20 Mart Cuma Yayını Tarifleri

20 Mart Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: TUZLU İTALYAN TART

 

MALZEMELER:

1-1.5 SU BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞI (SOĞUK)

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 YUMURTA

İÇ HARCI İÇİN:

YARIM SU BARDAĞI MISIR

6 ADET HAŞLANMIŞ VE DOĞRANMIŞ MANTAR

1 ADET YEŞİL BİBER

1 TATLI KAŞIĞI PESTO SOS

2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

8 ADET DİLİMLENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ

ÜZERİ İÇİN:

YUMURTA SARISI

ÇÖREK OTU

YAPILIŞI: 

MANTARI VE BİBERİ MISIR BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRAYIN VE DİĞER MALZEMELERİ DE 

İÇERİSİNE ATIP KARIŞTIRIN.

UN, TUZ VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN.

YUMURTAYI İLAVE EDİP GELİŞİGÜZEL YOĞURUN.

HAFİF UNLA MERDANE YARDIMI İLE YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN.

BÜYÜK KARE KALIPLAR İLE HAMURUNUZDAN 6 – 8 ADET KESİN.

KÜÇÜK KALIP İLE CHEDDAR PEYNİRLERİNİZİ DÜZGÜN KESİN. DIŞ KISMINI PARÇALAMAMAYA 

DİKKAT EDİN.

KESTİĞİNİZ PEYNİRİ HAMURUN İÇİNE KOYUN. ÜZERİNE İÇ HARÇTAN TAŞMAYACAK ŞEKİLDE 

KOYUN. HARCIN ÜZERİNE BİR DİLİM DAHA PEYNİR KOYUN VE DİĞER HAMUR İLE ÜZERİNİ 

KAPATIP YANLARINDAN İKİ HAMURU ELİNİZLE YAPIŞTIRIN.

DIŞTA KALAN CHEDDAR PEYNİRİNİZİ HAMURUN ÜZERİNE KOYUN.

HAMURUN ORTASINA YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÇÖREK OTU SERPİN.

180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

BUSE YARAMIŞ FISTIKLI KÜNEFE

 

KÜNEFE İÇİN:

 500 GR TEL KADAYIF

 250 GR TEREYAĞI

 1,5 ÇORBA KAŞIĞI ÜZÜM PEKMEZİ

 300 GR KÜNEFE PEYNİRİ VEYA DİL PEYNİRİ

 300 GR ANTEP FISTIĞI

SÜSLEMEK İÇİN:

 ANTEP FISTIĞI

 4-5 ÇORBA KAŞIĞI KAYMAK

ŞERBETİ İÇİN:

 4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 3 SU BARDAĞI SU

 2 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI

ŞERBETİ İÇİN; TENCEREYE TOZ ŞEKERİ, SUYU, LİMON SUYUNU KOYUP, KAYNATALIM VE 

SOĞUMAYA BIRAKALIM.

TAVAYA TEREYAĞINI KOYALIM VE ERİTELİM.

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞINI 1 ÇORBA KAŞIĞI ÜZÜM PEKMEZİYLE KARIŞTIRIP, TEPSİYE 

DÖKELİM.

BİR KABIN İÇİNE KADAYIFI KOYUP, İÇİNE ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINI İLAVE EDELİM  VE GÜZELCE 

KARIŞTIRALIM.

KADAYIFIN YARISINI TEPSİYE DÖKELİM VE ELİMİZLE İYİCE BASTIRALIM.

ÜZERİNE DİL PEYNİRİNİ EŞİT MİKTARDA YAYIP, ÜZERİNE KALAN KADAYIFI DÖŞEYELİM VE 

ELİMİZLE İYİCE BASTIRALIM.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 220° FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

SICAK KADAYIFIN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ DÖKELİM.

ÜZERİNE ANTEP FISTIĞI SERPELİM. AFİYET OLSUN.

 

 

CANAN NUR AKMAZ BALLI CEVİZLİ VE KAYISI MARMELATLI FATİH SARMA 

 

KEK İÇİN 

4 YUMURTA 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1.5 ŞU BARDAĞI ŞEKER 

2 SU BARDAĞI UN 

10 GR KABARTMA TOZU 

5 GR VANİLYA 

1 LİMON KABUĞU RENDESİ 

İÇ VE DIŞ SÜSLEME 

2 SU BARDAĞI CEVİZ 

3 YEMEK KAŞIĞI BAL 

4 YEMEK KAŞIĞI KAYISI MARMELADI

1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ 

1 YEMEK KAŞIĞI ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIK 

2 YEMEK KAŞIĞI KAYMAK 

ŞERBET İÇİN 

2 SU BARDAĞI SU 

1.5 ŞU BARDAĞI ŞEKER 

YAPILIŞI

TÜM MALZEMELERİ HEP BİRLİKTE 10 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPIN. FIRIN KABININ ALTINI 

YAĞLAYIN VE YAĞLI KAĞIT SERİN, ONU DA YAĞLAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA FANLI 175 

DERECEDE 20-25 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA ŞERBETİN BİRAZI İLE KEKİ NEMLENDİRİN. 

DAHA SONRA İSTEDİĞİNİZ İÇİ KOYARAK RULO HALİNE GETİRİN VE KALAN ŞERBETİ ÜZERİNE 

DÖKÜN VE SÜSLEYİN.

 

 

İHSAN ARI LOR TATLISI

 

300 ML SÜT

100 GR ŞEKER

75 GR ALBA YAĞI

100 GR UN

120 GR İRMİK

300 GR TATLI LOR

20 GR KABARTMA TOZU

5 YUMURTA

ŞERBETİ İÇİN

1200 ML SU

1200 KG ŞEKER

YARIM LİMON

ÜZERİ İÇİN

200 GR ANTEP FISTIĞI TOZU

200 GR VANİLYALI DONDURMA

YAPILIŞI 

YAĞI ERİT SÜT VE ŞEKERİ İLAVE EDİN, KAYNATIN. UN VE İRMİĞİ KARIŞTIRIN. KAYNAYAN SÜT, 

YAĞ VE ŞEKER KARIŞIMININ İÇİNE DÖKÜN.

TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN. HELVA GİBİ OLACAK ŞEKİLDE PİŞİRİN.

TEZGAHA DÖKÜN ILIYANA KADAR BEKLEYİN. LOR VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN, 

PÜRÜZSÜZ BİR HAL ALANA KADAR YOĞURUN. 2 TANE YUMURTAYI YEDİRİN. DAHA SONRA 3 

YUMURTA DAHA YEDİRİN.

SIKMA TORBASINA KOYUN YUVARLAKÇA SIKIN. 180 DERECE FIRINDA 20 DK KADAR PİŞİRİN. 

(ÇOK SERT OLMAYACAK ŞEKİLDE)

SU VE ŞEKERİ KAYNATIN, YARIM LİMON SIKIN.

FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLILARI SICAK ŞERBETLE BULUŞTURUN.YAĞLI KAĞIT ÖRTÜN VE 5-

10 DK DİNLENDİRİN.

ÜZERLERİNE ANTEP FISTIĞI İLAVE EDİN VE YANINA BİR TOP DONDURMA KOYARAK SERVİS 

EDİN.

 

 

İLYAS VEKİLOV KALBURABASTI

 

HAMUR:

250 GR. TEREYAĞI

2 YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ (TOZ OLMAYACAK)

1 PAKET KABARTMA TOZU

5 SU BARDAĞI UN

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

ANTEP FISTIĞI TOZU

ŞERBET:

3 SU BARDAĞI SU

3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA ŞEKERİ 

KAYNAYINCA YARIM LİMON

ÖNCE ŞERBETİ YAPİYORUZ.  SOĞUMASINI BEKLİYORUZ. 

HAMUR İÇİN İLK OLARAK UNU SONRA HEPSİNİ KOYUP YOĞURUYORUZ. ŞEKİL VERMEK İÇİN 

SÜZGEÇ KULLANABİLİRSİNİZ. İÇİNE CEVİZLERİ KOYUP TEPSİYE KOYUYORUZ VE 180 DERECELİK 

FIRINA VERİYORUZ. YAKLAŞIK 20 DK BOYUNCA PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ALDIKTAN SONRA 

SICAK KALBURABASTILARA ŞERBETİMİZİ AKTARIYORUZ VE ÇEKMESİNİ BEKLİYORUZ.

 

 

TAHA ERKAN İRMİKLİ ŞEKERPARE 

 

 2 TANE YUMURTA

 250 GRAM MARGARİN (TEREYAĞI DA KARIŞTIRABİLİRSİNİZ)

 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

 7 KAŞIK İRMİK

 1  KABARTMA TOZU

 1 VANİLYA

 4-5 SU BARDAĞI KADAR UN

 HİNDİSTAN CEVİZİ

ŞERBET MALZEMELERİ:

 4 BARDAK ŞEKER

 5 BARDAK SU

 YARIM LİMON

ÜZERİ İÇİN:

 1 ADET YUMURTANIN SARISI

 200 GR BÜTÜN FISTIK

YAPILIŞI;

DERİNCE BİR KABA ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİLMİŞ TEREYAĞI ALIYORUZ. ÜZERİNE PUDRA 

ŞEKERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA SIRASIYLA YUMURTALARI EKLEYİP 

KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN UN, İRMİK, HİNDİSTAN CEVİZİ, KABARTMA TOZU, VANİLİN 

EKLEYİP KULAK MEMESİ KIVAMINDA YOĞURUYORUZ. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE 

YUVARLIYORUZ. ORTALARINA FISTIK KOYUYORUZ. 160 DERECEDE 20-25 DK PİŞİRİYORUZ. SU, 

ŞEKER VE BİRAZ LİMONLA ŞERBET YAPIP ÜSTÜNE DÖKÜP BEKLETİYORUZ.

 

 

ZAHİDE ÇETİN BURMA TATLISI

 

3 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

1 TUTAM TUZ

YARIM KİLO UN

2 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI

250 GR DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ

250 GR DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

250 GR TEREYAĞI

50 GR MARGARİN

4 SU BARAĞI ŞEKER

4,5 SU BARDAĞI SU

4-5 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI;

UNUN ORTASINI AÇIP YUMURTA, SÜT, SIVI YAĞ, SİRKE VE YOĞURT KOYUP KULAK MEMESİ 

KIVAMINDA BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR 

KOPARIP NİŞASTA İLE İNCECİK AÇIYORUZ. İÇERSİNE CEVİZ VEYA FISTIK KOYUP OKLAVAYA 

SARIYORUZ, İKİ KÖŞESİNDEN BÜZÜYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 20 DK PİŞİRİP 

KIZARTIYORUZ. ÜZERİNE KAYNAMIŞ TEREYAĞI DÖKÜYORUZ. SICAK ŞERBETİ TATLININ 

ÜZERİNE DÖKÜP 15 DK ÇEKMESİNİ BEKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

Güncelleme: 21/03/2015 15:34:15
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.