19 Aralık Cuma - Zeynep Güzel'in Fırın Mantı Tarifi

19 Aralık Cuma - Zeynep Güzel'in Fırın Mantı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

FIRIN ÇITIR MANTI

MANTI MALZEMELERİ:

3 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI SU

1 YUMURTA

1 TUTAM TUZ

İÇ HARÇ MALZEMELERİ

300 GR. KIYMA

1 ADET KURU SOĞAN

MAYDANOZ

TUZ

KARABİBER

SOS MALZEMELERİ:

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YOĞURT

2 DİŞ SARIMSAK

SUMAK

TAZE NANE (KURU NANE)

YARIM KİLO AZ YAĞLI KEMİKLİ ET

2 ADET EL BULYON

YAPILIŞI:

Hamur malzemelerini hepsini bir kapta yoğurun. Suyunu azar azar koyarak yoğurmaya devam edin.Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin.Hamuru 2 bezeye bölün.Hamuru ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin.İç harç için kıyma, rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi yoğurun.Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.Tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyip mantıları dizin. Orta ateşte bir taraflarını iyice kızartınardından bir tabak yardımı ile diğer tarafına çevirip o tarafınıda kızartın.Eti tencereye koyup haşlayalım daha sonra mantıları fırına atıp haşladığımız sudan koyalım azkaynattıktan sonra fırından alalımYoğurt sos için sarımsağı dövün ve yoğurtla karıştırın.Domates sos için salça tereyağı ve zeytinyağını karıştırın ve domates sos elde edin.Mantıları tabağa alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak beraber servis edin.

 

 

Güncelleme: 29/12/2014 15:26:37
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.