VER FIRINA 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF : BALLI PEKMEZLİ KEK

 

MALZEMELER:

2 YUMURTA

120 GR SIVI YAĞ

160 GR TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU

180 GR PEKMEZ

170 GR BAL

165 GR KEPEK UNU

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

HAZIRLANIŞI:

  • YUMURTALARI SIVI YAĞ İLE ÇIRPIN.
  • PORTAKAL SUYUNU, BAL VE PEKMEZİ DE İLAVE EDİP ÇIRPMA İŞLEMINE DEVAM EDİN.
  • HOMOJEN BİR KIVAM ALDIKTAN SONRA UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİN VE İYİCE ÇIRPIN. İÇİNDE TOPAKLANMA  KALMADIĞINDAN EMİN OLUN.
  • KALIBINIZI YAĞLAYIN VE HAFİF UNLAYIN.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 165 DERECE 30-35 DK. FIRINDA PİŞİRİN.

NOT: KEKLERİNİZİN İYİ PİŞTİĞİNDEN VE RENGİNİN İYİ DÖNDÜĞÜNDEN EMİN OLUN.

 

ASLIHAN KESKİN'İN SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN:

100 GR TEREYAĞI

200 GR UN

1 YUMURTA

30 ML SOĞUK SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

 

İÇ HARCI:

2 ADET KABAK

1 ADET HAVUÇ

1 ADET KIRMIZI BİBER

1 ADET YUMURTA

1\4 SU BARDAĞI SÜT

4 YEMEK KAŞIĞI ZEYRİN YAĞI

TUZ,KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

 

ÜSTÜ İÇİN:

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI:

(TÜM MALZEMELER SOĞUK OLACAK)

RONDODA UN, TUZ, YUMURTA VE SUYU KARIŞTIRIN. DAHA SONRA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞINI EKLEYİN. 5 -6 SANİYE RONDODA KARIŞTIRIN. HAMUR HALİNE GETİRİP, STRECE SARIP BUZDOLABINDA 15 DK BEKLETİN.

BU ARADA İÇ HARCI İÇİN KABAK, HAVUÇ VE BİBERİ İNCE DOĞRAYIP 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYİN. TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN.

DAHA SONRA HAMURU İNCE AÇIN VE KALBINIZA KOYUN. ÇATAL İLE ÜZERİNDE DELİKLER AÇIN VE TEKRAR BUZDOLABINA KOYARAK 10 DK DİNLENDİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA 15 DK. PİŞİRİN. ÇIKARDIKTAN SONRA SEBZELERİ DİZİN. YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIP ÜZERİNE DÖKÜN VE SUSAM EKLEYİN. TEKRAR 30 DK PİŞİRİN.

 

BEŞİR EMRE SAY'IN SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1 ADET KIRMIZI DOLMA BİBER BÜYÜK

1 ADET SARI DOLMA BİBER BÜYÜK

1 ADET YEŞİL DOLMA BİBER BÜYÜK

1 PAKET CHERRY DOMATES

1 BAŞ BÜYÜK SARIMSAK

3 SOĞAN

SIZMA ZEYTİNYAĞI

2 ADET KEREVİZ

2 ADET TATLI KABAK

2 ADET İRİ PATATES

TAZE NANE

MAYDANOZ

KUZUKULAĞI

ROKA

1 SU BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞ

1 PAKET KİMYONLU GOUDA PEYNİRİ

30 GR LABNE

1 LİTRE SÜT

4 ADET YUMURTA

BOL FESLEĞEN

 

YAPILIŞI:

KIRMIZI, SARI VE YEŞİL BİBERLERİ JÜLYEN DOĞRADIKTAN SONRA TAVADA ÖLDÜRMEDEN SOTELİYORUZ. KEREVİZ, TATLI KABAK VE PATATESLERİ İRİ İRİ DOĞRAYIP KAYNAYAN SUYA ATIYORUZ. 5 DAKİKA PİŞİRİP RENKLERİNİ KAYBETMEMELERİ İÇİN BUZLU SUYA ATIYORUZ.

SOĞANLARI İRİ İRİ KESİP KARAMELİZE EDİYORUZ. 1 SU BARDAĞI UN, 30 GR LABNE VE 100 GR TEREYAĞINI Bİ KABA ATIP YOĞURUYORUZ. KIVAMI ALDIKTAN SONRA STREÇE SARIP BUZDOLABINDA 15 DK BEKLETİYORUZ. HAMURU DİNLENDİRDİKTEN SONRA, KİŞ KALIBINA HAMURU YERLEŞTİRİYORUZ. HAMURU ARALIKLARLA ÇATAL İLE DELİYORUZ. 185 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 15-20 DK. KADAR PİŞİRİYORUZ. KİŞLERİ FIRINDAN ÇIKARIYORUZ, SONRA KİŞİN İÇİNE KOYACAĞIMIZ İÇ HARCI HAZIRLIYORUZ.

İÇ HARÇ İÇİN; 2 TATLI KAŞIĞI İNCE DOĞANMIŞ FESLEĞEN, 4 ADET YUMURTA AKI, 2 BARDAK SÜT VE 200 GR KİMYONLU GOUDA PEYNİRİNİ RENDELEYİP İYİCE ÇIRPIYORUZ. SONRA SOĞUK SUDA BEKLETTİĞİMİZ SEBZELERİ PİŞMİŞ KİŞ HAMURUNUN ÜZERİNE YERLEŞTİRİYORUZ. DAHA SONRA HAZIRLADIĞIMIZ YUMURTALI – SÜTLÜ HARCI DÖKÜYORUZ. 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA VERİYORUZ VE 20-25 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN:

250 GR UN

50 ML SU

3 ADET YUMURTA SARISI (ODA SICAKLIĞINDA)

3 GR SU

YARIM KİLO BAKLİYAT

 

İÇ MALZEME:

200 GR KREMA

3 YUMURTA

1 ORTA BOY SOĞAN

1 CALIFORNIA BİBER

100 GR TAVUK GÖĞSÜ

2 GR TUZ

2 TUTAM KARABİBER (ÇEKİLMİŞSE 7-8)

KÜP MOZARELLA

PARMESAN

MAYDANOZ

 

YAPILIŞI:

UN VE TEREYAĞINI KİTCHENETTE KARIŞTIR YA DA ELDE YOĞURUN. ÜZERİNE SU, TUZ, YUMURTA SARISINI EKLEYİN YİNE KARIŞTIRIN. STREÇLEYİP 10 DK BUZDOLABINDA BEKLETİRKEN İÇ MALZEMEYİ HAZIRLAYIN. SOĞANI, BİBERİ DOĞRAYIN. TAVUĞU ORTADAN ÖNCE ÇUBUK SONRA KARE 3E KESİN.

10 DK SONRA HAMURU 4 PARÇAYA AYIRIN. TART KALIBINI TEREYAĞIYLA YAĞLAYIN VE UN SERPİN. HAMURU YERLEŞTİRİN, ÇATALLA DELİN. YAĞLI KAĞIDI KOYUN ONUN ÜZERİNE BAKLİYATLARI YERLEŞTİRİN. FIRINDA 15 DK PİŞİRİN. HEMEN İÇ MALZEMEYİ PİŞİRİP 15 DK SONRA HAMURU FIRINDAN ÇIKARIN. YAĞLI KAĞIDI HAMURDAN ÇIKARIP TEKRAR FIRINDA 5 DK PİŞİRİN. İÇİ VE YANLARI PİŞİNCE ÇIKARIP YARISINA KADAR İÇ MALZEMEYİ KOYUN

200 GR KREMAYLA 3 YUMURTAYI ÇIRPIN. ÇIRPARKEN BİRER TUTAM TUZ VE KARABİBER KOYUN.

HER KALIBA 8 KÜÇÜK KÜP GELECEK ŞEKİLDE MOZARELLA PEYNİRİ KOYUN.

KİŞİN ÜZERİNE 1’ER TUTAM PARMESAN PEYNİRİ İLAVE EDİN. FIRINI 200 DERECEYE GETİRİN. HAZIRLADIĞIMIZ KREMALI YUMURTA KARIŞIMINI KİŞİN ÜZERİNE DÖKÜN. BİRAZ BOŞLUK BIRAKARAK FIRINDA 13 DK PİŞİRİN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN KUŞKONMAZ VE KAYIN MANTARLI KİŞ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

-800 GR KAYIN MANTARI

-400 GR EMANTEL PEYNİRİ

-1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ

-5 ADET ARPACIK SOĞANI

-5 GR TAZE KEKİK

-1 SU BARDAĞI SÜT

-1 SU BARDAĞI KREMA

-6 ADET YUMURTA

-TAT VERMESİ İÇİN MUSKAT

-YARIM KİLO KUŞKONMAZ

-FAJİTA BAHARATI 

-YARIM KİLO YOĞURT

-3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

-1 TATLI KAŞIĞI ACISOS

-100 GR TEREYAĞI

-3 DİŞ SARIMSAK

-300 GR PİRİNÇ

-FOLYO

-TUZ

-KARABİBER

 

HAMURU İÇİN:

-1,5 SU BARDAĞI UN 

-1 PAKET TEREYAĞI

-YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

-2 ADET YUMURTA SARISI 

-2 YEMEK KAŞIĞI SU 

ORTA BOY KİŞ KALIPLARI (TEK KİŞİLİK OLANLARDAN)

 

YAPILIŞI:

TEREYAĞI SARIMSAK VE SOĞANLAR KARAMELİZE EDİLİR.SONRASINDA KAYINMANTARI VE KUŞKONMAZLAR SOTEYE EKLENİR.SON OLARAK TAZE KEKİK EKLENİR. DİĞER TARAFTA SÜT KREMA VE YUMURTA MUSKAT ÇIRPILIR. DİĞER SOTE MALZEMELER SOĞUNCA KARIŞTIRILIR.

DİĞER YANDA HAMUR MALZEMLERİ KARIŞTIRILARAK 160 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLECEK.YAPILAN DOLGU İÇİNE KOYULARAK TEKRAR 190 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA KOYULARAK FIRIN 170 DERECEYE İNDİRİLEREK 15 DK PİŞİRİLİR. SOS MALZEMELERİ KARIŞTIRILARAK SUNUMA HAZIRLANIR.

 

NİLÜFER KAYA'NIN MOZZARELLALI FESLEĞENLİ KİŞ TARİFİ

 

 

TART İÇİN:

*150 GR TEREYAĞI(SOĞUK)

*1/3 SU BARDAĞI (809 GR SU (BUZ GİBİ SOĞUK OLMALI )

*1 TATLI KAŞIĞI (5 GR) ELMA SİRKESİ

*223 GR UN

*1 YEMEK KAŞIĞI (13 GR ) TOZ ŞEKER

*YARIM TATLI KAŞIĞI (4 GR) TUZ

 

İÇİ İÇİN:

*4 YUMURTA

*250 GRAM ÇİĞ KREMA(TİKVEŞLİ)

*2-3 ADET DOMATES

*480 GR MOZARELLA PEYNİRİ

*20 GR TAZE FESLEĞEN

*TUZ VE KARABİBER

 ÜZERİ İÇİN:

*BİR KAÇ ADET KURUTULMUŞ DOMATES

*TAZE FESLEĞEN YAPRAĞI

 

YAPILIŞI:

*HAMURU:

1)SUYUN İÇİNE SİRKE KOYULARAK BUZDOLABINA KALDIRILIR.

2)UN,ŞEKER VE TUZ ROBOTTA YAKLAŞIK 1 DK KADAR ÇEKİLİR.

3)KÜP KÜP KESİLMİŞ SOĞUK TEREYAPI YAVAŞ YAVAŞ EKLENEREK UNA YEDİRİLİR.

4)SOĞUK SU VE SİRKE KARIŞIMI AZAR AZAR ROBOT HAZENSİNE EKLENİR, HAMUR BIÇAĞIN ETRAFINDA TOPLANANA KADAR ÇALIŞTIRIRLIR.

5) ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT SERİLEREK KALIN BİR KESME TAHTASI YARDIMIYLA YAKLAŞIK 25 CM ÇAPINDA AÇILIR VE TART KALIBINA YAYILIR.

6) BUZLUKTA SERTLEŞENE KADAR BEKLETİLİR.ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT KOYULARAK BAKLAGİL KOYULUR KABARMAMASI İÇİN.

7)200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 20 DK PİŞİRİLİR.

*İÇİ:

1)KREMAYLA YUMURTALAR MİKSER İLE ÇIRPILIR.TUZ VE KARABİBER EKLENİR KENARA AYRILIR.

2)2,3 DOMATES DİLİMLENİR TABANA DİZİLİR,TAZE FESLEĞEN KIYILIR ÜSTÜNE KOYULUR. ÜZERİNE MOZARELLALAR DİLİMLENİR DİZİLİR.BU ŞEKİLDE İKİ KAT DİZİLİR.

3)YUMURTALI KARIŞIM ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

TART KALIBI HAMURU

400 GR UN
200 GR TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI SU
TUZ
2 ADET YUMURTA

HARCI İÇİN:
1 ADET SOĞAN
150 GRAM ISPANAK
1 ADET HAVUÇ
2-3 ADET KABAK
100-150 GRAM TUZSUZ BEYAZ PEYNİR
RENKLİ BİBER

SIVISI İÇİN:
300-400 GRAM KREMA
3 YUMURTA
50 ML SÜT
TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI:

UNA SOĞUK TEREYAĞINI KARIŞTIRARAK UN KIVAMINA GETİRİYORUZ. İÇİNE SOĞUK YUMURTALARI EKLEYİP, TUZUNU ATIYORUZ. TOPLAYIP DİNLENMEYE ALIYORUZ.

HARCI İÇİN BİBERLERİ, SOĞANLARI JÜLYEN KESİP SOTELİYORUZ. DİŞE GELECEK KIVAMDA KESTİĞİMİZ İÇ MALZEMELERİMİZİ KOYUYORUZ. KREMA, 3 YUMURTA, 50 ML SÜT, TUZ VE KARABİBERLE HAZIRLIYORUZ.

HAMURUMUZU AÇIĞ TART KALIBINA YERLEŞTİRİYORUZ. ÜSTÜNÜ DELİP, YAĞLI KAĞIDA NOHUT KOYUP 180 DERECEDE 10 DK. PİŞİRİYORUZ. NOHUTLARI ALIP 15 DK DAHA PİŞİRİYORUZ. MALZEMELERİ EKLEYİP KREMAYI DÖKÜYORUZ. KABAKLARI ZEYTİNYAĞI, KARABİBER VE TUZLA HARMANLAYIP TARTIN ÜZERİNE DİZİYORUZ. 25 DK. 160 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

250 GR UN

187,5 GR TEREYAĞ

10 GR YUMURTA SARISI

50 GR SÜT

50 GR PUDRA ŞEKERİ

7,5 GR TUZ

400 GR PIRASA

200 GR FÜME KABURGA

200 GR ERZURUM TULUMU

2 DİŞ SARIMSAK

250 ML KREMA

100 GR MISIR UNU

 

YAPILIŞI:

ÖNCE UN, PUDRA ŞEKERİ VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN SOĞUK OLAN TEREYAĞINI BU KARIŞIMA YEDİREREK KARIŞTIRIYORUZ. TEREYAĞI BU KARIŞIMLA BİRLEŞİP HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN SÜT VE YUMURTA SARILARIMIZI YAVAŞ YAVAŞ YEDİREREK EKLİYORUZ. İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA KENARA ALIYORUZ. ARDINDAN KESTİĞİMİZ PIRASALARI  SOTELİYORUZ VE KREMAYI EKLEYİP ÇEKTİRİYORUZ. SARIMSAK, FÜME KABURGA VE TULUM PEYNİRİMİZİ EKLİYORUZ.

YAĞLADIĞIMIZ TART KALIPLARIMIZA HAMURU YERLEŞTİRİYORUZ. HAMURU ARALIKLARLA ÇATAL İLE DELİYORUZ. ÜZERLERİNE YAĞLI KAĞIT SERİP, ÜZERİNE NOHUT KOYUYORUZ. FIRINDA PİŞERKEN KABARMAMASI İÇİN 20 DK. KADAR 190 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKAN TARTLARIN ÜZERİNDEN NOHUTLARI VE YAĞLI KAĞIDI ALARAK TEKRAR FIRINLIYORUZ VE ÜZERLERİNİN KIZARMASINI SAĞLIYORUZ. DAHA SONRA İÇ HARCI TARTLARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİYORUZ, TEKRAR FIRINA ATIYORUZ VE 190 DERECEDE 15 DK. KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

UFUK NALBANT'IN LORLU SEBZELİ KİŞ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

  • 400 GR UN
  • 200 GR TEREYAĞI
  • 4 ADET YUMURTA
  • 200 GR KREMA
  • 300 GR LOR PEYNİRİ
  • 1 ADET KIRMIZI SOĞAN
  • 1 ADET KIRMIZI  KALİFORNİYA BİBERİ
  • 1 ADET YEŞİL KALİFORNİYA BİBERİ
  • 1 ADET SARI KALİFORNİYA BİBERİ
  • 3 ADET HAVUÇ
  • 500 GR BROKOLİ
  • 1 BAŞ SARIMSAK
  • 1 DEMET TAZE NANE
  • 1 DEMET MAYDANOZ
  • TAZE BİBERİYE
  • 2 NUMARALI (24 CM) ALTI ÇIKAN TART KALIBI

 

HAMUR İÇİN:

UNU BUZDOLABINDAN ÇIKARILMIŞ 200 GR TEREYAĞI İLE BERABER TANE TANE OLANA KADAR YOĞURALIM. ORTASINA 2 YUMURTA VE YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU İLAVE EDİP YOĞURALIM. HAMURU BİR STREÇ ALTINA BİR STREÇ ÜSTÜNE GELECEK ŞEKİLDE ARASINDA, BİR KİŞ KALIBI GENİŞLİĞİNDE AÇALIM. KALIBA YERLEŞTİRİP İYİCE KENARLARINI KALIP ŞEKİLİNİ ALACAK ŞEKİLDE YAPIŞTIRALIM. HAMURUN KABARMAMASI İÇİN İÇİNE YAĞLI KAĞIT KOYUP 1 KG BAKLİYATLA (NOHUT) DOLDURALIM. FIRININ SICAK OLMASI KAYDIYLA FIRINA VERELİM (170 DERECE) 15 DAKİKA FIRINDA KALAN KİŞ HAMURUNU ÇIKARTIP BAKLİYATI ÇIKARTALIM VE FIRINA TEKRAR VERİP İÇİNİN DE KENARLARI KADAR PİŞMESİNİ SAĞLAYALIM.

 

İÇ HARCI İÇİN:

MALZEMELERİ JÜLYEN DOĞRAYIP; SIRASIYLA SOĞAN, BİBER VE HAVUÇLARI VE BAHARATLARI İLEVA EDELİM. BİR KABA 200 GR. KREMA VE 3 YUMURTAYI ÇIRPIP İÇİNE LOR PEYNİRİNİ EKLEYİP; PİŞEN HAMURA ÖNCE HARCI, SONRA LORLU KREMAYI DÖKÜP FIRINA TEKRAR VERELİM. PİŞTİĞİNİ ANLADIĞIMIZDA FIRINDAN ÇIKARALIM.

 

 

Güncelleme: 11/02/2015 18:32:59
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.