14 Nisan Salı Tarifleri

14 Nisan Salı Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

GÖKHAN SERBEST FRAMBUAZ PUDİNGLİ KEK

 3 YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)

 1,5 SU BARDAĞI TOZŞEKER

 1 SU BARDAĞI SÜT

 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 PAKET VANİLYA

 ALABİLDİĞİ KADAR UN (3 SU BARDAĞI YETERLİ OLUYOR)

 ÜZERİ İÇİN FRENK ÜZÜMÜ VE ORMAN MEYVELERİ

 

YAPILIŞI: ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE 10 DAK. KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. 

DAHA SONRA SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYELİM. ELEDİĞİMİZ UNA KABARTMA TOZU, VANİLYA  

EKLEYELİM. HAZIRLADIĞIMIZ KEKİ KATI YAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ KALIBA HAMURUMUZU İLAVE 

EDİP ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM. İLK 20 DAK. FIRININ KAPAĞINI AÇMAYALIM 

KEKİMİZ KABARMAZ. KEKİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ BİR KÜRDAN YARDIMI İLE ANLAYABİLİRSİNİZ. 

PİŞEN KEKİ ISLAK BİR BEZİN ÜZERİNE ALALIM. SOĞUYUNCA KALIPTAN ÇIKARTALIM.

 

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI

750 GR FRAMBUAZ

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

PUDİNG MALZEMELERİ

1 LİTRE SÜT

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER

1 PAKET VANİLYA

2 PARÇA DAMLA SAKIZI

1 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)

 

FRAMBUAZLI VE SAKIZLI PUDİNG YAPIMI :  

FRAMBUAZLARI VE ŞEKERİ SOS TENCERESİNE ALIN. ORTA ATEŞTE FRAMBUAZLAR ERİYİP SOS 

KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİN.

DAMLA SAKIZINI HAVANDA DÖVÜN. ÜT, UN, ŞEKER, VANİLYA VE DAMLA SAKIZLARINI BİR 

TENCEREYE ALIP KARIŞTIRIN. ORTA ATEŞTE KOYULAŞIP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE 

KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA OCAKTAN ALIN VE ARA ARA 

KARIŞTIRARAK SOĞUTUN.

 

 

Gülsah Zambur PUDİNGLİ KEK

 

MALZEMELER:

4 TANE YUMURTA

1 ÇORBA KAŞIĞI SU

150 GR TOZ ŞEKER

125 GR TEREYAĞI (ERİTİLMİŞ)

115 GR UN

500 ML SÜT (ILIK)

2 PAKET VANİLYA (10 GR)

ÜZERİ İÇİN:

10 ADET ÇİLEK

1 KASE ORMAN MEYVESİ

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

1-2 DAL TAZE NANE

TEREYAĞI 

YAPILISI:

FIRINI 165 DERECE’YE AYARLAYIP ISITIN.

YUMURTALARIN BEYAZINI VE SARISINI AYIRIN. BEYAZLARINI BİR FİSKE TUZLA GÜZELCE 

ÇIRPIN (ÇOK KAR GİBİ OLMAYACAK). YUMURTA BEYAZINI KENARA KOYUN.

YUMURTA SARISINI TOZ ŞEKERLE GÜZELCE ÇIRPIN. DAHA SONRA İÇERİSİNE 1 KAŞIK SUYU VE 

VANİLYAYI İLAVE EDİN. DAHA SONRA ERİTİLMİŞ TEREYAĞINI İLAVE EDİN. İYİCE 

KARIŞTIRDIKTAN SONRA UNU KATIP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN. 

TAVADA ISITTIĞINIZ SÜTÜ DE YAVAŞ YAVAŞ HARCA YEDİRİN.

SON OLARAK YUMURTA BEYAZININ 1/3’ÜNÜ HARCA KATIP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA GERİ 

KALANINI YAVAŞÇA, HARCI SÖNDÜRMEDEN İLAVE EDİN.

KÜÇÜK KASELERİN İÇİNE YAĞLI KAĞIT KOYDUKTAN SONRA KEK HARCINI PAYLAŞTIRIP 165 

DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

KEK FIRINDA PİŞERKEN ORTA BOY DOĞRADIĞINIZ ÇİLEKLERİ, PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ 

VE ORMAN MEYVELERİNİ TEREYAĞINDA HAFİFÇE ÇEVİRDİKTEN SONRA KENARA KOYUN. 

KEK PİŞTİKTEN SONRA KALIPTAN ÇIKARIP SERVİS TABAĞINA KOYUN VE ÜZERİNE BİRER KASIK 

MEYVE KARIŞIMINDAN KOYUN. ONUN ÜZERİNE DE BİR YAPRAK TAZE NANE KOYUN.

 

 

MELİKE KÜL PORTAKALLI PUDİNG DOLGULU KEK

PUDİNG:

3 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

6 YEMEK KAŞIĞI UN

4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET VANİLYA

10-15 ADET KARANFİL

4-5 ADET PORTAKAL

75 GR MARGARİN

PORTAKALLARI SIKARAK DOĞAL 1 BARDAK PORTAKAL SUYU ELDE ETTİKTEN SONRA 

KABUKLARI RENDELENİR

KARANFİLLER SICAK SU EKLENEREK KAYNATILIR VE 1 SU BARDAĞI KARANFİL SUYU ELDE 

EDİLİR

UN, PUDRA ŞEKERİ, NİŞASTA VE VANİLYA KARIŞTIRILIR ÜZERİNE SÜT DÖKÜLEREK MİKSERLE 

GÜZELCE ÇIRPILIR HATTA BLENDER UCUYLA GÜZELCE KARIŞTIRILIR ÜZERİNE PORTAKAL SUYU 

VE KARANFİL SUYU EKLENİR ORTA ATEŞTE KARIŞTIRARAK KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİLİR 

KAYNAMAYA BAŞLAYINCA PORTAKAL KABUKLARI EKLENİR 1-2 DK KAYNADIKTAN SONRA 

OCAKTAN ALINIR İÇİNE MARGARİN KONUR KARIŞTIRILIR SONRA SOĞUK SU DOLU BİR KABA 

TENCERE OTURTULUR KAYMAKLANMASIN DİYE ARADA KARIŞTIRARAK SOĞUTULUR.

KEK:

3 YUMURTA (ASLA BUZDOLABINDA OLMAYACAK ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA OLACAK)

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI YOĞURT

½ SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 PAKET VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

MUSKAT

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

YUMURTALAR VE ŞEKER KABARIP KÖPÜRENE KADAR GÜZELCE ÇIRPILIR ÜZERİNE UN HARİÇ 

TÜM MALZEMELER EKLENİR VE ÇIRPILIR SONRA YAVAŞ YAVAŞ UN EKLENİR KEK KIVAMINA 

GELİNCE BOLCA YAĞLANAN KALIBA DÖKÜLÜR ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170-175 DERECE FIRINA 

SÜRÜLÜR. 20-25 DK SONRA KABARAN KEK TAHTA BİR ÇUBUKLA KONTROL EDİLİR PİŞİNCE 

FIRINDAN ÇIKARTILIR.

 

PUDİNGLİ KEK YAPILIŞI

FIRINDAN ÇIKAN KEK HIZLICA SOĞUTULUR PASTA KESME TELİ İLE ÜST KISMI KESİLEREK 

ÇIKARTILIR. ALTTA KALAN KISIM KAŞIK VE BIÇAK YARDIMIYLA OYULUR. AÇILAN KISMA 

SOĞUTULMUŞ PUDİNG DOLDURULUR VE DİREK BUZLUĞA KONUR. BUZLUKTA PUDİNG VE 

MELİKE KÜL

KEK DONDUKTAN SONRA ÇIKARTILIR VE KESEREK ÇIKARTILAN KISIM ÜZERİNE KAPATILIR. 

ARTAN PUDİNG KREMA TORBASINA KONUR VE İNCE TIRTIRLI UÇ İLE ÜZERİ SÜSLENİR…

 

 

SALİH SADIKOĞLU PUDİNGLİ KALP KEK

MALZEMELER :

4 ADET YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI SÜT

3 SU BARDAĞI UN

10 GR KABARTMA TOZU

1 FİSKE TUZ

DOLGU MALZEMESİ :

6 SU BARDAĞI SÜT

4 ADT YUMURTA

20 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

3 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

200 GR VİŞNE

250 GR BİTTER ÇİKOLATA

50 GR TEREYAĞI

YAPILIŞI;

MİKSER KABINA YUMURTA VE ŞEKER KONUR. KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPILIR.

SÜT VE YAĞ EKLENİP DEVAM EDİLİR. UN KARIŞIMLARI KONULUP SPATULA İLE

SIVI HARCA YEDİRİLİR. 160 DERECE FIRINDA 40 DK PİŞİRİLİR.

DOLGU HARCININ BÜTÜN MALZEMELERİ BİR TENCEREDE PUDİNG KIVAMI ALANA

KADAR PİŞİRİLİR. PİŞEN KREMAYA SOĞUMAYA BIRAKILIR. KEKİN ÜSTÜ KAPAK

KESİLEREK İÇİ OYULUR VE DONMUŞ KREMA İÇERSİNE DOLDURULUR, KEKTEN

KESİLEN KAPAK ÜZERİNE KAPATILIR.

 

 

SENEM ÖZKANTAR PORTAKALLI HAŞHAŞLI İÇİ PUDİNGLİ KEKÇİK

 

KEK TARİF 

175 GR UN

80 GR TOZ BADEM

30 GR HAŞHAŞ TOHUMU

2 GR KABARTMA TOZU

2 GR TUZ

1 ADET BÜYÜK BOY PORTAKAL

4 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

200 GR TOZ ŞEKER

120 GR KREMA (ODA SICAKLIĞINDA)

80 GR ZEYTİNYAĞI 

YAPILIŞI

FIRIN 180 DERECEYE AYARLANIR

KALIPLAR YAĞLANIR

BİR KABA KURULAR EKLENİR KARIŞTIRILIR (UNU ELEYEREK KOYUN) PORTAKAL RENDELENİR 

MİKSERE PORTAKAL RENDESİ, YUMURTA VE ŞEKER EKLENİR. ŞEKER ERİYENE KADAR 

KARIŞTIRILIR. KREMA VE ZEYTİNYAĞI DA EKLENİR AYNI HIZDA KARIŞTIRILIR (YARIM DAKİKA) 

UNLU KARIŞIM BİR SEFERDE DÖKÜLÜR EN DÜŞÜK HIZDA YARIM DAKİKA KARIŞTILIR. SPATULA 

İLE KONTROL EDİLEN KEK KALIBA DÖKÜLÜR FIRINA VERİLİR. 15 DAKİKADAN SONRA ÜZERİNE 

FOLYO KONUP PİŞİRMEYE DEVAM EDİLİR. 

ÜZERİNE PORTAKAL REÇELİ

120 GR PORTAKAL SUYU

100 GR TOZ ŞEKER EKLENİR. AĞDA KIVAMI ALANA KADAR KAYNATILIR.

PUDİNG;

500 LT SÜT

1 YEMEK KASIĞI UN

1 YEMEK KASIĞI NİŞASTA (BUĞDAY)

1 ADET PORTAKAL

1 SU BARDAĞININ YARISI SEKER

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 KAŞIK TEREYAĞI (EN SON KAYNADIKTAN SONRA KONACAK) 

1 KASE YABAN MERSİNİ

2 DAL FESLEĞEN

 

 

TAHSİN KÜÇÜK VİŞNELİ PUDİNG DOLGULU KEK 

 

MALZEMELER 

125 GR TEREYAĞI  

3 ADET BÜYÜK BOY OLGUNLAŞMIŞ MUZ (SOYULMUŞ HALİ İLE 320 GRAM) 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER (200 GRAM) 

1/2 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ (50 GRAM) 

2 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA (ODA ISISINDA) 

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYALI ŞEKER (ŞEKERLİ VANİLİN) 

1 SU BARDAĞI +3/4 SU BARDAĞI UN (235 GRAM) 

1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU (6 GRAM) 

1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT (3 GRAM) 

1 FİSKE TUZ 

KALIP OLARAK; MUFFİN KALIPLARI

TEREYAĞINI ORTA ATEŞTE KAYNAMASINA İZİN VERMEDEN ERİTİN VE ILINMASI İÇİN 

OCAKTAN ALIN. UNU, VANİLYAYI, KABARTMA TOZUNU VE KARBONATI BİR KABA ELEYİN. KEK 

KALIBINI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN VE KALIBIN HER YANINA GELECEK ŞEKİLDE UN SERPİN 

FAZLA UNU KALIBI TERS ÇEVİRİP LAVABOYA DÖKÜN. FIRINI 180 DERECE DE ISITMAYA 

BAŞLAYIN. DERİN BİR KABIN İÇİNE SOYMUŞ OLDUĞUNUZ MUZLARI BİRKAÇ PARÇAYA BÖLÜP 

KOYUN, ÜZERİNE 2 ADET YUMURTAYI, TOZ ŞEKERİ, HİNDİSTAN CEVİZİNİ VE BİR FİSKE TUZU 

DA KOYUP BİR EL BLENDER İLE TÜM MALZEMEYİ EZİN KOYU KIVAMLI BİR KARIŞIM ELDE 

EDECEKSİNİZ. EĞER EL BLENDERİNİZ YOKSA MUTFAK ROBOTUNUN BIÇAKLI DOĞRAYICINI 

TAKIP ROBOTUN HAZNESİNDE DE MALZEMEYİ ÇEKEBİLİRSİNİZ. ARDINDAN ERİMİŞ VE ILINMIŞ 

TEREYAĞINI DA MUZLU KARIŞMA İLAVE EDİP YİNE EL BLENDERİ İLE KARIŞTIRIN YAĞ DA 

TAMAMEN KARIŞINCA EL BLENDERİ İLE İŞİNİZ BİTTİ. ELENMİŞ UNLU KARIŞIMI BİR SPATULA 

VEYA TAHTA KAŞIK YARDIMI İLE SIVI KARIŞMA, UN TAMAMEN KAYBOLUP PÜTÜRLER GİDENE 

KADAR KARIŞTIRIN. HAMURU KALIBINIZA DÖKÜN, KALIBI 2-3 KERE MUTFAK TEZGÂHA 

VURUN Kİ HAMURUN İÇİNDEKİ HAVA KABARCIKLARI ÇIKSIN. 180 DERECE DE ISINMIŞ 

FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 25-30  DAKİKA PİŞİRİN. FIRIN PERFORMANSLARI FARKLILIK 

GÖSTEREBİLDİĞİ İÇİN 20 DAKİKA SONUNDA KONTROL ETMENİZDE FAYDA VAR KEKİN 

ORTASINA BATIRDIĞINIZ KÜRDAN TEMİZ ÇIKIYORSA KEK PİŞMİŞ DEMEKTİR.   

PUDİNG İÇİN: 

1 KİLOGRAM SÜT 

2  ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI 

2 ÇORBA KAŞIĞI UN 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

2 YUMURTANIN SARISI 

3 TATLI KAŞIĞI VANİLYALI ŞEKER 

1 PAKET (200 ML) SÜT KREMASI 

YAPILIŞI: 

SÜTÜ, YUMURTA SARILARINI, NİŞASTAYI, UNU VE TOZ ŞEKERİ BİR TENCEREYE ALIN. SÜREKLİ 

KARIŞTIRARAK ORTA ATEŞTE PİŞİRİN, PUDİNG KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 1-2 DAKİKA DAHA 

KARIŞTIRIP ATEŞTEN ALIN. İLK SICAKLIĞININ GEÇMESİ İÇİN OCAKTAN ALDIKTAN SONRA DA 1-

TAHSİN KÜÇÜK

2 DAKİKA KARIŞTIRIN, SÜT KREMASI VE VANİLYALI ŞEKERİ İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIN. 

KEKLERİ HAZIRLAYANA KADAR ÜSTÜNÜN KABUK YAPMAMASI İÇİN ARA ARA KARIŞTIRIN BU 

ESNADA DA KEKLERİ KUPLAR İÇİN HAZIRLAMAYA BAŞLAYIN. 

VİŞNELİ SOS İÇİN: 

3 SU BARDAĞI DONUK VİŞNE (ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMIŞ) 

4 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA (SİLME) 

1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER (100 GR) 

2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU (480 GR) 

1/2 SU BARDAĞI SU (120 GR) 

YAPILIŞI: 

VİŞNELERİ BİR GÜN ÖNCEDEN DONDURUCUDAN ÇIKARTIP SULARININ SÜZÜLMESİ İÇİN TEL 

SÜZGECE KOYUN VE BUZDOLABINDA BEKLETİN. SOSU PİŞİRİRKEN BU SUYU 

KULLANACAKSINIZ ANCAK TAZE VİŞNE KULLANACAKSANIZ VİŞNELERİ BİR MİKTAR HAŞLAYIP 

SUYUNU ELDE ETMENİZ GEREKİYOR. EĞER VİŞNELERİNİZDEN 2 SU BARDAĞI SU ÇIKMADIYSA 

KALAN KISMI İÇME SUYU İLE TAMAMLAYABİLİRSİNİZ. VİŞNELERİ, VİŞNE SUYUNU VE ŞEKERİ 

SOS TENCERESİNE ALIP ORTA KISIK ATEŞTE ISITMAYA BAŞLAYIN. YARIM BARDAK SU İLE 

NİŞASTAYI ERİTİP BİR YANDAN KARIŞTIRARAK ISINMAKTA OLAN VİŞNELİ SUYA  İLAVE EDİP, 

SOSUN KIVAMI BAĞLANANA KADAR PİŞİRİN. EĞER KIVAMI ÇOK KOYU OLDU İSE AZAR AZAR 

SU İLAVE EDEREK İNCELTEBİLİRSİNİZ. HAZIRLADIĞINIZ SOSU OCAKTAN ALIP 2-3 DAKİKA 

KADAR KARIŞTIR.

 

 

ÜNAL TUTUCU PUDİNG DOLGULU KEK

 

KEK MALZEMELERİ

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI FINDIK YAGI

1 ÇAY BARDAĞI MADEN SUYU

2 SU BARDAĞI UN

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

200 GR LABNE 

1 SU BARDAĞI RENDE HİNDSTAN CEVİZİ (HEPSİNİ KOYMAYABİLİRSİNİZ)

YARIM LİMON

1 PAKET KABARTMA TOZU (ÜZERINE 2-3 DAMLA LİMON SIKIN)

1 ADET TAZE VANİLYA

PUDİNG MALZEMELERİ

½ SU BAR UN

½ SU BAR MISIR NİŞASTASI

1 SU BAR TOZ ŞEKER

1 ADET TAZE VANİLYA

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

3,5 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

KEK YAPILIŞI;

3 YUMURTAYI AZ ÇIRPIN. PEŞİNE ŞEKERİ KOY İYİCE ÇIRPIN. MADEN SUYUNU KOYUN. 

KAKAOYU VE VANİLYAYI, PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ KOYUP ÇIRPIN. KABARTMA TOZU 

KOYUN ÜZERİNE 3 DAMLA LİMON SIKIN. UNU İLAVE EDİN. AZICIK ÇIRPIN. ÖNCE 200 DERECE 

ISITILMIŞ SONRA 190 DERECEYE DÜŞÜRÜLMÜŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİN.

PUDİNG YAPILIŞI

TENCEREYE VANİLYA VE TEREYAĞI (KAKAOYU KOYMAYIN) HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KOYUN, 

SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN, KIVAM ALINCA TEREYAĞI VE VANİLYAYI KOYUP, SUYUNU 

İYİCE SÜZDÜĞÜMÜZ LABNEYİ DE EKLEYİN, HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN, OCAKTAN ALIN İYİCE 

ÇIRPIN.

ÜZERİNE SOS İÇİN AYRI BİR KABA 3 KAŞIK PUDİNG ALIN. SÜT EKLEYEREK AZ İNCELTİN.

PİŞEN KEKİN EN ÜZERİNE GEZDİRİN. (BİRİNE KAKAO AZ SÜT DİĞERİNE AHUDUDU 

MARMELATI GEZİDİRİN)

 

 

Güncelleme: 15/04/2015 16:39:08
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.