15 Aralık Pazartesi - Salim Binaslan Aşkan'nın Porsiyonluk Börek Tarifi

15 Aralık Pazartesi - Salim Binaslan Aşkan'nın Porsiyonluk Börek Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

PORSİYONLUK BÖREK

3.5 SU BARDAGİ UN

1 SU BARDAGİ İLİK SU 

1 TATLİ KASİGİ TUZ

200 GR TEREYAG

1 CAY BARDAGİ SİVİ YAG

1 CAY BARDAGI PIRINC

80 GRAM BEYAZ PEYNIR

1 YUMURTA

KEKİK 

KIRMIZI PUL BİBER

Un, su, tuzdan bir hamur yapıyoruz ufak ufak toplar yapıyoruz diğer tarafta pirinci haşlıyoruz, beyaz peynir ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.  Haşlanmış pirinçleri koyuyoruz,bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz, tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp eritiyoruz ve bu harctan koyuyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz yağı çeken hamurlar daha kolay açılmaya hazır hale getirilir sonra elimizle hafif hareketlerle olabildiğince koparmadan yırtmadan açıyoruz. İçerisine harcimizi koyuyoruz yavas katlıyoruz. 2 - 3 tur katladıktan sonra kesiyoruz. Sonra rulo yapıoruz ve isteğimiz gibi şekillendiriyoruz 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

 

 

Güncelleme: 29/12/2014 11:08:33
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.