYAĞI

1.5 SU BARDAĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

YARIM TATLI KAŞIĞI VANİLYA

1 LİMON RENDESİ

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN. YOĞURT VE TEREYAĞINI EKLEYİN, ÇIRPMAYA DEVAM 

EDİN. KAKAO VE SÜT HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYEREK KARIŞTIRIN.

YARISINI AYIRIP KAKAO VE SÜTÜ EKLEYİN VE KAKAOLU BİR HARÇ ELDE EDİN.

MUFFİN KALIPLARINIZI TEREYAĞI İLE İYİCE YAĞLAYIN. İLK BEYAZDAN KALIPLARIN ALTINA 

SIKIN ORTASINA SİYAH SIKIN VE TEKRAR BEYAZ İLE ETRAFINI GEÇİN.  KÜRDAN İLE HAFİF 

ÇİZGİLER ÇEKEREK KARIŞTIRIN. 180 DERECEDE PİŞİRİN. 

 

GÖRKEM DOĞAN'IN MANTAR VE GRAVY SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

2 ADET TAVUK GÖĞÜSÜ

SAP KEREVİZ 2 DAL

HAVUÇ 1 ADET

SOĞAN 2 ADET 

TAZE KEKİK 2

DEFNE YAPRAĞI 2 YAPRAK

YILDIZ ANASON 2 ADET 

ADAÇAYI 2-3 YAPRAK (TAZE)

BİBERİYE 2-3 DAL 

TAVUK KANADI 1/2 KG (YAPRAK KISMI, BUT KISMI DEĞİL)

UN 4 YEMEK KAŞIĞI 

300 GRAM KESTANE MANTARI 

YAPILIŞI: FIRINI 200 DERECEYE AYARLAYIN. SEBZELERİ VE AROMATİKLERİ FIRIN TEPSİSİNE 

DİZİN TAVUK KANATLARINI HAFİF KESEREK KEMİKLERİNİ KIRIN BOYLECE AROMALARI DAHA 

COK CIKACAKTIR . TAVUKLARI TEPSİYE EKLEYİN ÜZERİNE TUZ , KARABİBER VE ZEYTİNYAĞI 

EKLEYİN VE HARMANLAYIN 35-40 DAKİKA FIRINLAYIN TEPSİYİ FIRINDAN ALIP OCAĞIN 

ÜZERİNE KOYUN UNU EKLEYİN TEPSİNİN DİBİNE YAPISAN TAVUKLARI KAZIYARAK UNU 

PİŞİRİN ELİNİZDE VARSA TAVUK SUYU YOKSA NORMAL SU EKLEYİP ( YAKLAŞIK 2 LİTRE ) BİR 

KEPCEYLE EZEREK 20 DAKİKA KAYNATIN İNCE BİR ELEKTEN SÜZÜN . KESTANE MANTARLARINI 

SOTELEYİN VE GRAVY SOS İLE KARISTIRIN . 

BAŞKA BİR TAVADA TAVUK GÖĞÜSLERİNİ MÜHÜRLEYİN VE FIRINA ATIN İÇLERİ PİŞENE 

KADAR FIRINDA TUTUN DİLİMLEYİN VE SOSU ÜSTÜNE DÖKEREK SERVİS EDİN

 

İHSAN ARI'NIN İHSANCIL SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

1200-1300 GR AĞIRLIĞINDA BÜTÜN TAVUK

2 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2 ÇORBA KAŞIĞI BALSAMİK SİRKE

5 DİŞ SARMISAK 

1 TATLI KAŞIĞI KİŞNİŞ TOHUMU

1 TATLI KAŞIĞI KİMYON TOHUMU 

1 ADET MANDALİNA KABUĞU RENDESİ 

1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ

4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI BAL (TAVUĞUN İÇİNE KOYMAK İÇİN)

1 ADET LİMON

1 ADET MANDALİNA

2 DAL BİBERİYE 

1 DAL ZAHTER KEKİK

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

BÜTÜN TAVUĞU YIKAYIP, KURULAYIP BİR TEPSİYE YERLEŞTİRİN. TAVUĞUN DERİSİ VE ETİ 

ARASINI PARMAKLARINIZLA NAZİKÇE AÇIN. UFAK BİR BIÇAKLA TAVUĞUN ÜST DERİSİNE 

ZARAR VERMEDEN ELİNİZ DERİNİN ALTINDAYKEN ETE DERİN ÇİZİKLER ATIN. BU ÇİZİKLERE 

HAZIRLAYACAĞINIZ MARİNE SOSU YEDİRİNCE İNANILMAZ LEZZETLİ OLACAK.

TAVUK BU ŞEKİLDE BEKLERKEN SİZ DE TAVUĞUN ÇEŞNİSİ İÇİN HAVANA SIRASIYLA SARMISAK, 

TUZ, KİMYON, KİŞNİŞ VE ZAHTER KEKİĞİ KOYUP, DÖVÜN. BAHARATLAR İYİCE DÖVÜLÜNCE 

BİRER MANDALİNA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİN, DAHA SONRA İKİ ÇORBA KAŞIĞI 

BİBER SALÇASI, DÖRT ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI, İKİ ÇORBA KAŞIĞI BALSAMİK SİRKE VE BİR 

ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞINI İLAVE EDİN. İYİCE KARIŞTIRIP TAVUĞUN DERİSİNİN ALTINA VE 

ÜSTÜNE YEDİRİN.

SON OLARAK TAVUĞUN İÇİNE BİR LİMONU VE BİR MANDALİNAYI DÖRT PARÇAYA BÖLÜP 

YERLEŞTİRİN. BİR DAL ZAHTER VE İKİ DAL BİBERİYEYİ DE AROMATİK BİR TAT KATMASI İÇİN 

KOYUN. DERİLERİN İÇ KISIMLARINA LİMON VE MANDALİNA KABUĞU EKLEYİN.

HAZIRLADIĞINIZ TAVUĞU FIRININ IZGARA TELİNİN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. YERLEŞTİRİRKEN 

ÖNCE TAVUĞUN ALTINI ÜST TARAFA BAKACAK ŞEKİLDE KOYUN Kİ PİŞME SÜRESİNİN YARISI 

TAMAMLANINCA TAVUĞU ÇEVİRİN VE ÜZERİNE BİR ÇORBA KAŞIĞI BAL DÖKÜN PİŞİRME 

TAMAMLANINCA GÜZEL GÖRÜNEN ÜST TARAFINI RAHATÇA SERVİS İÇİN TABAĞINIZA ALIN. 

(PİŞME SÜRESİ 45 DK)

 

ALP MEHMET SIY'IN TAHİN HARDAL LİMON SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

6 ADET KALÇA BUT TARAFINDAN AÇILMIŞ  DÖVÜLMÜŞ TAVUK DERİSİ ÇIKMAMIŞ KEMİKSİZ

10 DİLİM İNCE KESİLMİŞ FÜME DİL 

10 DİLİM CHEDDAR PEYNİR 

2 ADET PATLICAN 

2 ADET PAPRİKA BİBER 

2 DİŞ SARMISAK 

2 YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI SÜT 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI FİLE ANTEP FISTIK 

1 ÇAY BARDAĞI AY ÇEKİRDEĞİ İÇİ

1 TATLI KAŞIĞI KEKİK 

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 

TUZ 

8 ADET KURU DEFNE YAPRAĞI 

*************************

YAPILIŞI 

TAVUKLAR SÜT SIVIYAĞ KEKİK KARABİBER TUZ İLE MARİNE EDİLİR

PATLICAN VE PAPRİKA BİBERLER OCAKTA KÖZLENİR  VE SARMISAKLA İLE BİRLİKTE EZİLEREK 

 BEKLETİLİR 

1 ADET LİMON İNCE YUVARLAK OLARAK DİLİMLENİR 

MARİNE OLAN TAVUKLAR TEZGAHA ALINIP DERİLİ KISMIN İÇİNE BİR DİLİM LİMON KONUR 

İÇ KISMINA İSE 1 DİLİM FÜME DİL ÜSTÜNE KÖZLENEN KARIŞIMDAN KONULUP ONUN 

ÜSTÜNEDE 

CHEDAR PEYNİR KONULARAK 

TAVUKLARIN KENARLARINA YUMURTA AKI SÜRÜLÜP ÇOK SIKMADAN SARILIR

ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR 

YANMAYAN FIRIN İPİ İLE MUNTAZAM ŞEKİLDE BAĞLAYIP ÜSTÜNE BİR TANE  DEFNE YAPRAĞI 

KONUR 

FİLE ANTEP FISTIK VE AYÇEKİRDEK İÇİ SERPİLEREK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE 

DİZİLEREK 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ NAR GİBİ KIZARINCAYA DEK KIZARTILIR 

*************************************

SOS MALZEME VE YAPIMI 

YARIM SU BARDAĞI TAHİN 

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL 

1 LİMON SUYU 

BU 3LÜ İYİCE ÇIRPILARAK ÖZLEŞTİRİLİR

*******************************

SERVİS TABAĞINA ALINAN KIZARMIŞ TAVUKLARIN ÜSTÜNE 1 ER YEMEK KAŞIĞI HAZIRLANAN 

SOSTAN 

DÖKÜLEREK SERVİS EDİLİR 

İSTEĞE BAĞLI OLARAK FIRINDAN ÇIKMAYA 5 DAKİKA KALADA BU SOS TAVUKLARIN ÜSTÜNE 

KONULUR ...

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN COCO SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

5 ADET KEMİKSİZ DERİSİZ TAVUK İNCİK 

1 ADET SOĞAN 

1/2 ÇAY BARDAĞI KAVRULMUŞ SUSAM

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KASİĞI SOYA SOSU

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

TUZ 

KARABİBER

ZEYTİNYAĞI

SOS İÇİN

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM YAĞI

1 ADET SOĞAN

1 ADET KIRMIZI KAPYA 

1 ADET DOLMALIK YEŞİL BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 ADET DOMATES 

1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ

TUZ 

KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

1 YEMEK KAŞIĞI KREMA

ETLERİN MARİNESİ İÇİN:

1 ADET SOĞANI RENDENİN İNCE BÖLÜMÜNDEN RENDELEYİN. AYNI ŞEKİLDE SARIMSAĞI DA 

RENDELEYİP DİĞER MALZEMELERİ DE İÇİNE KATIP BİR MARİNE SOSU ELDE EDİN VE 

ETLERİNİZİ İÇİNE KOYUP 10-15 DK BEKLETİN.

SOS İÇİN:

YAĞINIZI TAVAYA KOYUN VE SIRASIYLA KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ SOĞAN ARDINDAN KIRMIZI 

KAPYA, YEŞİL BİBER VE DOMATESLERİ DE İÇİNE ATARAK İYİCE PİŞİRİN. SÜTÜNÜZÜ EKLEYİN VE 

BAHARATLARINIZI DA KOYUP İYİCE KAYNATIN. O SIRADA TAVUKLARINIZI KIZGIN DÖKÜM 

TAVADA MÜHÜRLEYİN VE FIRINDA 10 DK PİŞİRİP SOSLA BERABER SUNUN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN KÖFTELİ SÜRPRİZ TAVUK TARİFİ

 

 

1 KG. TAVUK KIYMASI

2 ADET YUMURTA SARISI

TUZ, KARABİBER

ALABİLDİĞİ KADAR GALETA UNU

2 ADET PATATES

4 ADET KEMİKSİZ KALÇA 

4 DİŞ SARIMSAK

½ DEMET MAYDANOZ

1 ADET HAVUÇ

2 ADET KURU SOĞAN

2 DAL TAZE KEKİK

1 DAL TARHUN OTU

1 ADET DOMATES

1 TAVUĞUN DERİSİ

NAPOLİTEN SOS

2 ADET DOMATES

½ ÇAY BARDAĞI DOMATES SOSU

1 ÇAY BARDAĞI KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES 

3 DAL TAZE FESLEĞEN

1 YAPRAK TAZE ADAÇAYI

1 DAL KEKİK

½ KURU SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

(1) TAVUK KALÇALARI SOTELEYELİM. AYNI TAVADA İNCE DOĞRANMIŞ PATATESLERİ BİRAZ 

KIZARTALIM,

(2) KIYMAYI YOĞURALIM. STREÇ FİLME YAYALIM. İÇİNE SOTELENEN TÜM TAVUK 

KALÇALARINI KOYALIM. ÜZERİNE PATATES KOYUP KÖFTE HARCINI KATLAYALIM VE 

TAMAMEN KAPATALIM. AZ YAĞDA SOTELEYİP FIRIN KABINA ALALIM.  ÜZERİNE ÇİĞ TAVUK 

DERİSİNİ KAPLAYALIM.

(3) SOĞANI KÜÇÜK DOĞRAYIN, SARIMSAK VE DOMATESİN ETLİ KISMINI KÜP DOĞRAYIP 

İLAVE EDİN. SOTELEMEYE DEVAM EDİN. SONRA DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDİLİP PİŞİRİN. 

SONRA ALTINI KISIP PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.

FIRIN KABININ ALTINA MAYDANOZ, DOMATES, KURU SOĞAN, BİBERİYE, TARHUN OTU VE 

SARIMSAKLARI YAYALIM.

ÜZERİNE HAZIRLANAN TAVUKLARI KOYUP 220 DERECEDE PİŞİRELİM. ÜZERİNE DE SOSUNU 

GEZDİRELİM.

Güncelleme: 09/06/2015 14:43:29
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.