8 Aralık Pazartesi - Salim Binaslan Aşkan'ın Milföy Tatlısı Tarifi

8 Aralık Pazartesi - Salim Binaslan Aşkan'ın Milföy Tatlısı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

MİLFÖY PASTA

 

12 ADET MİLFÖY HAMURU

1 LİTRE SÜT

1 ADET YUMURTA

140 GR UN

170 GR ŞEKER

150 GR TAHİN

100 GRAM LABNE

150 GRAM KREMA

100 GRAM BİTTER ÇİKOLATA

50 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

2 ADET YAPRAK JELATİN

 

Mifoy hamurlarinin 6 tanesinin ortalarindan cikariyoruz kalan parcalari yani ortasi bos

kalan cerceveyi diger butun  mifoylerin uzerine yerlestiriyoruz yalniz dikkat etmemiz

gereken bir puf noktamiz var ki kesilen hamurlarin daha iyi kabara bilmesi icin

elimizdeki bicagin keskin olmasi gerek cunku hamurlarimizi ezerek hamur

katmanlarina zarar vermemeliyiz hazirladigimiz hamurlari 200 derecede guzelce

kabarana kadar yaklasik 20 dakika pisiriyoruz bu esnada  sut yumurta un ve sekeri

devamli cirparak topaklasmadan pisirmeye devam ediyoruz  2 adet yaprak jelatini

soguk suya koyup kullanabilcek kivama gelmesini sagliyoruz  jelatinimiz yoksa ilk

muhallebi karisimina 2 yemek kasigi nisata ekleyerek bu koyuluguda saglayabiliriz

pisen muhallebimize tahini ekliyoruz tamamen cozune bilmesi icin  labneyi yavas

yavas ekliyoruz ve devamli karistiriyoruz ayri bir yerde kremayi isitiyoruz isinan

kremayi ocaktin aliyoruz ve cikolatalari ilave ediyoruz cikolatalari eritiyoruz pisen

milfoylerimizin ortasina pusen muhallebimizi koyup dolapta biraz sogumasini

sagliyoruz daha sonra uzerine yaptigimiz ganaji ilave edip 1 saat daha dolapta

bekletiyoruz

Güncelleme: 21/12/2014 16:18:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.