27 Kasım Perşembe - Güllü Cafe Latte Tarifi

27 Kasım Perşembe - Güllü Cafe Latte Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

Güllü Cafe Latte Tarifi:

 

Gereken mutfak kabı : 26 cm capında kelepceli kalıp ve yumurta sürmek icin fırca, küçük tel süzgeç

 

Fırın ısısı : 160 C derece turbo veya 175 derece alt üst rezistans

 

Kristal yapraklar için 

-1 adet kırmızı gül 

-1 adet pembe gül

-1 yumurta beyazı  + 1 tutam tuz

-pudra şekeri

 

Hazırlanışı :

-Bir tepsiye yağlı kağıt serin. 

-Güllerin yapraklarını özenle koparın ve tek tek ayırın. 

-Yumurta akını bir tutam tuz ile cırpıp akıskan hale getirin. 

-Fırca ile  yaprakların ön ve arka yüzeylerine ince bir tabaka halinde yumurta akı sürün. Yumurta akı sürülmüs ön ve arka yüzlere cay süzgeci ile   pudra şekeri  serperek tamamen kaplayın Yağlı kağıdın üzerine hafifce bırakarak kurumasını bekleyin. 

 

Pasta için 

-125 gr tereyağı

-200 gr toz şeker

-10 gr vanilya (1 paket )

-3 yumurta

-1 su cok koyu kahve ( çözülebilir kahve ve soğuk su ile hazırlanmış)

-100 gr öğütülmüş iç fındık

-150 gr un

-10 gr (1 paket) kabartma tozu

-tuz

 

-Kelepçeli kalıbı yağlayın ve üzerine un serpin. 

-Tereyağı ve toz şekeri 1 paket vanilya ile krema kıvamına gelene kadar mikserin tel uçları ile cırpın. 

-Yumurta sarılarını birer birer karıştırın. Birinci sarı yedirildikten sonra ikinciyi ekleyin.  

-Mikseri kaldırın. 

-Fındık, un ve kabartma tozunu çukur bir kapta iyice karıştırın. Yumurtalı karısımın üzerine dökün. Kahvenin de yarısını ekleyip spatül ile söndürmeden kısaca karıştırın. 

-Yumurta aklarını ayrı bir kapta  bir tutam tuz ile çırparak kar kıvamına getirin. 

-Hamura ekleyin. Yine spatül yardımı ile cırpmadan ve söndürmeden kısa karıştırın. 

-Kalıba dökün. Ezmeden yayın.  

-Alt üst rezistanları kullamadan sadece fan ile  pişirin.  Fırından çıkınca soğumasını beklemeden kalan kahveyi üzerine gezdirin. Hızlı soğuması icin buzluğa kaldırın. 

 

Üstü için 

-200 ml  çok soğuk krema

-10 gr vanilya (1 paket )

-1-2  tatlı kasığı kakao

-Kremayı  vanilya ile birlikte mikserin tel ucu ile iyice kabarana kadar çırpın. 

-Soğumuş olan pastanın ortasına yayın. Üzerine hafifçe kakao serpin.  Ve kuruyup sertlesmis, kristallesmis gül yaprakları ile süsleyin. 

 

Yapılışı:

-Kelepceli kalıbı yağlayın ve üzerine un serpin. 

-Tereyağı ve toz şekeri 1 paket vanilya ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

-Yumurta sarılarını birer birer karıştırın.

-Kahve nin yarısını, fındık, un ve kabartma tozunu ekleyin. 

-Yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpın. 

-Olması gerektigi gibi hamura ekleyin.  Kalıba dökün. 

-40 dakika veya daha fazla pişirin. 

-Kremayı vanilya ile birlikte çırpın. Buzdolabına kaldırın. 

-Soğuyan kekin üzerine krema ile kaplayın. 

-Hafifçe kakao serpin. 

-Sertlesmis  gül yaprakları ile süsleyin.

Güncelleme: 03/12/2014 16:05:24
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.