Ver Fırına 9 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

Ver Fırına 9 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: ÇİLEKLİ MİNİ KEKLER

 

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

2 ADET YUMURTA

5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1,5 SU BARDAĞI UN 

100 GR. KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

100 GR. MARGARİN

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞANTİ 

1 SU BARDAĞI SÜT

6 - 8 ADET ÇİLEK

 

HAZIRLANIŞI:

-YAĞ, ŞEKER VE YUMURTALARIN SARILARINI BİR KAP İÇİNDE KARIŞTIRIN.

-YOĞURDU BİR FİNCAN SU İLE KARIŞTIRIP İLÂVE EDİN. 

-UN, KAKAO VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP, KARIŞTIRIN. 

-YUMURTALARIN AKLARINI BİR BAŞKA KAP İÇİNDE MİXERLE ÇIRPARAK KAR HALİNE GETİRİN. 

-HAMURU SPATULA İLE YAVAŞÇA FAZLA KARIŞTIRMADAN İLÂVE EDİN.

-KENARLARI DERİNCE BİR KALIBI İYİCE YAĞLAYIP, HAZIRLADIĞINIZ HAMURU DÖKÜN. 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. SOĞUTUN VE ÇEMBER İLE YUVARLAK ÇIKARTIN. VE RESİMDEKİ GİBİ ÇİLEK VE KREMŞANTİYLE SERVİS EDİN.

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN KALPLİ KURABİYE TARİFİ

 

                           

3 SU BARDAĞI UN   

2 YUMURTA          

150 GR TEREYAĞI                                 

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ                                         

1 PAKET VANİLYA                                      

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU                   

1 PORTAKAL

BİTTER ÇİKOLATA                                               

KESMEK İÇİN KALP KALIP

 

YAPILIŞI;

ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞI YOĞRULUR.YAVAŞ YAVAŞ PURDA ŞEKERİ EKLENİR, YOĞRULMAYA DEVAM EDİLİR.VANİLYA VE KABARTMA TOZU EKLENİR.RENDENİN İNCE TARAFIYLA PORTAKAL KABUĞU RENDELENİR.UN İLAVE EDİLİP TÜM MALZEMELER YOĞRULUR.İKİ YAPLI KAĞIT ARASINDA MERDANE İLE AÇILIR.

 

KALP ŞEKLİNDE KALIPLAR İLE KESİLİR. KÜÇÜK BİR YUVARLAK KALIP İLE ORTALARI KESİLİR.SOĞUK FIRINA ATILIR. 160 DERECEDE 20-25 DAKİKA ALTLARI OLANA KADAR PİŞİRİLİR.BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USULÜ ERİTİLİR VE KURABİYELERİN ÜSTLERİNE ŞEKİL VERİLİR.

 

BEŞİR EMRE SAY'IN BUŞE TARİFİ (MANTARLI ZEYTİNLİ EKMEK)

 

 

250 GR MANTAR

YARIM SU BARDAĞI SÜT

3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ(PINAR)

100 GR ÇEKİRDEĞİ ÇIKARTILMIŞ ZEYTİN(1/3’Ü YEŞİL)

1 PAKET İNSTANT(KURU) MAYA

TOZ ŞEKER (MUSCOVADO ŞEKERİ)

SIZMA ZEYTİNYAĞI

PAPRİKA

TAZE BİBERİYE

 

YAPILIŞ;

YARIM BARDAK SÜT VE SUYU KARIŞTIRIP ÇOK HAFİF ISITIYORUZ. (ILIK OLACAK KADAR) BİR KABA 3,5 BARDAK UNU ELEYEREK DÖKÜYORUZ. ORTASINI AÇIP 2 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA, GÖZ KARARI TUZ VE ŞEKERİ EKLİYORUZ. ÇOK AZ ISITTIĞIMIZ SÜT VE SU KARIŞIMINI, ORTASINI AÇTIĞIMIZ UN KABININ İÇİNE EKLİYORUZ VE MAYANIN KABARMASINI BEKLİYORUZ. BU SIRADA OCAKTA SU KAYNATIP, MANTARLARI ORTALAMA BOYUTTA PARÇALARLA DOĞRAYIP KAYNAYAN SUYUN İÇİNE ATIYORUZ VE 4 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

4 DAKİKANIN SONUNDA MANTARLARI ÇIKARTIP SOĞUK SUYA KOYUYORUZ. ARDINDAN ZEYTİNLERİ GELİŞİGÜZEL KESİYORUZ VE TAZE BİBERİYELERİ İNCECİK DOĞRUYORUZ (2 TATLI KAŞIĞI KADAR) ELİMİZDEKİ DOĞRANMIŞ MALZEMELERİ BEKLEYEN UN KABINA ALIP KARIŞTIRIYORUZ. KIVAM TUTANA KADAR YOĞURUP, EKSTRA UN EKLEYEBİLİRİZ. YOĞURMA BİTİNCE HAMURU 20-25 DK. SICAK BİR YERDE MAYALANMASI İÇİN BEKLETİYORUZ. HAMUR KABARDIKTAN SONRA GELİŞİGÜZEL TOPLAR HALİNDE ÖNCEDEN 190 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINA YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE SERVİS EDİYORUZ. 20 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN ÇİKOLATA CİPS KURABİYE TARİFİ

 

 

125 GR UN

125 GR TEREYAĞI

3 GR TARÇIN

60 GR ESMER ŞEKER

60 GR ŞEKER

15 GR MISIR NİŞASTASI

30 GR CEVİZ

30 GR ANTEP FISTIĞI

135 GR DAMLA ÇİKOLATA

1 ADET YUMURTA

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞI VE ŞEKERİ ÇIRPIN. YUMURTAYI İLAVE EDİN VE YEDİRİN.KURU MALZEMELERİ BİR YERDE HARMANLAYIN.HER İKİ KARIŞIMI BİRBİRİNE YEDİRİN.BUZDOLABINDA EN AZ 20 DK DİNLENDİRİN.FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE YUVARLAK TOPLAR HALİNDE ÇOKÇA ARALIK VEREREK YERLEŞTİRİN. 170 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN FIRINDA FENER KAPAMA TARİFİ

 

 MALZEMELER

-ZAHTER (TURŞUSU OLACAK) KULLANMAM İÇİN 20 GR YETERLİ

-1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ ESKİ KAŞAR

-100 GR CEVİZ

-KIRMIZI BİBER (SEBZE)

-1 ADET FENER BALIĞI

 

HAMURU İÇİN:

-500 GR UN 

-SOĞUK SU

-YARIM PAKET MAYA

-TUZ

-ŞEKER

-ALBA YAĞ VESIVI YAĞ

HOLLANDEZ SOSU İÇİN:

-3YUMURTA SARISI

50 GR TEREYAĞİ

-10 GR ÇÖREK OTU

-BİJON HARDALI

 

YAPILIŞI:

-TURŞU KAŞAR CEVİZ KIRMIZI BİBER SOS HALİNE GETİRİLİP FENER BALIĞI IZGARA 1 DK MÜHÜRLENDİKTEN SONRA SOSLANIR.DİĞER YANDA HAMUR MALZELERİ YOĞRULUR BEKLETİLİR VE KATMER ŞEKLİNBDE AÇILIR. SOSLANAN BALIK BU HAMUR İLE KAPLANIP FIRINA VERİLİR.160 DERECELİK FIRINDA HAMURUN PİŞTİĞİNDEN EMİN OLANA KADAR. DAHA SONRA HOLLANDEZ SOS HAZIRLANIP BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.

 

NİLÜFER KAYA'NIN ELMALI STRUDEL TARİFİ 

 

 

HAMURU İÇİN:

*2 SU BARDAĞI UN

*2 ADET YUMURTA 

*3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

*BİR ÇİMDİK TUZ

*BİR ÇİMDİK TOZ ŞEKER 

*YARIM ÇAY BARDAĞI SU

 

İÇ HARCI İÇİN:

*3 ADET SERT YEŞİL ELMA

*1 KAHVE FİNCANI GALETA UNU 

*50 GR TEREYAĞI

*5 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

*2 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM

*1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

*1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

*ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI:

*1 YUMURTA VE SU HARİÇ TÜM MALZEMELER BİR KAPTA YOĞRULUR, SU AZAR AZAR İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.

*HAMURUN ÜZERİ BİR BEZLE KAPATILARAK YARIM SAAT KADAR BEKLETİLİR.

*ELMALAR YIKANIR KÜP KÜP DOĞRANIR VE GALETA UNUNA BULANIR.

*TAVADA ESMER ŞEKER VE TEREYAĞI PİŞİRİLİR, ÜZERİNE ELMALAR VE KURU ÜZÜMLER EKLENİR.

*DİNLENEN HAMUR UN SERPİLEN TEZGAHA ALINIR VE İNCE BİR ŞEKİLDE AÇILIR.

*ELMALI HARÇ HAMURA YAYILIR VE RULO ŞEKİLDE SARILIR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.YAĞLANMIŞ BİR FIRIN TEPSİSİNDE ÖNCEDEN 180 DERECE ISITILAN FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.

*ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLEREK SERVİS YAPILIR

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN SEBZELİ PİZZA TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN;

200 GR UN

80 ML SU

5 GR TUZ

10 ML ZEYTİNYAĞI

10 GR YAŞ MAYA

SOSU İÇİN;

3-4 ADET DOMATES

3 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

30 GR ŞEKER

TUZ

KARABİBER

60 ML ZEYTİNYAĞI

 

ÜSTÜ İÇİN;

6-7 ORTA BOY MANTAR

1 ADET KIZMIZI BİBER

1 ADET SARI BİBER

1 ADET YEŞİL DOLMALIK BİBER

1 ORTA BOY SOĞAN

100 GR. RENDE MOZERELLA

 

YAPILIŞI;

HAMURU MİKSERDE HAZIRLAYIN. ÖNCE KURULARI KARIŞTIRIN. SONRA SICAK SUYLA MAYA VE YAĞI EKLEYİN.SOSU İÇİN DOMATESLERİ ROBOTTAN ÇEKİN. SARIMSAK, ŞEKER VE SALÇAYI EKLEYİN. KARIŞIMI 10 DK. PİŞİRİN. HAMURU 10 DK DİNLENDİRİP AÇIN. SOSU İNCE BİR TABAKALA HALİNDE SÜRÜN. ÜZERİNE İNCE DİLİMLENMİŞ MANTAR, BİBER VE SOĞANI EKLEYİN.MOZARELLAYI ÜZERİNE SERPİP 200 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA 15 DK. PİŞİRİN.

 

OKAN KARADENİZ'İN KISTIRMA EKMEĞİ TARİFİ

 

 

500 GR UN

14 GR TUZ

90 GR TAZE SOĞAN

60 GR KURU SOĞAN

70 GR MAYDANOZ

150 ML SU

18 GR MAYA

85 GR ZEYTİNYAĞI

200 GR KAVURMA

200 GR DİL PEYNİRİ

ZEYTİNYAĞI

NAR EKŞİSİ

 

YAPILIŞ;

UN VE TUZU BİR KABA KOYUYORUZ. ARDINDAN SOĞANLARIMIZI VE MAYDANOZUMUZU BIÇAĞIMIZLA İNCE İNCE KESİYORUZ. AYRI BİR KAPTA SU, ZEYTİNYAĞI VE MAYAYI MAYA ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN UN, TUZ, SOĞAN VE MAYDANOZLARIMIZI AYNI YERDE KARIŞTIRMAYA BAŞLIYORUZ. ERİTTİĞİMİZ SU, ZEYTİNYAĞI VE MAYAYI YAVAŞÇA UNUMUZUN OLDUĞU KABA YEDİREREK DÖKÜYORUZ. İYİCE KARIŞANA KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ. ARDINDAN HAMURU 2-3 ADET YUVARLAK HALİNE GETİRİYROUZ. BEZE HALİNE GETİRDİĞİMİZ HAMURUN İÇİNİ TEK TEK AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMUR DİKDÖRTGEN ŞEKLİNE GELDİĞİNDE İNCE İNCE AYIRDIĞIMIZ DİL PEYNİRLERİNİ VE UFALADIĞIMIZ KAVURMALARI ORTASINA EKLEYİP HAMURU İKİYE KATLIYORUZ. KATLADIĞIMIZ HAMURU AÇIKLIK KALMAYACAK ŞEKİLDE DÜZELTTİKTEN SONRA 20-30 DK. MAYALANMASI İÇİN DİNLENDİRİYORUZ. ARDINDAN MAYALANAN HAMURLARI ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECE FIRINDA 20-30 DK. KADAR PİŞİRİYORUZ. HAMURLARI FIRINDA KONTROL ETMEKTE YARAR VAR. ÜSTLERİ KIZARINCA FIRINDAN ALABİLİRSİNİZ. ARDINDAN DİLİM DİLİM KESTİĞİMİZ EKMEKLERİMİZİ YANINDA ZEYTİNYAĞI VE NAR EKŞİSİYLE SERVİS EDEBİLİRİZ.

 

UFUK NALBANT'IN AY ÇÖREĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

 4 ADET BÜYÜK BOY KIRMIZI ELMA

 1 ADET PORTAKAL

 100 GR KURU İZMİR ÜZÜMÜ

 50 GR TARÇIN

 150 GR AYIKLANMIŞ CEVİZ

 200 GR TOZ ŞEKER

 150 GR PUDRA ŞEKERİ

 2 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN 

 2 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU 

 2 PAKET KAKAO

 1 KG UN

 7 ADET YUMURTA

 125 GR YOĞURT

 1 PAKET/250 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

KEKİ: 3 ADET YUMURTA, 1 SU BARDAĞI ŞEKERİ MİKSERDE 5 DK. KADAR ÇIRPIYORUZ. İÇİNE KABARTMA TOZU, VANİLYA, KAKAO, 1 BARDAK SÜT VE YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ, 1,5 BARDAK UN EKLEYİP BİR MİKTAR DAHA KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA KOYUP 170 DERECEDE 40-45 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

HARCI: 4 ADET KIRMIIZI ELMAYI SOYDUKTAN SONRA VOK TAVAYA RENDELİYORUZ. İÇİNE 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VE 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİP, ELMALARI SOTELİYORUZ. DAHA SONRA OCAKTA PİŞEN ELMALARA SIRASIYLA KAKAO (3 TATLI KAŞIĞI), TARÇIN (2 TATLI KAŞIĞI), VANİLYA (2 TATLI KAŞIĞI) VE RONDODA ÇEKİLMİŞ CEVİZİ DE EKLEYİP HARCI BİR KENARA ALIYORUZ. DAHA ÖNCEDEN YAPTIĞIMIZ KAKAOLU KEKTEN İÇİNE UFALAYIP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ VE HARCIMIZ HAZIR HALE GELİYOR.

 

HAMURU: ODA SICAKLIĞINDA BEKLEMİŞ TEREYAĞI, 2 YUMURTA, 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VEYA PUDRA ŞEKERİ, 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELLE İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA ALABİLDİĞİ KADAR UNU YAVAŞ YAVAŞ EZMEDEN YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINA GELEN HAMURU 10 DK. BEKLETTİKTEN SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALIP MERDANEYLE İNCE BİR ŞEKİLDE AÇIYORUZ. İÇİNE KONULAN HARÇTAN SONRA İKİ TARAFTAN KAPATIP AY ŞEKLİNE GETİRİP TEPSİYE DİZİYORUZ. 1 VEYA 2 YUMURTA SARISINI BİR MİKTAR SIVI YAĞLA BEABER ÜZERİNE SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-190 DERECE FIRINDA ALTI ÜSTÜ PİŞENE KADAR TUTUYORUZ. ÜZERİNE İSTEĞE BAĞLI OLARAK SUSAM DA EKLEYEBİLİRSİNİZ.

Güncelleme: 09/02/2015 18:03:27
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.