VER FIRINA 9 Haziran Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 9 Haziran Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA KREP

MALZEMELER:

2-2,5 SU BARDAĞI SÜT

1 YUMURTA

1 SİLME TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 – 1,5 SU BARDAĞI UN

HAZIRLANIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE ÇIRPIP SÜZÜN. 3-4 ADET İNCE KREP DÖKÜN.

İÇ MALZEMESİ:

1 ADET KÜÇÜK SOĞAN

1 DİŞ SARIMSAK

1 ER ADET YEŞİL, KIRMIZI, SARI BİBER

6 ADET MANTAR

KARABİBER - TUZ

KIRMIZI TOZ BİBER

HAZIRLANIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ JULYEN DOĞRAYIN VE ÇOK ÖLDÜRMEDEN SOTELEYİN. YAPTIĞINIZ 

KREPLERİN ORTASINA 2 3 YEMEK KAŞIĞI KADAR KOYUN VE KARE ŞEKLİNDE KATLAYIN.

BEŞAMEL:

2 YEMEK KAŞIĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2-2,5 SU BARDAĞI SÜT

TUZ , KARABİBER, MUSKAT

50 GR RENDE KAŞAR

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI SOS TENCERESİNE KOYUN YAĞ ISINDIKTAN SONRA UNU İLAVE EDİN 

VE UNU BİR SÜRE KAVURUN SÜTÜ BİR KERE DE İLAVE EDİP KIZLI HIZLI ÇIRPIN. TUZ 

KARABİBER VE MUSKATI İLAVE EDİN 1 2 DK KAYNATTIKTAN SONRA HAZIRLADIĞINIZ 

KREPLERİN ÜZERİNİ GÜZELCE BEŞAMEL SOS İLE KAPLAYIN. ÜZERİNE RENDE KAŞAR KOYUP 

200 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

DOMATES SOS:

1 ADET RENDE DOMATES

1 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

KARABİBER - TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

ÜZERİ İÇİN 1 2 DAL DOĞRANMIŞ MAYDANOZ

HAZIRLANIŞI:

SARIMSAKLARI HAFİF RENGİ DÖNENE KADAR KAVURUN VE RENDE DOMATESİ İLAVE EDİN 

DOMATESLER HAFİF PİŞMESİNE YAKIN SALÇASINI VE BAHARATINI İLAVE EDİN BİR SÜRE 

DAHA KAYNATIN VE RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

MEYVELİ BEYAZ PASTA 

PANDİSPANYA 

UN 337 GRAM 

ŞEKER 225 GRAM 

NİŞASTA 22 GRAM 

KABARTMA TOZU 22,5 GRAM 

YUMURTA 9 ADET 

SU 90 ML 

YAPILIŞI: UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU HARMANLAYIN. YUMURTA SARISI VE ŞEKERİN 

YARISINI MAYONEZ KIVAMI ALANA KADAR ÇIRPIN. YUMURTA AKLARIYLA ŞEKERİN DİĞER 

YARISINI KÖPÜK YAPIN. BEYAZLARIN OLDUĞU KARIŞIMI SARILARIN OLDUĞU KARIŞIMA 

SÖNDÜRMEDEN EKLEYİN. SUYU EKLEYİN VE UNLU KARIŞIMI YUMURTALI KARIŞIMA SPATULA 

İLE YEDİRİN 170 DERECEDE PİŞİRİN.

PASTACI KREMASI 

SÜT 750 ML 

ŞEKER 225 GRAM 

YUMURTA SARISI 9 ADET 

UN 60 GRAM 

MISIR NİŞASTASI 45 GRAM 

VANİLYA 1 PAKET 

KREMA 100 GRAM 

YAPILIŞI: SÜTÜ OCAKTA ISITIN. VANİLYAYI EKLEYİN ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI 

MAYONEZ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN. NİŞASTA VE UNU EKLEYİN, SÜTÜ YAVAŞÇA BU 

KARIŞIMA EKLEYİN VE TEKRAR OCAĞA ALIP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİN. SOĞUDUKTAN 

SONRA KREMA İLE ÇIRPIP KIVAMINI AYARLAYIN. 

SON OLARAK ÇİLEK VE MUZLARLA BİRLİKTE PASTANIN KATLARINI DÖŞEYİN VE 

PANDİSPANYANIN ARTIKLARINI ROBOTTAN ÇEKİP DEKOR OLARAK KULLANIN.

 

 

İHSAN ARI

İHSANCIL DOKUNUŞLU DOĞUM GÜNÜ PASTASI

PANDİSPANYA İÇİN

o 5 ADET YUMURTA

o 1 TUTAM TUZ

o 2,5 ÇAY BARDAĞI DOLU DOLU ŞEKER (230 GRAM)

o 3 ÇAY BARDAĞI TEPELEME UN (165 GRAM)

o 2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR ÇİLEKLİ SÜT

o 1 PAKET KABARTMA TOZU

o UFAK BOY TEREYAĞI

PANDİSPANYANİN YAPILIŞI

22 CM’LİK KELEPÇELİ KALIP 

ÖNCELİKLE YUMURTALARIN SARILARINI BİR KABA, BEYAZLARINI AYRI BAŞKA BİR KABA 

KOYALIM.

BEYAZLARININ İÇİNE BİR TUTAM TUZ ATARAK, KÖPÜK KÖPÜK, KAR GİBİ OLANA KADAR 

MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.

AYRI BİR KAPTA DURAN SARILARININ İÇİNE ŞEKERİ KOYARAK ÇIRPMAYA BAŞLAYALIM, İÇİNE 

2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR ÇİLEKLİ SÜTÜ EKLEYİP RENGİ İYİCE AÇILANA KADAR ÇIRPMAYA 

DEVAM EDELİM. ÇİLEKLİ SÜT ŞEKERİN DAHA KOLAY ERİMESİNE SEBEP OLACAKTIR.

UNU VE KABARTMA TOZUNU ELEYİP, İÇERİSİNE; YUMURTA SARILARI VE BEYAZLARININ 

OLDUĞU İKİ KARIŞIMI DA EKLEYELİM. MİKSERLE YAKLAŞIK 1-2 DAKİKA ÇIRPALIM.

FIRIN TEPSİMİZİ TEREYAĞI İLE YAĞLAYIP, HAFİFÇE UNLAYALIM, ARDINDAN SİLKELEYELİM. 

KENARLARINA SERPMEYİ UNUTMAYIN Kİ KEKİMİZ KOLAY ÇIKSIN.

TEPSİYİ SOĞUK FIRINA ATALIM.

KENARLARINDAN KABARMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR 200 DERECEDE, SONRASINDA İSE 150 

DERECEDE, PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM. (BENİMKİ FIRINA KOYDUĞUM İLK ANDAN 

İTİBAREN 45-50 DAKİKADA PİŞTİ)

PİŞTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ AN KÜRDANI KEKE SOKUP HAMURSUZ ÇIKTIĞINI GÖRÜP EMİN 

OLALIM.

KEKİ FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA KENARLARINI KÜRDAN YARDIMI İLE SIYIRIP, TEMİZ BİR 

BEZİN ÜZERİNE TERS ÇEVİRELİM.

SOĞUDUKTAN SONRA KESEBİLİRİZ, ÖNCESİNDE KESERSEK DAĞILACAKTIR.

MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER

o 1 LİTRE SÜT 

o 250 GR ŞEKER

o 200 GR UN

o 1 PAKET VANİLYA

o 250 GR TEREYAĞI

o YARIM KİLO ÇİLEK

İHSAN ARI

ŞEKER VE SÜTÜ KAYNATIN. UN VE TEREYAĞINI KAVURUN. KAVURDUĞUNUZ UN VE TEREYAĞI 

KARIŞIMINA YAVAŞ YAVAŞ SÜT KARŞIMINI İLAVE EDİN. 1 PAKET VANİLYA EKLEYİN. ÇİLEKLERİ 

ROBOTTAN GEÇİRİP İLAVE EDİN. ÇİLEKLİ SÜT VE TOZ ŞANTİDEN HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMLA 

PASTAYI KAPLAYIN.

ÜZERİ İÇİN

YARIM KİLO ÇİLEK

3 TANE MUZ

4 ADET FINDIK PARÇACIKLI GOFRET

 

 

ALP MEHMET SIY

RENKLİ BEBEK PASTA

PANDİSPANYA MALZEME 

10 YUMURTA 

130 GR UN 

1 ÇAY BARDAĞI NİŞAŞTA 

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA 

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ 

4 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU 

1 PORTAKAL (1 YEMEK KAŞIĞI RENDESİ)

1 ÇİMDİK TUZ 

YAPILIŞI

YUMURTA AKLARI SARILARI AYRILIR AKLARI BİR ÇİMDİK TUZ İLE KAR GİBİ OLANA DEK 

ÇIRPILIR. 

YUMURTA SARILARI PUDRA ŞEKERİ VE SICAK SU İLE İYİCE ÇIRPILIR AÇIK RENK OLANA DEK 

İÇİNE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ EKLENİP KARIŞTIRILIR.

ÖNCEDEN ELENEREK HAZIRDA BEKLEYEN UN NİŞAŞTA VE KABARTMA TOZU VE 

VANİLYA SARILARA KARIŞTIRILIR. 

ÇOK AZ KARIŞTIRILIR ALTTAN ALTTAN YUMURTA AKLARININ YARISI İLAVE EDİLİR HAFİF HAFİF 

KARIŞTIRILIR. 

DAHA SONRA KALAN AKLAR KARIŞTIRILIR VE HİÇ SÖNDÜRMEDEN BİRBİRİNE HARMANLANIR 

VE 3 BOY KALIBA EŞİT OLARAK DÖKÜLÜP 200 DERECE SOĞUK FIRINDA ÜSTÜ PEMBELEŞİNCE 

150 DERECE YE DÜŞÜRÜP PİŞİNCE FIRINDAN ALIR SOĞUMAYA BIRAKIRIZ. ÇOK PİŞMEYECEK 

ÜSTÜ SARARINCA FIRINDAN ALALIM.

KÜRDAN İLE KONTROL EDELİM HAMUR YAPIŞMIYORSA KIVAM TAMAMDIR.

KREMA MALZEME 

300 GR TAZE LOR PEYNİR TUZSUZ PASTA İÇİN 

200 ML KREMA 

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

1 PAKET ŞAMFISTIKLI SÜTLÜ ÇİKOLATA

1 PAKET KREM ŞANTY

2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT 

2 DAMLA İSTENİLEN RENK GIDA BOYASI (İSTEĞE BAĞLI)

600 GR RENKLİ LEBLEBİ ŞEKERİ 

2 ADET MUZ

SÜSLEMEK İÇİN MUM 

1 ADET OYUNCAK BEBEK 

YAPLIŞI 

TAZE LOR PEYNİR KREMA İLE ÇIRPILARAK AÇILIR İÇİNE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ VE 

PUDRA ŞEKERİ EKLENEREK İYİCE ÇIRPILIP DOLABA KONUR .

KREM ŞANTİ İLE SÜT ÇIRPILIR VE DOLABA KONUR. ARZUYA GÖRE YARISINA  RENKLENDİRMEK 

İÇİN 2 DAMLA GIDA BOYASI EKLENEBİLİR.

ALP MEHMET SIY

PANDİSPANYALAR SOĞUYUNCA BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE DEK 3 KAT ARALARINA KREM ŞANTİ 

SÜRÜLÜR DAHA SONRA PEYNİRLİ KREMALI KREMADAN SÜRÜLEREK ARALARINA SÜTLÜ 

ŞAMFISTIKLI ÇİKOLATA RENDELENİR İNCE KESİLEN MUZ DİLİMLERİ EKLENEREK ÜST ÜSTE 

DİZİLİR. 

KENARLARDAN ETEK HAVASI VERİLEREK YANLARDAN ALINIR KESİLİR.

TAM ORTAYA ÇAY BARDAĞI BİR DELİK AÇILIR ORDAN BEBEK İÇERİ KONUR.

PASTANIN DIŞ KISMI RENKLENDİRİLMİŞ KREM ŞANTİ İLE KAPLANIR (ARZUYA GÖRE 

RENKLENDİRİLİR)

KREMANIN DIŞ KISMI İSE RENKLİ LEBLEBİ ŞEKERİ İLE MOTİF LER YAPILARAK DİZİLİR 

İSTENİLEN MOTİFİ YAPMAK ZEVKİNİZE KALMIŞ.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

30 TL İLE DOĞUM GÜNÜ PASTASI

KREMA İÇİN MALZEMELER

500 ML. SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

80 GRAM BİTTER ÇİKOLATA 

HAZIRLANIŞI;

KREMA İÇİN;

SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN İÇERİSİNE VANİLYA TOHUMLARINI KOYUP ISITIN.

ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP, UN VE NİŞASTAYI EKLEYİN.

SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR TENCEREYE ALARAK 

ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN.

SON OLARAK KENARA ALIN ÇİKOLATAYI VE TEREYAĞINI EKLEYİN KARIŞTIRIN VE SOĞUMAYA 

BIRAKIN.

 

PANDİSPANYA İÇİN;

-YUMURTA (8 ADET)

-TOZ ŞEKER (160GR)

-PORTAKAL SUYU (1 SU BARDAĞI)

-UN (130GR)

-PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

-TUZ

-AYÇİÇEK YAĞI (1-2 YEMEK KAŞIĞI KABI YAĞLAMAK İÇİN)

PANDİSPANYA HAZIRLANIŞI

* 7 ADET YUMURTA BEYAZINI MİKSERDE BİRAZ TUZ İLE ÇIRPIN 

* KAR HALİNE GELİNCE DERİN BİR KABA SIYIRIN VE BUZDOLABINA KALDIRIN.

* AYNI MİKSER KABININ İÇİNE 7 YUMURTA SARISINI VE 1 BÜTÜN YUMURTAYI KIRIN 

* ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİN VE KOYULAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN 

*PORTAKAL SUYU VE KABUĞUNU EKLEYİN

* UNU EKLEYİN 

* DOLAPTA BEKLEMEKTE OLAN YUMURTA KARINI EKLEYİN 

* FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLI KAĞIT İLE KAPLAYIN, ÜZERİNE İNCE BİR TABAKA AY ÇİÇEK YAĞI 

SÜRÜN VE HAMURU ÜZERİNE YAYIN 

*160 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN

 

EN SON ŞEKER HAMURUYLA SÜSLEYİN

 

 

ÜNAL TUTUCU

ÇOCUKLARA KEDİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI

9 ADET YUMURTA

340 GR. TOZ ŞEKER

¼ SU BAR. SICAK SU

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

250 GR. UN

DOLGU KREMA

1 PAKET KREMA PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

6 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ADET VANİLYA ÇUBUGU

ÜZERİNE

1 PAKET KREM ŞANTİ

2 SU BARDAĞI SÜT

½ KG. PİŞMANİYE

2 ADET RENKLİ DRAJE 

1 ADET GÜL LOKUMU

YUMURTALARIN SARI VE BEYAZLARI AYRILIR. BEYAZLARI KAR HALİNE GELENE KADAR 

ÇIRPILIR. YUMURTA SARILARI ÇIRPILIR. ŞEKER İLE RENGİ AÇILANA KADAR 2 YEMEK 

KAŞIĞI SICAK SU İLAVE EDİLİP ÇIRPILIR.

UNUN IÇINE 1 FİSKE TUZ, KABARTMA TOZU VE VANİLYA EKLENİR. ÇOK AZ KARIŞTIRILIR. 

YUM. BEYAZLARINI ÖNCE YARISI, SONRA DİGER YARISI KONULUP SPATULA ILE 

KARIŞTIRILIR.

2 AD 22 CM KALINA DÖKULUP ISITILMIŞ 165 DERECEDE PİŞİRİLİR.

 

 

Güncelleme: 10/06/2015 14:29:28
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.