14 Mayıs Perşembe Tarifleri

14 Mayıs Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

ÇITIR YOĞURT BÖREĞİ

MALZEMELER:

1 ADET YUFKA 

3 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT 

100 GR ERİMİŞ TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI MAVİ HAŞHAŞ

1 ADET YUMURTA SARISI

HAZIRLANIŞI:

YUFKAYI ORTADAN İKİYE KESİN. TEREYAĞINI FIRÇA İLE SÜRÜN ÜZERİNE YOĞURDU ÇIRPIP 

SPATULA İLE YAYIN. DİĞER YUFKAYI ÜZERİNE KAPATIN VE AYNI İŞLEMİ TEKRAR YAPIN VE 

SİGARA BÖREĞİ KESER GİBİ 12 PARÇAYA BÖLÜN.

SİGARA BÖREĞİ GİBİ RULO YAPIN. YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÜZERLERİNE KALAN 

HAŞHAŞTAN SERPİN. 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

SICAK ÇİKOLATALI MOUSSE

300 GRAM BİTTER ÇİKOLATA

150 GRAM TEREYAĞI

9 YUMURTA

45 GRAM KAKAO

180 GRAM ŞEKER 

FRAMBUAZLI DONDURMA

YAPILIŞI

BİTTER ÇİKOLATA İLE TEREYAĞINI BENMARİDE ERİTİN VE KAKAOYU EKLEYİN. YUMURTANIN 

SARISINI VE BEYAZINI AYIRIN. ŞEKER İLE BEYAZI KÖPUK HALİNE GETİRİN. YUMURTA 

SARILARINI ERİYEN ÇİKOLATALI KARIŞIMA YAVAŞÇA YEDİRİN. BİRAZ KARIŞTIRDIKTAN SONRA 

YUMURTA BEYAZININ 1/3’ÜNÜ BU KARIŞIMA YEDİRİN. KALANI SİLİKON SPATULAYLA 

SÖNDURMEDEN KARIŞIMA YEDİRİN. PORSELEN KALIPLARA PAYLAŞTIRIN VE 190 C DE 7-8 

DAKİKA PİŞİRİN VE DONDURMA İLE SERVİS EDİN.

 

 

İHSAN ARI

DONDURMA EŞLİĞİNDE MUHALLEBİLİ CUP

125 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 YUMURTA

3 SU BARDAĞI KADAR UN 

1 PAKET KABARTMA TOZ

2 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI

İLK OLARAK UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ BİR KABA ALIP KARIŞTIRIYORUZ. SONA UNU 

BIRAKMAMIZIN NEDENİ KİMİ ZAMAN UNUN FAZLA YA DA AZ GELEBİLMESİNDEN 

KAYNAKLANIYOR. UNU EKLERKEN HAMURUN KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR 

YUMUŞAKLIĞA SAHİP OLMASINA VE ELE YAPIŞMAMASINA DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR. 

KURABİYELERİ HAZIRLARKEN İSE DİLEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ. ANCAK SARMA İŞLEMİ 

UYGULAYACAKSANIZ MERDANE YARDIMI İLE HAMURUNUZU AÇMANIZ FAYDANIZA 

OLACAKTIR.

MUHALLEBİSİ İÇİN:

 1 LT SÜT

 4 YEMEK KAŞIĞI UN

 3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 1 PAKET VANİLYA

 1 ADET YUMURTA SARISI

MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI; KREMA VE VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMELERİ TENCEREYE 

ALARAK KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. MUHALLEBİ KAYNADIKTAN 3 DAKİKA KADAR SONRA 

OCAKTAN ALARAK 10-15DK SOĞUMAYA BIRAKIN. DAHA SONRA VANİLYA VE SIVI KREMAYI 

İLAVE EDİN VE MİKSER YARDIMI İLE PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNTÜ ALANA KADAR 4-5 DAKİKA 

BOYUNCA ÇIRPIN.

 

100 GR KAVRULMUŞ ANTEP FISTIĞI 

100 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

50 GR DONDURULMUŞ ÇİLEK 

50 GR DONDURULMUŞ AHUDUDU 

50 GR DONDURULMUŞ VİŞNE 

300 GR BİTTER ÇİKOLATA 

1 PAKET SIVI KREMA 

3 TOP ÇİLEKLİ DONDURMA 

3 TOP KAVUN AROMALI DONDURMA 

3 TOP KARAMELLİ DONDURMA 

3 TOP ÇİKOLATA PARÇACIKLI 

3 TOP DAMLA SAKIZLI

 

 

ALP MEHMET SIY

PANDİSPANYALI FIRINDA DONDURMA (MEYVE SOSLU)

PANDİSPANYA MALZEMELERİ 

6 YUMURTA (5+1) 

150 GR TOZ ŞEKER 

110 GR UN 

1 ÇAY KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

BİR TUTAM TUZ

1 TATLI KAŞIĞI SIVI YAĞ (TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN) 

8 TOP VANİLYALI MARAŞ DONDURMASI

1 DAL TAZE NANE 

YAPILIŞI 

5 YUMURTA AKINI HAFİF ÇIRPTIKTAN SONRA İÇİNE BİR TUTAM TUZ EKLENİP KAR GİBİ OLANA 

DEK ÇIRPILIR. DİĞER TARAFTA 5 YUMURTA SARISI VE 1 TAM YUMURTA ÇIRPILIR. İÇİNE 

PORTAKAL KABUĞU RENDESİ VE ŞEKER KONULARAK ÇIRPILIR. İÇİNE UN ELENEREK İLAVE 

EDİLİR ÇOK KARIŞTIRILMAZ. EN SON  KAR GİBİ OLAN YUMURTA AKLARI İLAVE EDİLEREK 

SÖNDÜRMEDEN ALTAN ALTTAN KARIŞTIRILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİ AZ YAĞLANIR VE 

KARIŞIM DÖKÜLÜR 150 YA DA 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR. 

ŞEKERLİ KÖPÜK

MALZEMELER

3 ADET YUMURTA AKI

6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER (BİRAZ ŞEKER AYRILACAK ÜSTÜNE SERPMEK İÇİN)

YAPILIŞ 

3 ADET YUMURTA AKI MİKSERLE ÇIRPILIP KÖPÜRTÜLÜR. İÇİNE 6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

EKLENİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR. İYİCE KÖPÜRDÜĞÜNDE ŞEKERLİ KÖPÜK HAZIR. 

 

SOS MALZEME 

1 KASE VİŞNE 

1 ÇAY KAŞIĞI LİMON RENDESİ

1 ÇAY KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 

2 YEMEK KAŞIĞI SU

YAPILIŞI 

SOSLUĞA VİŞNE ALINIR ÜSTÜNE PUDRA ŞEKERİ VE 2 YEMEK KAŞIĞI SU KONULARAK 

PİŞİRİLİP KIVAM ALINCA ATEŞTEN ALINIP SOĞUMAYA BIRAKILMADAN ÖNCE RENDE 

KABUKLAR İLAVE EDİLİR.

BİRLEŞİMİ 

PANDİSPANYADAN YUVARLAK KALIPLA DAİRELER KESİLİP ÇIKARILIR YUVARLAK KALIP YOKSA 

SU BARDAĞI DA OLUR.

ALP MEHMET SIY

ISIYA DAYANIKLI FIRIN KABINA PANDİSPANYA DAİRELER YERLEŞTİRİLİR. 

PANDİSPANYANIN ÜSTÜNE DONDURMA KONULUP ÜSTÜ HAZIRLANAN ŞEKERLİ KÖPÜK İLE 

ŞEKİL VERİLEREK KAPLANIR. ÜSTÜNE AYIRDIĞIMIZ TOZ ŞEKER SERPİLİP 270 DERECE FIRINDA 

SADECE 2 DAKİKA PİŞİRİLİR. 

TABAĞIN KENARINA VİŞNE SOS VE DONDURMA İLE SERVİS YAPILIR.

ARZUYA GÖRE ÜSTÜ PÜRMÜZ İLE YAKILIR.

DOMATESLİ TATLI

2 ADET DOMATES

1 BARDAK TOZ ŞEKER

2 BARDAK SU

YARIM ÇAY BARDAĞI ŞAM FISTIK

3 KARANFİL

YARIM ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

¼ LİMON DİLİMİ

DOMATESLERİN KABUKLARI ÇIKARILIR. İÇLERİ OYULUP 1 BARDAK TOZ ŞEKER VE SU ŞERBET 

OLARAK KAYNATILIR. KIVAM ALINCA DOMATESLER ŞERBETE ATILIR. DOMATESLER ÇOK 

ERİMEDEN ŞERBET KOYULAŞINCA ŞERBETTEN ÇIKARILIP SOĞUMAYA ALINIR. ŞAM FISTIKLAR 

TAVADA KAVRULUP DÖVÜLÜR. PANDİSPANYADAN YUVARLAK KALIPLA ŞEKİL KESİLİP 

ÇIKARILIR. ÜSTÜNE DOMATES TATLISI KONULUR. ONUN ÜSTÜNE DE DONDURMA İLE SERVİS 

YAPILIR. KENARLARA KAVRULMUŞ VE DÖVÜLMÜŞ ŞAM FISTIKLARI SERPİLİR.

 

 

OKAN KARADENİZ

CEVİZLİ BROWNİE

500 GR TEREYAĞI

500 GR BİTTER ÇİKOLATA

200 GR CEVİZ

500 GR ŞEKER

5 YUMURTA

170 GR UN

90 GR KAKAO

1 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

VANİLYA ÇUBUĞU

DOUBLE VANİLYALI DONDURMA

ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİTİN. YUMURTA VE ŞEKERİ, VANİLYA 

ÇUBUĞUNU EKLEYİN, BİRLEŞTİRİN. KAKAO VE UNU ELEYİP YAVAŞÇA KARIŞIMA EKLEYİN. 

CEVİZLERİ DE EKLEYİN. TEREYAĞI İLE TEPSİYİ YAĞLAYIN. BİSKÜVİLERİ TOZ HALİNE GETİRİP 

TABAN YAPIN. 180 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

 

 

ŞURA KARACA

BROWNİE PASTA

500 GR ÇİKOLATA TANECİKLİ VANİLYALI  DONDURMA 

500 GR KARAMEL TANECİKLİ VANİLYALI DONDURMA

2 ADET KORNET KÜLAH

1 SU BARDAĞI KREMA 

1 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER

500 GRAM BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

150 GRAM TEREYAĞI

2 SU BARDAGI UN 

50 GRAM KAKAO 

5 PAKET YERFISTIKLI – KARAMELLİ ÇİKOLATA

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA 

4 YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

YAPILIŞI:

KEK İÇİN:

ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİTİP, OCAKTAN ALIP ŞEKERİ EKLEYİP ERİYENE 

KADAR ÇIRPIN. SONRA TEK TEK YUMURTALARI EKLEYİP KABARTANA KADAR ÇIRPIN. VANİLYA 

VE TUZU EKLEYİN ÇIRPICIYI KAPATIN. UNU ELEYİP SPATULA YARDIMI İLE KATLAYARAK 

KARIŞTIRIN. SONRA 35-40 CMLİK BİR DİKDÖRTGEN TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİN. KARIŞIMI 

DÖKÜN. 180 DERECEDE KÜRDAN TESTİ İLE KONTROL EDEREK PİŞİRİN. YAKLAŞIK 25 DK 

YETERLİ OLUYOR AMA ÜZERİ İNCE BİR KABUK BAĞLAMIŞ OLMALI. BU KALİTELİ ÇİKOLATA VE 

İYİ BİR BROWNİENİN GÖSTERGESİDİR. İNCE KABUĞUNU ÜZERİNDEN ALIN. 15 CM ÇEMBERLE 

KEKTEN 2 YA DA 3 TANE YUVARLAK ÇIKARTIN, KENARDA BEKLETİN.

ÇİKOLATA SOS:

KREMAYI ISITIN. KAYNAMAYA GELİNCE OCAKTAN ALIN. İÇİNE ÇİKOLATAYI EKLEYİN VE 

ERİYENE KADAR KARIŞITIN. SOSUNUZ HAZIR.

YERFISTIKLI – KARAMELLİ ÇİKOLATALARINIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN. YUVARLAK 

KESTİĞİNİZ KEKİ ÇEMBERİN İÇİNE OTURTUN. ÜZERİNE BİRAZ ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. 

DOĞRADIĞINIZ ÇİKOLATAYI BİR TABAKA OLARAK ÜZERİNE DİZİN. ONUN ÜZERİNE TOP 

DONDURMAYI EKLEYİN. SOSLARDAN İSTEĞE GÖRE EKLEYİN, TEKRAR 1 KAT YUVARLAK KEK 

PARÇASINI KOYUN. EĞER 3 PARÇA YUVARLAK KEKİNİZ VARSA AYNI ŞEKİLDE KATI DÖŞEYİN. 

EĞER 2 PARÇA VARSA ÜZERİNE KAPATIN VE TOP TOP DONDURMALARDAN BİR KULE GİBİ ÜST 

ÜSTE KOYUN. ÜZERİNE KARAMEL SOS VE ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN. ÇİKOLATA 

PARÇALRINDAN VE ARTAN KEKLERDEN DE PARÇALAR EKLEYEBİLİRSİNİZ. EN ÜSTÜNE KÜLAHI 

TERS ÇEVİRİP KOYUN. SANKİ YERE DÜŞÜP DAĞILMIŞ BİR KÜLAH DONDURMA GİBİ DURMALI. 

VAKTİNİZ VARSA BİR GECE DERİN DONDURUCUDA İYİCE DONANA KADAR BEKLETİN. 

VAKTİNİZ YOKSA HEMEN SERVİS YAPIN.

 

 

Güncelleme: 14/05/2015 15:45:48
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.