VER FIRINA 13 Mart Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 13 Mart Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: RENKLİ TIRTIL KURABİYELER

 

1/2 PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)

1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET KABARTMA TOZU

2,5 - 3 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLİN 

SÜS İÇİN:

100 GR BİTTER KUVERTÜR

TOZ ANTEP

TOZ BADEM

RENKLİ ŞEKERLER

 

HAZIRLANIŞI:

PUDRA ŞEKERİ VE MARGARİNİ ÇIRPINYUMURTAYI VE YAĞI İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIN.UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI DA İLAVE EDİP YOĞURMA KOLU İLE YOĞURUN. YILDIZ UÇ İLE İSTER TORBADAN İSTER HAMURU BASTIRARAK SIKIN VE 170 DERECEDE FAN MODUNDA PİŞİRİN. UÇLARINI RESİMDEKİ GİBİ ÇİKOLATAYA BATIRIP SÜSLEYİN VE SERVİS EDİN.

 

BUSE YARAMIŞ'IN RULO PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA  İÇİN MALZEMELER

• 5 ADET YUMURTA

• 1 TUTAM TUZ

• 2,5 ÇAY BARDAĞI DOLU DOLU ŞEKER (230 GR)

• 3 ÇAY BARDAĞI TEPELEME UN (165 GR)

• 2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

• 1 PAKET KABARTMA TOZU

 

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE YUMURTALARIN SARILARINI BİR KABA, BEYAZLARINI AYRI BAŞKA BİR KABA KOYALIM.BEYAZLARININ İÇİNE BİR TUTAM TUZ ATARAK, KÖPÜK KÖPÜK, KAR GİBİ OLANA KADAR MİKSERLE ÇIRPALIM.AYRI BİR KAPTA DURAN SARILARININ İÇİNE ŞEKERİ KOYARAK ÇIRPMAYA BAŞLAYALIM, İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SUYU DA EKLEYİP RENGİ İYİCE AÇILANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM. (KAYNAR SU ŞEKERİN DAHA RAHAT ERİMESİNİ SAĞLAYACAKTIR)UNU VE KABARTMA TOZUNU ELEYİP, İÇERİSİNE; YUMURTA SARILARI VE BEYAZLARININ OLDUĞU İKİ KARIŞIMI DA EKLEYELİM. MİKSERLE YAKLAŞIK 1-2 DAKİKA ÇIRPALIM.FIRIN TEPSİMİZİ TEREYAĞI İLE YAĞLAYIP, HAFİFÇE UNLAYALIM, ARDINDAN SİLKELEYELİM. KENARLARINA SERPMEYİ UNUTMAYIN Kİ KEKİMİZ KOLAY ÇIKSIN.KARIŞIMIMIZI TEPSİYE DÖKÜP, MASAYA 3-4 KEZ VURARAK İÇİNDEKİ HAVA KABARCIKLARINI ÇIKARALIM Kİ, YAMUK YUMUK KABARMASIN.180 DERECEDE 15-20 DK. PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.PİŞTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ AN KÜRDANI KEKE SOKUP HAMURSUZ ÇIKTIĞINI GÖRÜP EMİN OLALIM.

 

KEKİ FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA KENARLARINI KÜRDAN YARDIMI İLE SIYIRIP, TEMİZ BİR BEZİN ÜZERİNE TERS ÇEVİRELİM.SOĞUDUKTAN SONRA KESEBİLİRİZ (ÖNCESİNDE KESERSENİZ DAĞILABİLİR)

 

PASTACI KREMASI 

500 GR SÜT

150 GR ŞEKER

40 GR TEREYAĞI

8 ADET YUMURTA SARISI

40 GR UN 

30 GR NİŞASTA

VANİLYA ÇUBUĞU

 

YAPILIŞI;

YUMURTA SARISINI ŞEKERLE ÇIRPIYORUZ. SÜTLE VANİLYA ÇUBUĞUNU KAYNATIYORUZUN VE NİŞASTAYI EKLEYİP PİŞİRİYORUZDAHA SONRA TEREYAĞINI EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRİYORUZ.

 

MOCHA AROMASI İÇİN

MOCHA KAHVE (YOĞUNLUĞUNU DAMAK ZEVKİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ)

1 BARDAK SÜT

200 GRAM ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI;

BİR BARDAK SÜT ÇİKOLATA VE MOCHA KAHVESİNİ KARIŞTIRIYOTUZ. BİRAZ PİŞİRİYORUZ.

ÜZERİ İÇİN:

300-400 GRAM KADAR SÜTLÜ ÇİKOLATA (KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE)

SÜSLEME İÇİN

3-4 TANE ÇİLEK

1 ADET MUZ

 

CANAN AKMAZ'IN RULO PASTA TARİFİ

 

 

PASTA KEKİ İÇİN ;

5 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

10 GR KABARTMA TOZU 

5 GR VANİLYA 

6 ÇORBA KAŞIĞI UN

PASTACI KREMASI İÇİN;

1 LİTRE SÜT 

200 GR ŞEKER 

125 GR NİŞASTA 

3 YUMURTA 

1 ÇUBUK TARÇIN 

25 GR TEREYAĞI 

200 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

400 GR SIVI ŞANTİ 

 

SÜSLEME İÇİN ;

400 GR ÇİĞ KREMA 

400 GR SÜTLÜ GANAJ ÇİKOLATA 

350 GR ÇİLEKLİ KUVERTÜR ÇİKOLATA 

3 ADET MUZ 

20 ADET ÇİLEK 

TOZ FINDIK 

TOZ ANTEP FISTIK 

50 GR MARGARİN 

 

YAPILIŞI;

KEK YAPIMI 

YUMURTA İLE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN. GERİ KALAN MALZEMELERİ EKLEYİP YAVAŞÇA KARIŞTIRIN VE YAĞLI KAĞIT SERİLMIŞ TEPSİYE 1-2 CM KALINLIĞINDA YAYIN VE 220 DERECEDE 8 DK PİŞİRİN.

 

PASTACI KREMASI 

SÜTÜ BİR TENCEREDE KAYNAMAYA BIRAKIN. BAŞKA BİR TENCEREDE ŞEKER, NİŞASTA VE YUMURTAYI KUM KIVAMINA GETİRİN. KAYNAYAN SÜTUN YARISINI MALZEMELERİN ÜZERİNE ALIN VE ISITİN. ISINDIKTAN SONRA OCAKTAN ALIN VE KALAN SÜTÜ MALZEMELERİN ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜN VE HIZLICA KARIŞTIRIN. ÇOK HIZLI SERTLEŞECEKTİR. KREMANIN KIVAMINI SIVI ŞANTİ İLE AÇIN, TEREYAĞI İLE VANİLYAYİ EKLEYİN. KREMAYI SOĞUTUN. ÇİLEK VE MUZU KÜP KÜP DOĞRAYIN. KEK ÇIKINCA ÜZERİNİ SARIP YUMUŞAK ŞEKİLDE SOĞUTUN . 

 

KEKİN ARASINA KREMAYI SÜRÜP MEYVELERİ EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIN. KEKİ SARIN ÜZERİNE TEL IZGARA ÜZERİNDE GANAJ DÖKÜN SOĞUTUN VE ÜZERİNE RENDE ÇİLEKLİ ÇİKOLATA İLE KAPLAYIN.

 

İHSAN ARI'NIN KARNABAHARLI RULO PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYASI İÇİN

4 YUMURTA 

4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

4 KAHVE FİNCANI UN

1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA 

 

KREMASİ İÇİN

1 LİTRE SÜT 

300 GR ŞEKER

150 GR LIGHT MARGARİN

200 GR UN

YARIM ÇUBUK VANİLYA 

İÇİ İÇİN

1 KG KARNABAHAR 

300 GR ESMER ŞEKER

 

ÜZERİ İÇİN

200 GR TOZ ANTEP FISTIĞI 

10 TANE ÇİLEK

6 -7 YAPRAK TAZE NANE

 

SÜT VE ŞEKERİ KAYNATIN. UN VE SIVI YAĞI KAVURUN ,ŞEKER VE SÜT KARIŞIMINI UN VE YAĞ KARIŞIMINA İLAVE EDİP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN. YARIM ÇUBUK VANİLYAYI KARIŞIMA KOYUN, SOĞUTUN.

 

PANDİSPANYA YAPILIŞI

BİR KABA YUMURTALARI KOYALIM VE MİKSER İLE 3-4 DK ÇIRPALIM.ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ, SIVI YAĞI VE YOĞURDU İLAVE EDİP ÇIRPALIM.ELENMİŞ KABARTMA TOZU, VANİLYA VE UNU İLAVE EDİP MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDA 1 DK ÇIRPALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLİ BÜYÜK BOY FIRIN TEPSİSİNE KEK HAMURUNU DÖKELİM VE İNCE OLACAK ŞEKİLDE TEPSİYE YAYALİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECE FIRINDA ÜSTÜ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR 12-13 DK PİŞİRELİM.

 

PİŞEN PANDİSPANYAYI YAĞLI KAĞITLA BİRLİKTE RULO ŞEKLİNDE GEVŞEKÇE SARALIM.ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTÜP 5 DK. KADAR DİNLENDİRELİM.5 DK SONRA PANDİSPANYAYI AÇALIM VE ÜZERİNE KREMANIN YARISINI SÜRELİM.RULOYU SARMAYA BAŞLAYACAGİMİZ YERE KARAMELİZE EDİLMİŞ KARNABAHARİ İLAVE EDELİM. DAHA SONRA YAĞLI KAĞIDI SIYIRARAK PANDİSPANYAYİ RULO ŞEKLİNDE SARALIM.RULONUN ÜZERİNE KALAN KREMAYI SÜRELİM.KARNABAHARLI RULO PASTAMIZIN ÜZERİNİ SÜSLEYİP BUZDOLABINDA DİNLENDİRELİM.

 

İLYAS VEKİLOV'UN RULO PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER: 

3 YUMURTA

1 BARDAK TOZ ŞEKER

1 BARDAK UN

1 BARDAK SALEP 

20 GR NİŞASTA

50 GR FRAMBUAZ REÇELİ

 

HAZIRLANIŞ:

YUMURTA AKLARINI SARILARINDAN AYIRIYORUZ VE BUZDOLABINA KOYUYORUZ. SARILARI YARIM BARDAK ŞEKERLE MİKSERLE KARIŞTIRIYORUZ. AKLARI KALAN ŞEKERLE KARIŞTIRIYORUZ. AKLARİ SARILARLA YAVAŞÇA KARIŞTIRIYORUZ VE UN İLAVE EDİYORUZ. PİŞİRME KAĞIDINI AYÇİÇEK YAĞIYLA YAĞLAYARAK ÜZERİNE YAKLAŞIK 1 CM KALINLIĞINDA BİSKÜVİ HAMURUMUZU KOYUYORUZ. 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ (15-20 DK). FIRINDAN ALIP PİŞİRME KAĞIDIYLA BERABER RULO YAPIYORUZ. 1 DAKİKA BEKLEYİP RULOMUZU AÇIYORUZ. NİŞASTAYLA KAYNATILMIŞ VE SOĞUMUŞ SALEBİMİZİ ÜZERİNE SÜRÜYORUZ VE PİŞİRME KAĞIDINI KALDIRIP RULO YAPIYORUZ. FRAMBUAZ REÇELİYLE ÜZERİNİ SÜSLÜYORUZ.

 

KAAN HOŞGÖR'ÜN RULO PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER: 

KEKİ İCİN ; 

3 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA 

4 YEMEK KAŞIĞI UN 

1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

2 ADET KÜÇÜK SIKMALIK PORTAKAL 

 

KREMASI İÇİN 

3 SU BARDAĞI SÜT 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

2 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA 

2-3 PARÇA DAMLA SAKIZI 

 

ÜZERİ İÇİN 

100 GR HİNDİSTAN CEVİZİ 

100 GR FİLE ANTEP FISTIĞI 

100 GR KUVERTÜR ÇİKOLATA 

100 GR PUDRA ŞEKERİ 

 

YAPILIŞI;

BİR KABIN İÇİNE YUMURTALARI VE TOZ ŞEKERİ KOYALIM VE ÇIRPALIM. İÇİNE PORTAKAL SUYU VE DE KABUĞU RENDESİNİ, UNU, KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYİ İLAVE EDELİM VE ÇIRPALIM. YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE DÖKÜP SPATULA YARDIMIYLA DÜZELTELİM. 180 DERECEDE ALT ÜST FAN KISMINDA 13 DAKİKA PİŞİRELİM. KREMAYI TENCEREYE TÜM MALZEMEYİ KOYUP ORTA ATESTE KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM. SONRASINDA KARIŞTIRARAK SOĞUTALIM. KEKİN ÜZERİNE DE HAZIRLADIĞIMIZ KREMANIN YARISINI DÖKÜP YAYALIM DAHA SONRA RULO ŞEKLİNDE SARALIM. KALAN KREMAYI KEKİN ÜZERİNE SÜRELİM. ETRAFLICA HER YERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİŞTİRELİM. ÜZERİNE FİLE ANTEP FISTIĞI VE RENDELENMİŞ ÇİKOLATA İLE BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI İLAVE EDELİM, AFİYET OLSUN.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN MEYVELİ DESENLİ RULO PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

6 ADET YUMURTA 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

60 GR TOZ ŞEKER

50GR UN 

50 GR MISIR NİŞASTASI

20 GR KAKAO

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

500 ML SÜT

150 GR TOZ ŞEKER

200 GR SIVI KREMA

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR UN

50 GR MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

 

MEYVELİ SOS İÇİN;

200 GR DONDURULMUŞ FRENK ÜZÜMÜ 

100 GR DONDURULMUŞ AHUDUDU/FRAMBUAZ

50 GR DONDURULMUŞ ÇİLEK

150 GR TAZE ÇİLEK

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 ADET YILDIZ ANASON

1 ADET ÇUBUK VANİLİN

YARIM BARDAK VİŞNE SUYU

200 GR TUZSUZ ANTEP FISTIĞI

 

ÜZERİNE;

300 GR BEYAZ ÇİKOLATA

100 GR SÜT KREMASI

 

YAPILIŞI;

YUMURTALARIN BEYAZINI İYİCE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. TIRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINA GELECEK.3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. YUMURTA SARILARINA DA 3 KAŞIK ŞEKER KOYUP İYİCE KÖPÜRTÜN. RENGİ BEYAZA DÖNSÜN. BU KARIŞIMI YUMURTA BEYAZLARINA EKLEYİP UNU VE DİĞER MALZEMELERİ BİR KABA ELEYİP YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN. SPATULA YARDIMIYLA ORTADAN DIŞA DOĞRU TAMAMEN HOMOJEN OLANA DEK KARIŞTIRIN. 170 DERECEDE 15 DK KADAR PİŞİRİN.

Güncelleme: 16/03/2015 17:34:18
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.