18 Mayıs Pazartesi Tarifler

18 Mayıs Pazartesi Tarifler

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

ÇİKOLATALI MİNİ EKLER

MALZEMELER:

250 GR SU

75 GR TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 TUTAM TUZ

150 GR UN

4 YUMURTA

İÇ DOLGUSU:

200 GR KREMA

60 GR ŞEKER

150 GR ERİMİŞ BİTTER

30 GR RENDE FİLDİŞİ KUVERTÜR

HAZIRLANIŞI:

SU, TEREYAĞI, TUZ VE ŞEKERİ TENCEREDE KAYNATIN. UNU İLAVE EDİN. 1-2 DK HAMURU 

KARIŞTIRIN VE MİKSERDE HAFİF SOĞUTUN. 4 YUMURTAYI YEDİREREK İLAVE EDİN. YILDIZ UÇ 

TAKILI SIKMA TORBASINA ALIP TEPSİLERE KÜÇÜK EKLERLER SIKIN.

200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

KREMAYI ŞEKERLE ÇIRPIN VE İYİCE KABARTIN. ERİTTİĞİNİZ KUVERTÜRÜN 100 GRAMINI 

MİKSERDE KABARAN KREMAYA YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPARAK YEDİRİN VE YILDIZ UÇ TAKILI SIKMA 

TORBASINA ALIP DOLABA KALDIRIN.

PİŞEN EKLERLERİNİZİN ORTASINI KESİN VE KREMAYI SIKIN. ÜZERİNİ KALAN ÇİKOLATAYA 

BATIRIP ÜZERİNE RENDE BEYAZ ÇİKOLATA SERPİN VE SERVİS EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

FIRINDA SALÇALI TAVUK

MALZEMELER

- 6 ADET KEMİKSİZ TAVUK KALÇA

- 4 ADET PATATES

- 1 SU BARDAĞI KREMA

- 1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

- 4 ADET DOMATES

- 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

- 2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI

- 1 ÇAY BARDAĞI DOMATES PÜRESİ

- 2 DAL TARHUN OTU

- 1 DAL FESLEĞEN

- 1 DAL KEKİK

- 1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

- 2 TATLI KAŞIĞI BAL

PATATESLER SOYULUP HALKA HALİNDE KESİLİP TUZ VE KARABİBER İLE KARIŞTIRILIR.

TÜM MALZEMEYLE TAVUKLAR KARIŞTIRILIR. ISIYA DAYANIKLI BIR KAP VEYA GÜVEÇE EN ALTA 

PATATESLER DİZİLİR. SALÇA VE DOMATESTEN KIVAMLI BİR SOS HAZIRLANIR. AZ SOS 

GEZDİRİLP VE ÜZERİNE TAVUKLAR DİZİLİP KALAN SOS ÜZERİNE SÜRÜLÜP 220 DERECEDE 40 

DAKİKA FIRINLANIR.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

PATATES OTURTMA 

5 ADET İRİ PATATES

İÇ HARÇ İÇİN;

150 GR DANA KIYMA

250 GR MANTAR

1 ADET KURU SOĞAN

1 KAŞIK ET SUYU

2 DİŞ SARIMSAK

100 GR KONSERVE BEZELYE

1 BAĞ TAZE KEKİK 

1 BAĞ TAZE FESLEĞEN

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER 

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 

DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ

SOS İÇİN :

1 ADET DOMATES

1 DİŞ SARIMSAK

DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ

YARIM ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 ÇAY KAŞIĞI UN

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER 

TAZE KEKİK

TAZE FESLEĞEN

ÜZERİ İÇİN: DİLİMLENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ 150 GR

KIYMA VE SOĞANI AZ YAĞDA ET SUYUYLA KAVURUN. İNCE İNCE KIYDIĞINIZ MANTARLARI DA 

İÇİNE KOYUN. 1,5 DAL KEKİK VE FESLEĞENİ İNCE İNCE KIYIN, EKLEYİN. ZEVKİNİZE GÖRE TUZU 

VE DİĞER BAHARATLARI DA EKLEYİN. EN SON BEZELYEYİ EKLEYİN. BİRAZ KARIŞTIRIP ALTINI 

KAPAYIN.

SOS İÇİN: 1 ADET DOMATESİN KABUKLARINI SOYUP ROBOTTA ÇEKİN. DAHA SONRA 

SARIMSAĞI DA EKLEYİP BİR DAHA ÇEKİN. DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP SUYLA AÇARAK 

KIVAMLI BİR SOS ELDE EDİN.

PATATESLERİN İÇİNİ OYUN. KAVURDUĞUNUZ HARCI İÇİNE EKLEYİN. SOSU BORCAMA KOYUN. 

ÜSTÜNE İÇİNİ DOLDURDUĞUNUZ PATATESLERİ KOYUN. ÜZERİNİ ALÜMİNYUM FOLYO İLE 

SARIN. 250 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

 

 

OKAN KARADENİZ

BUHARDA MANTI

250 GR KIYMA

SARIMSAK

TAZE SOĞAN

100 ML SOYA SOSU

100 GR BİBER SALÇASI

100 GR DOMATES SALÇASI

1 PAKET TAZE NANE

1 PAKET TAZE TARHUN

1 DEMET MAYDANOZ

1 PAKET FRENK SOĞANI

ZEYTİNYAĞI

KONSERVE TAVUK SUYU YA DA JÖLE TAVUK SUYU

200 GR SÜZME YOĞURT 

1 KUTU KONSERVE NOHUT

HAMUR İÇİN:

400 GR UN

4 YUMURTA SARISI

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI;

KIYMA TAZE SOĞAN VE SARIMSAĞI KARIŞTIRIN.

SOYA SOSU VE BİBER SALÇASI EKLEYİN. DAHA SONRA TUZU VE KARABİBERİ EKLEYİN. 

HAMRU MALZEMELERİNİ KARIŞTIRARAK MAKARNA HAMURUNUZU YAPIN VE İNCECİK AÇIN.

HAZIRLADIĞINIZ İÇİ İÇİNE KOYUN VE YARIM AY ŞEKLİNDE KATLAYIN.

NANE, TARHUN, MAYDANOZ, FRENK SOĞANI, ZEYTİNYAĞI VE SARIMSAK İLE PESTO YAPIN. 

YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU EKLEYİN.

TARHUN, TAVUK SUYU, NOHUT VE YARIM SOĞANI TERLETİN. YARIM KAŞIK DOMATES VE 

BİBER SALÇASI EKLEYİN. NOHUTU VE TAVUK SUYUNU EKLEYİN, ISITIN. (NOHUTU KOYARKEN 

SUYUNU SÜZÜN)

EN SON TEREYAĞI ,TARHUNLARI VE PESTOYU KOYUN, OCAKTAN ALIN.

FIRINI BUHAR MODUNA ALIN. MANTILARI 10 DK PİŞİRİN.

NOHUTLU HARÇTAN KOYUN, ÜZERİNE MANTI, ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YOĞURT VE PESTOYU 

KOYUN.

 

 

MELİKE KÜL

GÜVEÇTE SALÇALI KARİDES

MALZEMELER

1 KG SOYULMUŞ KÜÇÜK BOY KARİDES

2-3 ADET ÇARLİSTON BİBER

2-3 ADET BÜYÜK DOMATES

7-8 DİŞ BÜYÜK BOY SARIMSAK

1 YK DOMATES SALÇASI

1 YK BİBER SALÇASI

½ KG KAŞAR PEYNİRİ  

TUZ 

TEREYAĞI

ZEYTİNYAĞ

KEKİK

KARABİBER 

İSOT

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

MELİKE KÜL

YAPILIŞI

YEMEĞİMİZİ YAPMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE MUTLAKA FIRINIMIZI 240-250 DERECEDE ISITIP 

GÜVEÇLERİMİZİ  TEREYAĞ İLE GÜZELCE YAĞLAYIP FIRINA KOYUYORUZ ISINMASI İÇİN, 

KARİDESLERİMİZİN DİRİ KALMASI İÇİN GÜVEÇLERİMİZİN SICAK OLMASI ŞART.

KARİDESLERİ YIKAYIP SÜZÜYORUZ DERİNCE BİR TAVADA BOLCA TEREYAĞ ERİTİP KIZMAYA 

BAŞLADIĞINDA SARIMSAKLARIMIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP KIZGIN YAĞDA 

KAVURUYORUZ. SARIMSAKLARIN KOKUSU ÇIKMAYA BAŞLADIĞINDA KARİDESLERİMİZİ ATIP 

HARMANLAYARAK HAFİF SOTELİYORUZ VE OCAĞI KAPATIP TEREYAĞININ İÇİNDE 

BIRAKIYORUZ. BAŞKA BİR TAVADA AZ ZEYTİNYAĞINI KIZDIRIP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ 

ÇARLİSTON BİBERLERİ VE KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ SOTELİYORUZ ( 1 ADET 

DOMATESİN KABUĞUNU SOYMADAN DİĞERLERİNİ SOYARAK DOĞRAYALIM) SALÇALARINI 

EKLİYORUZ GÜZELCE KAVURDUKTAN SONRA ÖNCE ŞEKERİNİ SONRA TUZUNU KATIYORUZ VE 

ALTINI KAPATTIKTAN SONRA BAHARATLARINI EKLEYİP HAZIRLADIĞIMIZ SEBZE KARIŞIMINI 

KARİDESLERİMİZLE HARMANLIYORUZ. (DOMATESLERİN SALDIĞI SUYA GÖRE ÇOK AZ SICAK 

SU EKLENEBİLİR SOSA) FIRINDAKİ SICAK GÜVEÇLERİMİZE (YADA VARSA TEK BİR ADET ÇOK 

DERİN OLMAYAN GÜVECİMİZE) KARİDESLERİMİZİ KOYUYORUZ VE FIRINA VERİYORUZ 

FIRINDA KAYNAMAYA BAŞLAYAN KARİDESLERİMİZİN ÜZERİNE BOLCA RENDE KAŞAR KOYUP 

FIRININ ÜSTE EN YAKIN RAFINA KOYUYORUZ (KAŞARLAR HIZLI ERİYİP KIZARIRKEN 

KARİDESLERİMİZ ÖLMESİN DİYE)

KAŞARLAR KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARIP GÜVEÇ İLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN

 

 

ALP MEHMET SIY

PİLİÇ SÜRPRİZ

 

MALZEMELER 

5 ADET PİLİÇ PİRZOLA (BUTTAN AÇILMIŞ DÖVÜLMÜŞ KEMİĞİ ÇIKMAMIŞ OLACAK)

2 ADET TAZE PATATES (ORTA BOY)

3 ADET YEŞİL BİBER 

1 ADET DOMATES 

100 GR ÇEMENSİZ PASTIRMA 

50 GR DANA SUCUK 

50 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (BİRAZI ÜSTÜ İÇİN AYRILACAK)

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

ÇOK AZ TUZ 

3 DİŞ SARMISAK

50 GR ESKİ KAŞAR 

1 TATLI KAŞIĞI UN 

YAPILIŞI: 

İÇ DOLGUNUN YAPILIŞI:

SIVI YAĞ GENİŞ BİR BORCAMA KONUR İÇİNE KÖRİ VE 3 DİŞ SARMISAK İNCE RENDE YAPILIP 

KARIŞTIRILIR .BU KARIŞIMDA MARİNE OLSUN DİYE PİLİÇ PİRZOLALAR YATIRILIR.

TAVAYA TEREYAĞI KONUR BİBERLER İNCE DOĞRANIP SOTELENIRKEN PATATES AZ HAŞLANIR 

ZAR BÜYÜKLÜĞÜNDE KESİLİR TAVAYA EKLENIR. 

PASTIRMA VE SUCUK DOĞRANIP TAVAYA ATILIP KARIŞTIRILIR 

İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA VE DOMATES KÜP KÜP DOĞRANIP TAVAYA EKLENİR, BİRKAÇ 

DAKIKA ÇEVRİLİR VE ATEŞİN ALTI KAPANIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

 

GENİŞ DÜZ TEPSİYE MARİNE OLAN PİLİÇ PİRZOLALARI ALIP İÇİNE YAPILAN HARÇTAN 

YETERINCE KONULARAK ÇOK SIKIŞTIRMADAN SARILIR VE KENARLARI KÜRDAN İLE 

TUTTURULUR. 

KALAN SIVI YAĞ İLE SALÇA İYİCE KARIŞTIRILIP PİLİÇ PİRZOLANIN DERİLİ ÜST KISMINA BOLCA

SÜRÜLÜR TEPSİYE ARALIKLARLA YERLEŞTİRİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA 

ÜSTÜ KIZARINCA FIRINDAN ALINIR. TEPSİNİN İÇİNDEKİ YAĞ TAVAYA ALINIR UN İLE BAĞLANIP 

KAŞAR RENDESİ İLAVE EDİLİR (YATAK OLARAK KULLANILMAK ÜZERE)

SERVİS TABAĞINA YAPILAN YATAKTAN KONULUP ÜSTÜNE ÜSTÜ KIZARAN 

PİLİÇ PİRZOLALAR KONULUP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN ŞANSI BOL OLSUN.

 

 

İHSAN ARI

İZMİR KÖFTE 

 

MALZEMELER:

 400 GR KIYMA

 1 ADET RENDELENMİŞ SOĞAN

 1 ADET YUMURTA

 3 YEMEK KAŞIĞI EKMEK KIRIĞI VEYA GALETA UNU

 1 AVUÇ MAYDANOZ (İNCE KIYILMIŞ)

 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 2 YEMEK KAŞIĞI UN

 2 ADET BÜYÜK BOY PATATES

 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

 2 ADET RENDELENMİŞ DOMATES

 1 TATLI KAŞIĞI TOZ BİBER

 1 SU BARDAĞI SU

 TUZ,

 KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

 YARIM SU BARDAĞI KAŞAR

HAZIRLANIŞI

1. KÖFTE İÇİN KIYMA, SOĞAN, YUMURTA, EKMEK KIRIĞI, MAYDANOZ, 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ, 

KİMYON VE KARABİBERİ DERİN BİR KABA ALIP İYİCE YOĞURUN,

2. UZUN KÖFTE ŞEKLİ VERİN,

3. PATATESLERİ SOYUP ELMA DİLİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN,

4. YIKAYIP KURULAYIN,

5. KIZDIRDIĞINIZ YAĞDA KIZARTIN,

6. KÖFTELERİ UNA BULAYIP KIZARTIN,

7. KÖFTE VE PATATESLERİ UYGUN BİR FIRIN KABINA DİZİN,

8. AYRI BİR KAPTA RENDELENMİŞ DOMATES, SALÇA, TOZ BİBER, SU VE TUZU ÇIRPIN,

9. HAZIRLADIĞINIZ BU SOSU KÖFTE VE PATATESLERİN ÜZERİNE GEZDİRİN, ÜZERİNE 

RENDELENMİŞ KAŞAR SERPİN.

10. 200 DERECELİK FIRINA VERİP 15-20 DK PİŞİRİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

KARİDESLİ KARNIYARIK 

İÇ DOLGU

4 TANE ORTA BOY PATLICAN (20 CM’İ GEÇMEYECEK)

15 TANE JUMBO KARİDES

2 ORTA BOY SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK 

1 ADET KIRMIZI CALİFORNİA BİBERİ

1 ADET SARI CALİFORNİA BİBERİ

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 ADET DOMATES 

1 TUTAM MAYDANOZ

2-3 DAL TAZE KEKİK 

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN PARMESAN

SALÇA SOS

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 TATLI KAŞIĞI UN 

1 SU BARDAĞI SICAK SU 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YAPILIŞI : 

PATLICANLARI ALACALI OLACAK ŞEKİLDE SOYUN. KIZGIN YAGDA KIZARTIN. SOĞANI, 

SARIMSAĞI VE BİBERLERİ YEMEKLİK DOGRAYIN SIRASIYLA SOĞAN SARIMSAK VE BİBERLERİ 

TAVADA SOTELEYİN SALÇALARI EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRİN DOMATESLERİ KUP KUP 

DOGRAYIP EKLEYİN VE ÇOK AZ SU EKLEYİN 10 15 DAKİKA PİŞİRİN. KARİDESLERİ KÜP KÜP 

DOGRAYIN ALTINI KAPADIGINIZ SOSA EKLEYİN SON OLARAK MAYDONOZLARI KIYIP KARIŞIMA 

EKLEYİN. SALÇA SOS İÇİN TEREYAGINDA UNU VE SALÇAYI KAVURUN TUZ VE KARABİBER İLE 

TATLANDIRIN BU SOSU FIRIN TEPSİSİNE KOYUN PATLICANLARIN ORTALARINI YARIP 

KARİDESLİ İÇİ KOYUN PARMESANI UZERİNE RENDELEYİP SALÇALI TEPSİYE DİZİN 190 -200 

DERECE FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST

FIRINDA GÖKHAN USULÜ SALÇA SOSLU KUZU PİRZOLA

 

8 ADET KALEM PİRZOLA (BÖLÜNMEMİŞ KABURGA ŞELİNDE KALACAK)

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TUTAM BİBERİYE

1TUTAM TAZE KEKİK 

1 ADET KURU SOĞAN

1 KASE ARPACIK SOĞAN

4 ADET SİVRİ BİBER

YARIM ÇAY BARDAĞI KREMA

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

8 ADET MANTAR

KARABİBER - TUZ 

SARIMSAK

MARİNE İÇİN 1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU

 

YAPILIŞ: ETLERİMİZİ İLK ÖNCE SOĞANI RENDELEYİP BİBERİYE VE DİĞER BAHARATLARI 

KARIŞTIRIP MARİNE EDİYORUZ VE SONRA ISITMIŞ OLDUĞUMUZ 

TAVAMIZDA ÖNLÜ ARKALI MÜHÜRLÜYORUZ DAHA SONRA YAYGIN BİR ÇÖMLEK KALIBA 

YERLEŞTİRİYORUZ İÇERİSİNE SARIMSAK ARPACIK SOĞAN VE MANTARLARIMIZI KOYUYORUZ 

TEREYAG SALÇA VE KREMAYI İLAVE EDİP ÜZERİNİ FOLYO İLE KAPATIP 20 DK PİŞİRİYORUZ SON 

10 DK FOLYOYU AÇIP ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN :)

 

 

Güncelleme: 20/05/2015 11:19:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.