VER FIRINA 11 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 11 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BAKLAVA YUFKASINDA ÇITIR KURABİYE

 

MALZEMELER:

10 ADET BAKLAVA YUFKASI

ARASINA SÜRMEK İÇİN TEREYAĞI

 

KURABİYE İÇİN;

150 GR TEREYAĞI

½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

5 GR KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

6 YEMEK KAŞIĞI FINDIK EZMESİ

½ ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

 

ÜZERİ İÇİN;

PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KURABİYE MALZEMELERİNİ KARIŞTIRARAK BİR HAMUR ELDE EDİNİZ. HAZIRLADIĞINIZ HAMURU STREÇ FİLME SARIP DİNLENMESİ İÇİN BUZLUĞA KOYUNUZ. HAMURUNUZ DİNLENİRKEN TEREYAĞINIZI ERİTİN VE BAKLAVA YUFKALARINIZI TEZGAHA AÇARAK HER KATI TEREYAĞI İLE YAĞLAYARAK 10 KAT YUFKAYI ÜST ÜSTE SERİNİZ. DİNLENMİŞ HAMURUNUZU HAZIRLADIĞINIZ BAKLAVA YUFKALARININ ÜZERİNE RENDELEYİNİZ. ARDINDAN DAMLA ÇİKOLATA VE FINDIK EZMESİNİ HAMURUN ÜZERİNE SERPİŞTİRİP HAMURUNUZU RULO ŞEKLİNDE SARINIZ. SARDIĞINIZ HAMURU BÜYÜK KARELER ŞEKLİNDE KESİP YAĞLADIĞINIZ TEPSİDE 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ PEMBELEŞENE DEK PİŞİRİNİZ.

 

BULUT AYDIN'IN YUFKADA ŞİŞ KÖFTE TARİFİ

 

 

5 ADET YUFKA

500 GR KIYMA

1 YUMURTA

1 DEMET MAYDANOZ

1 SOĞAN

1 PAKET GALETA UNU

TUZ

KARABİBER

GARNİTÜRÜ İÇİN:

YARIM KİLO MANTAR

1 KIRMIZI BİBER

3 YEŞİL BİBER

1 KABAK

2 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM BİBERİYE

TUZ

SIVI YAĞ

 

YAPILIŞ:

KIYMAYI KABA KOYUP SOĞAN RENDESİNİ EKLEYİP BİRLEŞTİRİP SUYUNU SALANA KADAR YOĞURUYORUZ. ARDINDAN KIYILMIŞ MAYDANOZLARI EKLEYİP GALETA UNUYLA KARIŞTIRIP SERT BİR KIYMA OLUŞTURUYORUZ.

 

YUFKALARIN BİR KENARINI YUMURTA SARISIYLA ISLATTIKTAN SONRA ORTADAN KATLIYORUZ. ÜSTÜNÜ DE YUMURTALADIKTAN SONRA RULO HALİNDEKİ KIYMAYI YUFKAYA KOYUP SARIYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 20-25 DK TAKİP EDEREK PİŞİRİYORUZ.

 

GARNİTÜR İÇİN: KÜP ŞEKLİNDE KESİLEN SEBZELERİ AZICIK YAĞ KOYDUĞUMUZ TAVAYA KOYUP BİBERİYE, TUZ, KARABİBER EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE KADAR SOTELİYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN KABAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

- 5 ADET YUFKA

- 100 GR TEREYAĞI

- 100 GR ÇİÇEKYAĞI

- 300 GR BAL KABAĞI

- 100 GR TOZ ŞEKER 

- 150 GR CEVİZ

- KARABİBER

- TUZ

 

HAZIRLANIŞI:

1- FIRINI 180 C DERECEDE AÇIYORUZ.

2-BAL KABAKLARINI RENDELİYORUZ. İÇERİSİNE KIRILMIŞ CEVİZ, ŞEKER, TUZ VE KARABİBER EKLİYORUZ. (CEVİZİN ACISINI ALMAK İÇİN KAYNAR SUYA DÖKÜP BİRAZ BEKLETİYORUZ VE KAHVERENGİ SUYU ÇIKIYOR. BÖYLECE CEVİZİN ACISI ALINIYOR)

3- YUFKALARI AÇIYORUZ, ÜZERLERİNE ÇİÇEKYAĞI VE TERAYAĞINDAN YAPILMIŞ KARIŞIMDAN SÜRÜYORUZ.

4- BALKABAĞI HARCINDAN (SUYUNU SIKARAK) KOYUP YUFKALARI SARIYORUZ.

5- TEPSİ İÇERİSİNE HAMURLARIMIZI ORTADAN BAŞLAYIP DOLAYARAK DİZİYORUZ.

6- BÖREĞİMİZİ FIRINA VERİYORUZ. 

7- BALKABAĞINDAN ÇIKAN SUYA BİRAZ TERAYAĞ EKLEYİP OCAKTA ŞERBETİMSİ BİR SOS HAZIRLIYORUZ.

8- FIRINDAN ÇIKAN BÖREĞİN ÜZERİNE ŞERBETTEN SÜRÜYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN TAVUKLU YUFKA BÖREĞİ TARİFİ

 

 

5 ADET YUFKA

150 GR TEREYAĞI 

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ

KARABİBER

TUZ

PUL BİBER

4 DİŞ SARIMSAK

200 GR YOĞURT

 

TAVUKLARI SUDA HAŞLIYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ELİMİZLE TİFTİKLEYİP KARABİBER TUZ PUL BİBER EKLENİR. TEREYAĞI İLE TAVADA BİRAZ PİŞİRİLİR. TEPSİNİN 3 ADET ALTINA YUFKALAR DİZİLİR HER KATINA BİRAZ TAVUK SUYU SÜRÜLÜR. TAVUKLAR KONDUKTAN SONRA 3 ADETTE ÜSTÜNE KAPATILIR. EN ÜSTÜ YAĞLANIP FIRINA VERİLİR. 180 DERECELİK FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. SICAKKEN 2 BARDAK TAVUK SUYU ÜSTÜNE DÖKÜLÜR. 5 DK DAHA FIRINDA BEKLETİLİR. ÜSTÜNE SARIMSAKLI YOĞURT VE TEREYAĞI İLE SERVİS YAPILIR.

 

MAHMUT HALİL'İN KIYMALI BÖREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET YUFKA 

1 SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

1 ADET YUMURTA

50 GR TEREYAĞI

 

KIYMALI HARÇ İÇİN

200 GR. KIYMA

1 ORTA BOY SOĞAN

1 DİŞ SARIMSAK

1 ADET DOMATES

1 ADET YEŞİL BİBER

BİR TUTAM MAYDANOZ

2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER

YETERİ KADAR TUZ

  

BÖREK İÇİN ÖNCELİKLE HARCI HAZIRLIYORUZ. SEBZELERİ KÜÇÜK DOĞRAYIP KIYMAYA İLAVE EDİP BAHARATLARI DA EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. YUFKANIN BİRİNİ SERİP YUMURTA, SÜT, TEREYAĞI OLAN SOS MALZEMESİNDEN 4-5 YEMEK KAŞIĞI DÖKÜP FIRÇAYLA HER TARAFINA SÜRÜYORUZ.

 

YUFKAYI ORTADAN İKİYE BÖLÜYORUZ. PARÇALARDAN HER BİRİNİN: İKİ TARAFINI İKİYE KATLAYARAK UZUN BİR DİKDÖRTGEN OLUŞTURUYORUZ. UZUN KENARLARI ORTAYA DOĞRU KATLAYARAK KARE ŞEKLİ ELDE EDİYİRUZ. (HER YUFKADAN 2 ADET BÖREK ÇIKIYOR. FAKAT YUFKALAR ÇOK BÜYÜKSE 3 E BÖLÜN)DİĞER PARÇAYI VE DİĞER YUFKALARI DA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLAYIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ .İÇ HARCINDAN BİRER KAŞIK KARELERİN ÜZERİNE YAYIYORUZ. İÇ HARCI KATI OLMUŞSA ÇOK AZ SU VEYA YAĞLA YUMUŞAT. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECELİK FIRINA BÖREKLERİ SÜRÜN. YUFKALAR KIZARINCA FIRINDAN ALIN KENARLARINA TEREYAĞI SÜRÜP SERVİS EDİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN KIYMALI KOL BÖREĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 PK. HAZIR BAKLAVALIK YUFKA

500 GR AZ YAĞLI DANA KIYMA

1-2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

DOLMALIK FISTIK

DOLMALIK ÜZÜM

KARABİBER

YENİBAHAR

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

1 ŞİŞE SODA

1 BARDAK SÜT

2 YUMURTA (1’İNİN SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK)

KAVRULMUŞ SUSAM

 

YAPILIŞI

SOĞANLARI ÇOK KÜÇÜK DOĞRAYIP DOLMALIK FISTIKLARI ATARAK KAVURUN DAHA SONRA KIYMAYI EKLEYEREK BİRLİKTE KAVURUN KIYMALAR KAVRULMAYA BAŞLADIĞINDA SUDA BEKLETTİĞİNİZ DOLMALIK ÜZÜMLERİ EKLEYİN 1 FİNCAN KADAR SU EKLEYİP HARMANLAYIN VE TUZUNU KARABİBERİNİ EKLEYİN EN SON İNDİRMEK ÜZEREYKEN YARIM ÇAY KAŞIĞI KADAR YENİ BAHAR EKLEYİP SUYUNU ÇEKTİRİN ALTINI KAPATIN ILINMAYA BIRAKIN…

 

TEREYAĞ, SIVIYAĞ, SÜT, SODA VE YUMURTALARI GÜZELCE ÇIRPIN… YUFKALARI 5’ERLİ GRUPLAR HALİNDE AYRIN YUFKALARIN ARASINA BU KARIŞIMDAN SÜRÜN. 5. YUFKANIN UZUN TARAFINA KIYMALI KAIRŞIMDAN EKLEYİP RULO YAPIN YAĞLI TEPSİYE DİZİN. BÜTÜN YUFKALARI DİZDİKTEN SONRA KALAN SOSU YUMURTA SARISINI KATIP ÇIRPARAK ÜZERİNE SÜRÜP KAVRULMUŞ SUSAM SERPİP BIÇAKLA EŞİT ŞEKİLLERDE KESİP FIRINA VERİN… FIRINI ÖNCEDEN 170-175 DERECEDE ISITMIŞ OLMANIZ GEREKİYOR…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN BAKLAVA YUFKASINDAN SODALI KIYMALI BOREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

•1 PAKET HAZIR BAKLAVALIK YUFKA 

 

SOSU İÇİN:

•2 ADET YUMURTA

•1 SU BARDAĞI YOĞURT

•1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

•1 ŞİŞE MADEN SUYU

 

İÇİ İÇİN:

•350 GR KIYMA

•1 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN

•TANE ÇEKİLMİŞ KARABİBER

•TUZ,

•PUL BİBER

•2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞI

 

ÜZERİ İÇİN:

•YUMURTA SARISI

•SUSAM

 

YAPILIŞI:

İÇİ İÇİN; 

KIYMAYI SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURALIM.ÜZERİNE SIVI YAĞINI VE İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDELİM.SONRA KARABİBERİ, TUZU VE PUL BİBERİ İLAVE EDİP OCAKTAN ALALIM.

 

SOSU İÇİN; 

BİR KABA YUMURTALARI KIRIP ÇIRPALIM.ÜZERİNE YOĞURDU VE SIVI YAĞI İLAVE EDİP ÇIRPALIM.SON OLARAK SODAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.2 ADET YUFKAYI ÜST ÜSTE TEZGAHA YAYALIM. (2 YUFKANIN ARASINA BİR ŞEY SÜRMÜYORUZ)ÜZERİNE FIRÇAYLA SOSTAN SÜRELİM.3. KAT YUFKAYI KOYUP TEKRAR KARIŞIMDAN SÜRELİM.AYNI ŞEKİLDE 4. KAT YUFKAYI KOYUP TEKRAR KARIŞIMDAN SÜRELİM.EN SON 5. YUFKAYI ÜSTÜNE SERELİM.YUFKANIN KENARINA KIYMALI HARÇTAN YAYALIM.KENARINDAN BAŞLAYARAK RULO ŞEKLİNDE SARIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE YERLEŞTİRELİM.

 

BAKLAVALIK YUFKANIN İÇİNDE 33 ADET YUFKA VAR.YUFKALARI 5 ‘ER ‘5’ER SARDIĞIMIZDA TOPLAM 6 ADET RULOMUZ OLACAK.GERİYE KALAN 3 YUFKAYI 3’LÜ SARDIM. SİZ KALAN YUFKANIZI DİLEDİĞİNİZ GİBİ DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ.

 

BÖREKLERİN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP FIRINA VERMEDEN ÖNCE İSTEDİĞİNİZ BOYUTTA DİLİMLEYİN.SON OLARAK BÖREKLERİN ÜZERİNE SUSAM SERPELİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160° FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM

 

ORKUN KEÇİKAYA'NIN KIYMALI BÖREK TARİFİ

 

 

1 ADET YUFKA

400 GRAM KIYMA

1 ADET SOĞAN

TUZ

PUL BİBER

YEŞİL BİBER

KARABİBER

BİR KASE SÜT 

BİR KASE YOĞURT

3 ADET YUMURTA

SU BARDAĞI SIVI YAĞ

ZEYTİNYAĞI

ÇÖREK OTU

2 ADET KÜÇÜK BOY PATLICAN

 

İÇ HARCIMI HAZIRLAMAK İÇİN İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANLARIMI KAVURUYORUM, DAHA SONRA YEŞİL VE KIRMIZI BİBERLERİYİP KIYMAMI İÇİNE KATIYORUM VE TUZ BAHARATLARIMI EKLEYİP KIYMAMI KAVURUYORUM,BAŞKA BİR OCAKTA DA 2 ADET PATLICANIMI KÖZLEDİM. ZEYTİNYAĞI VE TUZ İLE BEĞENDİ KIVAMINA GETİRDİM. YUFKALARA PATLICANLARI SÜRDÜM, İÇİNE KIYMAYI EKLEDİM VE SARDIM. BİR KASEYE YUMURTALARIMI KIRIP YOĞURT SÜT VE EN SON SIVI YAĞI EKLİYORUM. YUFKALARIMI AÇARAK YARISINA SOSUMU SÜRÜP YARIM YUVARLAK OLARAK KATLAYIP ÜSTÜNE TEKRAR SOSUMU İYİCE SÜRÜYORUM VE DÖRT PARÇA OLACAK ŞEKİLDE KESİYORUM. YAĞLI KAĞITLA KAPLADIĞIM TEPSİME DİZİYORUM, ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTUMU EKLEYİP ÖNCEDEN 200 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINIMA 30 35 DAKİKA ALTI VE ÜSTÜ KIZARANA KADAR BIRAKIYORUM VE SERVİSE HAZIR.

 

SİMAY ÇAPA'NIN TAHİNLİ BÖREK TARİFİ

 

 

4 BAKLAVALIK YUFKA

2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

2 ÇAY BARDAĞI TAHİN

1 SU BARDAĞI CEVİZ

1 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

5 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI

1 AVUÇ SUSAM

 

YAPILIŞI

2 YUFKANIN ARASINA TERAYAĞI SÜRÜLÜR. TAHİN, CEVİZ VE ŞEKER ÜZERİNE SERPİLİR, KATLANIR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR SUSAM EKİLİR. 170 DERECE 20 DAKİKA PİŞİRİLİR.

 

 

Güncelleme: 16/11/2015 15:35:56
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.