31 Aralık Çarşamba - Serhat'ın Ispanaklı Hindi Sarması Tarifi

31 Aralık Çarşamba - Serhat'ın Ispanaklı Hindi Sarması Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

ISPANAKLI HİNDİ SARMASI

 

750 GR FİLETO HİNDİ GÖGÜS ETİ TEK PARÇA

300 GR ISPANAK

100 GR DANA JAMBON

1 YUMURTA

1 SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAYBARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 DAL BİBERİYE

TUZ 

KARABİBER

FIRIN İPİ

 

HAZIRLANIŞI:

Fileto hindi etini sarılması için döverek inceltiyoruz. 1 yemek kaşığı zeytin yağını tavada ısıtıyoruz.yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteliyoruz.soğan yumusayınca iri doğradığımız ıspanağı ekleyip karıştırıyoruz. Ispanaklar hafif pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekliyoruz.

 

Soğuyan ıspanaklı harcın suyunu süzüyoruz.bir çırpılmış yumurtayı içine ekliyoruz. Fileto hindi etini tezgaha yayıyoruz. Üzerine biberiyeleri serpiyoruz.jambon dilimlerini yayıyoruz. Ispanaklı harcıda yayıruz. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip rulo seklınde sarıyoruz. Kenerlerinı kurdan yada fırın ipi ile kapatıyoruz.

 

Yarım yemek kaşığı tereyağını tavada ısıtıyoruz. Hindi sarmayı tavaya alıp her iki tarafınıda kızartıyoruz. Kızaran hindinin ğzerine kalan tereyağını döküyoruz. Alımınyon folyaya sarıp  180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Üzerindeki folyoyu açıp 10 dakika daha pişiriyoruz.

Güncelleme: 02/01/2015 23:15:29
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.