VER FIRINA 12 Haziran Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 12 Haziran Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: GÖKKUŞAĞI PASTA

 

MALZEMELER:

13 ADET YUMURTA

375 GR ŞEKER

400 GR UN

75 GR ERİMİŞ TEREYAĞI

6 RENK GIDA BOYASI

6 RENK ŞEKER HAMURU

KREMASI:

1 LT SÜT

250 GR ŞEKER

150 GR NİŞASTA

3 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

ÜZERİ İÇİN:

RENKLİ ÇİKOLATALI DRAJE

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN, YAĞI YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİN. ARDINDAN UNU 

ELEYEREK KISIM KISIM YEDİRİN.

3 EŞİT PARÇAYA KAPLARA AYIRIN VE 3 AYRI RENK GIDA BOYASI İLE RENKLENDİRİN. KEK 

KALIPLARINIZA HER BİR RENGİ KOYUN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUTUN.

AYNI TARİFTEN BİR ÖLÇEK DAHA HAZIRLAYIN VE 3 AYRI RENK DAHA PANDİSPANYA 

HAZIRLAYIN. (TOPLAMDA 6 RENK PANDİSPANYA HAZIRLANACAK)

ŞEKER HAMURLARINI SIKMA APARATI İLE HER BİR RENKTEN 4-5 ADET PASTANIN ETRAFINI 

SARACAK ŞEKİLDE SIKIN VE KENARA KALDIRIP ÜZERİNİ STREÇLEYİN.

PİŞEN KEKLERİ SOĞUTUP ÜZERİNDE EĞER FAZLALIK KALDIYSA BIÇAK İLE TEMİZLEYİN.

SOĞUYAN KEKLERİN ARASINA KREMA SÜRÜN KAT KAT ÜST ÜSTE DİZİN ÜZERİNİ VE 

KENARLARINI DA KREMA İLE SIVAYIN.

HAZIRLADIĞINIZ ŞEKER HAMURLARINI ETRAFINA DOLAYIP ÜZERİNE DRAJELERİ SERPİP 

RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

KREMASI İÇİN:

YUMURTA, NİŞASTA VE ŞEKERİ BİRBİRİNE KARIŞANA KADAR ÇIRPIN. SÜTÜ İLAVE EDİP İYİCE 

KARIŞTIRIN VE OCAĞA ALIN. KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN. BİR SÜRE DAHA KAYNATIN VE 

MİKSER KAZANINA ALIN. TEREYAĞINI EKLEYİN VE ILIYANA KADAR SON HIZDA ÇIRPIN.

BAŞKA BİR KABA ALIP DERİN DONDURUCUDA İYİCE SOĞUTUN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN ERİKLİ KUZU KAPAMA TARİFİ 

 

 

500 GR KUZU ETİ (KUŞBAŞI) 

1,5 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN 

3/4 ÇAY KAŞIĞI TOZ KİŞNİŞ 

¾ ÇAY KAŞIĞI TOZ KİMYON 

¾ ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER 

100 GR KURU ERİK (KÜP)

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1,5 ORTA BOY SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ) 

3 ÇAY KAŞIĞI RENDELENMİŞ TAZE ZENCEFİL

3 DİŞ SARIMSAK 

3 ÇAY KAŞIĞI UN 

300 ML ET SUYU 

TUZ - KARABİBER 

KAPATMAK İÇİN MİLFÖY 

YAPILIŞI: BÜTÜN BAHARATLARLA ETİ KARIŞTIRIN. KIZGIN TAVADA ZEYTİNYAĞI İLE 

MÜHÜRLEYİN. AYNI TAVADA SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI SOTELEYİN. UNU EKLEYİP BİRAZ 

KAVURUN. ETLERİ TENCEREYE ALIP ET SUYUNU VE ERİKLERİ EKLEYİN. KISIK ATEŞTE 40 

DAKİKA PİŞİRİN. DAHA SONRA KÜÇÜK GÜVEÇ KAPLARINA KOYUP ÜZERLERİNİ MİLFÖY İLE 

KAPLAYIN VE 180 DERECEDE FIRINLAYIN. ÜZERLERİ KIZARINCA SERVİS EDİN.

 

ALP MEHMET SIY'IN GÜVEÇ KAPAMA TARİFİ 

 

 

BİR ADET KUZU KOL (7 VEYA 8 PARÇA EŞİT BÖLÜNMÜŞ)

15 ADET ARPACIK SOĞAN 

3 ADET YEŞİL BİBER 

2 ADET PAPRİKA BİBER 

2 ADET DOLMALIK BİBER 

YARIM DEMET DEREOTU

3 ADET DOMATES 

5 DİŞ SARMISAK 

10 DAL TAZE SOĞAN

12 YAPRAK TAZE KIVIRCIK 

1 DOLU YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ, KARABİBER, KEKİK 

YAPILIŞI 

******

ETLER DÖKÜM BİR TENCEREDE 2 BARDAK SU İLE BİR MİKTAR HAŞLANIR 

BU ARADA TÜM MALZEMELER YIKANIP İRİCE DOĞRANIR (6 YAPRAK KIVIRCIK HARİÇ)

DOMATES KABUKLARI SOYULUP DİLİMLENİR. GÜVEÇİN DİBİNE 6 YAPRAK KIVIRCIK DÜZENLİ 

ŞEKİLDE DÖŞENİR ÜSTÜNE DOĞRANMIŞ SEBZELERİN YARISI DÖŞENİR TUZ KARABİBER KEKİK 

SERPİLİR. ORTAYA YETERİNCE HAŞLANAN ETLER KONUR ONUN ÜSTÜNE KALAN TÜM 

DOĞRANMIŞ SEBZELER DÖŞENİR. EN ÜSTE KABUKLARI SOYULMUŞ DİLİMLENMİŞ 

DOMATESLER DÖŞENİR. BİR MİKTAR DAHA TUZ, KARABİBER, KEKİK SERPİLİR. KALAN ET SUYU 

DA GÜVECE KONUR VE TEREYAĞ FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOMATESLERİN ÜSTÜNE KONUR 

KAPAMA HAMURU VE MALZEMELER 

1 KASE UN 

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

YARIM ÇAY KAŞIĞI RENDESİ MUSKAT

TUZ

SU 

100 GR TEREYAĞI 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

ÖNCELİKLE TEREYAĞI ERİTİLİR SIVI YAĞ EKLENİR BEKLETİLİR. UN SİRKE TUZ  MUSKAT RENDESİ 

 İLE BİR HAMUR TUTULUR 

İKİ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR ERİTİLEN YAĞ SÜRÜLEREK GÜVECİN ÇAPINDAN BİRAZ BÜYÜK 

OLARAK AÇILIR. DİĞER HAMUR DA AYNI ŞEKİLDE AÇILIR ÜST ÜSTE KONULUP GÜVECİN TÜM 

ÜSTÜ BU HAMUR İLE KAPATILIR 

ÖNCEDEN ISITILAN 190 DERECE FIRINDA HAMURUN ÜSTÜ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN KUZU GÖMLEGİNE SARILI GÜVEÇ KAPAMA TARİFİ

 

 

1 ADET KUZU GÖMLEGİ

500 GR. KUZU CİĞER

300 GR. KUZU GÖMLEĞİ (1 VEYA 2 ADET KUZU GÖMLEĞİ)

1 ADET SOĞAN

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

TEREYAĞI

1 KAHVE FİNCANI DOLMALIK FISTIK

TUZ

KARABİBER

YENİBAHAR

TARÇIN

1 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 KAHVE FİNCANI YUMUŞAMIŞ KURU DOMATES

BİRAZ NANE

İLK AŞAMADA KUZU GÖMLEĞİNİ ILIK SUYA KOYUN.

SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN, KAVURUN. DOLMALIK FISTIKLARIDA İLAVE EDİP 

KAVURALIM. CİĞERLERİ İYİCE YIKAYIP SÜZDÜKTEN SONRA SOĞANIN ÜZERİNE EKLEYİP 

PİŞİRİN. 

PİRİNCİ SICAK TUZLU SUDA 10 DK. BEKLETİN, YIKAYIP SÜZÜN.

PİŞEN CİĞERLERİ BİR TABAĞA ALIP KENARA KOYALIM.

TENCEREYE TEREYAĞINI KOYUN ERİYİNCE PİRİNCİ EKLEYİP KAVURUN. KAVRULAN PİRİNCİ 2 

SU BARDAĞI SICAK SU İLE PİŞİRİN. 20 DK. DİNLENDİRİN. DİNLENEN PİLAVA BAHARATLARI VE 

CİĞERİ EKLEYEREK HARMANLAYIN.

KUZU GÖMLEĞİNİ İYİCE YIKAYIP TEK PORSİYON OLACAK ŞEKİLDE KESİN. KESTİĞİNİZ HER BİR 

KUZU GÖMLEĞİNİ BİR KASEYE KOYUP İÇİNE PİLAV KOYARAK KAPATIN. TÜM GÖMLEKLER 

BİTENE KADAR AYNI İŞLEME DEVAM EDİN.

 ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. AFİYET 

OLSUN.

Güncelleme: 15/06/2015 11:07:44
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.