12 Mayıs Salı Yayını Tarifler

12 Mayıs Salı Yayını Tarifler

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF

KEPEKLİ MİNİ PİDE

MALZEMELER:

 

2 SU BARDAĞI KEPEK UNU

1 SU BARDAĞI UN

1 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA

1 -1.5 SU BARDAĞI SU

TUZ

İÇ HARCI:

1 ADET SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

400 GR ISPANAK

150 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ

YUMURTA SARISI

TUZ - KARABİBER 

KIRMIZI TOZ BİBER

HAZIRLANIŞI:

KEPEK UNU, UN, MAYA VE TUZU YOĞURMA KABINA ALIN VE KARIŞTIRIN. SUYU İLAVE 

EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN. 

HAMURUNUZU 6-8 PARÇA BEZE YAPIP ÜZERİNİ KAPATIP BİRAZ MAYALANDIRIN.

SOĞANI VE SARIMSAKLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞINDA KISIK ATEŞTE KAVURUN 

VE ISPANAKLARI İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUN BAHARATLARINI İLAVE EDİN.

HAMURLARINIZI PİDE İNCELİĞİNDE AÇIN İÇLERİNE KAŞAR RENDESİNİ DE EKLEDİĞİNİZ 

HARÇTAN KOYUN VE KÖŞELERİNDEN KAPATIP ORTA KISIMLARINI AÇIK BIRAKIN. YUMURTA 

SARISI SÜRÜN VE 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

SAĞLIKLI TAZE PEYNİR 

 

1 LT SÜT

125 GR KREMA 

1/2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON TOZU

YAPILIŞI;

SÜTÜ 76 C YE ISITIN. (BUHARI CIKINCAYA KADAR) LİMON TOZUNU EKLEYİP ARDINDAN 

KREMAYI EKLEYİP 81-82 C YE KADAR ISITIN, SÜZGECE KONMUŞ TÜLBENT İLE SÜZDÜRÜN.

MAYASIZ ROLL EKMEK 

560 GR UN

5 GR TUZ

6 GR KABARTMA TOZU

5 GR KARBONAT 

2 ADET YUMURTA

115 GR TEREYAĞI 

125 GR ZEYTİNYAĞI 

250 GR YOĞURT 

ÇÖREK OTU

SUSAM 

YAPILIŞI:

UN, TUZ VE KABARTMA TOZU, KARBONATI KARIŞTIRIN VE ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİN. DİĞER 

MALZEMELERİ İLAVE EDİN VE YOĞURUN. HAMURU RULO HALİNE GETİRİN VE 180 DERECEDE 

PİŞİRİN.  

PEYNİR VE EKMEKTEN SANVİÇLER

DOMATES, ZEYTİN EZMESİ, SALATALIK VE BİBER İLE SANDVİÇLER TAMAMLANABİLİR. 

MEYVE CUPLARI

200 GR UN

5 GR TUZ 

4 ADET YUMURTA

100 ML SÜT 

120 ML SU 

100 GR KUVERTÜR BİTTER ÇİKOLATA

100 GR KREMA

1 ADET MUZ

10 ADET ÇİLEK 

YAPILIŞI 

 

BÜTÜN MALZEMELERİ MİKSER İLE ÇIRPIN FIRINI 210 DERECEYE ISITIN MUFFİN KAPLARINA 

3/1 İ KADAR SIVI YAĞ KOYUN VE ISITIN. YAĞ YETERİNCE ISININCA FIRINDAN ÇIKARIN. 

GÖRKEM DOĞAN

YAPTIĞINIZ HAMUR KARIŞIMINI BU KAPLARIN İÇİNE KOYUN 5-10 DAKİKA PİŞİRİN. YAPTIĞINIZ 

KAPLARIN İÇİNE DOĞRANAN MEYVELERİ KOYUN VE ÇİKOLATA VE KREMADAN YAPTIĞINIZ 

GANAJI ÜSTLERİNE GEZDİRİN. 

KAPTA PEYNİRLİ TATLI

100 GR PEYNİR

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

¼ ADET VANİLYA ÇUBUĞU

1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

TAZE PEYNİR, ŞEKER, LİMON SUYU VE VANİLYA ÇUBUĞUNU MİKSERDE ÇIRPIN. ÜZERİNE TAZE 

MEYVELER EKLEYİN.

 

 

İHSAN ARI

ÇANAKLI SEBZELİ KÖFTE

 

HAMURU İÇİN

MALZEMELER

6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YARIM SU BARDAĞI ILIK SU

1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE)

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

TOZ KIRMIZI BİBER

2 TATLI KAŞIĞI ÇÖREKOTU VE SUSAM

1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

ÖNCELİKLE 2,5 SU BARDAĞI UNU YOĞURMA KABINA ELEYİN. TÜM MALZEMEYİ İLAVE EDİP 

YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. ELİMİZE YAPIŞMAYAN ORTA YUMUŞAKLIKTA BİR HAMUR 

HAZIRLIYORUZ.(BU AŞAMADA UN İLAVESİ GEREKİRSE EKLİYORUZ)

20-25 DAK ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENDİRİYORUZ.

SÜRE SONUNDA MUFİN KALIBI VEYA FIRINA DAYANIKLI KÜÇÜK CAM KÂSELERİN DIŞ 

KISIMLARI TEREYAĞI İKE YAĞLANIR. HAMURUMUZU TEZGAHA ALIP YARIM CM KALINLIĞINDA 

AÇIYORUZ. YAĞLANAN KALIPLARIN YÜZEYİNİ TUTACAK BÜYÜKLÜKTE BİR TENCERE KAPAĞI 

VEYA KALIPLA KESİYORUZ.ELDE ETTİĞİMİZ YUVARLAK PARÇALARI KALIPLARIN YÜZEYİNE İYİCE 

YERLEŞTİRİYORUZ.AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISINI SÜRÜYORUZ.BU KALIPLARI FIRIN 

IZGARASININ ÜZERİNE YERLEŞTİRİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE AYARLI FIRINDA 

KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

PİŞEN HAMURLAR DİNLENDİKTEN SONRA ALINIR VE İSTENİLEN ŞEKİLDE KULLANILIR.

2-3 GÜN ÖNCEDEN BU ÇANAKLARI HAZIRLAYIP BEKLETEBİLİRSİNİZ.(HAVA ALMAYAN BİR 

KAPTA KAPALI BİR ŞEKİLDE)

KÖFTESİ

·  -115 GR MANTAR

·  -2 ADET SOĞAN

·  -1,5 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT (KABUKSUZ GARNİTÜR OLABİLİR)

·  -1 ADET KABAK

·  -1 ADET HAVUÇ

·  -1 ADET PATATES

·  -KİŞNİŞ

·  -1 ADET YUMURTA

·  -250 GR HİNDİ KIYMA

·  -1 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

·  -1 KAŞIK SOYA SOSU

·  -TUZ

·  -KARABİBER

·  -ZENCEFİL (TOZ)

·  -KÖRİ

·  -KİMYON

·  -5-6 KAŞIK GALETA UNU

·  -25 GR KAJU FISTIĞI

İHSAN ARI

·  -100 GR YULAF (AÇMAK İÇİN)

·  -MAYDANOZ

·  

TÜM MALZEMELERİ ROBOTTAN GEÇİRİP 5 DK KADAR YOĞURUP DİNLENMEYE ALIN. 

KÖFTELERİ AZ YAĞDA KAVURUP 10 DK. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

·  

PATATES PÜRESİ MALZEMELERİ

·  500 GR. PATATES – HAŞLANMIŞ

·  1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

·  2 YEMEK KAŞIĞI KREMA

·  TUZ

·  KARABİBER

·  MUSKAT

·  PATATESLERİ HAŞLADIKTAN SONRA SOYUP, RENDELEYİN.

·  

·  RENDELEDİĞİNİZ PATATESLERİ BİR TENCEREYE ALIN VE GERİ KALAN TÜM MALZEMELERİ 

EKLEYİP, BİR SPATULA YARDIMIYLA EZEREK KARIŞTIRIN.

·  

·  PÜRÜZSÜZ BİR HALE GELDİĞİNDE ATEŞTEN ALIN.

·  

·  ELDE EDİLEN ÇANAKLARIN İÇİNE ÖNCE PATATES PÜRESİ DAHA SONRA KÖFTE VE TEKRAR 

PATATES PÜRESİ SIKIP SERVİS EDİNİZ

·  

·  EK OLARAK 2 ADET SOSİS

·  

·  YARIM ÇAY BARDAĞI YEŞİL ZEYTİN

·  PORTAKALALLI ÇİLEKLİ MEYVE SUYU

·  ·  

·  -6-7 ADET PORTAKAL

·  -4 DAL TAZE NANE

·  -15 ADET ÇİLEK

·  

·  PORTAKALLARI SIKIN. ÇİLEKLERİ PÜRE HALİNE GETİRİN. NANE VE ÇİLEKLE SERVİS EDİN.

·  

·  

KAKAOLU FRAMBUAZLI CUP MALZEMELERİ

·   

·  KAKAOLU KAT İÇİN MALZEMELER

·  ½ LİTRE SÜT

·  2 YEMEK KAŞIĞI UN

·  2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

·  2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

·  ½ SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

·  1 PAKET VANİLYA

·   

·  FRAMBUAZLI YOĞURT KATI İÇİN MALZEMELER

İHSAN ARI

·  1 KASE BEBE BİSKÜVİSİ

·  400 GR. SÜZME YOĞURT

·  5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

·  ½ SU BARDAĞI FRAMBUAZ PÜRESİ

·  ½ SU BARDAĞI BÜTÜN FRAMBUAZ

·  KAKAOLU MUHALLEBİ İÇİN, TÜM MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALIP KARIŞTIRIN VE 

OCAĞIN ÜZERİNE ALIP, MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN VE KAPLARA 

BÖLÜN. ÜZERİNE BEBE BİSKÜVİLERİNİ KIRARAK PAYLAŞTIRIN.

·  

·  YOĞURTLU KAP İÇİN, SÜZME YOĞURT, FRAMBUAZ PÜRESİ VE PUDRA ŞEKERİNİ KARIŞTIRIN. 

KAKAOLU KATIN ÜZERİNE DÖKÜN VE BÜTÜN FRAMBUAZ PARÇALARINI İÇİNE SERPİŞTİRİP 

ÜZERİNE DE KOYARAK SÜSLEYİN

 

 

ALP MEHMET SIY

OKUL DÖNÜŞÜ ÇOCUKLARI KARŞILAMA MENÜSÜ

 

SÜTLÜ AYRAN ( TUZLULARIN YANINDA )

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI PASTÖRİZE SÜT 

1 ÇAY BARDAĞI SU DURUMA GÖRE İLAVE EDİLEBİLİR 

TUZ 

 

HEPSİ KARIŞTIRILIP İYİCE PÜTÜRSÜZ KALANA DEK ÇIRPILIR  DAHA SONRA SERVİS EDİLİR 

SEBZE VE MEYVE KARIŞIMLI VİTAMİN DEPOSU (TATLILARIN YANINDA )

1 ELMA

2 HAVUÇ 

1 DOMATES

1 PORTAKAL 

HEPSİ BLENDIRDAN GEÇİRİLİP SUYU ÇIKARILIP SÜZÜLÜR YA DA HEPSİ RENDELENİP SUYU 

ÇIKARILIR SERVİS EDİLİR.

 

ŞEFTALİ KURABİYE  (TATLILAR)

100 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 YUMURTA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

YARIM PAKET VANİLYA 

2.5 SU BARDAĞI UN 

EN AZ 6 TANE KABUKLU İRİ CEVİZ KIRILMAMIŞ 

ÜZERİ İÇİN SARI KIRMIZI GIDA BOYASI VE BİRAZ YEŞİL ŞEKER HAMURU 

YAPILIŞI 

TEREYAĞI, YOĞURT VE ŞEKER BİRLİKTE YOĞRULUR. İÇİNE DİĞER TÜM MALZEMELER 

ELENEREK EKLENİR KIVAMA GELİNCE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP CEVİZ 

KABUĞUNUN ÜSTÜNE KAPLANIR. 

ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PEMBE RENK ALINCA ÇIKARTILIR.

GIDA BOYALARINDAN 1’ER DAMLA ÇOK AZ SUYLA KARIŞTIRILIP KURABİYELER 

RENKLENDİRİLİR 

HEMEN TOZ ŞEKERE BULANIP TABAĞA ALINIR ÜSTÜNE ŞEKER HAMURU İLE 1’ER YAPRAK 

YAPILIR.

ÇEREZLİ VE MEYVELİ BİSKÜVİ  (TATLILAR)

ALP MEHMET SIY

MALZEMELER 

100 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

1 YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT 

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

3 SU BARDAĞI UN (DURUMA GÖRE İLAVE EDİLEBİLİR) 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 

50 GR KURU ÜZÜM 

50 GR DÖVÜLMÜŞ FINDIK 

6 TANE KURU KAYISI 

1 ÇAY BARDAĞI ANTEP FISTIĞI (TUZSUZ) 

YAPILIŞI 

TEREYAĞI, YUMURTA, YOĞURT VE ŞEKERİ ÇIRPALIM. 

DAHA SONRA UN, KABARTMA TOZU VE TARÇINI EKLEYİP YOĞURURKEN; KURU ÜZÜMLERİ VE 

DÖVÜLMÜŞ FINDIKLARI EKLEYİP ÖZLEŞİNCE HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP TEPSİYE 

YAĞLI KAĞIT SERİP ÜSTÜNE ÇOK FAZLA DÜZELTMEDEN YAYALIM. ÜSTÜNE KURU KAYISILARI 

MİNİK MİNİK DOĞRAYIP ANTEP FISTIĞINI DA HAMURUN ÜSTÜNE BATIRALIM. ISITILMIŞ 180 

DERECE FIRINDA ÜSTÜ HAFİF PEMBE OLUNCA FIRINDAN ALALIM.

 

SUSAMLI TUZLU KURABİYE (TUZLU)

 

YARIM SU BARDAĞI SUSAM 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

100 GR YUMUŞAK TEREYAĞI 

1 TANE YUMURTA 

1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

1 PAKET KABATRMA TOZU 

1 ÇAY KAŞIĞI KADAR TUZ

2 VEYA 3 SU BARDAĞI UN (DURUMA GÖRE) 

YAPILIŞI 

SUSAMLARI TEFLON TAVADA AZ SIVI YAĞ İLE KISIK ATEŞTE KAVURALIM. DAHA SONRA TÜM 

MALZEMEYİ DERİN GENİŞ BİR KAPTA KARIŞTIRIP YOĞURALIM. İÇİNE KAVRULAN SUSAMLARI 

DA EKLEYİP ORTA SERTLİKTE BİR HAMUR ELDE EDELİM.

ELİMİZLE YA DA ŞEKİLLİ KALIPLARLA ŞEKİLLER VEREREK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ VE AZ 

YAĞLANMIŞ YAĞLI KAĞIT ÜSTÜNE ARALIKLARLA DİZELİM. ÖNCEDEN ISITILAN 170 DERECE 

FIRINA ÜZERLERİ KIZARINCA FIRINDAN ALALIM.

PEYNİRLİ SEPET (TUZLU)

MALZEMELER

100 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

ALP MEHMET SIY

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

2 YUMURTA ( 1 SARI ÜSTÜ İÇİN AYRILACAK ) AKI İSE PEYNİRLİ HARCA KONACAK 

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREK OTU

2 YA DA 2,5 BARDAK UN KIVAMA GÖRE AZ AZ EKLENECEK 

İÇ MALZEME 

100 GR BEYAZ PEYNİR EZİLİP 

8 DAL MAYDANOZ İNCE KIYILIP VE BİR YUMURTANIN AKI KARIŞTIRALACAK 

 

YAPILIŞI 

TEREYAĞI, SIVI YAĞ, YOĞURT, 1 YUMURTA ELLE İYİCE KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA UN 

KABARTMA TOZU VE TUZ EKLENİP YOĞRULUR. 

HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP ÇAY TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR (EL YA DA MERDANE 

İLE)

1’ER CM İÇTEN BIÇAKLA SAĞLI SOLLU BOYUNA KESİK YAPILIR. 

HAZIRLANAN PEYNİRLİ MAYDANOZLU YUMURTA AKLI İÇTEN HAMURUN TAM MERKEZİNE

YETERİNCE KONULUR. 

KESİLEN TARAFLAR SOL SAĞA SAĞ SOLA GELECEK ŞEKİLDE ÜST ÜSTE GETİRİLİR. 

ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÇÖREK OTUNU SERPEREK ISITILMIŞ 170 DERECE 

FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.

UYUYAN AYICIK

1 BARDAK PİRİNÇ

1 DOMATES

2 DİLİM TAZE KAŞAR 

6 TANE ÇERİ DOMATES

2 DİLİM BURGER 

3 ADET SİYAH ZEYTİN

3 YUMURTAYI 

YAPILIŞI: 

DOMATES RENDE YAPILIP AZ YAĞDA PİŞİRİLİR. ÜSTÜNE YIKANAN PİRİNÇ EKLENİR. AZ TUZ DA 

İLAVE EDİLİR. SUYU VERİLİP PİLAV GİBİ PİŞER. PİLAV DEMLENİP SOĞUYUNCA SERVİS 

TABAĞINA AYICIK ŞEKLİ VERİLİP KONUR. DİĞER YAN MALZEMELERLE AĞZI KULAĞI GÖZÜ 

YAPILIR. YUMURTA İYİCE ÇIRPILIR TEFLON TAVAYA DÖKÜLÜP OMLET GİBİ PİŞİRİLİR 

BU DA AYICIĞIN BATTANİYESİ OLUR.

 

 

OKAN KARADENİZ

PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE TAVUK BAGETLERİ

 

10-15 ADET BABY PATATES

2 ADET SOĞAN

BİBERİYE

2-3 DİŞ SARIMSAK

ZEYTİNYAĞI

250 GR TEREYAĞI

HARDAL

1 ADET LİMON

10 GR ZERDAÇAL

10 GR KİMYON

TUZ

KARABİBER

TAZE KEKİK

20 GR KÖRİ

8 -10 ADET TAVUK BAGET 

250 GR KREMA

YAPILIŞI:

PATATESLERİ HAŞLAYIN. ZEYTİNYAĞI, HARDAL, SARIMSAK, LİMON KABUĞU, ZERDEÇAL, 

KİMYON, TUZ, KARABİBER, KEKİK VE KÖRİNİN YARISINI BİR KABA ALIN VE MARİNE 

HAZIRLAYIN. TAVUKLARI BU SOSLA İYİCE OVALAYIN VE YEDŞRŞN. 185 DERECEDE 35-40 DK 

PİŞİRİN. PATATESLERİ EZİN. KREMA İLE TEREYAĞINI AYNI KAPTA KARIŞTIRARAK ERİTİN. İYİCE 

KARIŞTIRIN Kİ KESİLMESİN. SONRA PÜREYE YAVAŞ YAVAŞ BU KREMALI SOSU EKLEYİN. 

YEDİREREK ALDIĞI KADAR YAĞ EKLEYİN VE İYİCE KARIŞTIRIN. 

TAVUKLARI ÇIKARIN VE SERVİS TABAĞINA ALIN. YANINDA PATATES PÜRESİ İLE SERVİS EDİN.

 

 

ÖZGE UYSALER

OKUL DÖNÜŞÜ ÇOCUKLARI KARŞILAMA MENÜSÜ

 

MİNİ PİZZALAR

4 ADET TORTİLLA

1 BARDAK DOĞRANMIŞ DOMATES 

1 SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK

KURU NANE

KURU KEKİK

ZEYTİNYAĞI 

KARABİBER – TUZ

3 YEMEK KAŞIĞI RENDE PARMESAN

1 BARDAK KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

4 -5 ADET SOSİS

PİZZALAR İÇİN TORTİLLA VEYA YUFKALAR BARDAK AĞZI GENİŞLİĞİNDE KESİLİR. PİZZA SOSU 

İÇİN SOĞAN VE SARIMSAK ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. DOMATES PÜRESİ EKLENİR. KISIK 

ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. TUZ, KARABİBER, KEKİK, NANE EKLENİR.

MISIRLAR VE SOSİSLER TEREYAPINDA KAVRULUR. YUVARLAK KALIPLARDA YUFKALARIN 

ÜZERİNE DOMATES SOSU, MISIR, PARMESAN PEYNİRİ VE SOSİS EKLENİR. ÜZERİ KAŞAR 

PEYNİRİ RENDESİYLE KAPLANIR. 220 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.

FIRIN DONAT

1 BUÇUK BARDAK UN

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 YEMEK KAŞIĞI ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

1 YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

1 KASE AHUDUDU

YARIM BARDAK SEKER

YARIM BARDAK SUT

TARÇIN 

PUDRA ŞEKERİ

100 GRAM BİTTER ÇİKOLATA

2 ADET KORNET KÜLAH

1 ELMA 

8-10 ADET BÖĞÜRTLEN 

YARIM KİLO ÇİLEK 

1 ADET MUZ

1 BARDAK SÜT

DONATLAR İÇİN TEREYAĞI VE ŞEKER ÇIRPILIR. YUMURTA, VANİLYA VE SÜT EKLENİR. SON 

OLARAK UN VE AHUDUDULAR EKLENİR. HAFİFÇE KARIŞTIRILIR, KALIBA DÖKÜLÜR. 180 

DERECE FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİLİR.

KABAK CİPSLERİ

ÖZGE UYSALER

2 ADET KABAK

100 GRAM PARMESAN PEYNİRİ

100 GRAM GALETA UNU

1 BARDAK SÜT

2 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ SARIMSAK

TUZ - KARABİBER

KABAKLAR İNCE DİLİMLENİR. SÜTTE BEKLETİLİR. TOZ PARMESAN, GALETA UNU, TOZ 

SARIMSAK KARIŞTIRILIR. TUZ VE KARABİBER EKLENİR. KABAKLAR BU KARIŞIMLA KAPLANIR. 

220 DERECEDE KIZARMAYA BAŞLAYINCAYA DEK PİŞİRİLİR.

MEYVELİ SÜTLER İÇİN ÇİLEK, MUZ, ŞEKER ROBOTTAN GEÇİRİLİR. SÜT EKLENİR.

 

 

ŞURA KARACA

FERZAN OKULDAN DERS ÇALIŞMAK İÇİN CEYLİN’LE DÖNERSE 

 

SEBZE CİPS

1 ADET KABAK

2 ADET PATATES

2 KAŞIK TOZ PARMESAN 

2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI

TUZ 

KARABİBER

PATATESLERİ İNCE İNCE KESİP FIRIN TEPSİSİNE DÖŞEYİN. 200 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN. 

KABAĞI DOĞRAYIN. PARMESANLA MARİNE EDİN VE 200 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN.

 

DOMATES SOS

2 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

2 KAŞIK ŞEKER

DOMATES PÜRESİ, ŞEKER VE SİRKE İLE 20 DK KAYNATIN.

 

YOĞURT SOS

2 KAŞIK SÜZME YOĞURT

1 KAŞIK KURU NANE

YOĞURT VE NANEYİ KARIŞTIRIN.

 

MİNİK EKMEK

1 SU BARDAĞI SÜT 

YARIM PAKET YAŞ MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

ALDIĞI KADAR UN 

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI CEVİZ

 

3 YAPRAK MARUL 

SALATALIK TURŞUSU 

CHERRY DOMATES

MAYAYI VE SÜTÜ KARIŞTIRIN. DİĞER SIVILARI EKLEYİN. KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIP 

YOĞURUN. MAYALANDIRIP ŞEKİL VERİN. 200 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

LOLİPOP TAVUK İÇİN 

 

10 ADET TAVUK İNCİK 

ŞURA KARACA

2 BÜYÜK PAKET SADE PATATES CİPSİ

2 YUMURTA

1 SU BARDAĞI BEYAZ UN 

EKMEK KIRINTISI YA DA 1 SU BARDAĞI GALETA UNU

 

4 ADET PORTAKAL

Güncelleme: 13/05/2015 14:59:25
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.