VER FIRINA 9 Nisan Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 9 Nisan Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BADEMLİ FISTIKLI GALET

 

MALZEMELER:

1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN 

1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME BADEM UNU

20 GR TEREYAĞI

YARIM LİMON SUYU

İÇ SOSU:

YARIM YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ BADEM

1 YEMEK KAŞIĞI  PUDRA ŞEKERİ

1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN:

PUDRA ŞEKERİ

FİLE ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI:

UN, BADEM UNU VE TEREYAĞINI UFALAYIN. LİMON SUYUNU KISIM KISIM SIKARAK YUMUŞAK, ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KOYUN VE ELİNİZLE TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE BASTIRARAK AÇIN.YUMURTA, PUDRA ŞEKERİ VE TEREYAĞINI ÇATAL İLE GÜZELCE ÇIRPIN. HAMURUNUZUN KENARLARINDAN 1 PARMAK BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE SOSTAN YETERİ KADAR İÇİNE SÜRÜN VE KENARLARINI İÇE DOĞRU KATLAYIN.180 DERECE FIRINDA KÖR PİŞİRME YAPTIKTAN SONRA ORTASINA ANTEP FISTIĞINI KOYUP  TAMAMEN PİŞİRİN.PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ VE FİLE FISTIK SERPİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN TRİLEÇE TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN MALZEMELER

5 ADET YUMURTA

10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

10 YEMEK KAŞIĞI UN

5 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 LİMON KABUĞU RENDESİ

 

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

3 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

2 SU BARDAĞI KEÇİ SÜTÜ

5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

400 ML KREMA

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT TOZU

 

KARAMELİ İÇİN MALZEMELER

5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

1 PAKET KREMA 

 

KARIŞTIRMA KABINA YUMURTA VE ŞEKERİ İLAVE EDİP RENGİ AÇILINCAYA KADAR ÇIRPIN.YAĞI YAVAŞÇA EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN, İÇİNE UN, İRMİK, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KOYUP KARIŞTIRIN.KARIŞTIRDIĞIMIZ MALZEMELERİ SIVI KARIŞIMA KARIŞTIRIN, YAVAŞÇA KARIŞTIRIN.TAMAMEN HARMANLANDIĞINDA FIRIN TEPSİNİZE DÖKÜN VE 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİN.TÜM ŞERBET MALZEMELERİNİZİ BİR KASEYE KOYUN VE SÜT KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRPIN VE DOLABA KALDIRIN.

 

KARAMEL İÇİN ŞEKERİ TEFLON TAVAYA KOYUP KARAMEL OLUNCAYA KADAR PİŞİRİN, MARGARİN VE KREMAYI HIZLICA İÇİNE İLAVE EDİN VE KARIŞTIRIN.KEK ILIKKEN DİLİMLEYİP KEKE KÜRDANLA DELİKLER AÇIN VE SOĞUK ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜN. ŞERBETİ TAMAMEN ÇEKTİĞİNDE ÜZERİNE KARAMEL DÖKEREK SERVİS EDİN.

 

NOT:

KEKE ŞERBETİNİ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN, KEKİN ŞERBETİ TAMAMEN ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.KEKİN ŞERBETİNİ VERDİKTEN SONRA BUZDOLABINDA BİR SÜRE DİNLENDİRMENİZ DAHA İYİ SONUÇ ALMANIZI SAĞLAR.EĞER ÜZERİNDE FAZLACA KÖPÜK KALIRSA KARAMELİ DÖKMEDEN ÖNCE KÖPÜĞÜN BİR KISMINI ALIN.

 

GÜLŞAH ZAMBUR'UN HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

YARIM LİTRE SÜT

250 GR HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ

1 TANE KONSANTRE ŞEKERLİ SÜT (YOKSA BAL VE KAYMAK KARIŞIMI)

3 TANE YUMURTA

1 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN

1-2 SU BARDAĞI TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ 

 

ÇİLEK SOS:

1 KASE ÇİLEK

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

 

YAPILIŞI:

SÜTLÜ TATLI İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KAPTA GÜZELCE KARIŞTIRIN. DAHA SONRA KÜÇÜK KASELERE BÖLÜP İÇİ SU DOLU TEPSİYE YERLEŞTİRİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. TATLI FIRINDA PİŞERKEN ÇİLEKLERİN YARISINI RONDODAN GEÇİRİP KÜÇÜK BİR SOS TAVASINA DÖKÜN VE 1 KAŞIK ŞEKERLE BİRLİKTE KISIK ATEŞTE KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİN. SOS KIVAMA GELDİKTEN SONRA MİNİK MİNİK DOĞRADIĞINIZ ÇİLEK PARÇALARINI DA İLAVE EDİP SOSUN ALTINI KAPATIN.

 

TATLI PİŞTİKTEN SONRA ÇABUK SOĞUMASI İÇİN DERİN BİR TEPSİYE BUZLU SU HAZIRLAYIN. TATLI FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA BİRAZCIK SOĞUMASINI BEKLEYİN. DAHA SONRA BUZLU  SULU TEPSİYE ALIP ÇABUK SOĞUMASI İÇİN DONDURUCUYA KOYUN. SOĞUDUKTAN SONRA KALIPTAN TERS ÇEVİRİP ÇİLEK SOSLA SERVİS EDİN.

 

GÜLTEN KOÇ'UN KREM KARAMEL TARİFİ

 

 

MALZEMELER

7 ADET YUMURTA

1 BARDAK TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1/2 LİMON KABUĞU RENDESİ

1 KG SÜT

 

KARAMEL İÇİN 

10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

8 ADET ISIYA DAYANIKLI KREM KARAMEL KABI

 

KARAMEL İÇİN 10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ BİR TAVAYA KOYUN. ORTA KISIK ATEŞTE ŞEKER YANANA KADAR TUTUN. AĞIZ TADINIZA GÖRE DAHA AZ VEYA DAHA FAZLA YAKABİLİRSİNİZ. SONRA, HİÇ BEKLETMEDEN KAPLARINIZA BİRER KAŞIK DÖKÜN VE DONMAYA BIRAKIN. SÜTÜ BİR TENCEREYE BOŞALTIN VE ATEŞE KOYUP ISINMAYA BIRAKIN.

 

BU ARADA GENİŞ BİR KARIŞTIRMA KABINA 7 YUMURTAYI KIRIN. 1 BARDAK TOZ ŞEKERİ, 1 PAKET VANİLYAYI VE 1/2 LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİN. 3-5 DAKİKA MİKSER YARDIMIYLA KARIŞIM İYİCE ÖZDEŞLEŞENE KADAR ÇIRPIN. KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERKEN SICAK SÜTÜ AZAR AZAR İLAVE EDİN VE 1-2 DAKİKA KARIŞTIRIP KARAMELLİ KAPLARA PAYLAŞTIRIN.

 

FIRIN TEPSİSİNE KARAMEL KAPLARINIZI DİZİN. KAPLARIN DİBİNİ, 2 PARMAK KAPLAYACAK ŞEKİLDE SICAK SU KOYUN. SUYA BİRAZ LİMON SIKARSANIZ KAPLARINIZIN KARARMASINI ÖNLEMİŞ OLURSUNUZ.160-170 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 50-60 DAKİKA PİŞİRİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN ŞEKERPARE TARİFİ

 

 

200 GR PUDRA ŞEKERİ

3 YUMURTA

1 PAKET VANİLYA

DOLMALIK FISTIK (SÜSLEMEK İÇİN)

ALDIĞI KADAR UN

1 ÇAY KAŞIĞI TEPELEME KARBONAT

150 GR MARGARİN

100 GR TEREYAĞI

 

ŞERBET İÇİN:

3,5 BARDAK ŞEKER

5 BARDAK SU

YARIM LİMON

 

TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR, YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. YUVARLAK BEZELER HALİNE GETİRİLİP; FISTIKLA SÜSLENİP YAĞLI TEPSİYE DİZİLİR, FIRINA ATILIR. BEZELER KABARIP ÜZERLERİ ÇATLAYANA KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKAN KURABİYELER SOĞUK BİR CAM KABA ALINIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. HAMUR FIRINDAYKEN ŞERBETİ OCAĞA KONUR, KOYULAŞANA KADAR KAYNATILIR. SOĞUK HAMURA SICAK ŞERBET DÖKÜLÜR.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN VOLCANO TARİFİ

 

 

MALZEMELER :

625 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAO)

438 GR TEREYAĞI (TUZSUZ)

188 GR ŞEKER

9 ADET YUMURTA

33 ML KREMA

YARIM PAKET VANİLYA

25 GR UN

25 GR MARGARİN

VANİLYALI DONDURMA

 

TARİF :

KISIK ATEŞTE TEREYAĞI VE BİTTER ÇİKOLATA ERİTİLENE KADAR KARIŞTIRILIR. 9ADET YUMURTA BİR TENCERE İÇİNE KIRILIR. ŞEKER, UN, KAKAO, VANİLYA İLAVEEDİLİR. ROBOTLA ÇIRPILIR. BU ÇIRPILDIKTAN SONRA SÜZGEÇTEN GEÇİRİLİR.TENCEREDE ÇIRPILIP SÜZGEÇTEN GEÇİRİLEN KARIŞIM ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAİÇİNE EKLENİR. SOĞUTULDUKTAN SONRA ÖNCEDEN TEREYAĞI SIVANMIŞ VEDEEPFREEZE DE BEKLETİLMİŞ ALÜMİNYUM KAPLARA DOLDURULUR. SERVİSEKADAR BEKLETİLİR. HER PORSİYONA 1 TOP VANİLYALI DONDURMA İLE SERVİSEDİLİR.

 

PÜF NOKTA: 165 DERECE FIRINDA 14 DK PİŞİRİLİR.

 

SENEM ÖZKANTAR'IN FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

 

 

1 KİLO SÜT

200 GR ŞEKER

150 GR PİRİNÇ LAPASI

1 ADET YUMURTA SARISI

40 GR NİŞASTA (TERCİHEN BUĞDAY)

70 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

SÜT, ŞEKER VE TEREYAĞINI AYNI KAPTA KAYNATIN.YUMURTA SARISI VE NİŞASTAYI BAŞKA KAPTA SOĞUK SUDA ERİTİN. (100-150 GR SU KOYUN)KAYNAYINCA SÜTÜN ÜZERİNE İLAVE EDİN, KARIŞTIRIN.PİRİNCE 1 PARMAK YÜKSEKLİĞİNE KADAR SU KOYUN, KAYNATIN.LAPAYI ATIN, KARIŞTIRIN.KASELERE DÖKÜN, 270 DERECE FIRINA ATIN ÜSTLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN TAHSİN TRİLEÇE YAPARSA TARİFİ

 

 

MALZEMELER; 

700 GR UN 

500 GR ŞEKER 

25 GR KABARTMA TOZU 

15 GR YUMURTA 

300 GR SU 

100 GRAM FINDIK TOZU 

 

YAPILIŞI; 

YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. DAHA SONRA DİĞER MALZEMELER BAŞKA BİR KAPTA KARIŞTIRILIR. YUMURTALAR SİNMEDEN MALZEMELER BİRLEŞTİRİLİR. 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR. 

 

KREMASI İÇİN

1 LT KEÇİ SÜTÜ

500 ML SIVI ŞANTİ 

500 GR KREMA  

 

HEPSİ İYİCE KARIŞTIRILIR VE PANDİSPANYA FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE DÖKÜLÜR. SOĞUMASI İÇİN BEKLETİLİR. 

 

EN ÜSTÜ İÇİN; 

250 GRAM ŞEKER 

500 GRAM KREMA 

 

ŞEKER ERİTİLİR. ÜZERİNE KREMA DÖKÜLÜR. KAYNAYINCA OCAKTAN ALINIR. SOĞUYUNCA TRİLEÇE KEKİNİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR AFİYET OLSUN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN NEVZİNE TARİFİ

 

 

ŞERBETİ İÇİN;

·         2,5 SU BARDAĞI SU

·         1 SU BARDAĞI ŞEKER

·         1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ

·         2-3 DAMLA LİMON SUYU

HAMURU İÇİN;

·         5 SU BARDAĞI UN

·         1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

·         150 GR TEREYAĞI (YA DA MARGARİN)

·         1 SU BARDAĞI SÜT

·         3 YEMEK KAŞIĞI TAHİN

·         1 PAKET KABARTMA TOZU

·         1 SU BARDAĞI CEVİZ (ORTA İNCELİKTE ÇEKİLMİŞ)

 

ÖNCELİKLE ŞERBETİ HAZIRLAYALIM, ŞERBET SOĞUK OLACAK ÇÜNKÜ. TENCEREYE SU VE ŞEKER KATILIR KAYNAMAYA BIRAKILIR. KAYNADIKTAN SONRA 2-3 DAMLA LİMON SUYU SIKILIR, 10 DAKİKA KAYNATILIR. 10 DAKİKA SONUNDA PEKMEZ EKLENİR VE KARIŞTIRILIR. TEKRAR KAYNAYINCA ALTI KAPATILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.HAMURU İÇİN UN, YOĞURMA KABINA ALINIR ORTASI AÇILIR. CEVİZ HARİÇ DİĞER MALZEMELER SIVI YAĞ, ERİTİLMİŞ TEREYAĞI, SÜT, TAHİN, KABARTMA TOZU ORTASINA KATILIR VE HAMUR YOĞURULMAYA BAŞLANIR. ÇOK YUMUŞAK BİR HAMUR OLMUYOR, BİRAZ SERT BİR HAMUR OLUYOR. HAMUR TOPARLANINCA CEVİZ İLAVE EDİLİR VE TEKRAR YOĞURULUR. DİKDÖRTGEN BORCAMA ELİMİZLE BASTIRARAK YERLEŞTİRİLİR, YÜZÜ DE YİNE ELİMİZİN ORTA KISMIYLA DÜZELTİLİR. HER YERE EŞİT GELECEK ŞEKİL DE AYARLANIR. DAHA SONRA DİLİMLENİR FIRINA VERMEDEN İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KESİLİR. İSTER KARE İSTER BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE BEN İNCE UZUN DİLİMLEDİM. FIRINA VERMEDEN PİŞMEDEN KESMEK GEREKİYOR, PİŞTİKTEN SONRA ÇATLAR. 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. KIZARDIKTAN SONRA BEŞ DAKİKA BEKLENİR İLK SICAĞI GEÇEN TATLIYA SOĞUK ŞERBET GEZDİRİLEREK DÖKÜLÜR. YAKLAŞIK BİR BİR BUÇUK SAAT DİNLENDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN :)

Güncelleme: 09/04/2015 17:17:03
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.