Ver Fırına 9 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

Ver Fırına 9 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PEYNİR KREMALI ÇİLEKLİ BÖĞÜRTLENLİ TURTA 

 

MALZEMELER:

150 GR UN

60 GR PUDRA ŞEKERİ

40 GR NİŞASTA

1 PAKET VANİLYA

1 TUTAM TUZ

1 YUMURTA AKI

110 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

 

PEYNİR KREMASI:

400 GR RİCOTTA PEYNİRİ

110 GR KREMA

80 GR PUDRA ŞEKERİ

70 GR FİLE BADEM

2 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL SUYU

YARIM PORTAKAL RENDESİ

15 ADET DONUK BÖĞÜRTLEN

5 ADET ÇİLEK

 

YAPILIŞI:

UN, NİŞASTA, PUDRA ŞEKERİ, VANİLYA VE TUZU BİR KAPTA KARIŞTIRIN.TEREYAĞI VE YUMURTA BEYAZINI EKLEYİP YOĞURUN, STREÇLE SARIP DOLABA KALDIRIN.PUDRA ŞEKERİ VE KREMAYI MİKSERDE İYİCE KABARTIN PEYNİRİ İLAVE EDİP 3-4 DAKİKA ÇIRPIN.GERİ KALAN MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP SPATULA İLE KARIŞTIRIN DOLABA KALDIRIN.HAMURUNUZU 2 YAĞLI KAĞIT ARASINDA YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN.ELİNİZDEKİ BÜYÜK KALIP İLE BASTIRIP KALIPLA BİRLİKTE PİŞİRME TEPSİSİNE ALIN.GERİ KALAN HAMURU TEKRAR İNCE BİR KATMAN AÇIP İNCE İNCE ŞERİTLER KESİN.KESTİĞİNİZ ŞERİTLERİ BİR DOLU BİR BOŞ OLACAK ŞEKİLDE ARALARINDAKİLERİ ALIN.ALDIĞINIZ ŞERİTLERİ TAM TERSİ OLARAK ARALIKLI BİR ŞEKİLDE HAMURLARIN ÜZERİNE DİZİP KARELİ DESEN OLUŞTURUN.

 

KÜÇÜK OLAN KALIP İLE ÜZERİNE BASTIRIP YAPMIŞ OLDUĞUNUZ TABAN HAMUR İLE BİRLİKTE KALIPLARLA 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.PİŞEN HAMURLARINIZ SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE KREMAYI SIKMA TORBASI İLE SIKIN ÇİLEKLERİ DOĞRAYIN VE BÖĞÜRTLEN İLE BİRLİKTE İÇERİSİNE SERPİN. DESENLİ HAMURU ÜZERİNE KOYUP KALAN ÇİLEK VE BÖĞÜRTLEN İLE BİRLİKTE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

BUSE YARAMIŞ'IN MANTARLI RULO KÖFTE TARİFİ

 

 

700 GR. YAĞSIZ DANA KIYMA 

2 ADET SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

4 ÇORBA KAŞIĞI GALETA UNU

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON 

İÇ HARCI İÇİN 

400 GRAM MANTAR

2 ADET YEŞİL 

1 ADET KIRMIZI BİBER

TUZ

KARABİBER 

4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 KASE MISIR

 

YAPILIŞI;

KÖFTE:

KIYMAYA RENDELEDİĞİMİZ SOĞANLARI  BAHARATLARI VE GALETA UNUNU EKLİYORUZ.  KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE ALIP BİR PARMAK KALINLIĞINDA OLACAK ŞEKİLDE YAYIYORUZ. 

 

HARCIMIZI:

MANTARLARI BİBERLERLE VE BAHARATLARLA BİRLİKTE  SOTELİYORUZ.DAHA SONRA HARCIMIZI KIYMAMIZIN İÇİNE KOYUYORUZ VE KIYMAYI RULO HALDE SARIYORUZ.FIRINDA 180 C DE 25 30 DK  PİŞİRİYORUZ.

 

YANINDA SERVİS:

MANTARLI PATATES PÜRESİ

2 SU BARDAĞI SÜT

3 ADET ORTA BOY PAPATES

8-10 ADET MANTAR

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 

PATATESLER SOYULUR, İRİ DOĞRANIR. BİR TENCEREYE SÜT VE PATATSLER KONUR. PATATESLER YUMUŞAYANA KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR. SONRA İNCE KIYILMIŞ MANTAR, TEREYAĞI, TUZ VE KARABİBER EKLENİR, 10 DAKİKA DAHA PİŞİRİLİR. EN SON BLENDERDEN GEİRİLEREK PÜRE YAPILIR.

 

CANAN NUR AKMAZ'IN FIRINDA RULO KÖFTE TARİFİ 

 

 

KÖFTE İÇİN 

750 GR KIYMA 

1 ADET RENDELENMİŞ SOĞAN 

1 SU BARDAĞI GALETA UNU 

1 YUMURTA 

3 Dİş SARIMSAK 

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL 

TUZ, KARABİBER, KİMYON, TOZ KIRMIZI BİBER, KEKİK, KİŞNİŞ

DOMATES SOSU 

4 BÜYÜK YUMUŞAK DOMATES 

8 DİLİM KURUTULMUŞ DOMATES (ISLATILMIŞ)

5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

8-10 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI 

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER, TUZ, KARABİBER 

AYRICA 

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

2 DIS SARIMSAK 

1 SU BARDAĞI DOMATES PURESİ 

 

İÇ DOLGUSU 

2 KONSERVE GARNİTÜR 

3 ADET SARI BİBER

3 ADET KIRMIZI BİBER 

3 ADET YEŞİL BİBER 

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

8 10 DAL DEREOTU 

8 10 DAL MAYDANOZ 

5 6 ADET KURU DOMATES 

1 DİŞ SARIMSAK 

TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KURU NANE 

PATATES PÜRESİ 

3-4 ADET PATATES 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

150 GR TAZE KAŞAR PEYNİRİ 

TUZ, KARABİBER, TOZ KIRMIZI BİBER, PUL BİBER 

MİLFÖY ÇANAĞI

3 ADET MİLFÖY YAPRAĞI 

 

YAPILIŞI 

KÖFTE VE DOLGU

TÜM MALZEMEYİ YOĞURUN 5 10 DK DOLAPTA DİNLENDİRİN BU SIRADA İÇ DOLGUYU HAZIRLAYIN TÜM MALZEMELERİ BİBERLER ÖNCE OLMAK ÜZERE YAĞDA ÇEVİRİN VE BAHARATLARİNİ EKLEYİN.  DOLAPTAN ÇIKAN KÖFTEYİ YAĞLI KAGİT ÜZERİNE XOK İNCE BİR TABAKTABAKA HALİNDE SERİN ARASINA İÇİ YERLEŞTİRİN VE YAPTIĞINIZ SOSTAN BİR MİKTAR GEZDİRİN . BİRAZ DA KAŞAR RENDESİ EKLEYEREK KÖFTEYİ RULO HALİNE GETİRİN .

 

SOS YAPIMI 

DOMATESLERİ SOYUN KIYILMIŞ 3 DİS SARIMSAK KURUTULMUŞ DOMATES TUZ KARABİBER VE ŞEKERİ RONDODAN GEÇİRİN VE ZEYTİNYAĞINI TAVADA KIZDIR İN ADAÇAYI YAPRAKLARINI İLAVE EDİN KARİSTİRARAK KOKUSUNU ÇIKARIN VE RONDODAKİ SOSU EKLEYİN KARİSTİRİN SOSU KÖFTE ÜZERİNE DÖKEREK 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN 

 

PATATES PURESI 

PATATESLERİ HAŞLAYIN EZİN VE HALA SİCAKKEN TEREYAĞI VE KASARİ EKLEYİP KARIŞTIRIN BAHARATLARİNİ EKLEYİN 

 

MILFOY CANAGI 

TART KALİPLARİNİN TERSİNİ YAGLAYİP MİLFÖY HAMURUNU YERLEŞTİRİN VE YUMURTA SARI İS SÜREREK PİSİRİN. 

 

GEREKLİ MALZEMELER 

5 6 TANE TART KALIBI YA DA YUVARLAK KALIP ÇANAK YAPMAK İÇİN

 

İHSAN ARI'NIN ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE TARİFİ

 

5-6 SAP ISPANAK

SALÇA

1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN

KÖFTE MALZEMELERİ;

300 GR KIYMA

1 KÜÇÜK SOĞAN

300 GR KIYMA

2-3 DİŞ SARIMSAK

1 KÜÇÜK SOĞAN

2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU VEYA EKMEK İÇİ

2-3 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

KARABİBER, KİMYON

1ADET YUMURTA

ÜZERİ İÇİN;

KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI

KÖFTELİK MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZVE YOĞURUYORUZ. YUVARLAK ŞEKİLLER VERİP ORTASINA PARMAĞIMIZLA BASTIRIYORUZ. TEPSİYE SIRALAYIP FIRINA VERİYORUZ.O ARADA ISPANAKLARI TEMİZLEYİP DOĞRUYORUZ. KÜÇÜK BİRSOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIP KAVURUYORUZ.ÇOK AZ SALCA İLAVE EDİP KARİSTİRİYORUZ. ISPANAKLARI EKLEYİP KENDİ SUYUNDA PİŞİRİYORUZ. SUYUNU ÇEKİNCE OCAĞI KAPATIYORUZ.KÖFTELER HAFİFÇE KIZARMAYA BAŞLADIĞINDA TEPSİYİ FIRINDAN ÇIKARIP ISPANAKTAN TATLI KAŞIĞIYLA ÇUKUR YERLERE KOYUYORUZ.ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ KOYUP TEKRAR FIRINA VERİYORUZ.KAŞAR PEYNİRİ ERİYİNCE FIRININ ISISINI YÜKSELTİP 1-2DAKİKA DA BUŞEKİLDE KIZARTIYORUZ.

 

İLYAS VEKİLOV'UN MANTARLI KAŞARLI KÖFTELER TARİFİ

 

KÖFTE İÇİN:

500 GR DANA KIYMASI

1 TANE KURU SOĞAN

70 GR KURU EKMEK TOZU

1 BARDAK SÜT

2 YUMURTA

TUZ, KARABİBER

 

DOLGU İÇİN:

1 HAVUÇ

1 SOĞAN

400 GR MANTAR

 

SÜSLEME İÇİN:

MAYDANOZ

100 GR YOĞURT

2 ADET DOMATES

 

HAZIRLANIŞ:

KURU EKMEK TOZU SÜTLE KARIŞTIRALIM. BÜYÜMESİNİ BEKLEYELİM. KIYMANIN İÇİNE BİRAZ PİŞİRİLMİŞ SOĞAN VE EKMEK TOZUMUZU İLAVE EDELİM. KARIŞTIRALIM, YUMURTA İLAVE EDEREK BİR KERE DAHA KARIŞTIRALIM. DOLGU İÇİN MANTARLARIMIZI KESELİM VE HAVUÇ VE SOĞANLA SOTELEYİN. DANAMIZI YUVARLAK ‘’KREPLER’’ HALİNDE AÇALIM. İÇİNE SOTEMİZİ VE KAŞARIMIZI KOYALIM. KAPATALIM. TEPSİ İÇİNE KOYALIM, ÜZERİNE YUMURTA SARISINI SÜRELİM. FIRINA VERELİM. 180 DERECELİK FIRINDA 30 DK BOYUNCA PİŞİRELİM. SERVİS EDERKEN YOĞURTUN ÜZERİNE KOYALIM.

 

KAAN HOŞGÖR'ÜN ISPANAK VE CHEDDAR DOLGULU RULO KÖFTE DOMATES SOS EŞLİĞİNDE TARİF

 

 

350 GR YUMUŞAK DANA ETİ (1 KERE CEKİLMİŞ)

150 GR YUMUŞAK KUZU ETİ (1 KERE CEKİLMİŞ) 

100 GR KUYRUK YAĞI (2 KERE CEKİLMİŞ) 

1 ADET ORTA BOY SOĞAN (RENDE) 

1 BARDAK ÇEKİLMİŞ BAYAT EKMEK VEYA GALETA UNU 

1 CAY KAŞIĞI KARABİBER 

1 CAY KAŞIĞI TUZ 

1 CAY KAŞIĞI PUL BİBER 

1 CAY KAŞIĞI KİRMİZİ TOZ BİBER 

1 CAY KAŞIĞI KEKİK 

1 CAY KAŞIĞI KİMYON 

YARIM ÇAY BARDAĞI KARBONAT 

DOMATES SOSU İCİN: 

2 ADET ORTA BOY DOMATES 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

3 DİŞ SARIMSAK 

8 DİLİM KURUTULMUS DOMATES 

5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

8-10 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI

2 ADET DEFNE YAPRAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 

1 DOLU TUTAM TUZ 

1 DOLU TUTAM KARABİBER 

200 ML DOMATES PÜRESİ 

10 GR ACI SOS 

10 GR BALZAMİK SİRKESİ 

10 GR SOYA SOSU  

 

İC HARC İCİN: 

500 GR İSPANAK 

200 GR CHEDDAR PEYNİRİ 

200 GR ÇAM FISTIĞI (BÜTÜN)

1 ADET HAVUÇ (BÜYÜK) 

 

ÜZERİ İÇİN:

50 GR TEREYAĞI 

100 GR PARMESAN PEYNİRİ 

100 GR MANDA YOĞURDU

 

YAPİLİSİ: ONCELİKLE KOFTE HARCİ KİYMA MAKİNESİNDE ETLER 1-2 DEFA CEKİLMELİ (DANA ETİ KUZU ETİ KUYRUK YAG) SONRASİNDA İSE BAYAT EKMEK VEYA GALETA UNU KARABİBER TUZ PULBİBER KİRMİZİ TOZ BİBER KEKİK KİMYON KARBONAT İLAVE EDİLMELİ İYİCE HARMANLAYARAK BİRBİRİNİN İCERİSİNE BAGLANİP BUYUK TOP HALİNDE Bİ KABA KOYULUR VE STRECLE USTU KAPATİLMALİ VE BİRAZ OLSUN DİNLENMELİ (15 DK ) DEVAMİNDA DOMATES SOSU İCİN  DOMATES VE PURESİ VE DE KURUTULMUS OLANİ SALCA SARİMSAK BALZAMİK SİRKESİ SOYA SOS SEKER TUZ KARABİBER İYİCE CEKİLMELİ BİRLESTİRİLMELİ

 

IC HARCİ İCİN: RENDE HAVUC İSPANAK SAPLARİNDAN AYRİLİP ZEYTİNYAGDA CAM FİSTİGİ İLE BİRLİKTE HAFİFTEN SOTE EDİLMELİ BUTUN DİLİM HALİNDE CEDAR PEYNİRİ RENDELEYİN SURECİMİZDE İSE YAGLİ KAGİDİN UZERİNE DİNLENMİS KOFTEYİ MERDANE YARDİMİYLA ACİYORUZ İC HARCİNİ EKLEYİP YAVASCA KATLAMAYA DEVAM EDİYORUZ RULO SALYANGOZ SEKLİNDE KAPATİLİP YANLARDAN DA DESTEKLENMELİ HAZİRLADİGİMİZ DOMATES SOSUNU AKİTARAK ETRAFLİCA YAYİLMALİ KOFTE UZERİNE 2 KUCUK PARCA TEREYAG BİRAKİLMALİ STREC FİLM İLE HAVA ALMAYACAK KİVAMDA YAVAS YAVAS PİSİRİLMELİ HAFİFTEN KUCUK DELİKLER ACİLMALİ ONCEDEN İSİTİLMİS 180 DERECEDE 30 DK ALT UST PİSİRİLMELİ VEDE FİRİNA YERLESTİRİNİZ SONRASİNDA İSE RENDE PERMASAN PEYNİRİ EKLEMEYİ SİCAGİ SİCAGİNA SERVİS ETMEYİ UNUTMAYİNİZ AFİYET OLSUN ZAMAN KALİRSA EGER 5 ADET ELMA DİLİM PATATES ZEYTİNYAG İLE BAHRATLANDİRİLİP FİRİNA VERİLMELİDİR YANİNDA MANDA YOGURDU...

 

 

MUHAMMED TAHA ERKAN'IN FIRINDA DOLGULU KOFTE TARİFİ

 

 

10 GR ZEYTİNYAĞI

80 GRAM SOĞAN 

4 DİLİM TOST EKMEĞİ

500GR AZ YAĞLI KIYMA

1 ADET YUMURTA

5 GR TUZ

2 GR KARABİBER

 

İÇİ İÇİN;

300 GR ISPANAK

YARIM SOĞAN

TUZ 

KARABİBER

PATATES PÜRESİ İÇİN;

4 ADET İRİ PATATES

YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE

MUSKAT 

100 GR KAŞAR

TEREYAĞI

SÜT

 

SOS İÇİN;

300 GR DOĞRANMIŞ DOMATES

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

DEFNE YAPRAĞI

 

YAPILIŞI;

KIYMANIN İÇİNE BAHARATLARI EKLİYORUZ, YUMURTAYI KIRIYORUZ. İÇİNE KURUTTUĞUMUZ TOST EKMEKLERİNİ UN HALİNE GETİRİP KOYUYORUZ. İKİ TUTAM KİMYON, BİR TUTAM KARANFİL EKLEYİP YOĞURUYORUZ.ISPANAKLARI HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ. İNCE, KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARLA SOTELİYORUZ. KÖFTEYİ KARE ŞEKİLDE YAYIP TEK KÖŞESİNE ISPANAKLI İÇİMİZİ KOYUYORUZ VE SARIYORUZ. YAPTIĞIMIZ RULO KÖFTEYİ ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIYORUZ. 200 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ. ALÜMİNYUMDAN ÇIAKRIP ÜSTÜ PİŞENE KADAR 5 DK TUTUYORUZ VE DAHA SONRA ÜZERİNE KAŞAR SERPİYORUZ, ERİYİNCE ALIYORUZ. SOS İÇİN 300 GR DOĞANMIŞ DOMATESİ UFAK BİR TENCEREDE İÇİNE DEFNE YAPRAĞI, TUZ, KARABİBER, PUL BİBER EKLEYEREK KAYNATIYORUZ VE KÖFTENİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN CEVİZLİ SEBZELİ KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 ADET BÜYÜK SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI KADAR HARDAL

750 GR YAĞSIZ KIYMA

KARABİBER

İSOT

KEKİK

1 YUMURTA

4-5 KAŞIK GALETA UNU

TUZ

BİBERİYE

300 GR CEVİZ İÇİ

İÇ HARCI İÇİN

3 BÜYÜK PATATES

2 TANE HAVUÇ

750GR KÜLTÜR MANTARI

YARIM BARDAK BEZELYE

YARIM BAĞ DEREOTU

YARIM BAĞ MAYDONOZ

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 RENKLİ BİBER

PULBİBER

KARABİBER

TUZ

TEREYAĞ

DOMATES SOSU İÇİN

2 ADET DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK

2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

4-5 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI

ŞEKER 

TUZ 

KARABİBER

 

YAPILIŞI;

SIVI YAĞ EKLEDİĞİMİZ TAVAYA SOĞANLARI VE SEBZELERİ DE EKLİYORUZ VE KAVURUP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.KÖFTE İÇİN SOĞANLARI RENDELİYORUZ, KIYMAYI KOYUP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE HARDAL VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP YAKLAŞIK 5 DK KARIŞTIRIYORUZ.

 

SOS İÇİN DOMATESLERİ RENDELİYORUZ. SARIMSAKLARI EKLEYİP KAYNATIYORUZ. SONRASINDA DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.KÖFTEYİ RULO ŞEKLİNDE SARIP ÖNCE YAĞLI KAĞIDA SONRA DA ALÜMİNYUM FOLYO İLE KAPLAYIP 200 DERECEDE 40 DK PİŞİRİYORUZ. SONRA ÇIKARIP DOMATES SOSUNU EKLİYORUZ VE KIZARTIYORUZ. KAŞAR PEYNİRİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

Güncelleme: 09/03/2015 16:40:28
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.