VER FIRINA 10 Haziran Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 10 Haziran Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ELMALI KURABİYE

 

MALZEMELER:

150 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI NİŞASTA

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI SİLME KABARTMA TOZU

YARIM TATLI KAŞIĞI VANİLYA

3,5-4 SU BARDAĞI UN

İÇ MALZEMESİ:

2 ADET ELMA

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

4 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

TARÇIN 

KARANFİL TOHUMU

ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI:

UN, VANİLYA, KABARTMA TOZU, NİŞASTA, PUDRA ŞEKERİNİ YOĞURMA KABINDA KARIŞTIRIN 

VE ORTASINI AÇIP DİĞER MALZEMELERİ KOYUN, YOĞURUN. STREÇLEYİP DOLAPTA BEKLETİN.

ELMAYI SOYUP RENDELEYİP TEREYAĞINDA SOTELEYİN ŞEKERİ VE BAHARATLARINI DA İLAVE 

EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR SOTELEMEYE DEVAM EDİN VE SOĞUTUN.

HAMURDAN LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARARAK YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIN 

HAMURA UZUNLAMASINA YARISINDAN AŞAĞI DOĞRU 4-5 ÇİZİK ATIN. UÇ KISMINA HARÇTAN 

1 YEMEK KAŞIĞI KADAR KOYUN VE RULO YAPIP 175 DERECEDE PİŞİRİN.  HAFİF SOĞUDUKTAN 

SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN MİNİ HAMBURGER TARİFİ

 

 

HAMBURGER EKMEĞİ 

SU 180 ML 

2 YUMURTA 

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

400 GRAM UN 

14 GRAM KURU MAYA 

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI : SU ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRIN (BU KARISIMI DİREKT OLARAK YAĞ VE TUZ İLE 

KARŞILASTIRMAYIN MAYANIN REAKSİYONUNU AZALTACAKTIR ) BU KARIŞIMI UN İLE 

YOĞURMAYA BAŞLAYIN DAHA SONRA ZEYTİN YAĞINI VE TUZU EKLEYİN OLDUKÇA YUMUSAK 

BİR KIVAMI OLACAKTIR YOGURMAYA DEVAM EDİN VE EKSTRA UN EKLEMEYİN . HAMUR 

PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM ALINCA 35 GRAMLIK BEZELER YAPIN VE MAYALANDIRMAYA BIRAKIN 

KENDİ HACİMLERİNİN İKİ KATINA YAKLAŞINCA ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM 

SÜRÜP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN  

HAMBURGER KÖFTESİ 

BİR KEZ ÇEKİLMİŞ YAĞLI KIYMA 500 GRAM 

KARABİBER 1 ÇAY KAŞIĞI

TUZ 1 ÇAY KAŞIĞI 

1/2 SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

1 CAY KAŞIĞI KARBONAT 

1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE 

WORCESTERSHİRE SOS 2 YEMEK KAŞIĞI 

1/2 ÇAY BARDAĞI ET SUYU

 

KARBONAT VE SİRKE HARİÇ BÜTÜN MALZEMEYİ BİR KABA ALIN UZERİNE KARBONATI DÖKÜP 

SİRKE İLE KABARTIN COK FAZLA YOĞURMADAN HAMBURGER EKMEKLERİNE GÖRE KÖFTELER 

YAPIN DÖKÜM TAVADA PİŞİRİN. EK OLARAK SOĞANLARI TAVADA SOTELEYİN.

CHEDDAR SOS 

CHEDDAR PEYNİRİ 200 GRAM 

KREMA 200 GRAM 

İSTİRİDYE MANTARI 200 GRAM 

MANTARLARI SOTELEYİN KREMA VE CHEDARINI EKLEYİN PEYNİRLERİ ERİDİKTEN SONRA 

KÖFTENİN USTUNE KOYUN

 

İHSAN ARI'NIN İHSANCIL KÜPKÜÇÜK HAMBURGERLER TARİFİ

 

 

MALZEMELER :

 4,5 SU BARDAĞI UN (450G)

 1 PAKET INSTANT HAMUR MAYASI (10G)

 1,5 SU BARDAĞI SU (300ML)

 1/2 ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

HAZIRLANIŞI:

 FIRININIZI ÖNCEDEN 240°C’YE AYARLAYIN VE ISITIN.

 UNU, KARIŞTIRMA KABINA ELEYEREK AKTARIN. INSTANT HAMUR MAYASI VE DİĞER 

MALZEMELERİ İLAVE EDİN.

 KARIŞIMI YOĞURARAK, KULAK MEMESİ KIVAMINDA YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.

 HAMURUN ÜZERİNİ ÖRTÜP, MAYALANMASI İÇİN ODA SICAKLIĞINDA 30DK BEKLETİN.

 MAYALANAN HAMURU 2 DAKİKA DAHA YOĞURDUKTAN SONRA, KÜÇÜK PARÇALARA 

BÖLÜP YUVARLAYIN.

 PARÇALARI BİR TEPSİ ÜZERİNE DİZİN VE ÜZERLERİNE BASTIRARAK HERBİRİNE DİSK ŞEKLİ 

VERİN.

 ŞEKİL VERDİĞİNİZ EKMEK HAMURLARINI TEKRAR MAYALANMALARI İÇİN ODA 

SICAKLIĞINDA 10 DAHA BEKLETİN.

 TEPSİNİN ALTINA FIRINA GİREBİLCEK BİR KABA BİR MİKTAR SU KOYUP ÖYLECE 240°C’LİK 

ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN

KARAMELİZE SOĞAN

MALZEMELER

1 ADET İRİ SOĞAN

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER (VARSA ESMER ŞEKER)

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 KAŞIK ELMA SİRKESİ

1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI (İSTEĞE BAĞLI)

HAZIRLANIŞI

SOĞANLARINIZI İNCE PİYAZLIK OLARAK DİLİMLEYİN. BİR TAVANIN İÇİNDE ZEYTİNYAĞI İLE 

BİRLİKTE SOĞANLARI, TUZU, ŞEKERİ VE KARABİBERİ KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BAŞLAYIN. 10 

DAKİKA SONRA ELMA SİRKESİNİ İLAVE EDİN. KARAMEL RENGİ OLANA DEK ÇOK KISIK ATEŞTE 

PİŞİRİN.

HAMBURGER SOSU

MALZEMELER

1 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL

2 SAP TAZE SOĞAN (ÇOK İNCE DİLİMLENMİŞ)

6 ADET KORNİŞON (ÇOK İNCE DİLİMLENMİŞ)

6 ADET SİYAH ZEYTİN (ÇOK İNCE DİLİMLENMİŞ)

TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI 

TÜM MALZEMEYİ DERİN BİR KAP İÇERSİNDE KARIŞTIRIN.

EK OLARAK

6 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

1 TANE MARUL

3 TANE DOMATES

HAMBURGER KÖFTESİ

MALZEMELER

500 GR DANA ANTRİKOT

100 GR DANA DÖŞ YAĞLI TARAFI

1/2 ADET KURU SOĞAN (ÇOK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE)

TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI

KASABINIZDAN YUKARIDA BAHSETTİĞİM ETLERİ SADECE BİR KERE ÇEKMESİNİ İSTEYİN. DAHA 

SONRA TÜM MALZEMEYİ DERİN BİR KAP İÇERSİNDE, HAFİFÇE YOĞURUN. ELİNİZİ ISLATARAK 

YAKLAŞIK EKMEK BOYUTLARINA GÖRE KÖFTELERİ AYARLAYIN ÇOK İNCE OLMASIN Kİ İÇİ SULU 

KALSIN. ÖNCEDEN DÖKÜM YA DA BAŞKA BİR IZGARA TAVASINI İYİCE ISITIN. DİLERSENİZ 

TAVAYA BİR KAĞIT HAVLU VASITASI İLE SIVI YAĞ SÜREBİLİRSİNİZ.

ISITILMIŞ IZGARAYA KÖFTELERİNİZİ YERLEŞTİRİN. HİÇ DOKUNMADAN HER İKİ TARAFINI DA 

5’ER DAKİKA PİŞİRİN. EĞER İÇİ SİZİN DAMAĞINIZA GÖRE FAZLA ÇİĞ KALMIŞSA ÖNCEDEN 200 

DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 4-5 DAKİKA TUTABİLİRSİNİZ.

HAMBURGER SERVİSİ

HAMBURGER EKMEKLERİNİZİ İKİYE BÖLÜP IZGARADA HAFİFÇE TUTUN. DAHA SONRA 

EKMEĞİN ALT TARAFINA, HAZIRLADIĞINIZ SOSTAN KALINCA SÜRÜN. ÜSTÜNE MARUL 

YAPRAKLARI, ÜZERİNDE PEYNİR ERİTTİĞİNİZ KÖFTE VE KARAMELİZE SOĞANLARI 

YERLEŞTİRİN. EN ÜSTÜNE DE BİR DİLİM DOMATES KOYARAK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. AFİYET 

OLSUN.

 

ALP MEHMET SIY'IN MİNİK HAMBURGERLER TARİFİ

 

 

HAMBURGER EKMEĞİ MALZEME VE TARİFİ

1 SU BARDAĞI SU

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA

1 ADET YUMURTA (AKI)

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

ÜZERİ İÇİN 

YUMURTA SARISI 

BEYAZ SUSAM 

YAPILIŞI

ILIK SU ŞEKER VE MAYA BİR KAPTA KARIŞTIRILIR 5 DAKİKA BEKLETİLİR 

SONRA İÇİNE SÜT YUMURTA AKI VE YAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ 

DAHA SONRA UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK YOĞURURUZ ELE YAPIŞMAYAN BİR KIVAM 

ALDIĞINDA 

YOĞURMAYI BIRAKIP DİNLENMEYE ALIRIZ ...

DİNLENEN HAMURDAN UYGUN OLARAK PARÇALAR KESEREK HAMURA YUVARLAK FORM 

VERİRİZ 

DİLERSEK YAĞLANMIŞ YADA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLARLA DİZİP 

ÜSTÜNE BİRAZ BASTIRIRIZ 

BİRAZ DA TEPSİDE TEPSİ MAYASI OLARAK MAYALANDIRIRIZ 

MAYASI GELEN HAMURUN ÜSTÜNE AZ SU İLE ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARISINDAN SÜRÜP 

BEYAZ SUSAM SERPERİZ 

DAHA ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA KURUTMADAN PİŞİRİRİZ 

NOT ... FIRININ ALT TABANINA UYGUN BİR KAPTA SU KOYARIZ VE BUHARLA PİŞERSE DAHA 

YUMUŞAK OLUR ...

HAMBURGER KÖFTE MALZEME VE YAPIMI 

**********************************

250 GR DANA ANTRİKOTTAN İRİ ÇEKİLMİŞ KIYMA 

150 GR ORTA YAĞLI DANA DÖŞTEN İRİ ÇEKİLMİŞ KIYMA 

1 ADET KURU SOĞAN SUYU 

2 DİŞ İNCE RENDELENMİŞ SARMISAK 

KARABİBER KİMYON TUZ 

MUSKAT RENDESİ 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

********************* 

KIYMALAR GENİŞ BİR KABA KONUR ÜSTÜNE SARMISAK SÜRÜLÜR SOĞAN SUYU DÖKÜLÜR 

KARABİBER TUZ KİMYON VE MUSKAT RENDESİ EKLENİP ÇOK HAFİF YOĞRULUR 

VE TEZHAHA KONUR 3 CM KALINLIĞINDA AÇILIR 

HER BİR HAMBURGERİN ORTASINA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE TEREYAĞ KONUR KAPATILIR 

 VE UYGUN BİR BOYUTTAKİ BİR ÇEMBER KALIP YADA SU BARDAĞI 

İLE YUVARLAK FORM VERİLİR ...(HAMBURGER EKMEĞİNİN BOYUTUNDAN AZ BÜYÜK ŞEKİL 

VERİLİR )

HER HAMBURGERİN ORTASINA KÜÇÜK BİR DELİK AÇILIR 

BU İŞLEM HAMBURGER KÖFTE PİŞERKEN TOPLANMASIN DİYE 

DİNLENMESİ İÇİN DOLABA KONUR 

UYGUN BİR TEFLON  TAVA OCAKTA KIZDIRILIR BİR KAÇ DAMLA SIVI YAĞ DAMLATILIR 

KÖFTELER MÜHÜRLENİR İÇİNDEKİ SU KAÇMASIN DİYE 

DAHA SONRA YAVAŞ ATEŞTE BİR KAÇ DAKİKA PİŞİRİLİR 

HAMBURGERİ TAMAMLAYICI MALZEMELER 

6 YAPRAK TAZE KIVIRCIK

1 ADET KIRMIZI SOĞAN (HALKALARI)

2 ADET DOMATES 

6 ADET SALATALIK TURŞU 

2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ 

2 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

1 YEMEK KAŞIĞI HARDAL 

6 ADET BURGER DİLİM PEYNİR 

 ****************************************

HAMBURGER EKMEĞİ ORTADAN KESİLİR 

ALT TABANA MAYONEZ SÜRÜLÜR  ÜST TABANIN İÇ KISMINA KETÇAP SÜRÜLÜR 

ALT TABANA BİR KIVIRCIK YAPRAK KONUR ÜSTÜNE KÖFTE ONUN ÜSTÜNE BURGER PEYNİR 

ONUN ÜSTÜNE DİLİM DOMATES SOĞAN HALKALARI VE EN ÜSTE YİNE KIVIRCIK KONARAK 

KAPATILIR ...ARZUYA GÖRE HARDAL DA KULLANILIR ...

********************************************

3 ADET TAZE PATATES YIKANIR KURLANIR ELMA DİLİMLİ OLARAK KESİLİR AZ SIVI YAĞ İLE 

YAĞLANIR 

FIRIN TEPSİSİNE KONUR VE PİŞİRİLİR ...

VE HEPSİ BİR TABAKTA BİRLEŞEREK AFİYETLE YENİR ...

 

ÜNAL TUTUCU'NUN HİNDİ BURGER TARİFİ

 

 

500 GR HİNDİ GÖĞÜS KIYMA

1 ÇAY BARDAĞI KÜÇÜK DOĞRANMIŞ YEŞİL SOĞAN

4-5 DİLİM KÜÇÜK DOĞRANMIŞ CHEDDAR PEYNİRİ

10-15 DİLİM KÜÇÜK DOĞRANMIŞ JALAPENO

İNCE RENDELENMİŞ  VEYA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ BİR BÜYÜK SOĞAN

TUZ

KARABİBER

BİBERİYE, DEFNE, KEKİK (İSTEĞE BAĞLI)

3 YAPRAK RENKLİ KIVIRCIK

HİNDİ GÖĞÜS KIYMAYI BİR KASEYE ALIP, DİĞER MALZEMELERİ ÜZERİNE EKLEYİN VE 1-2 

DAKİKA YUMUŞAKÇA YOĞURUN. DAHA SONRA HER BİRİNİ DİLEDİĞİNİZ KALINLIKTA VE 

EKMEKLERİNİZİN BOYUNA GÖRE KÖFTELER HALİNE GETİRİN VE BUZ DOLABINDA YARIM SAAT 

KADAR DİNLENDİRİN.

KARAMELİZE SOĞAN

2 BÜYÜK BOY SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI DENİZ TUZU

6-8 YEMEK KAŞIĞI YAĞI TAVAYA ALIP ISITIN. SOĞANLARI EKLEYİN VE ORTA ATEŞTE ÖLENE 

KADAR PİŞİRİN. YUMUŞAMAYA BAŞLAYIP, HAFİFTEN RENGİ KOYULAŞINCA TOZ ŞEKERİ VE 

TUZU SERPİN, ALTINI KISIN VE 15-20 DAKİKA KARIŞTIRARAK İYİCE PİŞİRİN. 

AVOKADO KREMASI

1 OLGUN AVOKADO

1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

MARUL, ROKA

BURGERLERİN BİR ARAYA GETİRİLMESİ

BURGER EKMEKLERİNİ ORTADAN ENLEMESİNE İKİYE BÖLÜN. HER İKİ TARAFI DA TAVADA 

VEYA IZGARADA ISITIN.

EKMEĞİN ALT KATINA AVOKADO PÜRESİ SÜRÜP KÖFTEYİ PÜRENİN ÜZERİNE EKLEYİN.

KÖFTENİN 1 -2 KAŞIK KARAMELİZE SOĞAN EKLEYİN VE YEŞİLLİK İLE TAMAMLAYIP EKMEĞİN 

ÜST KATINI KAPATIN.

HAMBURGER EKMEĞİ (8 ADET)

2 CUP (SU BARDAĞI) BEYAZ BUĞDAY UNU

ÜNAL TUTUCU

3/4 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 DOLU TATLI KAŞIĞI ŞEKER

3/4 TATLI KAŞIĞI İNSTANT KURU MAYA

1 YUMURTA (ÇATALLA ÇIRPILMIŞ)

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

2 DOLU TATLI KAŞIĞI YOĞURT

1/4 BARDAK  SÜT

ÜZERİ İÇİN:

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

·                     SUYU KOYDUĞUNUZ BARDAKTA ZEYTİNYAĞI, YOĞURT, YUMURTA VE KURU 

MAYAYI KARIŞTIRIP KENARDA BEKLETİN.

·                     UNU TEZGAHA VEYA GENİŞ BİR KABA ALIP, YIĞININ ORTASINA TUZU, ŞEKERİ VE 

SIVI KARIŞIMI DÖKEREK İYİCE YOĞURUN. HAMURUN YUMUŞAK VE KOLAY ŞEKİL VERİLEBİLİR 

OLMASI GEREKİYOR. UNUNUZA VE YUMURTANIZIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE HAMURUN 

KIVAMI DEĞİŞEBİLECEĞİNDEN YETERİNCE YUMUŞAK DEĞİLSE HAMURA BU AŞAMADA 1-2 

YEMEK KAŞIĞI SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.

·                     HAMURUN ÜZERİNİ HAFİF NEMLİ BİR BEZLE ÖRTEREK MAYALANMASI İÇİN 

 BEKLETİN.

·                     SONRA  HAMURU TEZGAHIN ÜZERİNE ALIP 8 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN VE ELİNİZLE 

YUVARLAK HALİNE GETİRDİĞİNİZ PARÇALARI YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE ARALARINDA 

3-4 CM MESAFE BIRAKARAK DİZİN. ÜZERİNE BİR FIRÇA YARDIMIYLA HAFİFÇE SU SÜREREK 

SUSAMLARI SERPİŞTİRİN.

·                     HAMUR PARÇALARININ BULUNDUĞU TEPSİYİ HENÜZ ÇALIŞTIRMADIĞINIZ 

FIRINDA 45 DAKİKA DAHA BEKLETİN. BU SÜRENİN SONUNDA TEPSİYİ FIRINDAN ÇIKARTIP, 

FIRINI 190 DERECEDE 10 DAKİKA ISITIN VE TEPSİYİ TEKRAR FIRINA YERLEŞTİRİN. ÜZERİ 

KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.

·                     TEPSİYİ FIRINDAN ALIP ODA SICAKLIĞINDA SOĞUMASI İÇİN BEKLETİN VE YATAY 

BİR ŞEKİLDE TAM ORTADAN KESEREK HAZIRLAYIN.

Güncelleme: 10/06/2015 16:33:23
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.