12 Ocak Pazartesi - Fatma'nın Anne Böreği tarifi

12 Ocak Pazartesi - Fatma'nın Anne Böreği tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

ANNE BÖREĞİ

5 ADET YUFKA

4 ADET BÜYÜK BOY PATATES

1 YUMURTA

300 GR LOR PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

500 GR SÜT

TUZ, KARABİBER

1 DEMET MAYDANOZ

 

YAPILIŞI;

PATATESLERİ SOYUP DÖRDE BÖLELİM, TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE SU EKLEYİP KAYNATALIM VE 

BİRAZ DA TUZ EKLEYELİM. PİŞENE KADAR HAŞLAYALIM VE ÇATALLA EZELİM. 1 YUMURTAYI, LORU, 1 

SU BARDAĞI SIVI YAĞI, SÜTÜ, TUZ, KARABİBERİ VE MAYDANOZU DA EKLEYİP İÇ HAZIRLAYALIM. İLK 

YUFKAYI TEZGAHA SERELİM VE HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN HER YERİNE SÜRELİM. İKİNCİ YUFKAYI DA 

ÜZERİNE KAPATALIM ONA DA İÇ HARÇTAN SÜRELİM. KALAN YUFKALARI DA ÜZERİNE KAPATALIM. 

DAHA SONRA 5 YUFKAYI RULO HALİNDE SARALIM VE BUZDOLABINDA 1 SAAT BEKLETELİM. 2 

PARMAK KALINLIĞINDA DİLİM KESELİM. DİLİMLEDİĞİMİZ BÖREĞİ YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM 

ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM. 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA (ÜZERİ KIZARANA 

KADAR) PİŞİRELİM.

Güncelleme: 14/01/2015 10:07:30
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.