31 Mart Salı Tarifleri

31 Mart Salı Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF BÜLBÜL YUVASI KURABİYELER

MALZEMELER: 

125 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA 

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2-2,5 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ KREMŞANTİ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI RENKLİ ŞEKER

 

HAZIRLANIŞI: 

TEREYAĞI,YUMURTA, PUDRA ŞEKERİ, KABARTMA TOZU, VANİLYA VE KAKAOYU İYİCE YOĞURUN.UNU İLAVE EDİN VE YOĞURMAYA DEVAM EDİN.SARIMSAK EZİCİNİN İÇİNE HAMUR DOLDURUP HER 1 KURABİYE İÇİN 3 SEFER HAMUR SIKIN ORTASINA BASTIRIN VE 170 DERECEDE PİŞİRİN.KREM ŞANTİNİZİ HAZIRLAYIN YILDIZ UÇ İLE SIKMA TORBASIYLA KURABİYELERİNİZİN ORTASINA SIKIN ŞEKERLER İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

VOLKAN GÜVEN & EYLÜL AYDEMİR FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

MALZEMELER

500 GR ISPANAK

250 GR YAĞSIZ DANA KIYMA

1 BÜYÜK SOĞAN 

ÜZERİ İÇİN 500 GR KAŞAR PEYNİRİ

SIVI YAĞ 

BEŞAMEL SOS İÇİN 

60 GR TEREYAĞI (2 YEMEK KAŞIĞI)

30 GR UN (2 YEMEK KAŞIĞI)

500 ML SÜT

2 GR MUSKAT 

TUZ  

KARABİBER 

 

YAPILIŞI

1-ISPANAKLAR YIKANIR VE HAŞLANIR.

2-KIYMA VE SOĞANLAR KAVRULUR ISPANAK SÜZÜLÜP KIYMAYA EKLENİR VE FIRIN KABINA ALINIR.

3-BEŞAMEL SOS HAZIRLANIR VE ÜZERİNE DÖKÜLÜR

4- FIRINDAN ALMAYA YAKIN KAŞAR EKLENİR.

 

 

PINAR AKAR & CEM COŞAR GÜVEÇTE KAŞARLI VE SEBZELİ KARİDES

 

1 KG DONDURULMUŞ KARİDES

1 ADET KABAK

1 KIRMIZI, 1 SARI, 1 ADET YEŞİL DOLMALIK BİBER

10-12 ADET MANTAR

1 ADET BÜYÜK PATATES

ARPACIK SOĞAN

8-10 ADET ÇERİ DOMATES

3-4 DİŞ SARIMSAK

TUZ, PUL BİBER, KARABİBER

KURU VE TAZE FESLEĞEN 

ZEYTİNYAĞI 

KAŞAR PEYNİRİ

 

KABAĞI VE PATATESİ KÜP KÜP DOĞRUYORUZ, BİBERLERİ DE İNCE UZUN OLACAK ŞEKİLDE, MANTARLARIN ÜST KABUĞUNU ALIP 4’E BÖLÜYORUZ.BİR KAPTA BÜTÜN SEBZELERİ VE KARİDESİ ZEYTİNYAĞI TUZ BİBER FESLEĞEN İLE HARMANLIYORUZ, ÇERİ DOMATESİ KÜRDAN İLE DELİP ARALARINA YERLEŞTİRİYORUZ. SONRA İNCE UZUN BİR GÜVEÇ KABINA ALIYORUZ. SARIMSAĞI HALKA HALKA KESİP ÜZERLERİNE BIRAKIYORUZ.200-250 DERECE ARASI ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT KAPATIP FIRINA VERİYORUZ. SUYU KAYNADIĞINDA ÜZERİNİ KAŞAR PEYNİRİ İLE KAPLAYIP ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINA VERİYORUZ.

 

 

İLTER YILMAZ & ÖZGE DENİZ İS KOKULU LAZANYA

 

1 PAKET LAZANYA

MUSKAT

2 ADET PATLICAN

1 KG SÜT

5 ÇORBA KAŞIĞI UN

SIVI YAĞ

500 GR KAŞAR PEYNİRİ

1 ADET SOĞAN

1 ADET HAVUÇ

SARIMSAK

2 ADET DOMATES

2 KAŞIK DOMATES SALÇASI

500 GR DANA DÖŞTEN ÇİFT ÇEKİLMİŞ YARIM YAĞLI KIYMA

 

YAPILIŞ

FIRININIZI 180 C YE AYARLAYIP AÇINPATLICANLARI KÖZLEYİNKÖZLEDİKTEN SONRA SOYUP KÜP KÜP DOĞRUYUNUNU YAĞDA KAVURUN, SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK BEŞAMEL SOSU HAZIRLAYINSOSUN İÇİNE MUSKAT RENDELEYİNPATLICANLARI EKLEYİP KARIŞTIRINLAZANYA DİLİMLERİNİ SUDA HAŞLAYINSOĞANLARI RENDELEYİP BİR KAŞIK YAĞ İLE KTAVADA ÇEVİRİN, SOĞANLRA SUYUN ÇEKTİKTEN SONRA KIYMAYI EKLEYEREK KAVURUN.DOMATES VE SARIMSAKLARI EKLEYİN, SALÇAYI EKLEYİNPİŞİRME KABINA ÖNCELİKLE BEŞAMEL SOSU SÜRÜN, LAZANYAYI SERİN KAT KAT LAZANYA BEŞAMEL VE KIYMAYI YERLEŞTİRİN, 4 5 KAT KADAR YAPIN.EN ÜSTÜ TAMAMEN BEŞAMEL İLE KAPLAYIP 180CISITILMIŞ FIRINA VERİN.

 

 

PEPO & ZEYNEP MARTİNEZ DELGADO TAVUKLU LAZANYA

 

400 GR KÜÇÜK KUŞBAŞI BUTTAN TAVUK

1 ADET KÜÇÜK SOĞAN (KURU SOĞAN)

1 ADET HAVUÇ

340 GR MANTAR KONSERVESİ

LAZANYA

TUZ

KARABİBER

SIVI YAĞ

10 ADET MİNİK DOMATES

KÜÇÜK DAL TAZE FESLEĞEN

TOZ PARMESAN

 

TAVAYA 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ DÖKÜN, BİRAZ KIZDIRIN.SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE KAVURUN.MANTARI EKLEYİN, 5 DK KAVURUN.TAVUĞU EKLEYİN VE PİŞİRENE KADAR KAPAĞINI KAPATIN, ALTINI AÇIN (BU SIRADA BEŞAMELE BAŞLAYIN)TAVUK PİŞİNCE HAVUCU EKLEYİN.YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ VE KARABİBER EKLEYİN.

 

BEŞAMEL İÇİN;

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

4,5 YEMEK KAŞIĞI UN

4,5 SU BARDAĞI SÜT (ILIK)

MUSKAT

TUZ, KARABİBER

TEREYAĞINI ERİTİN.YAVAŞ YAVAŞ UNU EKLEYİN, İYİCE KAVURUN. SONRASINDA YAVAŞÇA SÜTÜ EKLEYİN. EN SON BAHARATLANDIRIN.FIRIN KABINA DİZİLİŞ;ÖNCE FIRIN KABINIZIN TAMAMINI BEŞAMEL SOSLA KAPLAYIN.SONRA 1 KAT LAZANYA VE ÜZERİNE BEŞAMEL DÖKÜN.TAVUĞUN 4’TE BİRİNİ KOYUN VE LAZANYA DİZİN. (ÇAPRAZLAMA VE TERS ÇEVİR)BİTİRİNCE EN ÜSTÜNÜ BEŞAMEL İLE KAPLAYIN VE FIRININ ORTA ALTINA KOYUN. ALTI PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. 160-170 DERECE (ALT ÜST FAN)FIRININ SADECE ÜSTÜNÜ AÇIN, KAŞAR PEYNİRİ KOYUN VE KIZARMASINI BEKLEYİN.

 

 

AHMET MANSUROĞLU & BETÜL AKYOL

ANTAKYA USÜLÜ TEPSİ KEBABI ÜZERİNDE KAŞARLA

300 GR KIYMA ET (AZ YAĞLI KUZU KIYMASI” SIRT BÖLÜMÜNDEN”)

3 DİŞ SARIMSAK

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 ADET TAZE BİBER (SİVRİ)

1 ÇAY KAŞIĞI ET BAHARATI

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

1,5 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

5 ADET CHERRY DOMATES

ÜZERİ İÇİN ;

200 GR KAŞAR PEYNİRİ

HAZIRLANIŞI

SARIMSAĞI TUZLA EZİYORUZ. MAYDANOZLARI VE BİBERİ İNCE İNCE DOĞRUYORUZ. 

KIYMAMIMIZIN İÇİNE SARIMSAK, MAYDANOZ , TAZE BİBER, KARABİBER VE ÖZEL ET 

BAHARATINI KOYUP, TUZU DA İLAVE EDEREK İYİCE YOĞURUYORUZ.

BİR YANDAN KULLANACAĞIMIZ TEPSİNİN DİBİNE HAFİF DOMATES SALÇASI SÜRÜYORUZ. 

SALÇALADIĞIMIZ TEPSİYE HAZIRLADIĞIMIZ KIYMAYI BASTIRARAK YAYIYORUZ. ÜZERİNE 1 ÇAY 

BARDAĞI SUDA EZDİĞİMİZ SALÇAYI DA DÖKÜYORUZ. 180 ‘C DE YAKLAŞIK 20 DK PİŞMESİ 

GEREKİYOR. PİŞMESİNE YAKIN BİR ZAMANDA RENDELENEN KAŞAR PEYNİRLERİMİZİ DE 

ÜZERİNE DÖŞEYİP TEKRAR FIRINA VERİYORUZ. ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

 

DİLRUBA & EMİNE BARAN

KAŞARLI SOĞAN DOLMASI, SEBZE GARNİTÜRÜ İLE

4 ADET BÜYÜK SOĞAN

250 GR DANA-KUZU KIYMA (BİRAZ YAĞLI OLACAK)

2-3 DAL MAYDANOZ

1 ADET YUMURTA

YARIM SU BARDAĞI İNCE BULGUR (ÇİĞKÖFTELİK)

TUZ, KARABİBER, KİMYON

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA

2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

GARNİTÜR İÇİN;

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER (KAVANOZDA)

3 ADET KABAK

3 ADET HAVUÇ

2 ADET LAVAŞ EKMEĞİ

SÜZME YOĞURT + NORMAL YOĞURT

SARIMSAK 

KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI;

KAYNAR SUDA SOĞANI BİR TARAFINDAN KESİP BİRBİRİNDEN AYRILANA KADAR HAŞLIYORUZ.

KÖFTE HARCIMIZI KAIŞTIRIYORUZ.

HAŞLANAN SOĞANLARIMIZA CEVİZDEN BİRAZ KÜÇÜK TOPLAR YAPIP SARIYORUZ VE 

TENCEREYE DİZİYORUZ.

AYRI KAPTA YAPTIĞIMIZ TEREYAĞLI SALÇALI SUYU SOĞAN DOLMASINA KAŞIKLA 

DÖKÜYORUZ. 15 DK OCAKTA KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.

DAHA SONRA BORCAMA SOSUYLA DÖKÜYORUZ.

KAŞAR SERPİP 180 DERECEDE 10 DK FIRINLIYORUZ.

 

 

Güncelleme: 31/03/2015 15:31:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.