VER FIRINA 8 Mayıs Cuma Tarifleri

VER FIRINA 8 Mayıs Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ÇİLEKLİ KURABİYE PASTA

 

MALZEMELER:

100 GR TOZ BADEM

50 GR TOZ FINDIK

90 GR PUDRA ŞEKERİ

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

20 GR ŞEKER

3 YUMURTA BEYAZI

ÜZERİ İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ KREM ŞANTİ

200 GR KREMA

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

6 ADET ÇİLEK

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI:

FINDIK VE BADEMİ HAFİF RENK ALANA KADAR KAVURUN VE SOĞUTUN. PUDRA ŞEKERİ VE 

KAKAOYU EKLEYİN, İYİCE KARIŞTIRIN. YUMURTA BEYAZI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIP KAR YAPIN. 

BADEM KARIŞIMI İLE YUMURTAYI ALTATN ÜSTE DOĞRU KARIŞTIRIN. SIKMA TORBASINA ALIN 

VE TEPSİYE EŞİT BOYLARDA DÖKÜN. TEPSİNİN ALTINA HAFİF HAFİF VURARAK 

GENİŞLEMELERİNİ SAĞLAYIN. 180° FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUTUN.

KREMAYI, ŞEKERİ VE ŞANTİYİ İYİCE ÇIRPIN VE SIKMA TORBASINA ALIN. ÇİLEKLERİNİZİ EŞİT 

BOYLARDA KESEREK BİR YUVARLAK HAMURUN ÜZERİNE GÜZELCE OTURTUN ORTASINA 

KREMAYI SIKIN VE ÜZERİNE BİR HAMUR DAHA KAPATIN. RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYEREK SERVİS 

EDİN.

 

BERKER BAŞMANAV'IN FIRINDA SEBZELİ MAKARNA TARİFİ

 

 

300 GR KELEBEK MAKARNA

700 GR KÖZLENMİŞ PATLICAN

100 GR KIRMIZI BİBER

1 DEMET TAZE FESLEĞEN

1 ADET PATLICAN

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

TUZ 

KARABİBER

YAPILIŞI:

MAKARNAYI 5 DK HAŞLAYIN. PATLICANI, BİBERİ VE FESLEĞENİ ROBOTTAN GEÇİRİN. SONRA 5 

DK. KAVURUN. KABIN İÇERSİNDE ÜZERİNE 1 BARDAK KREMA EKLEYİN VE MAKARNA İLE 

HARMANLAYIP FIRINA VERİN 15 DK PİŞİRİN.

İNCE DOĞRANMIŞ PATLICAN KABUKLARINI TEREYAĞINDA KAVURUN VE SERVİS YAPARKEN 

SÜSLEYİN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN PIRASA VE PATATES SOSLU FIRINDA MAKARNA TARİFİ

 

 

4 ADET PIRASA

2 ORTA BOY PATATES

2 BARDAK SU

1/2 MUSKAT CEVİZİ

50 GRAM TEREYAĞI

150 GRAM KREMA

100 GRAM PARMESAN

BİR PAKET BUKLE MAKARNA (PİPETTE) 

1 ÇAY KAŞIĞI TRÜF YAĞI

SUNUM İÇİN KREMA SOS:

2 YEMEK KAŞIĞI KREMA

½ SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI PARMESAN

YAPILIŞI 

PIRASA VE PATATESLERİ DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYİN. ÜZERLERİNE SUYU EKLEYİP 

YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. YUMUŞAYAN SEBZELERİ RONDODAN GEÇİRİP SOS KIVAMINA 

GETİRİN. İÇİNE KREMAYI, MUSKAT CEVİZİNİ VE TEREYAĞI İLE TRÜF YAĞINI EKLEYİN. TUZ VE 

KARABİBERLE TATLANDIRIP YARIM HAŞLANMIŞ (5 DAKİKA) MAKARNALARI SOSUN İÇİNE ALIP 

SOS İLE KARIŞTIRIN. PARMESANIN BİR KISMINI EKLEYİP FIRINA ATACAĞINIZ KABIN İÇİNE 

MAKARNALARINIZI KOYUN. ÜZERİNE PARMESAN SERPİN. 200 DERECEDE ÜSTÜ KIZARANA 

KADAR PİŞİRİN.

SOS İÇİN: BÜTÜN MALZEMELERİ TAVADA SOS HALİNE GETİRİN VE MAKARNANIN YANINDA 

SERVİS EDİN.

 

İHSAN ARI'NIN ISPANAKLI TAGLİATELLE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

 2,5 SU BARDAĞI + 4 YEMEK KAŞIĞI UN

 2 ADET YUMURTA

 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 3 YEMEK KAŞIĞI ISPANAK PÜRESİ

 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

HAŞLAMAK İÇİN:

 1,5 LİTRE SU

SOSU İÇİN:

 4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 1 DİŞ SARIMSAK

 5-6 DİLİM HİNDİ FÜME

ÜZERİ İÇİN

1 SU BARDAĞI PARMESAN PEYNİRİ

YAPILIŞI:

 ÖNCELİKLE 10-15 ISPANAK YAPRAĞINI YIKAYIN. KÜÇÜK BİR TENCEREYE YARIM LİTRE KADAR 

SU KOYUP KAYNATIN. 1 ÇAY KAŞIĞI KADAR TUZ EKLEYİP ISPANAKLARI 3-4 DAKİKA HAŞLAYIN. 

HAŞLANAN ISPANAKLARI SÜZÜP RONDODAN GEÇİRİN VE SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIN.

 2,5 SU BARDAĞI SİLİP KURULADIĞINIZ TEZGAHA DÖKÜN. ORTASINI ELİNİZLE AÇIP İÇİNE 

YUMURTALARI KIRIN.

 YUMURTALARIN ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINI, ISPANAK PÜRESİNİ VE TUZU İLAVE EDEREK 

HAMURUN ORTASINDA KARIŞTIRIN.

 HAMURU İYİCE TOPLANIP SERT BİR KIVAM ALINCAYA KADAR KAŞIKLA UN İLAVESİ YAPARAK 

YOĞURUN.

 HAMURUNUZ FOTOĞRAFTAKİ KIVAMA GELİNCE ÜZERİNİ STREÇ FİLM İLE KAPATIP 30 DAKİKA 

KADAR BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.

 DİNLENEN HAMURU TEZGAHA ALIP 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. HER PARÇAYI HAFİFÇE 

UNLADIĞINIZ TEZHAGTA YUVARLAYIP ELİNİZLE BASTIRARAK DÜZLEŞTİRİN.

  AÇABİLECEĞİNİZ KADAR HAMUR PARÇASI ALIP UNLADIĞINIZ YÜZEYDE MERDANE 

YARDIMIYLA AÇIN. HAMUR OLABİLDİĞİNCE İNCE OLMALI.

ÇOK ÇABUK KURUMAYA BAŞLAYACAĞINDAN, HEMEN KESMEYECEKSENİZ AÇTIĞINIZ 

HAMURLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜN.

KESMEK İÇİN EN KOLAY YOL HAMURU UCUNDAN BAŞLAYARAK YUVARLAMAK VE RULO 

HALİNDEYKEN KESMEKTİR. DAHA SONRA KESTİĞİNİZ MAKARNALARI ELİNİZLE 

İHSAN ARI

DAĞITARAK UNLU YÜZEYE KOYUP ÜSTÜNE YİNE UN SERPEREK 20 DAKİKA KURUMAYA 

BIRAKIN.

 MAKARNALAR HAZIR OLUNCA 1,5 LİTRE KAYNAR SUDA YAKLAŞIK 5-6 DAKİKA HAŞLAYIN VE 

SÜZÜN.

 DERİN BİR TAVAYA SARIMSAK, ZEYTİNYAĞINI 1 DAKİKA KADAR SOTELEYİN. DİLİMLEDİĞİNİZ 

HİNDİ FÜMEYİ EKLEYEREK 1 DAKİKA DAHA SOTELEYİN VE İÇİNE MAKARNALARI EKLEYEREK 1 

DAKİKA KADAR ÇEVİRİN.

 HAZIRLADIĞINIZ MAKARNANIZI KÜÇÜK GÜVEÇLERE ALIP ÜZERİNE PARMESAN SERPEREK 180 

DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

ALP MEHMET SIY'IN FIRINDA SEBZELİ MAKARNA TARİFİ

 

 

İLK ÖNCE TENCEREYE 2 LİTRE KADAR SU EKLERİZ İÇİNE SIVI YAĞ VE TUZ EKLEYİP KAYNARKEN 

FIRIN MAKARNALARI İÇİNE ATARIZ. BİRAZ DİRİ KALACAK ŞEKİLDE YAKLAŞIK 6 DAKİKA PİŞİRİR

HEMEN SOĞUK SUDAN GEÇİRİRİZ. KENARA ALIRIZ. 

MALZEMELER

 

1 PAKET FIRIN MAKARNA (İÇİ DELİKLİ UZUN BORU MAKARNA)

2 ADET PATLICAN 

1 ADET KIRMIZI BİBER AMERİKAN

1 ADET SARI BİBER AMERİKAN

2 DİŞ SARMISAK 

8 TANE İRİ MANTAR

10 ADET ÇEKİRDEKSİZ SİYAH ZEYTİN

10 ADET ÇEKİRDEKSİZ İÇİ BİBERLİ YEŞİL ZEYTİN 

1 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOS

KEKİK

KARABİBER

KİMYON 

ÇOK AZ SIVI YAĞ

250 GR TAZE KAŞAR PEYNİR

SEBZELERİN YAPILIŞI 

ÖNCELİKLE PATLICAN KÖZLENİR KENARA ALINIR.

TAVAYA ÇOK AZ YAĞ KONUR MANTARLAR DOĞRANIP EKLENİR. SONRA TÜM BİBERLER 

DOĞRANIP DİRİ KALACAK ŞEKİLDE SOTELENİR. SARMISAK EZİLİP TAVAYA ATILIR 

OCAK SÖNDÜRÜLÜR. İÇİNE TÜM BAHARATLAR, SOYA SOS VE ZEYTİNLER İKİYE AYRILARAK 

EKLENİR. EN SON KÖZLENMİŞ DOĞRANMIŞ PATLICAN DA EKLENEREK SEBZELİ KARIŞIMIMIZ 

HAZIRDIR. HEPSİNİ BİR TEL SÜZGEÇE AKTARIP ALTINA BİR KAP KOYARAK FAZLA YAĞININ 

SÜZÜLMESİNİ SAĞLARIZ 

BEŞAMEL SOS MALZEMELER

 

2.5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3.5 YEMEK KAŞIĞI UN 

1 LİTRE SÜT

ÇAY KAŞIĞI UCU İLE MUSKAT RENDESİ

ÇOK AZ TUZ VE KARABİBER (TUZ DURUMA GÖRE KULLANILACAK)

BEŞAMEL SOS YAPILIŞI

TENCEREDE YAĞ ERİTİLİP UN ELENEREK EKLENİR. UN KOKUSU ÇIKTIĞINDA 

SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ AMA HIZLICA KARIŞTIRARAK EKLERİZ. KIVAM ALDIĞINDA İÇİNE ÇAY 

KAŞIĞI UCU İLE MUSKAT RENDESİ VE KARABİBER EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ. 

 

HEPSİNİN BİRLEŞİMİ 

HAŞLANAN MAKARNA GENİŞ BİR KABA ALINIR. İÇİNE BEŞAMEL SOS VE RENDE KAŞAR 

EKLENİR, KARIŞTILRILIR. (NOT: ÜSTÜ İÇİN BEŞAMEL SOS VE RENDE KAŞAR BİR MİKTAR 

AYRILIR)

UYGUN BİR FIRIN KABININ ALTI ÇOK AZ YAĞLANIR MAKARNA KARIŞIMININ YARISI FIRIN 

KABINA DÖKÜLÜR. ORTASINA HAZIRLADIĞIMIZ SEBZELİ KARIŞIMDAN YAYARAK EŞİT KOYARIZ 

ÜSTÜNE KALAN MAKARNA KARIŞIMINI EKLERİZ. EN ÜSTE ÖNCE BEŞAMEL SOSU YAYIP EN 

ÜSTE RENDE KAŞAR PEYNİRİ SERPEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VEREREK ÜSTÜ NAR GİBİ 

KIZARDIĞINDA FIRINDAN ALIRIZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN LAZANYA TARİFİ

 

 

1 PAKET LAZANYA (DÜZ KENAR)

4 DİŞ SARIMSAK

1 PAKET RİCOTTA

1 PAKET REZENE 

4 PATLICAN

200 GR PARMESAN

4 DOMATES

1 TEZE SOĞAN

2 PAKET FESLEĞEN

YAPILIŞ:

LAZANYAYI KAYNAR SU DOLU BİR KABIN İÇİNDE YUMUŞAYANA KADAR BEKLETİYORUZ. 

RİCOTTA PEYNİRİNİ SARIMSAK VE TAZE FESLEĞENİN YARISINI İNCE İNCE KIYIP 

KARIŞTIRIYORUZ. ARDAINDAN DOMATESLERİ İNCE İNCE KÜP ŞEKLİNDE KESİP; TAVADA 

SOĞAN, SARIMSAK, REZENE VE İNCE KIYILMIŞ FESLEĞEN İLE SOS YAPIYORUZ. PATLICANLARI 

İNCE İNCE KESİP TAVADA KÖZLÜYORUZ. HAMURLARIMIZI TEK TEK ALIP KURULUYORUZ. 

HAMÖURUN ÜZERİNE PEYNİRLİ KARIŞIMI SÜRÜP ÜZERİNE 1 DİLİM PATLICANI KOYUP RULO 

ŞEKLİNDE SARIYORUZ. CAM KABIN TABANINA DOMATES SOSUNU YAYIYORUZ. ÜZERİNE 

RULOLARI YERLEŞTİRİP TEKRAR RULOLARIN ÜZERİNE DOMATES SOSUNU DÖKÜP 190 DERECE 

FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİYORUZ. (HAMURUNUZUN YANMAMASINA DİKKAT EDİN)

 

ÖZGE UYSALER'İN SEBZELİ LAZANYA TARİFİ

 

 

2 PAKET YAPRAK LAZANYA 

1 SOĞAN

8 DİŞ SARIMSAK

2 PATLICAN

2 KABAK

1 KIRMIZI YUVARLAK BÜYÜK BİBER

YARIM KİLO MANTAR

5 ADET DOMATES

3 KAŞIK BALZAMİK SİRKE

YARIM BARDAK ET SUYU

1 DEMET MAYDANOZ

1 DEMET FESLEĞEN

YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ

DEĞİRMEN KARABIBER

TOZ PAPRİKA

2 YUMURTA

900 GRAM RİCOTTA PEYNİRİ

YARIM BARDAK TOZ PARMESAN

ÇEYREK KAŞIK TUZ

KARABİBER

500 GRAM MOZARELLA PEYNİRİ

ÜZERİ İÇİN:

YARIM BARDAK TOZ PARMESAN

YAPILIŞI:

SOĞAN VE SARIMSAK ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. BİBER EKLENİR. 1 DAKİKA DAHA 

PİŞİRİLİR. PATLICAN VE KABAKLAR EKLENİR. MANTARLAR DA EKLENEREK 2-3 DK 

DAHA PİŞİRİLİR. 2 DOMATESİN SUYU VE RENDESİ EKLENİR. 1 YEMEK KAŞIĞI 

BALZAMİK SİRKE VE YARIM BARDAK ET SUYU EKLENİR.

MAYDANOZ VE FESLEĞEN DE EKLENİR. LAZANYALAR BORCAMA DİZİLİR. ÜZERİNE 

RİCOTTA, YUMURTA, TUZ VE PASMESAN KARIŞIMI EKLENİR. ÜZERİNE DİZİLİR. DİLİM 

MOZARELLALAR YERLEŞTİRİLİR. TEKRAR LAZANYA, SEBZE VE RİCOTTA KARIŞIMI 

EKLENİR. TEKRAR LAZANYA VE SON OLARKA SEBZE KARIŞIMI EKLENEREK ÜZERİ TOZ 

PARMESANLA KAPLANIR. 180 DERECEDE 25-30 DK PİŞİRİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN ISPANAKLI LAZANYA TARİFİ

 

 

1 PAKET LAZANYA

8 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI, BÖLÜNMÜŞ

5 YEMEK KAŞIĞI ÇOK AMAÇLI UN

1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1/4 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ADET MUSKAT

4 SU BARDAĞI SÜT

1/3 SU (200 GR) BARDAĞI KREMA 

1 SU BARDAĞI GRUYERE PEYNİR

500 GRAM İNCE DOĞRANMIŞ TAZE MANTAR

1 SOĞAN, İNCE DOĞRANMIŞ

1 PAKET (200 GR) KREM PEYNİR, YUMUŞATILMIŞ

1 YUMURTA

500 GRAM ISPANAK

3 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ PARMESAN PEYNİRİ

YAPILIŞI:

SOĞAN VE MANTAR TEREYAĞINDA KAVRULUR. KREM PEYNİR İLE YUMURTA ÇIRPILIR, 

MANTARLA KARIŞTIRILIR.

TEREYAĞI VE UN KAVRULUR. SÜT EKLENİR. KIVAM ALANA KADAR ÇIRĞILIR. PEYNİRLER 

RENDELENİR. KREMA, TUZ, KARABİBER, MUSKAT EKLENİR, ÇIRPILIR. BEŞAMEL SOSUNUZ 

HAZIR.

ISPANAKLAR TAVADA ÇOK AZ ÇEVRİLİR. HAZIRLANAN BEŞAMELİN YARISI ÜSTÜNE EKLENİR. 

LAZANYALAR DİZİLİR. BİR KAT MANTARLI HARÇ BİR KAT LAZANYA, BİR KAT ISPANAKLI HARÇ 

ŞEKLİNDE DİZİLİR.

KALAN BEŞSAMEL ÜSTÜNE DÖKÜLÜR, PEYNİR SERPİLİR.

180 DERECE FIRIDNA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

Güncelleme: 12/05/2015 14:09:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.