26 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

26 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: ANNEMİZİN YUFKA PİZZASI

 

MALZEMELER:

3 ADET YUFKA

2 YUMURTA

2 SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

SOSİS, SUCUK, DİLİM ZEYTİN, MISIR, MANTAR, YEŞİL BİBER

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

TUZ

 

SOSU İÇİN:

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

SU 

TUZ VE KEKİK

 

HAZIRLANIŞI:

 KARE BORCAMINIZI YAĞLAYIN. 1 BÜTÜN YUFKAYI KENARLARINDAN TAŞACAK ŞEKİLDE KABINIZIN İÇERİSİNE SERİN.

 YUMURTA, SIVI YAĞ ,SÜT VE TUZ İLE BİR KARIŞIM ELDE EDİN.

 DİĞER YUFKALARI PARÇA PARÇA KARIŞIMA BATIRIP TABANA GELİŞİGÜZEL ŞEKİLDE YAYIN.

 KENARLARDAN KATLAYIN VE DÜZGÜN BİR PİZZA TABANI ELDE EDİN. 

 SOS MALZEMELERİNİZİ BİR KABIN İÇİNDE ÇIRPIN VE PİZZA TABANINIZA SÜRÜN.

 SOSİS, SUCUK, MANTAR, BİBER, MISIR VE ZEYTİNİ DOĞRAYIN. 

 TABANINIZIN ÜZERİNE EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIN.

 190 DERECE FIRINDA ÜST MALZEMELERİ PİŞİRİN

 FIRINDAN ALIP KAŞARI İLAVE EDİN VE TEKRAR GÜZELCE PİŞİRİN.

 

NOT:  İÇ YUFKALARINIZI GÜZELCE ISLATIN. PİZZA SOSUNUZUN KIVAMINI İYİ AYARLAYIN. MALZEME DAĞILIMINI İYİ YAPTIĞINIZDAN EMİN OLUN. FIRINDA HANGİ KATI KULLANACAĞINIZI İYİ SEÇİN.

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN CEVİZLİ ÇİKOLATALI SANDVİÇ TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN:

240 GRAM UN

400 GR TOZŞEKER

YARIM TATLI KAŞIĞI KARBONAT

1 TATLI KASIĞI TUZ

3 ADET YUMURTA

1 ADET YUMURTA SARISI

180 GRAM TEREYAĞI

80 GRAM ILIK SU

90 GRAM KAKAO

3 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

240 GRAM AYRAN

 

KREMASI İÇİN:

400 GRAM TATLI LOR PEYNİR

65 GRAM TEREYAĞI

125 GRAM PUDRA SEKERİ

PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

1,5 SU BARDAĞI CEVİZ

 

YAPILIŞI:

UNU ELE,TOZ ŞEKERİ EKLE, KAKAOYU EKLE ,KABARTMA TOZ, KARBONAT, TUZ VE TETEYAĞINI RONDO DA KARIŞTIR.

SONRA AYRANI 3 YUMURTA VE 1 SARIYI EKLE 2,3 TUR KARIŞTIR MİKSER İLE.

SONRA SICAK SUYU EKLE.

İKİ BORCAMA YAĞLI KAĞIT SER VE PAYLAŞTIR. 175 DERECE DE 25 DK PİŞİR. 

 

KREMASI:

KASEYE LORU KOY ÜSTÜNE YARIM SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZİ AT. PORTAKAL KABUĞUNU,1 SU BARDAĞI CEVİZİ PUDRA ŞEKERİNİ TEREYAĞINI PÜRE OLANA KADAR RONDO DAN GEÇİR .LORUN OLDUĞU KASEYE BOŞALT VE İYİCE KARIŞTIR. KEK PİŞİNCE ÜSTÜNE KREMAYI KOY 2. KEKİ KOY VE DİLEDİĞİN GİBİ KES.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN BROWNİ SANDVİÇ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KURABİYESİ İÇİN;

225 GR BİTTER ÇİKOLATA

4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

3/2 SU BARDAĞI UN

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

BİR ÇİMDİK TUZ

2 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA

4/3 ESMER ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

200 GR BİTTER ÇİKOLATA PARÇALARI

 

YAPILIŞI;

·  FIRINI 180 DERECEDE ISITIN. 225 GR ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BEN MARİE DE ERİTİP, KARIŞMALARINI SAĞLAYIN.

·  DİĞER BİR KAPTA UN, KABARTMA TOZU VE TUZU KARIŞTIRIN.

·   YUMURTA, KAHVERENGİ ŞEKER VE VANİLYAYI ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YÜKSEK DEVİRDE ÇIRPIN.

·  MAKİNENİN HIZINI DÜŞÜRÜP ERİMİŞ ÇİKOLATAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN. UNU EKLEYİP KARIŞTIRMAYI SÜRDÜRÜN.  SON OLARAK ÇİKOLATA PARÇALARINI KARIŞIMA EKLEYİN.

·  KEK KARIŞIMI KIVAMINDAKİ HAMURU YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA ALIN. (KURABİYELER YAYILIP KABARIYOR BU NEDENLE 5-7 CM KADAR ARALIK BIRAKMANIZ GEREKLİ YOKSA HEPSİ BİRBİRİNE YAPIŞIR.)

·  ÖNCEDEN 14-15 DAKİKA FIRINLADIĞINIZ KURABİYELERİ FIRINDAN ÇIKARIN.

·  10 DAKİKA TEPSİDE DİNLENEN KURABİYELERİ, TEL KAFES ÜZERİNE AKTARIP, SOĞUMALARINI BEKLEYİN. TAMAMEN SOĞUDUKTAN SONAR KAĞITTAN AYIRIN VE SERVİS YAPIN. 

 

ARA KREMASI İÇİN;

200 GR TEREYAĞ

200 GR PUDRA ŞEKERİ

150 GR SIVI ÇİKOLATA

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN ÇİKOLATALI KURABİYE SANDWİCH TARİFİ

 

 

170 GRAM TEREYAĞI

YARIM BARDAK TOZ ŞEKER

YARIM BARDAK ESMER ŞEKER

1 YUMURTA 

1 YUMURTA SARISI

2 SU BARDAĞI UN

1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 TUTAM TUZ

1 PAKET VANİLİN

1,5 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

 

PASTACI KREMASI;

1,5 SU BARDAĞI SÜT

4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

3 ÇORBA KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

3 YUMURTA SARISI

1 TAM VANİLYA ÇUBUĞU

1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ

KREM ŞANTİYE YETECEK KADAR SÜT 

BÖĞÜRTLEN

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞINI ŞEKERLERLE KARIŞTIR. YUMURTALARI VER.

AYRI KAPTA KURULARI HARMANLA. YAVAŞ YAVAŞ KURULARI EKLE YOĞURMAYA DEVAM ET.

VER ÇİKOLATASINI 30 DAKİKA DİNLENSİN.

175 DERECEDE MAKS 15 DAKİKA PİŞİR.

PASTACI KREMANI YAP. SOĞUT.ŞANTİNİ YAP AT BUZLUGA

KURABİYELER SOĞUYUNCA. ARASINA PASTACI KREMANI ÜSTÜNE KREMŞANTİNİ EN ÜSTÜNE BÖĞÜRTLENLERİNİ KOY. MÜKEMMEL BİR SUNUMLA SUN :)

 

OKAN KARADENİZ'İN DOLGULU SANDVİÇ TARİFİ 

 

 

110 GR GLİKOZ

110 GR SU 

110 GR ŞEKER

600 GR KREMA

500 GR BEYAZ ÇİKOLATA

15 GR JELATİN

100 GR TEREYAĞI

100 GR ESMER ŞEKER

25 GR TOZ ŞEKER

25 GR YUMURTA

200 GR UN 

2 GR KABARTMA TOZU

1 TUTAM TARÇIN, BEYAZ BİBER

1 TUTAM KARANFİL

RENKLİ SÜSLEME ŞEKERLERİ

 

YAPILIŞI;

GLİKOZ, SU VE ŞEKERİ BİR TENCEREDE KAYNATIYORUZ. ARDINDAN OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ İÇİNE ÇİKOLATALARI EKLİYORUZ VE İYİCE ERİTİYORUZ. ARDINDAN SOĞUK SUYUN İCİNDE ERİTTİĞİMİZ JELATİNLERİ EKLİYORUZ VE İYİCE YEDİRİYORUZ.SON OLARAK ÇIRPILMIŞ KREMAYI İÇİNE EKLİYORUZ VE İYİCE BİRBİRİNE KARIŞTIRDIKTAN SONRA SOĞUMASI İÇİN DOLABA ATIYORUZ. İÇ DOLGUMUZ HAZIR.

 

HAMURUMUZ İÇİN TEREYAĞI VE ESMER ŞEKERİ İYİCE KARIŞTIRIYORUZ (100 GR). ARDINDAN İÇİNE UN, YUMURTA, KABARTMA TOZU VE TARÇINI EKLİYORUZ VE İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. HAMUR KIVAMINA GELİNCE HAMURU SIKMA POŞETİNE KOYUP YAĞLI KAĞIDA İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SIKIYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 15-20 DK KADAR PİŞİRİYORUZ. (FAKAT ARADA KONTROL EDİN HER HAMURUN PİŞME SÜRESİ FARKLIDIR) ARDINDAN FIRINDAN ÇIKARTTIGIMIZ BİSKÜVİLERİMİZİ İYİCE SOĞUTUYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA SIKMA POŞETİNE ALDIĞIMIZ İÇ KREMAMIZI BİSKÜVİLERİN İÇİNE SIKIP İKİ BİSKÜVİYİ BİRLEŞTİRİYORUZ VE KENARLARINI SÜS ŞEKERLERİ İLE KAPLIYORUZ.

 

NOT: KREMAYI DÖKMEDEN ÖNCE BİSKÜVİLERİN İYİCE SOĞUDUĞUNDAN EMİN OLUN. SICAKKEN DÖKERSENİZ KREMASI AKIŞKAN OLUR VE İKİ BİSKÜVİYİ BİRBİRİNE BAĞLAMAZ.

 

UFUK NALBANT'IN DOLGULU SANDVİÇLER TARİFİ

 

 

KURABİYESİ İÇİN:

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 YUMURTA

2 SU BARDAĞI UN

1/2 LİMON 

1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ UNU

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

75 GR TEREYAĞI, ODA SICAKLIĞINDA

 

DOLGUSU; PASTACI KREMASI İÇİN:

1,5 SU BARDAĞI SÜT

3 ADET YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI UN

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 ADET ÇUBUK VANİLYA

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

 

SÜSLEME İÇİN:

100 GR DİLİMLENMİŞ İÇ ANTEP FISTIĞI

100 GR DİLİMLENMİŞ FINDIK

100 GR HİNDİSTAN CEVİZİ

100 GR KÜÇÜK RENKLİ ŞEKER TOPLARI 

!!! FIRINI 185 DERECEYE ISIT !!!

 

KURABİYE YAPILIŞI:

 KARIŞTIRMA KABINDA KABARTMA TOZU, PİRİNÇ UNU VE UNU HARMANLIYORUZ. BAŞKA BİR KAPTA TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIYORUZ VE YUMURTAYI EKLİYORUZ. ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. BU KARIŞIMA UNLU KARIŞIMI İLAVE EDİP 4,5 DAMLA LİMON SUYU KOYARAK YOĞURUYORUZ. SONRASINDA YARIM LİMON KABUKLARI RENDESİ İLAVE EDİP YOĞURMAYA DEVAM EDİYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.

 10-15 DAKİKA DİNLENEN HAMURU MERDANE YARDIMIYLA İSTENİLEN KALINLIKTA AÇIP, YUVARLAK BİR ŞEY YARDIMI İLE KESİLEREK , YAĞLI KAĞIT KONULMUŞ TEPSİYE DİZİLEREK FIRINLANIR.

 ÜZERİ HAFİF KIZARINCA FIRINDAN ALINIR.PASTACI KREMASI(DOLGU) YAPILIŞI:

 3 ADET YUMURTANIN AKI VE SARISI BİRBİRİNDEN AYRILIR. AYRILAN 3 YUMURTA SARISINI  KREMAYI HAZIRLAYACAĞIMIZ TENCEREYE ALIYORUZ. TÜM MALZEMELERİ AYNI KABA KOYUP TOPAKLANMASINI ÖNLEMEK İÇİN OCAĞA KOYMADAN İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. 

 SONRA ORTA ATEŞTE MUHALLEBİDEN DAHA KOYU KIVAMA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. İSTENİLEN KIVAMA GELEN PASTACI KREMASINI OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. 

 KREMANIN KABUK BAĞLAMAMASI İÇİN SOĞURKEN ARADA BİR KARIŞTIRIYORUZ. 

 KREMA SOĞUDUKTAN SONRA SOĞUMUŞ KURABİYELERİN ARASINA KOYUP SÜSLEMELERİNİ YAPIYORUZ.

 

Güncelleme: 26/02/2015 16:23:55
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.