25 Şubat Çarşamba Yayını Tarifleri

25 Şubat Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

 

TEKNİK TARİF: ISPANAK ŞÖLENİ

 

MALZEMELER:

1 KG ISPANAK

3 ADET YUFKA

100 GR RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

2 YUMURTA

TEREYAĞI

KARABİBER

TUZ

PUL BİBER

SOS İÇİN:

1 ADET YUMURTA 

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

1.5 ÇAY BARDAĞI SÜT

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

KARABİBER

TUZ

 

HAZIRLANIŞI:

 ISPANAKLARI TEREYAĞINDA KAVURUN. 

 BAHARATLARINI İLAVE EDİN.

 SÜZGEÇTE FAZLA SUYUNU BASTIRARAK SÜZÜN VE 2 DAKİKA BUZLUKTA SOĞUTUN. 

 BİR KABIN İÇERİSİNE ALARAK KAŞAR PEYNİRİ VE YUMURTAYI İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRIN.

 SOS İÇİN; BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPIN.

 22 CMLİK KELEPÇELİ KALIBINIZI YAĞLAYIN.

 YUFKANIZI KALIPTAN TAŞACAK ŞEKİLDE İLK ÖNCE BÖREĞİNİZİN TABANINI HAZIRLAYIN. 

 TABANINIZI SOS İLE BİRAZ ISLATIN VE ISPANAK HARCINIZI KALIBA DOLDURUN.

 ÜZERİNE BİRKAÇ KAT YUFKA SERİN 

 SOS İLE ISLATIN VE 210 DERECE FIRINDA ALT VE FAN MODUNU ÇALIŞTIRARAK PİŞİRİN. 

NOT: BÖREĞİNİZİ FIRINA VERİRKEN HANGİ KATA KOYDUĞUNUZA DİKKAT EDİN!

 

 

ASLIHAN SEÇKİN SİYAH BEYAZ EKLER KULESİ 

 

HAMURU:

1 BUÇUK SU BARDAĞI UN

125 GR MARGARİN

1,5 SU BARDAĞI SU

3 YUMURTA

2,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TUTAM TUZ

DOLGU KREMASI:

500 GRAM SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 YUMURTA SARISI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

8-10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 AVUÇ ÇİLEK

TOZ YEŞİL FISTIK

BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA

SİYAH KUVERTÜR ÇİKOLATA

KAKAO

2 PAKET KREMA

HİNDİSTAN CEVİZİ

 

YAPILIŞI;

SUYU ISITIN, İÇİNDE YAĞINIZI ERİTİN. UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR İYİCE KAVURUN. OLUŞAN HAMURUN İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA YUMURTALARI KAŞIK YARDIMI İLE TEK TEK YEDİRİN. YILDIZ UÇ GEÇİRDİĞİNİZ SIKMA TORBASINDAN EKLERLERİNİZİ OLUŞTURUN, ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN. DOLGUSU İÇİN TÜM MALZEMEYİ KIVAM ALANA KADAR KAYNATIP PİŞİRİN. EKLERİNİZ PİŞİNCE İKİYE KESİN VE 50 DERECE FIRINDA İYİCE KURUTUP ARASINA DOLGU DOLDURUN. ÜSTÜ İÇİN KREMAYI ILITIN AMA KAYNATMAYIN. KUVERTÜR ÇİKOLATAYI KREMADA ERİTİP EKLER KULENİZİN ÜZERİNE AKITIN, AFİYET OLSUN.

 

 

 

SİMGE CARMEN KAYTAN PORTAKALLI MİNİ EKLER 

 

EKLER HAMURU İÇİN MALZEMELER

250 ML. SU

175 GR. UN

BİR TUTAM TUZ

110 GR. TEREYAĞI

4-5 ADET YUMURTA

1 ADET YUMURTA – ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

1 BARDAK SÜT 

 

İÇ DOLGUSU İÇİN MALZEMELER

PASTACI KREMASI MALZEMELERİ

500 ML SÜT

100 GR ŞEKER

6 ADET YUMURTA SARISI

100 GR UN

1/2 ADET VANILYA ÇUBUĞU

40 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

500 ML SÜTÜ VE ÇUBUK VANİLYAYI OCAĞA ALIN, ISISINI 80 DERECEYE GETİRİN. BASKA BİR KAPTA 6 ADET YUMURTA SARISINI VE 100 GR ŞEKERİ YOĞUN KREMA KIVAMI ALANA KADAR KARIŞTIRIN. 100 GR UNU EKLEYİN. SONRA ISINAN SÜTTEN AZ MİKTARDA ALIP YUMURTA SARISI VE ŞEKERİN OLDUĞU KABA İLAVE EDİN. KREMA YUMUŞAYINCA OCAKTAKİ SÜTÜN İÇERİSİNE HAZIRLANMIŞ OLAN KREMAYI İLAVE EDİN. KISIK ATEŞTE KAYNATMADAN ÇIRPICI YARDIMIYLA PİŞİRİN. OCAKTAN ALIP 40 GR ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞINI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKIN. 

 

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

1 SU BARDAĞI KREMA

2 KİLO SÜT 

400 GR ŞEKER 

70 GR TOZ KAKAO

70 GR NİŞASTA 

400 GR BİTTER ÇİKOLATA

1 PARÇA TEREYAĞI

300 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

EKLER HAMURU İÇİN;

250 ML SUYUN, ÜZERİNE 110 GR TEREYAĞI VE TUZU OCAĞA KOYUN VE TEREYAĞI ERİYİNCE 175 GR UNU İLAVE EDEREK SPATULA İLE KARIŞTIRIN VE BİRAZ SOĞUTUN. SOĞUMAYA YAKIN, İÇERİSİNE TEKER TEKER YUMURTALARI KIRIN VE MİKSERLE HIZLI DEVİRDE KARIŞTIRIN.4 YUMURTAYI KOYDUKTAN SONRA EĞER HARCINIZ DOĞRU KIVAMDAYSA 5′NCİ YUMURTAYI KIRMAYIN.HAMUR KOYU MAYONEZ KIVAMINDA OLMALIDIR, HAMURUNUZ BU KIVAMA GELDİĞİNDE SIKMA TORBASINA ALIN 15 DK BUZ DOLABINDA BEKLETIN VE TEPSİYE İNCE MİNİK EKLERLER OLACAK ŞEKİLDE SIKIN, ÜZERLERİNE ÇIRPILMIŞ YUMURTA SÜRÜP, 190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.

 

ÜZERİ İÇİN;

1 BARDAK KREMAYI ISITIN. İÇİNE CİKOLATALARI KIRIP ATIN, ERİTİN. EKLERLERİN ÜZERİNE DÖKÜN.

NOT:EĞER KREMANIZ YOKSA KREMA YERİNE 2 ADET YUMURTA BEYAZI DA KULLANABİLİRSİNİZ.

 

BİRLEŞTİRMEK İÇİN;

PASTACI KREMASINI BİR SIKMA TORBASINA ALIN.EKLERLERİNİZİN ÜZERİNDEN BİR DELİK AÇARAK PASTACI KREMASINI İÇLERİNE DOLDURUN.SON OLARAK ÜZERLERİNİ HAZIRLADIĞINIZ PORTAKALLI HARCA BULAYARAK SERVİS TABAĞINA ALIN.

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ FRAMBUAZLI EKLER KULESİ

 

HAMURU İÇİN;

500 GR SU

250 GR MARGARİN

375 GR BÖREKLİK UN

11 ADET YUMURTA

1 ÇİMDİK TUZ

1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

İÇ KREMASI İÇİN;

1 KİLO SÜT

400 GR ŞEKER

150 GR MISIR NİŞASTASI

100 GR MARGARİN

VANİLYA

MUZ ESANSI

300 GR FRAMBUAZ

ÜZERİ ÇİKOLATA SOSU İÇİN;

500 ML YARIM YAĞLI SÜT

150 GR ŞEKER

13 GR NİŞASTA

13 GR UN 

15 GR KAKAO

SIVI ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI;

 

HAMURU İÇİN;

SU KAYNATILIR, SONRA YAĞ İLAVE EDİLİP BİR TAŞIM DAHA KAYNATILIR. İÇİNE UN İLAVE EDİLİP KAVRULUR. SOĞUMAYA BIRAKILDIKTAN SONRA YUMURTALAR TEK TEK İLAVE EDİLİP ÇIRPILIR. SIKMA TORBASIYLA ŞEKİL VERİLEREK SIKILIR VE  170 DERECEDE ÜZERİ RENK ALMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.

 

İÇ KREMASI İÇİN;

SÜT, NİŞASTA VE ŞEKER İLE BİRLİKTE PİŞİRİLİR. 3 TAŞIM KAYNAYINCA YAPI İLAVE EDİLİR. SOĞUYUNCA İSTEĞE BAĞLI OLARAK FRAMBUAZ VE MUZ ESANSI KOYULUR. ÇİKOLATA İÇİN TÜM MALZEMELER PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. FIRINDAN ÇIKAN TOPLAR İÇ KREMA İLE BİRLEŞTİRİLİR VE ÜZERİNE ÇİKOLATA DÖKÜLÜR.

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK 

 

O BENİ EKLER BEN YİNE DURMAM

250 GRAM TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI SU

2 SU BARDAĞI UN

8 YUMURTA

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

BİRAZ TUZ

KREMA

6 SU BARDAĞI SÜT

16 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

12 ÇORBA KAŞIĞI UN

8 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

12 YUMURTA SARISI

2 TAM VANİLYA ÇUBUĞU

ÜST KREMASI İÇİN

160 GRAM BİTTER KUVERTÜR

160 ML KREMA

160 GRAM BEYAZ KUVERTÜR

160 ML KREMA

160 GRAM PEMBE KUVERTÜR

160 ML KREMA

ÜSTÜ İÇİN 

200 GR FISTIK TOZU 

200 GR FINDIK TOZU 

 

YAPILIŞI;

SU VE TEREYAĞINI KAYNATIN. ÜSTÜNE ŞEKERİ VE UNU İLAVE EDİN, İYİCE PİŞİRİN. TUZUNU ATIN.SOĞUMAYA ALIN, SOĞUYUNCA (BURADA MERMER TEZGAH LAZIM) 4 YUMURTAYI TEK TEK KARIŞTIRA KARIŞTIRA, YEDİRE YEDİRE HAMURA İLAVE EDİN. 10 DAKİKA DİNLENDİRİN.SIKMA TORBASI İLE YAĞLI KAĞIDA ŞERİTLER SIKIN. 180 DERECEDE 30 DAKİKA PİŞİRİN. GANAJLARINIZI YAPIP SOĞUTUN. ÇIKAN HAMURLARINIZI İKİYE BÖLÜN VE KREMAYI KOYUN. ÜSTÜNÜ RENK RENK GANAJLARLA KAPLAYIN. FINDIK – FISTIK TOZUYLA SÜSLEYİN, KULENİZİ DİKİN.

 

 

 

OKAN KARADENİZ EKLER KULESİ

 

HAMURU İÇİN :

500 GR SU

375 GR UN

250 GR TEREYAĞI

10-12 ADET YUMURTA

BİR TUTAM TUZ

1 ADET YUMURTA (ÜZERİNE SURMEK İÇİN)

KREMASI İÇİN : 

500 ML. SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

 

ÜZERİ İÇİN; 

200 GR. KREMA

300 GR. BİTTER ÇİKOLATA

PUDRA ŞEKERİ

BAL 

KROKAN

KIRILMIŞ CEVİZ

PARÇALANMIŞ YEŞİL FISTIK

 

HAMURU

SU, TEREYAĞI VE TUZU OCAĞA KOYUN VE TEREYAĞI ERİYİNCE UNU İLAVE EDEREK SPATULA İLE KARIŞTIRIN, BİRAZ SOĞUTUN. SOĞUMAYA YAKIN İÇERİSİNE TEKER TEKER YUMURTALARI KIRIN VE MİKSERLE HIZLI DEVİRDE KARIŞTIRIN.4 YUMURTAYI KOYDUKTAN SONRA EĞER HARCINIZ DOĞRU KIVAMDAYSA 5’NCİ YUMURTAYI KIRMAYIN.HAMUR KOYU MAYONEZ KIVAMINDA OLMALIDIR, HAMURUNUZ BU KIVAMA GELDİĞİNDE SIKMA TORBASINA ALIN VE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE KÜÇÜK TOPLAR HALİNDE, BİRBİRLERİNE ÇOK BİTİŞİK OLMADAN SIKIN.190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 12-15 DAKİKA PİŞİRİN.

 

KREMA İÇİN

SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN İÇERİSİNE VANİLYA TOHUMLARINI KOYUP ISITIN.ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP, UN, TEREYAĞI VE NİŞASTAYI EKLEYİN.SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR TENCEREYE ALARAK ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN.PASTACI KREMANIZI SIKMA TORBASINA ALIN.ÜZERİ İÇİN; KREMAYI ISITIN KENARA ALIN. ÇİKOLATALARI KIRIP İÇİNDE ERİTİN VE ILITIN. PROFİTEROL TOPLARININ ALT KISMINDAN PARMAĞINIZLA BİR DELİK AÇIP KREMAYI İÇLERİNE SIKIN, SERVİS TABAĞINA ALIN.ARDINDAN TOPLARIN ÜSTÜNE ÇİKOLATA SOSUNDAN DÖKÜN VE SERVİS EDİN.

 

 

 

UFUK NALBANTEKLER KULESİ

 

HAMUR İÇİN:

250 ML. SU

175 GR. UN

BİR TUTAM TUZ

110 GR. TEREYAĞI

4-5 ADET YUMURTA

PASTACI KREMASI İÇİN:

500 ML. SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

ÜZERI İÇİN MALZEMELER

200 GR. KREMA

150 GR BİTTER ÇİKOLATA

150 GR BEYAZ ÇİKOLATA

PUDRA ŞEKERİ

 

SÜSLEME İÇİN:

200 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI;

HAMUR İÇİN:

• SU, TEREYAĞI VE TUZU OCAĞA KOYUN VE TEREYAĞI ERİYİNCE UNU İLAVE EDEREK SPATULA İLE KARIŞTIRIN VE BİRAZ SOĞUTUN. SOĞUMAYA YAKIN İÇERSİNE TEKER TEKER YUMURTALARI KIRIN VE MİKSERLE HIZLI DEVIRDE KARIŞTIRIN.

• 4 YUMURTAYI KOYDUKTAN SONRA EĞER HARCINIZ DOĞRU KIVAMDAYSA BEŞİNCİ YUMURTAYI KIRMAYIN.

• HAMUR KOYU MAYONEZ KIVAMINDA OLMALIDIR, HAMURUNUZ BU KIVAMA GELDİĞİNDE SIKMA TORBASINA ALIN VE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE BİRBİRLERİNE ÇOK BİTİŞİK OLMADAN SIKIN.

• 190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 12-15 DAKİKA PİŞİRİN.

KREMA İÇİN:

• SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN İÇERİSİNE VANİLYA TOHUMLARINI, VANİLYAYI YARARAK ÇIKARIP KOYUP ISITIN.

• ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP; UN, TEREYAĞI VE NİŞASTAYI 

UFUK NALBANT 

EKLEYİN.

• SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR 

TENCEREYE ALARAK ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ 

KIVAMINA GETİRİN.

• PASTACI KREMANIZI SIKMA TORBASINA ALIN.

GANAJ İÇİN:

• ÜZERİ İÇİN; KREMAYI ISITIN KENARA ALIN. ÇİKOLATALARI KIRIP İÇİNDE ERİTİN VE ILITIN.

• EKLERLERİNİZİN ALT KISMINDAN PARMAĞINIZLA BİR DELİK AÇIP KREMAYI İÇLERINE SIKIN, SERVİS TABAĞINA ALIN.

• ARDINDAN EKLERLERİN ÜSTÜNE ÇİKOLATA SOSUNDAN DÖKÜN VE SERVİS EDİN.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 25/02/2015 15:59:01
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.